17-daagse trektocht Gokyo Meren & Everest Base Camp

22-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Nepal met trektocht Everest Base Camp & Gokyo

22-daagse rondreis, vanaf  € 2195,-

  • Prachtige 17-daagse trektocht naar het Everest Base Camp en de Gokyo Meren
  • Trektocht inclusief ervaren Engelssprekende berggids, dragers en maaltijden
  • Tijdens de trektocht overnachtingen in gezellige lodges
  • Prachtige en minder belopen route naar de Gokyo Meren
  • Geweldige oversteek over de Cho La Pas
  • Retourvlucht Kathmandu – Lukla inclusief

Tijdens deze Nepal reis maak je een 17-daagse trektocht door de Himalaya naar het Everest Base Camp en de Gokyo Meren. Je loopt door indrukwekkend hooggebergte landschap langs machtige Himalaya reuzen van 6000 tot ver boven de 8000 meter. De trektocht brengt je naar de schitterende meren van Goyko en naar het basiskamp van de Mount Everest, met 8848 meter de hoogste berg ter wereld.Vanaf Gokyo Ri op 5357 meter en de top van de Kala Patar op 5600 meter heb je een spectaculair uitzicht op de Mount Everest en vele andere zeven- en achtduizenders. Ook de beklimming van de Cho La pas (5420 meter) maakt deze trektocht onvergetelijk.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je Nepal rondreis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Nepal reis met trektocht naar het Everest Base Camp in overleg samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, de Better Places Nepal specialist die er al jaren woont. Bekijk meer voorbeelden van Nepal reizen en het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Everest base camp:

  • Dag 1 en 2 : Kathmandu
  • Dag 3 t/m 19 : Everest Base Camp trek
  • Dag 20 en 21 : Bhaktapur
  • Dag 22 : Einde reis

Route Nepal rondreis met Everest Base Camp Trek

Everest Base Camp
Dag 1 – Start Nepal Everest Base Camp reis – Aankomst in Kathmandu

Op de luchthaven van Kathmandu word je opgewacht en hartelijk verwelkomd door een van onze medewerkers die je naar je eerste accommodatie brengt. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je vandaag al tijd om de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de kleine straatje van het oude stadsdeel van Kathmandu met het Koningsplein (Durbar Square). Hier kun je ook even kijken bij Kumari Ghar, het huis van de Kumari, een levende Godin.  In het hotel heb je vandaag een meet and greet met je trekkingsgids om de reis en trektocht naar het Everest Base Camp te bespreken.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan zijn de vluchten van Turkish Airlines via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

Dag 2 – Kathmandu

Je hebt de hele dag om Kathmandu te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Swayambhunath, ook wel de Apentempel genoemd. De tempel wordt gezien als de oudste stupa ter wereld en trekt veel Nepalese en Tibetaanse boeddhisten. Vanaf de stoepa heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu. Pashupatinath is de grootse hindoe tempel van het land, gewijd aan de hindoegod Shiva. Dit is een belangrijke plek voor rituele lijkverbrandingen. Vlakbij ligt de enorme Tibetaans-boeddhistische stoepa Boudhanath. Met name aan het eind van de middag wordt de tempel druk bezocht door devote boeddhisten die, mantra’s prevelend, met de klok mee rondjes om de stoepa lopen en boterlampjes aansteken. 

Haal het beste uit je trektocht met deze trekking tips.

Everest Base Camp
Dag 3 – Dag 1 Everest Base Camp trek: Vlucht naar Lukla – trektocht naar Phakding (2652 m) – 4 uur

In de vroege ochtend ga je samen met je gids naar de luchthaven voor de vlucht naar Lukla (2853m). Lukla is de toegangspoort tot de Khumbu regio en het startpunt van je trek naar Everest Base Camp. De vlucht geeft je al een voorproefje van de pracht van de Himalaya. In Lukla ontmoet je je drager en vertrek je richting Phakding (2600m).

NB. De kans bestaat dat je vanuit Ramechhap naar Lukla moet vliegen. Dit betekent dat je in de zeer vroege ochtend naar de luchthaven van Ramechhap wordt gebracht.

