ECUADOR - JUNGLE EN VULKANEN

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

18-daagse Ecuador individuele rondreis

Vanaf € 1100,-

 • Badderen in Papallacta en Baños
 • Bezoek aan de Amazonejungle
 • Boerenmarkt van Guamote

Tijdens deze Ecuador individuele rondreis maak je het beste mee dat het vaste land je kan bieden. Vanaf Quito reis je naar de indianenmarkten waar Otavalo om beroemd is. Je kunt de nodige souvenirs alvast inslaan voordat je via de baden in Papallacta naar de Amazone reist. Je zult verstelt staan van de vele kleuren groen die je in de Amazone kunt zien, en natuurlijk ook van de dieren en mensen die er leven. Het is moeilijk om afscheid te nemen van deze rustgevende plek, maar je kunt je ook nog heerlijk ontspannen in Baños, je volgende tussenstop. Na een aantal nachtjes in een guesthouse te hebben verbleven in een afgelegen bergdorpje reis je via een treinrit langs Nariz del Diablo naar het koloniale Cuenca, de mooiste stad van Ecuador. Na nog een tweetal dagen om Guayaquil te verkennen is het alweer tijd om Ecuador te verlaten, hopelijk terugkijkend op een geslaagde individuele rondreis Ecuador.

Ecuador individuele rondreis

Stel je Ecuador rondreis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Ecuador individuele rondreis in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstelaanvragen, rechtstreeks bij René, je Ecuador specialist die er al jaren woont.

Reisexpert René woont al jaren in Ecuador. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Vanaf Amsterdam vlieg je het beste met KLM rechtstreeks naar Quito en vanaf Guayaquil. Reis je vanuit België? Vanaf verschillende stations kun je direct met de trein naar Schiphol Airport. Zo reis je naar Ecuador met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstootLees meer over vluchten naar Ecuador en de voordelen van een directe vlucht. 

Route Ecuador individuele rondreis:

 • Dag 1 en 2 : Quito
 • Dag 3 en 4 : Otavalo
 • Dag 5 : Papallacta
 • Dag 6 t/m 8 : Tena
 • Dag 9 en 10 : Baños
 • Dag 11 en 12 : Guamote
 • Dag 13 : Alausí
 • Dag 14 : via Nariz del Diablo naar Cuenca
 • Dag 15 : Cuenca
 • Dag 16 en 17 : Guayaquil
 • Dag 18 : Einde reisDag 1 – aankomst in Quito
Vandaag kom je aan op de luchthaven van Quito. Quito is de hoofdstad van Ecuador en heeft een centrum dat geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, omdat er veel koloniale gebouwen staan. Tijdens een wandeling langs de koloniale huizen en kerken waan je je in de 16e eeuw. Pak een terrasje op een van de pleinen en geniet van de Spaanse invloeden van Quito.

Dag 2 – Quito
Ontdek vandaag Quito en haar omgeving. Maak vandaag een stadstour door Quito, optioneel met een gids, waarbij je de verschillende pleintjes en kerken gaat ontdekken. In de middag kun je naar La Mitad del Mundo, vertaald het midden van de wereld. Volgens de leden van een Franse expeditie uit 1743 sta je hier op de evenaar, en er staat dan ook een monument van de expeditieleden.

Ecuador individuele rondreis - Mitad del Mundo

Dag 3 – Quito naar Otavalo
Je laat Quito achter je en reist naar Otavalo. Otavalo staat bekend om de indianenmarkten, die met name op zaterdag een bezoek waard is, omdat deze dan het grootste is.

Dag 4 – Otavalo
Op de markt in Otavalo zie je overal felgekleurde stoffen, wollen truien en houtsnijwerk, en is daarmee de perfecte plaats om souvenirs te kopen. Na een bezoek aan de markt kun je de dorpjes in de omgeving van Otavalo bezoeken. Tijdens een optionele excursie kun je een kijkje nemen bij verschillende ambachtsbedrijfjes van de indianen, zodat je een kijkje kunt nemen in het echte leven van de indianen hier.

Ecuador individuele rondreis - Otavalo

Dag 5 – Otavalo naar Papallacta
Je reist vandaag naar het dorpje Papallacta. Papallacta ligt in het Andes gebergte, op een hoogte van 3300 meter. Het ligt in het midden van een natuurreservaat, waar je vele verschillende wandelroutes kunt nemen. Na een wandeltocht of optionele paardrijdtocht kun je ook heerlijk tot rust komen in de thermale baden.

Dag 6 – Papallacta naar Tena
Tijd om Papallacta te verlaten en verder te reizen naar Tena. Eenmaal bij Tena aangekomen vaar je per gemotoriseerde kano 20 minuten over het water, de tropische jungle in. Het Amazonegebied is een van de grootste tropische regenwouden ter wereld en is het enige overgebleven regenwoud van Ecuador. Je overnacht vandaag hier in een lodge.

Ecuador individuele rondreis - jungle

Dag 7 – Tena
Je staat vroeg op en stapt in de kano. Je vaart naar de zogenaamde clay lick van de papegaaien. Dit is een unieke plaats waar papegaaien en parkieten verzamelen om de mineralen hier ‘op te likken’. De vruchten of zaden die de beesten hebben gegeten worden op deze manier beter verteerd worden.

Dag 8 – Tena
Je maakt vandaag een wandeling langs de oever van de rivier. Probeer hier de kleinste aap ter aarde, de Titi aap, te spotten. Onderweg kun je natuurlijk genieten van de flora en fauna van het tropisch regenwoud. ’s Middags kun je een culturele activiteit ondernemen. De Kichwa gemeenschap is een van de gemeenschappen die in de Amazone leeft. Vandaag leer je alles over hun manier van leven en de communicatie die de gemeenschap heeft met het bos.

