Hieronder vind je een selectie van excursies Indonesie die je kunt toevoegen aan je rondreis. Naast deze excursies Indonesie zijn er nog volop andere mogelijkheden. Neem rechtstreeks contact op met Emile voor meer informatie.

Excursies Indonesie : Java

Meru Betiri Nationaal Park – Sukamade

Vanuit je hotel in Kablibaru vertrek je deze ochtend met een jeep en een lokale gids voor de 2-daagse excursie naar het plaatsje Sukamade in het nationaal park Meru Betiri. De tocht ernaar toe is prachtig. Je rijdt door plantage gebied en stukken jungle en je kunt regelmatig stoppen. Een lunchboxje krijg je in een baai aan zee. Om bij Sukamade te komen moet de jeep tweemaal door een rivier rijden. Je bent nu werkelijk aan de rand van Java. Je overnacht in een simpele accommodatie.  ’s Avonds ga je onder begeleiding van rangers naar het strand om schildpadden te observeren. Als de rangers een schildpad hebben ontdekt, dan mogen bezoekers hier onder begeleiding bij in de buurt komen en observeren hoe de schildpad zijn eieren legt. Dit mag maar bij 1 schildpad per nacht en uiteraard is er geen 100% garantie dat er een schildpad aan land komt. De rangers verzamelen de eieren om deze op een beschermde plek te laten uitkomen. De volgende ochtend kun je de rangers helpen om schildpadjes los te laten in zee. Niets is leuker dan de schildpadjes een sprint naar de veilige golven te zien maken. Van hier rijdt je weer terug naar Kalibaru, of eventueel meteen door naar Bali.

Excursies Indonesie: Bali

excursies indonesie

Ubud – Herbal Walk

Je wordt bij je hotel in Ubud opgehaald en gaat ca. 3 uur met een lokale gids wandelen, inclusief een stop bij een organisch restaurant. Je leert tijdens deze wandeling over kruiden die in en rond de rijstvelden groeien en daarnaast wordt ook het systeem van rijstverbouw en alles wat daarbij komt kijken uitgelegd. Je leert bijvoorbeeld over de kruiden waarmee een traditionele scrub wordt gemaakt om pijnlijke spieren na verrichte arbeid te verlichten. Tijdens de wandeling kun je alles aanraken en ruiken en kun je eetbare planten proberen, en ook bijvoorbeeld een jonge kokosnoot drinken.

excursies indonesie

Ubud – Kookcursus

Je wordt bij je hotel opgehaald en gaat eerst naar de lokale markt. Hier kopen jullie samen kruiden en andere ingrediënten in voor de lunch die jullie gaan bereiden. Je stopt ook nog even bij een rijstveld om te zien hoe de rijst groeit. De kookcursus vindt plaats in een lokaal huis in een dorpje buiten Ubud. Hier ga je je eigen lunch bereiden met behulp van de lokale kok. Als alles gereed is kun je het zelf uitproberen.

excursies indonesie

Ubud – Fietstour

Je rijdt de flanken van de vulkaan Batur op, maar iets onder de kraterrand stap je op je fiets voor de tour van deze dag. Je fietst voornamelijk bergafwaarts, over kleine weggetjes. Onderweg geeft een gids uitleg over lokale planten en lokale gebruiken en rituelen. Er wordt regelmatig gestopt. In de buurt van Ubud heb je de keuze om het laatste stuk naar een klein restaurant nog met de fiets te doen, of om dit per auto af te leggen. De tocht eindigt met een lunch in het restaurant. Hierna wordt je teruggereden naar je hotel. Lees meer over deze fietstocht op de blog van Karlijn.

excursies indonesie

Ubud – Tempeltour

Bezoek enkele van de mooiste tempels rond Ubud in een halve dag. De chauffeur pikt je ’s morgens bij je hotel op. Vervolgens rijdt je naar de tempel Gunung Kawi, ook wel de groene vallei geheten. Een lange trap tussen de rijstvelden brengt je naar de rivier op de bodem van de vallei. Van Gunung Kawi wordt je naar de tempel Tirta Empul gereden. Het is indrukwekkend om te zien hoe Balinese hindoes zich in het reinigende water dompelen en bidden in de pleinen van de tempel. Van hier wordt je naar de beroemde tempelterrassen van Tegallalang gereden om hier rond te kijken en foto’s te nemen.

Excursies Indonesie: Lombok

Tetebatu – fietsen op Lombok

Op de fiets kom je op plekken die anders niet bereikbaar zijn. Fietsen is dan ook een mooie manier om het eiland Lombok te ontdekken. Je kunt kiezen voor een meerdaagse fietstocht, maar er zijn ook dagtochten mogelijk vanuit het bergdorpje Tetebatu. Kies je voor de meerdaagse variant, dan begin je in Senggigi. Je fietst zo’n dertig kilometer door het groene landschap, bezoekt een kroepoekfabriekje, een markt en dorpjes en de tempel van Lingsar. Je overnacht in Tetebatu. De tweede dag fiets je naar Mataram, door een prachtig gebied met rijstvelden en tabaksplantages. Op dag 3 fiets je langs tempels, dorpjes, rijstvelden en de kust en slaap je in Pelangan. De laatste dag rijd je terug naar Senggigi.

excursies indonesie

De ambachten bij Tetebatu

Het dorp Tetebatu op Lombok is prachtig gelegen in een knalgroene, bergachtige omgeving met volop rijstterrassen en plantages. Je kunt hier mooie wandelingen maken met een lokale gids. Je loopt dwars door de rijstvelden, ziet hoe de rijstboeren hun land bewerken en bezoekt verschillende ambachtsdorpjes in de buurt. Je gaat naar Pringgasela om het weven te bekijken, naar Masbagik voor het aardewerk en naar Loyok voor het mandenweven. Je luncht in één van de dorpjes bij mensen thuis. Een mooie manier om het leven op het platteland in Lombok te leren kennen.