 

Met deze trektocht kom je tot op grote hoogte, bereid je daar goed op voor. Wij geven je tips hoe je hoogteziekte kunt voorkomen én herkennen

everest base camp
Dag 4 – Dag 2 Everest Base Camp trek: naar Namche Bazaar (3450 m) – 5 tot 6 uur 

Je wandelt stroomopwaarts langs de oevers van de Dudh Kosi rivier, waarbij je de rivier tweemaal via een hangbrug oversteekt. In het plaatsje Monjo begint het Sagarmatha National Park. Sagarmatha is de Nepalese naam van de Mount Everest, Sagar betekent lucht, en matha hoofd/hoogste punt. Opnieuw ga je een hoge hangbrug over, ditmaal over een samenvloeiing van de Dudh Khosi en de Bhote Khosi. Het is een pittige klim over zig zag paadjes naar Namche Bazaar. Namche Bazaar is de hoofdstad van de regio en een drukke marktplaats waar Nepalesen en Tibetanen hun handelswaar verkopen. Vanuit Namche heb je uitzicht op enkele pieken van de Himalaya en vanaf het museum vlak boven Namche kun je zelfs Mount Everest al zien. Ook zie je vanaf hier onder meer de Lhotse, Ama Dablam, Thamserku en Taboche.

 

Everest Base Camp
Dag 5 – Dag 3 Everest Base Camp trek: Acclimatisatiedag in Namche Bazaar (3450 m)

Om je lichaam de kans te geven om te wennen aan de hoogte, blijf je een extra dag in en rond Namche Bazaar. Er staat een mooie acclimatisatie wandeling op het programma naar Sangboche (3900m), gelegen op een heuvel. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over het hele Everest gebied. De rest van de middag breng je door in Namche. Je hebt de gelegenheid om nog wat snacks te kopen in een van de vele winkeltjes, of geniet van een goede kop koffie met cake in een bakery.

Reisspecialist Maaike, die al jaren in Nepal woont, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Nepal rondreis, ze is ook je steun en toeverlaat tijdens je rondreis.

Dag 6 – Dag 4 Everest Base Camp trek: trektocht naar Phortse Thanga (3680 m) via Khunde en Khumjung – 6 uur

Na het ontbijt start je je wandeling naar Khunde en Khumjung, twee mooie Sherpa dorpjes. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Lhotse, Ama Dablam en Thamserku. Als er geen wolken zijn, kun je ook de Mount Everest zien. Je komt langs verschillende mani-muren en chortens, vol stenen waarop boeddhistische mantras zijn uitgebeiteld. In Khumjung kun je een klooster bezoeken met een schedel die van een yeti zou zijn en de Hillary school, gesticht door Sir Edmund Hillary die als eerste de Mount Everest beklom. Het uitzicht vanaf beide dorpjes is adembenemend. Je wandelt verder naar Phortse Thanga, waar je overnacht.

 

Everest Base Camp
Dag 7 – Dag 5 EBC trek: trektocht naar Dole (4050 m) – 4 uur 

Je wandelt vandaag verder door rododendronbossen en met mos begroeide berken. De begroeiing wordt steeds schaarser, en je komt langzaam boven de boomgrens in het hooggebergte. Onderweg heb je een schitterend zicht op de Kangtega berg (6685m) en de Thamserku (6608m).

Dag 8 –  Dag 6 EBC trek: naar Machermo (4470 m) – 3 uur 

Het pad van Dole naar Machermo is redelijk eenvoudig. Het uitzicht wordt met de dag spectaculairder: je ziet de Cho Oyu, `s werelds zesde hoogste berg met een hoogte van 8201 meter. Machermo werd vroeger door de Sherpa bevolking enkel bewoond in de zomer, wanneer ze hun yaks hier brachten om te grazen in de groene heuvels. In Machermo is een medische hulppost die lezingen geeft over hoogteziekte, zeker de moeite van een bezoek waard.

 

De beste reistijd voor een trek naar het Everest Base Camp is oktober en november en maart en april.

Dag 9 –  Dag 7 Everest Base Camp trek: naar Gokyo (4790 m) – 4 uur 

Na een korte klim uit Machhermo, heb je vanaf een richel een schitterend zicht op de Cholatse (6335 m), de Taboche (6367 m) en de Cho Oyu (8201 m). Naarmate je hoger komt, wordt het pad ruiger en de omgeving dorrer. Onderweg passeer je de eerste twee Gokyo meren. Bij mooi weer weerspiegelen de bergen in deze felblauwe meren, wat een adembenemend gezicht is. Het dorp Gokyo ligt aan het derde Gokyo meer. Je blijft de rest van de dag in Gokyo om verder te acclimatiseren.