Ecuador individuele rondreis - Amazone

Dag 9 – Tena naar Baños
Het is helaas tijd om gedag te zeggen tegen de Amazone en haar bewoners. Vandaag reis je verder naar Baños. Baños ligt op een hoogte van 1800 meter, en ligt aan de voet van een vulkaan. In Baños zijn er warmwaterbronnen die volgens zeggen een geneeskrachtige werking hebben.

Dag 10 – Baños
Vandaag heb je alle tijd om te genieten van de warmwaterbronnen die je in Baños kunt vinden. Mocht je de dag graag wat actiever besteden, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Je kunt onder andere een paardrijdtocht, wandeling of fietstocht langs de kloof van de rivier Pastaza maken.

Ecuador individuele rondreis - Banos

Dag 11 – Baños naar Guamote
Je laat Baños achter je en reist verder naar Guamote. Onderweg kun je een ervoor kiezen een stop maken bij Chimborazo, een 6310 meter hoge berg. Het is daarmee de hoogste berg van Ecuador. Een wandeling brengt je naar een berghut op 5000 meter hoogte, vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving. Onderweg kun je vicuña’s tegenkomen, een zeldzame lamasoort. De dag eindigt in Guamote, een afgelegen bergdorpje waar je in een guesthouse verblijft.

Dag 12 – Guamote
Vandaag kun je zelf kiezen hoe je de dag wilt besteden. Tijdens een jeeptocht kun je kennismaken met de traditionele manier van leven hier. De mensen leven soms nog in hutjes van klei (choza) en ze maken onder andere poncho’s van lamawol. Je kunt ook een tocht maken naar de meren van Ozogoche. Dit groepje meren ligt op 20 kilometer van Guamote en zijn beroemd omdat er elk jaar tijdens de migratie (rondom september) honderden vogels zichzelf ombrengen. Deze duik in het ijskoude water is een vreemd fenomeen waarvan de oorzaak onbekend is.

Ecuador individuele rondreis - Guamote

Dag 13 – Guamote naar Alausí
Je zegt gedag tegen je gastgezin in Guamote en reist verder. Je rijdt vandaag met privé vervoer verder naar Alausí. Je kunt in Alausí rustig rondkijken, bijvoorbeeld bij het grote beeld van San Pedro (St. Pieter), de beschermheilige van de stad.

Ecuador individuele rondreis - Nariz del Diablo

Dag 14 – Alausí via Nariz del Diablo naar Cuenca
Vandaag reis je met wat geluk over de ‘Duivelsneus’. Vanuit Alausí gaat een trein over de Nariz del Diablo, een indrukwekkende rit van 2.5 uur. Onderweg rijd je door verschillende scherpe haarspeldbochten al zigzaggend naar beneden. De dag eindigt in Cuenca, een stad die beschouwd wordt als de mooiste stad van Ecuador.

Ecuador individuele rondreis - Cuenca

Dag 15 – Cuenca
Cuenca is het culturele centrum van Ecuador. Je maakt hier letterlijk een wandeling door de geschiedenis en langs de vele kunstgalerijen en musea. Het stadssymbool van Cuenca is de kathedraal, een indrukwekkend gebouw door haar hoge, azuurblauwe koepels. Je kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Ingapirca, de grootste ruïne van de Inca’s in Ecuador. Het bouwwerk bestaat uit bouwstenen met ongelijke vormen die met absolute precisie in elkaar gezet zijn.

Ecuador individuele rondreis - Ingapirca

Dag 16 – Cuenca naar Guayaquil
Op 30 kilometer afstand van Cuenca vind je het El Cajas Nationaal Park. Dit park is een vrijwel onaangetast park met honderden meertjes, en je kunt tijdens een wandeling door het park misschien wel een condor tegenkomen. Je kunt hier vandaag optioneel een bezoek aan brengen tijdens je rit naar Guayaquil. Onderweg verruil je het berglandschap voor de tropische kust met bananenplantages.

Dag 17 – Guayaquil
Guayaquil is de grootste stad van Ecuador en is, door de haven, het economische hart van het land. Guayaquil is daarmee dan ook de perfecte locatie om op de boot te stappen naar de Galápagos eilanden. Je kunt vandaag een optionele excursie maken naar een cacaoplantage, waar je alles leert over de cacao-industrie. Je kunt ook een boottocht maken door de mangroves en de vele soorten vogels die hier leven proberen te spotten.

Dag 18 – vertrek vanuit Guayaquil
Aan alles komt helaas een einde, en dus ook aan deze Ecuador individuele rondreis. Je stapt op het vliegtuig terug naar huis, of je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen met een van de bouwstenen, waarmee je de boot gaat pakken naar de Galápagos eilanden.

Ecuador individuele rondreis - Guayaquil

Prijs informatie Ecuador individuele rondreis

Reisduur Ecuador individuele rondreis18 dagen/17 nachten
Reissom Ecuador individuele rondreisVanaf € 1100,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefMeet & Greet, transfers van en naar vliegveld, privé transfers tussen Otavalo-Papallacta-Tena en Baños-Guamote-Alausiovernachtingen inclusief ontbijt, 2 lunches, 3 diners, treinrit Nariz del Diablo, activiteiten Tena, stadstours op papier (zonder gids)
Exclusief(Internationale) vlucht, openbaar vervoer tickets Quito-Otavalo/Tena-Baños en Alausi-Cuenca-Guayaquil, eventuele excursies, stadstours met gids, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie EcuadorOvernachtingen in een tweepersoonskamer in een standard klasse hotel

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ecuador individuele rondreis.

Meer inspiratie voor een Ecuador individuele rondreis

Wil je een Ecuador individuele rondreis maken? Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Ecuador individuele rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ecuador.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!