Het beste van Jordanië in drie weken

20-daagse rondreis met privé chauffeur
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Het beste van Jordanië in drie weken

20-daagse reis, vanaf € 1710,-

 • Alle hoogtepunten van Jordanië + veel mooie extra’s
 • Veel wandelmogelijkheden
 • Uitgebreid bezoek aan Petra met een lokale Bedoeïenengids
 • Ontdek de Grand Canyon van Jordanië, Wadi Mujib
 • De laatste dagen ontspannen in Aqaba
 • Leer de locals kennen in de woestijn
 • Vervoer met eigen auto met privé chauffeur
 • Geen binnenlandse vluchten

Tijdens deze drie weken Jordanië reis ontdek je naast de bekende hoogtepunten ook wat minder bekende, maar minstens zo prachtige plekken van dit woestijnland. Je reist naar het uiterste noorden om oude steden van de Decapolis te zien, wandelt uitgebreid in het Dana Reservaat, door ‘Wadi Mujib – de ‘Grand Canyon van Jordanië – en door de Feynan Vallei. De sterrenhemel in de woestijn en de wandeling naar wereldwonder Petra zullen ongetwijfeld in je geheugen gegrift blijven staan. Zo zie je in drie weken tijd het mooiste van Jordanië

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Je eigen drie weken in Jordanië op maat

Dit is een voorbeeld voor een rondreis door Jordanië. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, onze reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Rondreis drie weken Jordanië

Route drie weken Jordanië:

 • Dag 1 : Aankomst in Amman
 • Dag 2 : Van Amman naar Salt
 • Dag 3 : Van Salt naar Um Quais
 • Dag 4 : Um Quais
 • Dag 5 : Ajloun via Pella en Jerash
 • Dag 6 & 7 : Wadi Mujib
 • Dag 8 : Over de Dead Sea Highway naar Kera ken Dana
 • Dag 9 & 10 : Feynan
 • Dag 11 : Klein Petra
 • Dag 12 : Wandeling van Klein Petra naar Petra
 • Dag 13 : Petra
 • Dag 14 & 15 : Wadi Rum
 • Dag 16 : Wadi Rum naar Aqaba
 • Dag 17 & 18 : Aqaba
 • Dag 19 : Madaba
 • Dag 20  : Vlucht naar huis, einde van je drie weken Jordanië reis

Om vanaf Amsterdam in Jordanië te komen is de directe Transavia vlucht naar Amman de beste keuze. Vertrek je vanuit Brussel? Kies dan voor de directe vlucht met Ryanair. Zo heb je de snelste route en de minste C02 uitstoot. Lees meer over je vlucht naar Jordanië en de voordelen van een directe vlucht.

drie weken Jordanie
Dag 1 – Aankomst in Amman, start drie weken Jordanië

Na aankomst in Amman, de hoofdstad van Jordanië, word je naar je hotel gebracht. Je kunt op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld de citadel en het Romeinse amfitheater. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën ontmoet je de Jordaniërs.

drie weken Jordanie
Dag 2 – Amman, vrije ochtend, naar Salt

De ochtend heb je vrij in Amman. Bezoek bijvoorbeeld de citadel en het Romeinse amfitheater of dwaal door de smalle straten van het centrum. ’s Middags ga je naar Salt; een half uurtje rijden met de auto maar een paar decennia verwijderd van het moderne Amman. Dit historische stadje was de administratieve hoofdstad van Jordanië in het Ottomaanse tijdperk. Salt was aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw een kruispunt van veel handelswegen, maar toen Amman als hoofdstad werd gekozen, zette het verval van Salt in. Je overnacht in een klein traditioneel hotel dat ooit als woonhuis diende.

Dag 3 – Salt, naar Um Qais

Wederom een ochtend om vrij te besteden, bijvoorbeeld om met een gids de markt op te gaan en dingen te ontdekken die je anders wellicht zou missen. ’s Middags rijd je verder naar het noorden van Jordanië, naar het prachtige Um Qais, het oude Gadara. Je slaapt hier in een eenvoudig, traditioneel huiselijk hotel in een traditioneel Jordaans dorp.

Dag 4 drie weken Jordanië – Um Qais, vrije dag

Op deze vrije dag in Um Qais is er genoeg te doen. Je kunt een halve of zelfs hele dag gaan wandelen naar de historische sites vlakbij of kijken hoe men manden maakt of bijen houdt. Geniet van een verse lunch bij het hotel of bij een familie in het dorp.

drie weken Jordanie
Dag 5 – Naar Ajloun via Pella & Jerash

Na het ontbijt reis je naar twee steden die in de Romeinse tijd deel uitmaakten van de Decapolis, een verbond van 10 steden: Pella en Jerash. Jerash is een Romeinse opgraving van wereldformaat die in de 7e eeuw door een aardbeving werd bedolven. Hierdoor is de oude stad goed bewaard gebleven. Na de lunch reis je verder naar Ajloun. Hier staat een fort op een heuvel, vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving. Je slaapt vannacht in de Ajloun Forest Lodge. Van uit de lodge heb je prachtig uitzicht over het gelijknamige reservaat en je kunt de Sheikh-berg in Libanon zien liggen.

