Rondreis Ethiopië met kinderen

9-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Familiereis Ethiopië

9-daagse rondreis met kinderen, vanaf € 1145,-

 • Een gevarieerde reis, perfect voor een gezin
 • Reis langs watervallen, kerken & bavianen
 • Varen over het met wildlife gevulde Tanameer
 • Bezoek aan de heilige rotskerken van Lalibela
 • Verblijf in lodges met een zwembad
 • 3 binnenlandse vluchten

Een rondreis Ethiopië met kinderen is een gevarieerde reis. In het Noorden bezoek je oude kerken en kastelen en mooie natuur. De kastelen van Gondar en de rotskerken van Lalibela zijn voor zowel jong en oud indrukwekkende gebouwen, en de rokende watervallen laten iedereen klein voelen. Deze familiereis Ethiopië is vooral geschikt voor avontuurlijke gezinnen!

rondreis Cuba

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopië reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen Ethiopië rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis Ethiopië met kinderen in overleg aanpassen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Daniel, de reisexpert die al jaren in Ethiopië  woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ethiopië Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Ethiopië of de beste reistijd Ethiopië.

Route rondreis Ethiopië

Route Ethiopië met Kinderen:

 • Dag 1 : Addis Abeba, start van de rondreis Ethiopië met kinderen
 • Dag 2 : Vlucht van Addis Abeba naar Bahir Dar
 • Dag 3 : Gorgora
 • Dag 4 en 5 : Gondar
 • Dag 6 : Simiengebergte
 • Dag 7 : Binnenlandse vlucht naar Lalibela
 • Dag 8 : Lalibela
 • Dag 9 : Vlucht van Lalibela naar Addis Abeba – Einde van de rondreis
Om in Ethiopië te komen is de directe Ethiopian Airlines vlucht vanaf Brussel de beste keuze. Vanuit Nederland zijn er goede treinverbindingen naar Brussel. Een bijkomend voordeel is dat de binnenlandse vluchten goedkoper zijn als je met Ethiopian Airlines naar Ethiopië vliegt. Door te kiezen voor een directe vlucht beperk je bovendien de CO2 uitstoot. Lees meer over de vluchten naar Ethiopië en de voordelen van een directe vlucht.

Ethiopie met kinderen
Dag 1 – Aankomst in Addis Abeba – start Ethiopië met kinderen

Na aankomst in Addis Abeba word je naar je hotel gebracht. Je kunt een bezoek brengen aan de oudste kathedraal van de stad, of bezoek het nationaal museum waar je de 3.2 miljoen jaar oude Lucy kunt zien.

Dag 2 – Binnenlandse vlucht van Addis Abeba naar Bahir Dar

Vandaag vlieg je naar Bahir Dar, vanwaar je naar de waterval Tiss Issat (‘Het Rokende water’) rijdt. Het is de op één na grootste waterval van Afrika: alleen de Victoria Falls zijn groter. Na de regentijd stort het water hier over een breedte van 400 meter maar liefst 45 meter naar beneden.

Ethiopie met kinderen
Dag 3 – Varen over het Tanameer , naar Gorgora

Je maakt vandaag een boottocht op het Tanameer. In het Tanameer liggen veel (schier)eilanden, waarop meer dan 20 kerken en kloosters zijn gebouwd. Een bezoek aan de beroemde ronde 16e-eeuwse Ura Kidane Mihret-kerk met haar kleurrijke muurschilderingen, honderden jaren oude handgeschreven Bijbels en zilveren kruizen kan niet ontbreken.

Ga je een rondreis door Ethiopië maken, dan wil je natuurlijk de beroemde bezienswaardigheden zien.  Tijdens je familiereis is het ook mogelijk om meer van het lokale leven te zien. Lees meer over lokale ervaringen die je tijdens je rondreis met de kinderen door Ethiopië kan opdoen.

Dag 4 – Gorgora naar Gondar

Er is van alles te doen en te beleven op en rond het terrein van Tim en Kim. Na de lunch brengt een rit van 70 km je naar Gondar, ooit de hoofdstad van het keizerrijk. Je overnacht in een comfortabele lodge met zwembad, ideaal met de kinderen tijdens je Ethiopië reis.

Dag 5 – Gondar vrije dag

Vandaag bezoek je de 17e-eeuwse kastelen van Gondar. De kastelen zijn gebouwd door Keizer Fasilades en zijn opvolgers. Bezoek één van de mooiste kerken van het land: de Debre Berhan Selassie. De rijke muur- en plafondschilderingen zijn er nog in de originele staat en het houten plafond is versierd met hoofden.

Ethiopie met kinderen
Dag 6 – Gondar naar Semiengebergte

Je staat vroeg op en vertrekt naar het Simiengebergte. Ras Dashen, de hoogste piek, ligt maar liefst op 4.543 meter. De natuur is er adembenemend met vergezichten over het laagland en honderden Gelada-bavianen die overal om je heen slenteren. Vooral de mannetjes met hun lange manen en hun dieprood gekleurde borst hebben een imposant uiterlijk. Een absoluut hoogtepunt tijdens je reis door Ethiopië met kinderen.

Ethiopië is een prachtig land voor een vakantie met de familie. Ruth schrijft over haar unieke 2-weekse rondreis door het land met het hele gezin.

Ethiopie met kinderen
Dag 7 – Simiengebergte naar Lalibela via binnenlandse vlucht

Je vertrekt vandaag met een vroege vlucht naar Lalibela, de heilige plaats van de Orthodoxe Kerk. De gebouwen, allen onder UNESCO bescherming, werden in de 13e eeuw in opdracht van koning Lalibela uitgehouwen. Alles, zowel binnen als buiten de kerk, heeft een symbolische betekenis. Bet Giorghis is de meest beroemde kerk en is in de vorm van een kruis gebouwd.

Dag 8 – Lalibela vrije dag

Vandaag kun je het rustig aan doen. Bezoek opnieuw de de rotskerken bezoeken of maak een wandeling in de omgeving.

Dag 9 – Binnenlandse vlucht van Lalibela naar Addis Abeba – Einde reis

Per binnenlandse vlucht reis je naar Addis Abeba, en vanuit daar terug naar huis. Je kunt er ook nog voor kiezen je rondreis Ethiopië met kinderen te verlengen met een van onze bouwstenen.

In deze voorbeeldreis zijn 3 binnenlandse vluchten opgenomen. Tip van onze lokale reisexpert: Vlieg je naar Ethiopië met Ethiopian Airways? Dan ben je voor je binnenlandse vluchten vele malen goedkoper uit!​

Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Reisinspiratie – rondreis Ethiopië

Als je overweegt een reis naar een Afrikaans land te maken, je houdt van mooie landschappen en bergen én je wilt niet de hoofdprijs betalen, dan is Ethiopië your call! Reisjunk zet 5 highlights voor je op een rijtje die dit land meer dan de moeite waard maken.

Prijsinformatie rondreis Ethiopië met kinderen

Reisduur: 9 dagen/8 nachten.
Reissom: Vanaf € 1145,- per persoon (op basis van 2 personen en 2 kinderen onder 12 jaar, reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, dagwandeling Semien Nationaal Park, bezoek aan Lalibela
Exclusief: Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €150 per persoon), entreegelden, optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer of familiekamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Daniel helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Ethiopië reis.

Vliegtickets voor je Ethiopië rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen Ethiopië met kinderen rondreis

Ook een rondreis Ethiopië met kinderen maken? Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ethiopië

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!