18-daagse familiereis Ecuador

Vanaf € 1600,-

 • Boerenleven in Guamote
 • Verblijf in de jungle van Maquipucuna
 • Ontspannen einde Puerto Lopez

Tijdens deze reis Ecuador met kinderen reis je in een ontspannen tempo langs vulkanen en jungles naar het strand. De reis begint in hoofdstad Quito, waar je naast gebouwen uit de koloniale tijd ook een bezoek kunt brengen aan La Mitad del Mundo, oftewel de evenaar. Via een tussenstop in Ibarra reis je per trein verder naar Otavalo. Je kunt hier diverse handgemaakte producten kopen op de beroemde indianenmarkt. Van de kleurrijke stoffen reis je naar de groene jungle van Maquipucuna, waar je misschien zelfs wel beren kunt tegenkomen! In Baños kun je genieten van de warmwaterbronnen voordat je verder reist naar het bergdorpje Guamote. Je maakt kennis met het leven van de mensen in de bergen voordat je deze reis eindigt aan de kust in Puerto Lopez. Voordat je naar huis reist kun je genieten van het strand en misschien zie je nog wel walvissen langskomen! Deze Ecuadormet kinderen reis geeft je een uitgebreid beeld van het leven in Ecuador en de diversiteit van het land.

Ecuador met kinderen

Stel je reis Ecuador met kinderen op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je familiereis Ecuador in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij René, je Ecuador specialist die er al jaren woont.

Route Ecuador met kinderen:

 • Dag 1 en 2 : Quito
 • Dag 3 en 4 : Ibarra
 • Dag 5 :  via Salinas naar Otavalo
 • Dag 6 : Otavalo
 • Dag 7 en 8 : Maquipucuna
 • Dag 9 t/m 11 : Baños
 • Dag 12 : via Chimborazo naar Guamote
 • Dag 13 : Guamote
 • Dag 14 t/m 17 : Puerto Lopez
 • Dag 18 : Einde reis

Dag 1 – Aankomst in Quito
Je reis begint vandaag in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Er staan veel oude gebouwen uit de tijd dat de Spanjaarden hier waren, zo rond 1500, en daarom staat de hele stad gekenmerkt als Werelderfgoed. Je kunt vandaag rustig aan wennen aan Ecuador en door de straatjes van de stad slenteren.

Dag 2 – Quito
Je hebt vandaag een vrije dag om op eigen gelegenheid Quito en eventueel de omgeving te verkennen. Je krijgt een document waarbij je op eigen gelegenheid een stadstour kunt maken, of je kunt ervoor kiezen dit met een gids te doen. In de middag zou je een excursie kunnen maken naar het midden van de wereld; de evenaar loopt door Ecuador en er is op die plek onder andere een monument dat deze nullijn aangeeft.

Ecuador met kinderen

Dag 3 – Quito naar Ibarra
Je laat Quito vandaag achter je en begint aan de reis naar Ibarra. Dit is een klein stadje en wordt ook wel het witte stadje genoemd, omdat er veel witte huizen staan. Je verblijft hier in een hotel met zwembad.

Dag 4 – Ibarra
Ibarra is echt een relaxte plaats. Het is niet groot en er is niet enorm veel te doen, maar veel mensen kunnen eindeloos genieten in een van de vele parken. Je kunt ook een van de houtsnijwerkplaatsen bezoeken, of misschien vind je het leuk een uitstapje te maken naar het nabijgelegen Yahuarcocha meer, waar je kunt surfen of zeilen. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van het zwembad van het hotel.

Ecuador met kinderen

Dag 5 – Ibarra via Salinas naar Otavalo
Je verlaat Ibarra en maakt vandaag vanuit Salinas een treinreis naar Otavalo. Tijdens de rit kun je genieten van het uitzicht; niet alleen de groene, beboste natuur zul je zien, maar ook de witte sneeuw op de top van de vulkanen kun je tegenkomen.

Ecuador met kinderen

Dag 6 – Otavalo
Otavalo staat bekend om haar indianenmarkten. De grootste markt vindt op zaterdag plaats, maar vanwege de vele toeristen is er tegenwoordig elke dag wel een markt te vinden. Overal zie je felgekleurde stoffen, wollen truien en houtsnijwerk te koop, perfect dus voor souvenirs. Tijdens een optionele tour kun je ook de dorpjes rondom Otavalo bezoeken, waar je een kijkje neemt bij verschillende ambachtsbedrijfjes van de indianen. De tour geeft je, naast de mogelijkheid om souvenirs te scoren, ook een kijkje in het leven van de indianen.

Ecuador met kinderen

Dag 7 – Otavalo naar Maquipucuna
Van de kleurrijke markten reis je vandaag verder naar de jungle. Maquipucuna is het dichtstbijzijnde ongerepte regenwoud in de buurt van Quito. Het is perfect voor een dagtrip, maar het is natuurlijk veel leuker om er iets langer te verblijven! Er is een overvloed aan onder andere orchideeën en vogels, maar misschien nog wel specialer is het feit dat je er ook beren kunt vinden, en dan vooral als er een bepaald avocado-achtige plant in bloei is.