drie weken Jordanie
Dag 6 – Ajloun – Mt. Nebo – Wadi Mujib

’s Ochtends kun je een wandeling van 1-1½ uur maken door het bos. Dit kun je zelf of onder begeleiding doen. Hierna ga je door richting de Dode Zee. Onderweg stoppen we bij Mount Nebo, de plek waar Mozes uitkeek over het beloofde land. Bij helder weer is het uitzicht dan ook spectaculair. Het einddoel van vandaag is Wadi Mujib, de ‘Grand Canyon’ van Jordanië. Je slaapt hier in een van de 15 chaletjes. Het sanitair is gedeeld, maar het uitzicht vanuit de chalet over de Dode Zee maakt dit meer dan goed. Elk chaletje heeft airco en een terrasje met schaduw.

Tijdens je rondreis van drie weken Jordanië zal je veel gidsen ontmoeten, en krijg je ook een auto met privé chauffeur. De gidsen en chauffeurs zorgen dat je het échte Jordanië leert kennen.

drie weken Jordanie
Dag 7 – Wadi Mujib, vrije dag

De Dode Zee is het laagste punt op aarde en volkomen verstoken van enig plant- of dierenleven. De zee is echter wel gezegend met verbazingwekkende genezende krachten. Met z’n zuurstofrijke lucht, het zoute water en zwarte modder is de Dode Zee een paradijs voor bezoekers die wellness zoeken. Gewoon lekker dobberen en je verbazen dat je niet zinkt kan natuurlijk ook gewoon.
Een andere optie vandaag is de Siq (kloof) wandeling maken, al dan niet met lokaal gehuurde gids. Je loopt over een verhoogd pad over de stuwdam en vervolgens langs de rivier tussen torenhoge zandsteenrotsen naar een grote waterval. Afhankelijk van het seizoen en de regenval kunnen er koele waterpoeltjes ontstaan die diep genoeg zijn om in te zwemmen. Heerlijk in de schaduw en perfect voor een hete zomerse dag.
(NB: deze wandeling is niet mogelijk van November t/m maart.)

Dag 8 – Wadi Mujib – Dead Sea Highway – Kerak – Dana

Vandaag is een reisdag en je legt een deel van de Koningsweg af. Langs bergen en ravijnen reis je naar het het ruige Dana Nationaal Park. Dit maakt deel uit van de riftvallei. In de valleien en bossen, tussen rotsen en kliffen leven allerlei reptielen, wolven en zelfs lynxen. Onderweg maak je nog een stop bij Kerak, een kruisvaarderskasteel uit de 12e eeuw.

drie weken Jordanie
Dag 9 Wandeling naar Feynan

Vandaag staat een mooie wandeling op het programma. Vanuit Dana is het zo’n vijf tot zes uur lopen naar Feyan. Het is een wat lange, maar relatief eenvoudige wandeling die je samen met een lokale Bedoeïenengids maakt. Het voert je over een klein pad dwars door het Dana Reservaat en langs alle vegetatiezones van het reservaat, van Mediterraan struikgewas bij het dorp Dana tot steenwoestijn van Wadi Feynan. Je slaapt vanavond en morgen in de Feynan Eco Lodge, door National Geographic verkozen tot een van beste eco lodges ter wereld.

Dag 10 – Feynan, vrije dag

Een heerlijk vrije dag die je op veel manieren kunt invullen. Op de kalender van het hotel kun je zien welke activiteiten er zoal worden aangeboden die dag. Alle opbrengsten komen ten goede aan de lokale gemeenschap.

Dag 11 – Naar Klein Petra

De ochtend is nog vrij te besteden bij de lodge. Na de lunch in de lodge reis je naar Klein Petra, het kleine zusje van Petra, waar je morgen naar toe wandelt. De avond is vrij te besteden en je geniet van een heerlijke Jordaanse maaltijd in het Bedoeïenenkamp waar je verblijft.

Dag 12 – Wandeling van Klein-Petra naar Petra

Neem een stevig ontbijt, want hierna ga je met een lokale Bedoeïenengids op pad om naar het ‘grote’ Petra te wandelen via een oude, destijds geheime Nabateïsche route. Je wandelt door de bergen en hebt prachtige uitzichten over de Wadi Araba. Je komt langs het Al Deir Klooster vanaf waar je Harun-berg kunt zien. Op deze berg zou de broer van Moses zijn begraven. De wandeling is niet moeilijk en het duurt zo’n drie tot vier uur voor je in Petra bent. Hier heb je de tijd om rond te lopen en je te vergapen aan dit nieuwe wereldwonder. Nadat je de graven, tempels, de Straat van de Zuilen, het Romeinse Museum en de schatkamer gezien hebt, loop je door de 1200 meter lange smalle kloof naar het bezoekerscentrum en door naar je hotel, waar je bagage al voor je klaar ligt.

