Ethiopië reizen : een lappendeken van bijzondere culturen

Ethiopië ligt in Oost-Afrika, maar lijkt in niets op haar bekendere buurlanden. Hier geen savannes, Big Five of witte stranden, maar ruige bergen, eeuwenoude ondergrondse kerken en traditionele stammen. En juist dat maakt een rondreis Ethiopië zo bijzonder. Het land is rijk aan natuurschoon, maar zeker cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Lees hier alles over Ethiopie reizen

Ethiopie reizen

Maak kennis met Daniël, de reisprofessional die al jaren in Ethiopië woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van Ethiopie reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis Ethiopië kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt. Lees meer

Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor Ethiopie reizen.

Wil je onze reisexperts ontmoeten? Kom dan in januari naar één van de Vakantie beurzen! Wij zijn aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en Breda, en op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Voorbeelden individuele Ethiopië reizen

Ethiopië hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van het noorden van Ethiopië.
14 dagen va. €1625,- pp. (€116,- per dag)

Ethiopië familiereis

Rondreis Ethiopie voor avontuurlijke gezinnen.
9 dagen vanaf € 975,- pp. (€108,- per dag)

Bouwstenen Ethiopië reizen

 

Danakil depressie

Ontdek de Danakil depressie, the hottest place on Earth,
6 dgn, alleen in combinatie met een rondreis

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Beste reistijd en overnachtingen individuele Ethiopië reizen

Ethiopië hotels

Verschillende accommodaties Ethiopië in een bosrijke of bergachtige omgeving.

Op zoek naar een unieke manier om door Ethiopië te reizen, en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips Ethiopie reizen

Vakantie Ethiopie

John en Ellen maakten een rondreis Ethiopie van 10 dagen door het zuiden met zijn kleurrijke stammen

Festivals Ethiopie

Maak tijdens je rondreis Ethiopie een festival mee en je hebt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring erbij

“Ik was al enige tijd op zoek naar een compacte en persoonlijke ontmoeting met een aantal tribes. Dankzij het deskundige meepuzzelen van Daniel hebben wij een werkelijk onvergetelijke reis gehad.”

John en Ellen

Ethiopië reizen

Individuele Ethiopië reizen

  • Maak kennis met de stammen in de Omo-vallei
  • Bewoner de ondergrondse kerken van Lalibela
  • Woon een religieus festival bij

Ethiopië reizen: de ondergrondse kerken van Lalibela

Ga je een rondreis Ethiopië maken, dan staan ongetwijfeld de ondergrondse kerken van Lalibela op je programma. En terecht, want deze UNESCO-site is niet voor niets één van de bekendste plekken van Ethiopië. In Lalibela vind je elf ondergrondse kerken, die in de 13e eeuw werden uitgehouwen in opdracht van koning Lalibela. De kerken hebben elk een andere Bijbelse naam en zijn verschillend van grootte. De drukbezochte kerkdiensten die nog elke dag gehouden worden, maken een bezoek aan Lalibela helemaal onvergetelijk. Bekijk meer van de beste reistips!

Ethïopische cultuurschatten in Gondar en Axum

Naast kerken heeft Ethiopië nog veel meer oude cultuurschatten. In Gondar, de oude hoofdstad van Ethiopië, vind je bijvoorbeeld zes prachtige paleizen en kastelen. Die werden gebouwd door verschillende koningen en ze zijn nog in prima staat. De kastelen zouden niet misstaan in Europa en het is dan ook heel bijzonder om ze juist in dit deel van de wereld te bezoeken. Ook zo’n must voor cultuurliefhebbers: Axum. Dit is de voormalige hoofdstad van het Axumse rijk, dat ooit schatrijk was. Bezoek je Axum tijdens je Ethiopië-reis, dan ontdek je kunstschatten uit 2500 voor Christus, waaronder obelisken, tombes en kasteelruïnes.