Dag 8 – Maquipucuna
Je hebt vandaag een hele dag om de omgeving van de lodge te verkennen. Tijdens een verblijf in Maquipucuna kun je onder andere zoutbronnen bezoeken, een duik nemen in de watervallen, koffie zien groeien en een bezoek brengen aan de gemeenschappen die hier leven, waar je onder hun begeleiding een orchideeëntour kunt volgen.

Ecuador met kinderen

Dag 9 – Maquipucuna naar Baños
Het is tijd om gedag te zeggen tegen de lodge en het regenwoud, want de reis gaat vandaag verder naar Baños. Baños ligt op een hoogte van 1800 meter, aan de voet van de vulkaan Tungurahua. De warmwaterbronnen van Baños zouden volgens sommige mensen een geneeskrachtige werking hebben.

Dag 10 – Baños
Voor het verkennen van Baños heb je twee vrije dagen. Je kunt heerlijk zwemmen en genieten van de warmwaterbronnen. Je kunt de dag ook wat actiever besteden. In Baños kun je onder andere paardrijdtochten of wandelingen maken.

Ecuador met kinderen

Dag 11 – Baños
Zoals gezegd heb je nog een vrije dag vandaag. Een leuke invulling van de dag is de watervallenroute per mountainbike. Met een uitgeprinte route fiets je langs verschillende watervallen en canopy lijnen. Mocht je dit liever niet per fiets willen doen, dan kun je er ook voor kiezen per chiva (feestbus met reggaeton muziek) te gaan. Uiteindelijk kom je met de watervalroute in Rio Verde uit, waar de grootste waterval Pailon del Diablo is.

Dag 12 – Baños via Chimborazo naar Guamote
Tijd om verder te reizen. Je kunt vandaag een tussenstop maken bij Chimborazo, een vulkaan. De dag eindigt in Guamote. Dit is een klein, afgelegen dorpje in de bergen. Je verblijft hier in een guesthouse dat de lokale bevolking steunt.

Ecuador met kinderen

Dag 13 – Guamote
Je maakt vandaag een excursie per jeep. Je maakt kennis met de traditionele manier van leven van de mensen hier. Ze leven soms nog in hutjes van klei (choza) en maken onder andere poncho’s van lamawol.

Dag 14 – Guamote naar Puerto Lopez
Het is tijd om gedag te zeggen tegen de bergen en verder te reizen naar de kust. Puerto Lopez is een klein vissersdorpje aan de kust van Ecuador waar je de laatste dagen van je familiereis Ecuador door zult brengen.

Ecuador met kinderen

Dag 15 – Puerto Lopez
Je kunt vandaag rustig rondlopen in het dorpje en genieten van de kust. Puerto Lopez staat, naast de visserij, bekend om ecotoerisme. Met name tussen juni en oktober komen veel toeristen naar Puerto Lopez, omdat het dan walvissenseizoen is.

Dag 16 – Puerto Lopez
Puerto Lopez is tevens toegangspoort tot het Machalilla Nationaal Park. Dit park is een soort nevelwoud waar vele verschillende boomsoorten zijn te vinden en waar mensen zelfvoorzienend leven van onder andere landbouw, veeteelt en visserij.

Ecuador met kinderen

Dag 17 – Puerto Lopez
Een paar kilometer van de kust vandaan vind je Isla de la Plata, ook wel Poor Man’s Galapagosgenoemd. Dit heeft te maken met het feit dat je er een aantal van de dieren vindt die je ook op de Galápagos kunt zien, maar een stuk minder geld hoeft te betalen om het eiland te bezoeken. Een uitstapje naar dit eiland is zeker de moeite waard.

Dag 18 – Puerto Lopez naar Guayaquil – einde reis
Het is helaas weer tijd om gedag te zeggen tegen Puerto Lopez en ook tegen Ecuador. Je rijdt naar Guayaquil, waar je weer terug op het vliegtuig naar huis stapt. Je kunt je rondreis Ecuador met kinderen ook nog verlengen met een van de onderstaande bouwstenen, bijvoorbeeld naar de Galápagoseilanden.

Ecuador met kinderen

Prijsinformatie reis Ecuador met kinderen

Reisduur reis Ecuador met kinderen18 dagen/17 nachten
Reissom reis Ecuador met kinderenVanaf € 1600,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransfers van & naar vliegveld, vervoer ter plaatse, overnachtingen inclusief ontbijt, 3 lunches, 4 diners, activiteiten in Maquipucuna, tour in Guamote
ExclusiefInternationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie EcuadorOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ecuador met kinderen reis.

Je eigen rondreis Ecuador met kinderen

Ook een rondreis Ecuador met kinderen maken? Geef René je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ecuador

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Reisexpert René woont al jaren in Ecuador. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!