Samen met Elena ontwerp je jouw reis door Jordanië volledig op maat. Elena woont al jaren in het land en heeft honderden reizen georganiseerd. Onze klanten beoordelen hun rondreis door Jordanië zelfs met een 9.4!

drie weken Jordanie
Dag 13 drie weken Jordanië – Petra, vrije dag

Petra is groots en zeker interessant genoeg voor een tweede en uitgebreider bezoek. De stad is een schat van de oude wereld, verborgen achter een bijna ondoordringbare barrière van ruige bergen en wordt wel beschouwd als de beroemdste en mooiste plek in Jordanië. Het is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Petra wordt – samen met Klein-Petra – bewonderd om de verfijnde cultuur, prachtige architectuur en ingenieuze complex van dammen en waterkanalen. De stad staat dan ook zeer terecht op de UNESCO-werelderfgoedlijst en werd een aantal jaar geleden gekozen als een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Veel reizigers gingen je al voor met een individuele rondreis door Jordanië, een reis die je op maat maakt met de lokale reisspecialist Elena.

Dag 14 – Naar Wadi Rum

Na ontbijt reis je verder naar de spectaculaire Wadi Rum woestijn, een rit van ongeveer 2 uur. Tijdens zonsondergang kun je een optionele jeeptour maken. Je eet en slaapt vanavond in een bedoeïenenkamp.

Dag 15 – Wadi Rum, vrije dag

Je hebt de hele dag om de Wadi Rum te beleven. Je kunt een volle dag gaan wandelen met een Bedoeïenengids, een kamelentocht maken of een jeeptour van een uur of zes maken, waarbij je de hoogste berg van van de Wadi Rum, de Um Addami, kunt beklimmen. Voor ieder wat wils dus, maar wat voor transport je ook kiest, de Wadi Rum zal niet teleurstellen. Ook vannacht slaap je in het Bedoeïenenkamp. Dit is ook je kans om een fabelachtige sterrenhemel te zien. 

drie weken Jordanie
Dag 16  Wadi Rum, vrije ochtend, naar Aqaba

Je hebt nog de hele ochtend in Wadi Rum. Daarna word je naar het hotel in Aqaba gebracht.

Dag 17-18 – Aqaba, vrije dagen

Aqaba is een heerlijk stadje om rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee; zeker na de woestijn van Wadi Rum. Vandaag kun je er ook voor kiezen een boottocht te maken van ongeveer 4 uur. Je vertrekt vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen en geniet in de middag van een barbecue lunch.

drie weken Jordanie
Dag 19 – Naar Madaba

In de middag reis je in ongeveer 4 uur terug naar het noorden, naar Madaba. In dit oude stadje liggen onder andere oude Byzantijnse vloermozaïeken. De kaart uit de 6de eeuw met Bijbelse plaatsen is waarschijnlijk wel de bekendste attractie van Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand, populair onder zowel Jordaniërs als toeristen.

Dag 20 – Terugvlucht naar huis

Vandaag komt je reis van drie weken door Jordanië helaas tot zijn einde. Je vliegt terug naar huis.

De beste reistijd Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis drie weken Jordanië maken.

Prijsinformatie drie weken Jordanië

Reisduur: 20 dagen/19 nachten.
Reissom: Vanaf € 1710,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Visum voor Jordanië (momenteel gratis , dit kan wijzigen), alle transfers en transport met privétransport met airco en Engelssprekende chauffeur, wandelingen van Dana naar Feynan en van van Klein-Petra naar Petra met een lokale Engelssprekende Bedoeïenengids
Exclusief: Intercontinentale vluchten, overige maaltijden, entreetickets (We raden aan de Joran Pass aan te schaffen: https://www.jordanpass.jo), optionele excursies, Lokale gidsen (tenzij anders vermeld; lokale gidsen kunnen rechtstreeks en ter plekke geregeld worden.), persoonlijke uitgaven, fooien, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: 16 overnachtingen in hotels / guesthouses op B&B-basis, 1 overnachting in een tented kamp in Klein-Petra (Bedoeïenenstijl, ontbijt en diner inbegrepen), 2 overnachtingen in een tented kamp in de Wadi Rum (Bedoeïenenstijl, ontbijt en diner inbegrepen),

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis drie weken Jordanië.

Zes redenen om Jordanië te bezoeken

Het kleine koninkrijk Jordanië is een feest voor reizigers. Elke dag wachten er weer nieuwe verrassingen. Jordanië hoort op de bucketlist van elke reiziger, lees op de site van De Betere Wereld waarom.

Vliegtickets voor je Jordanië rondreis

Je kunt via direct vliegen naar Jordanië. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Reisinspiratie Jordanië drie weken

Hoewel het vanaf Amsterdam maar vijf uur vliegen is, ben je gelijk in een totaal andere wereld. Natuurlijk door de Arabische cultuur maar ook de natuur zal je verbazen! Bekijk de 5 redenen volgens Reisjunk om Jordanië toe te voegen aan je bucket list.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!