Ethiopië-reizen: trekkings door Semien National Park

Heb je even genoeg cultuur geproefd? Trek dan naar Semien National Park, met bergtoppen van ruim vierduizend meter hoog. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de landschappen zijn hier erg indrukwekkend. Je hebt een prachtig uitzicht over de laaglanden en je ziet hier de bijzondere Geelada-bavianen. In het Semiengebergte kun je prachtige wandelingen maken, variërend van twee tot zestien dagen. Onderweg slaap je in de prachtige Semien Lodge of ga je avontuurlijk kamperen.

De Omo-vallei: op bezoek bij traditionele stammen

Het droge zuiden van Ethiopië is een heel andere wereld dan het groene, vruchtbare noorden. Hier ga je naartoe om de stammen van Ethiopië te leren kennen. In Zuid-Ethiopië leven 32 traditionele stammen, die nog vaak met elkaar strijden om water en koeien. Er zijn vier stammen die vaak bezocht worden, waaronder de Hamer en de Mursi. De laatste stam is bekend vanwege de grote schotels die vrouwen in hun lippen dragen. Deze stammen zijn vrij commercieel ingesteld en daarom raadt Daniel, de lokale reisspecialist van Better Places in Ethiopië, aan om nog verder naar het zuiden door te reizen. Daar kun je stammen bezoeken die minder vaak reizigers ontvangen.

Festivals Ethiopië: mooie aanvulling op je reis

Het christelijke geloof is in Ethiopië heel belangrijk. De Ethiopisch-orthodoxe kerk bepaalt dan ook hoe het leven in de christelijke hooglanden eruit ziet. Festivals zijn daar een groot onderdeel van. Tijdens religieuze festivals vinden urenlange missen plaats en in de straten trekken indrukwekkende processies voorbij. Het belangrijkste festival in Ethiopië is Timkat, dat plaatsvindt vanaf 19 januari. Hierbij wordt de doop van Jezus door Johannes de Doper in de Jordaan herdacht. De beste plaatsen om het festival bij te wonen zijn Lalibela, Gondar en Axum. Reisexpert Daniel helpt je graag om je Ethiopie reizen samen te stellen.

Beste reistijd Ethiopië
Beste reistijd Ethiopië reizen

De beste reistijd voor Ethiopië is de periode tussen oktober en februari, omdat het er dan droog en niet te heet is. Tussen februari en juni is het ‘kleine regentijd’ en dan kun je nog goed reizen in Ethiopië. Van juli tot september valt er erg veel regen en dan is reizen in dit Oost-Afrikaanse land geen aanrader. Lees meer

Visum Ethiopië
Visum Ethiopië rondreis

Voor Ethiopië heb je een visum nodig. Momenteel kun je je visum krijgen bij aankomst op het vliegveld in Addis Abeba, maar de kans bestaat dat de visumregels plotseling wijzigen. Het is daarom aan te raden om je visum van tevoren alvast te regelen. Dat kan online, via deze website. Je paspoort moet na vertrek uit Ethiopië nog zes maanden geldig zijn.

Geld Ethiopië
Geld Ethiopië

De munteenheid in Ethiopië is de birr. De wisselkoers schommelt, dus controleer die altijd even voor je vertrekt. In veel steden kun je pinnen met je pinpas, maar de pinautomaten zijn niet altijd even betrouwbaar. We raden je daarom aan om een deel van je budget in cash euro’s mee te nemen en die te wisselen bij banken.

Inentingen en malaria Ethiopië
Inentingen en malaria Ethiopië

Voor Ethiopië worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP, Hepatitis A en gele koorts. In verschillende gebieden in Ethiopië komt malaria voor. Laat je ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en malariatabletten. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Veiligheid Ethiopië
Veiligheid Ethiopië

In Ethiopië kun je in principe veilig reizen, maar houd de ontwikkelingen in het land wel goed in de gaten. Let verder op je spullen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Fair en Groen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!