Everest Base Camp
Dag 10 –  Dag 8 Everest Base Camp trek: Klim naar Gokyo Ri (5357 m) – 5 uur 

In alle vroegte ga je op pad voor de klim naar Gokyo Ri, een kleine berg boven het meer. De wandeling is niet echt moeilijk, maar de hoogte maakt het zwaar en je wandelt op een traag tempo. Het zicht vanop Gokyo Ri maakt de klim dubbel en dwars de moeite waard: je bevindt je tussen 4 van de 14 hoogste toppen in de wereld: Everest (de hoogste op 8848 meter ), Lhotse (4e op 8516 meter ), Makalu (5e op 8481 meter ) en Cho Oyu (6e op 8201 meter). Maar het zicht is veel meer dan dat: je hebt een horizon vol besneeuwde toppen, ziet beneden de 3 prachtig blauwe Gokyo Meren en de Ngozumpa-gletsjer, met zijn lengte van 36 km de grootste in de Himalaya. Na het opnemen van deze adembenemende indrukken, daal je opnieuw af naar Gokyo waar je de rest van de dag verblijft.

 

Dag 11 –  Dag 9 EBC trek: naar Thagnag (4700 m) – 4 uur 

Vandaag begin je met je tocht naar de Khumbu Vallei, de vallei waarin de Mount Everest ligt. Je steekt vandaag de Ngozumpa gletsjer over, gelegen aan de voet van de Cho Oyu. Vervolgens wandel je langs de zijkant van de vallei door naar Thagnag, waar je de nacht doorbrengt.

Dag 12 – Dag 10 EBC trek: via de Cho La pas (5420 m) naar Dzongla (4860 m) – 9 uur 

Vandaag is een zware en lange dag: je verlaat de Gokyo Vallei en steekt via de Cho La Pas over naar de Khumbu vallei. Je start de wandeling vroeg in de morgen. Na een wandeling over het steengruis van een morene, klim je stijl naar de Cho La Pas gelegen op een hoogte van 5420 meter. Het zicht vanaf de pas is schitterend en een mooie beloning voor de heftige klim. Nadien daal je af naar de Khumbu vallei. De afdaling gaat geleidelijk en onderweg geniet je opnieuw van prachtige uitzichten op de imposante bergen.

In Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten. Zo vind je er dal bath, het nationale gerecht van Nepal: linzen (dal), rijst (bath) en een groentecurry. Ook vegetarische momo’s zijn populair. 

Everest Base Camp
Dag 13 – Dag 11 Everest Base Camp trek: Trektocht naar Lobuche (4930 m) – 4 uur 

Vandaag is het een eenvoudige maar mooie tocht. Je daalt kort af en steekt een smal riviertje over, voor je geleidelijk naar de andere zijde omhoog klimt. Het pad leidt je verder door een ruig berglandschap langs het bevroren bergmeer van de Cholatse Tsho. Je wordt omringd door besneeuwde bergtoppen die blinken in de zon: je ziet de Lobuche West, de Cholatse en de Taboche. Wanneer je zicht krijgt op de Khumbu vallei heb je een prachtig zicht op de iconische piek van de Ama Dablam. Het pad blijft het merendeel van de tijd redelijk vlak. Hier komt het pad omnieuw samen met het pad naar Everest Base Camp. Na een korte stijging in de vallei naast de morene, kom je aan in Lobuche (4930m). Van hieruit heb je een prachtig zicht op de Nuptse (7861 meter). Verderop zie je de Kangtega en de Thamserku bergen.

 

Everest Base Camp
Dag 14 – Dag 12 EBC trek: Trektocht naar Gorakshep (5180 m) – bezoek aan Everest Base Camp (5380m) – 9 uur 

Vandaag is een lange dag dus je vertrekt vroeg in de ochtend. Het is ongeveer drie uur wandelen van Lobuche naar Gorakshep, waar je vandaag overnacht. Na een vroege lunch volg je het pad verder tot in het bekende Everest Base Camp (5380m), een wandeling van ongeveer 3 uur. De tocht gaat gedeeltelijk over de Khumbu gletsjer. Onderweg heb je een spectaculair uitzicht op de Nuptse, die vlakbij boven je uittorent. En dan eindelijk het hoogtepunt van je trekking: je wandelt rond het base camp en tot de rand van de Khumbu Ice Fall. Als je in maart of april trekt is de kans groot dat je enkele expeditieteams ontmoet die zich klaar maken om de hoogste berg ter wereld te beklimmen. Na je bezoek aan het basecamp keer je terug naar Gorakshep.