Excursies Indonesie: Flores

excursies indonesie

Belahragi-trekking

Als je meer van de lokale traditionele Ngada-cultuur wilt zien, dan is deze light-trekking naar het dorp Belahragi (inde  buurt van Bena) een interessante mogelijkheid. Het dorp ligt redelijk afgelegen en je moet ongeveer 1 uur een stijgend wandelpad oplopen om er te komen. Het dorp bestaat uit 2 parallelle rijen van ongeveer 16 huizen. Je wordt in het dorp op traditionele wijze verwelkomd, onder andere met een bamboefluit-concert en een ritueel waarbij voedsel aan de voorvaderen wordt aangeboden.  Ook wordt er een lunch bereid. Na afloop keer je terug naar de auto en vervolg je je weg naar Ruteng.

excursies indonesie

Tado-village

Op weg van Ruteng naar Labuanbajo kun je een bezoek brengen aan het dorp Tado. Hier kun je kennismaken met de Manggarai-cultuur. In het dorp word je op traditionele wijze ontvangen en er zal een caci dans (zweep-dans) worden opgevoerd. In het dorp worden ook manden en matten geweven door de bewoners en je kunt zien hoe traditionele medicijnen worden gemaakt.

excursies indonesie

Riung & 17 Islands Marine Park

Tussen Moni en Bajawa is het mogelijk om een uitstap van 2 nachten te maken naar het plaatsje Riung, gelegen aan de noordkust van Flores. Van hieruit kun je een snorkeltocht maken naar eilandjes in het 17 Islands Marine Park. Je snorkelt bij verschillende eilanden, geniet van een bbq-lunch op een van de eilanden en je ziet de vliegende honden die op een ander eiland wonen.

Excursies Indonesie: Sulawesi

excursies indonesie

Makassar – culinair

Je wordt opgehaald bij je hotel en samen met een Engelssprekende gids ga je naar de lokale markt in Makassar om ingrediënten te kopen voor de kookcursus. Daarna ga je naar het huis van de lokale familie waar je de maaltijd gaat bereiden. Je leert een aantal traditionele gerechten te koken. Na het koken kun je deze gerechten natuurlijk zelf op eten. Aan het einde van de kookcursus word je weer teruggebracht naar je hotel.

excursies indonesie

Makassar – Barombong

Je verlaat in de ochtend je hotel en wordt naar het beginpunt van de fietstocht gereden. Vervolgens stap je op de fiets en rijd je langs dorpjes en rijstvelden, je steekt een rivier over met de veerpont, drinkt koffie of thee bij de lokale mensen thuis en krijgt een lekkere Buginese lunch in een ander lokaal huis. Je fiets ongeveer 20 km over vlakke wegen. Je stopt af en toe voor een praatje met de lokale bevolking of om te kijken bij de huisnijverheid. Door de vele stops ben je pas in de namiddag terug in je hotel.

excursies indonesie

Makassar – excursie Maros

Vanaf Makassar rijd je naar het startpunt van de Maros trip. Je wandelt via rijstvelden,  kalksteenrotsen en kleine dorpjes naar een kleine grot met enkele prehistorische tekeningen. Onderweg bezoek je een lokale familie waar je heerlijke snacks krijgt voorgeschoteld. Daarna vaar je met de kano door een landschap van kalksteenrotsen terug naar de auto.

Excursies Indonesie: Molukken

excursies indonesie

Saparua – koken met Mama Nelly

Tijdens deze halve dag excursie breng je een bezoek aan de markt van Saparua. Je ontmoet hier Mama Nelly, die je gastvrouw zal zijn voor vandaag. Samen met haar doe je inkopen voor de lunch op de markt. Vervolgens neemt ze je met het openbaar vervoer mee naar haar woning in de kampong, waar ze je zal laten zien hoe traditionele Molukse gerechten als papeda en ikan kuning worden bereid.

excursies indonesie

Ceram – Varen & snorkelen bij Sawai

Met een boot vaar je de Salaway rivier op. Je gaat het oerwoud in, op zoek naar de lokale mensen die sago uit de sago-palm produceren. Sago is voor Molukkers een belangrijk basisvoedsel. Je vaart vervolgens terug naar zee en gaat naar een klein eilandje waar je kunt snorkelen en het koraal kunt bewonderen. Na de bbq lunch kun je nog op andere plekken gaan snorkelen.

Je eigen Indonesie rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere Indonesie rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emilie, de reisexpert die al jaren in Indonesië woont. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!