 

Tijdens deze trektocht slaap je in zogenaamde teahouses. Hier lees je alles wat je moet weten over de overnachtingen tijdens de Mount Everest Base Camp trek.

Everest Base Camp
Dag 15 – Dag 13 Everest Base Camp trek: Beklimming Kala Pattar (5600 m) en naar Dingboche (4410) – 8 uur totaal

De klim naar Kala Pattar is optioneel, maar zeker aan te raden. Vanaf dit punt heb je namelijk een schitterend zicht op wellicht het mooiste berglandschap dat je ooit zal zien. Vroeg in de ochtend ga je op pad voor de ongeveer 3 uur durende klim. De beloning op de top maakt alles goed: je heb vanaf de top een fantastisch uitzicht op de Mount Everest. Ook zie je de Khumbu Ice Fall, de Lhotse, Nuptse en de Pumori. Na de ochtendklim, keer je terug naar Gorakshep waarna je het pad verder naar beneden volgt tot in Dingboche. Deze wandeling duurt ongeveer 5 uur.

 

Dag 16 – Dag 14 EBC trek: naar Tengboche (3860 m) – 4 uur

Je daalt verder af en het landschap wordt langzaam groener. Onderweg word je beloond met een prachtig uitzicht op de de Lhotse en Nuptse. Je wandelt langs gemengde berken en rododendron bossen en door kleine traditionele bergdorpjes. In Tengboche is een prachtig oud boeddhistisch klooster wat je kunt bezoeken. Je kunt ook een gebedsceremonie (puja) bijwonen samen met de monniken.

Dag 17 – Dag 15 EBC trek: naar Namche Bazaar (3450 m) – 5 uur

Je vervolgt de afdaling door mooie berken en rododendron bossen. Je steekt een hangbrug over en stijgt opnieuw langs een mooi pad boven de Dudh Kosi rivier. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over het klooster van Tengboche dat je gisteren bezocht. Je passeert nog een aantal kleine dorpjes terwijl je verder wandelt tot in het vertrouwde Namche Bazaar. Waar je de vorige dagen een aantal dingen moest ontberen, kun je hier volop genieten van en heerlijke koffie en een warme douche.

 

Lees onze tips met betrekking tot veiligheid Nepal.

Dag 17 – Dag 15 EBC trek: naar Namche Bazaar (3450 m) – 5 uur

Je vervolgt de afdaling door mooie berken en rododendron bossen. Je steekt een hangbrug over en stijgt opnieuw langs een mooi pad boven de Dudh Kosi rivier. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over het klooster van Tengboche dat je gisteren bezocht. Je passeert nog een aantal kleine dorpjes terwijl je verder wandelt tot in het vertrouwde Namche Bazaar. Waar je de vorige dagen een aantal dingen moest ontberen, kun je hier volop genieten van en heerlijke koffie en een warme douche.

Dag 18 – Dag 16 EBC trek: naar Phakding (2652m) – 4 uur

Je vervolgt je wandeling richting het startpunt van je trekking. Je daalt af en steekt weer de prachtige hoge hangbrug over. Je wandelt een stuk langs de rivier en steekt nog een aantal hangbruggen over. Na zo’n vier uur kom je aan in Phakding.

Dag 19 – Dag 17 EBC trek: naar Lukla (2800 m) – 3 tot 4 uur

Vandaag is de laatste dag van je trektocht. Na de afdalingen van de laatste dagen, klim je vandaag weer af en toe. Je loopt langs een aantal kleine dorpen en maakt nog een laatste korte klim voor je in Lukla aankomt. In Lukla neem je afscheid van je drager. Vliegen vanuit Lukla naar Kathmandu kan enkel `s morgens, dus je slaapt nog een laatste avond in Lukla. De gids vliegt morgen met je mee naar Kathmandu.

Dag 20 – Vlucht van Lukla naar Kathmandu en naar Bhaktapur

Na een vlucht van ongeveer 45 minuten, kom je weer aan in Kathmandu. Daar word je opgewacht door een auto met chauffeur die je naar Bhaktapur brengt. Bhaktapur is een verademing in vergelijking met het drukke stadscentrum van Kathmandu. De rest van de dag kun je vrij doorbrengen in het grotendeels verkeersvrije centrum van Bhaktapur.

Dag 21 – Bhaktapur

Bhaktapur is een van de drie Koningssteden in de Kathmandu vallei. Het grotendeels autovrije centrum maakt het zeer aangenaam om er te vertoeven. Je wandelt door kleine straatjes en langs mooie pleinen met prachtige tempels. Bhaktapur staat ook bekend als de pottenbakkersstad. Er is een wijk waar je op straat deze ambacht kan gade slaan, en als je wilt, kun je ook zelf een pot proberen te draaien.

Dag 22 – Einde Nepal Everest Base Camp reis – vertrek naar de luchthaven

Je reis zit er helaas op. Afhankelijk van je vluchttijd heb je nog wat vrije tijd. Ongeveer 3,5 uur voor vertrek van je vlucht word je opgepikt in je hotel en naar de luchthaven gebracht.

Trektocht Everest Base Camp & Gokyo Meren

Tijdens de trek gaat er een goed opgeleide, Engelssprekende berggids mee (deze gids ontmoet je al in Kathmandu). Daarnaast is er per 2 personen een drager voor je grote bagage. Je kunt maximaal 20 kg aan de drager geven. Zelf draag je dus alleen een dagrugzakje. Je kunt in Kathmandu een deel van je bagage bij Maaike achterlaten.

Tijdens de trektocht overnacht je in gezellige lodges, in Nepal vaak teahouses genoemd. Waar mogelijk overnacht je in een 2-persoonskamer, maar dit kan niet gegarandeerd worden. Wellicht zul je een aantal keren met andere mensen op een meerpersoonskamer slapen (meestal 4 tot 6 bedden in een kamer). Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk. Voor een warme douche wordt in de meeste lodges een kleine bijdrage gevraagd. Vaak hebben de bedden een deken, maar wij raden je aan om zelf een warme slaapzak mee te nemen. Desgewenst kun je in Kathmandu een slaapzak huren. Neem dan wel een lakenzak mee. Tijdens de trektocht zijn alle maaltijden inbegrepen.

NB. Het kan zijn dat de oversteek via de Cho La pas niet mogelijk is wegens slecht weer. In dat geval loop je via een alternatieve route van Gokyo naar de Khumbu Vallei waarin Everest Base Camp ligt. Dit kost een dag extra, die je terugwint doordat er geen vrije dag in Gokyo nodig is (deze zit in het programma om te acclimatiseren voor het oversteken van de pas). In dit geval ga je dus na de beklimming van Gokyo Ri terug in de richting van Machermo en Dole. De gids zal met je overleggen over de route, en hierin de uiteindelijke beslissing nemen.

Voor de trek zijn 2 permits nodig: TIMS (Trekking Information Management System) en entree voor Sagarmatha Nationaal Park. Deze zijn inbegrepen, neem hiervoor wel 2 pasfoto’s mee.

Hoogteziekte

Deze reis gaat naar grote hoogte, maar de hoogte wordt geleidelijk opgebouwd. Hierdoor zul je waarschijnlijk weinig last hebben van serieuze verschijnselen van hoogteziekte, maar veel mensen hebben wel wat last van lichte verschijnselen, zoals hoofdpijn en minder eetlust. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen en wat je moet doen, mocht je last krijgen van hoogteziekte. We adviseren je dan ook om voor je vertrek jezelf te goed informeren over hoogteziekte. Op de site hoogteziekte.info vind je veel informatie. Ook kun je op deze site het boekje “Hoe blijf ik gezond in de hoogte” bestellen. Dit informatieve boekje is geschreven door Han Willems, een arts die zich gespecialiseerd heeft in hoogteziekte. Ook kun je contact opnemen met je huisarts over het gebruik van Diamox, een middel wat je lichaam helpt om sneller te acclimatiseren.

Prijsinformatie rondreis Nepal Everest Base Camp

Reisduur rondreis Nepal Everest Base Camp: 22 dagen/21 nachten

Reissom rondreis Nepal Everest Base Camp: Vanaf € 2195,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer met chauffeur, trektocht Everest Base Camp onder begeleiding van berggids en drager (1 drager per 2 personen, max gewicht 20 kg), alle maaltijden tijdens de trektocht, benodigde permits voor de trek, vlucht Kathmandu-Lukla vv
Exclusief: Internationale vluchten, overige maaltijden, gidsen, excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal: Overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. Tijdens de trek overnachtingen in lodges met gedeelde voorzieningen, soms op meerpersoonskamers

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal reis  met trektocht naar het Everest Base Camp.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor een Nepal rondreis

Wil je een rondreis Nepal maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!