Excursies in Marokko

Hieronder vind je een overzicht van excursies Marokko. Door een of meerdere van deze excursies aan je reis toe te voegen, maak je je reis echt uniek. Vraag onze Marokko specialist Rikkert om meer informatie!

Excursies Marokko: Marrakech

Excursies Marokko

Historische stadswandeling

Marrakech kent een rijk verleden, en tijdens deze stadswandeling leer je over de geschiedenis en de achtergrond van deze mooie koningsstad. Onder begeleiding van een gids loop je langs de vele historische monumenten die de stad rijk is. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Koutoubia moskee, het Bahia Paleis, de Medresa (koranschool) Ben Youssef en de Saadische graftombes. Volg de ondergrondse rivier die vanuit Fez door de magische stad Marrakech loopt, en eindig op de plek waar het water de botanische tuinen van de stad in stroomt…

Excursies Marokko

Ontdekkingstocht per fiets

Kleurrijke potten vol met geurende kruiden, kleine winkeltjes vol met glinsterende lampen, slangenbezweerders op het Djemaa-El-Fna plein en heerlijke eetkraampjes: welkom in Marrakech! Ontdek per fiets de bekende maar ook vele unieke en onbekende plekken van deze mysterieuze stad, onder leiding van een gids. Een uitdagende tocht waarbij je langs de rode stadsmuren fietst en de Medina doorkruist. Je leert over de betekenis van het getal 7 in de Marokkaanse cultuur, en tijdens de ontdekkingstocht reis je langs de plekken van de 7 heiligen. Ook op culinair gebied leer je over de 7 kruiden en groentes, en dat is niet alles… Kortom, ontdek Marrakech per fiets net zoals de locals dat doen!

Excursies Marokko: Atlasgebergte

Wandeldagtocht door het Atlas gebergte

Je wordt opgehaald door de gids bij je accommodatie in Marrakech en in een uur rijd je naar de imposante bergen in van het Atlas gebergte. Bij aankomst in het bergdorpje Imlil zie je de Toubkal top in de verte liggen. Je maakt een mooie natuurtocht door de bergen en langs boerenakkers, die goed te doen is voor alle leeftijden. Onderweg lunch je bij een Berberfamilie en ben je echt even in een compleet andere omgevnig. Aan het einden van de middag ben je weer terug in Marrakech en geniet je na van de prachtige tocht.

Mountainbiketocht door de heuvels van het Atlas gebergte

Voor wie van fietsen houdt en geniet van mountainbiken door de natuur, is dit een prachtige dagtocht. De fietsen worden opgeladen in Marrakech en in korte tijd sta je op de pedalen en daal je af door de heuvels van het Atlas gebergte. Mooie berggezichten, lunch o peen mooi uitkijkpunt en vooral veel frisse lucht en een heel ander Marokko. Tip voor de natuurliefhebber.

Trustpilot

Excursies Marokko: Fes

Excursies Marokko

Historische stadswandeling door de Medina van Fes

Fes is een oude stad met een ondergrondse rivier die dwars onder de Medina loopt en de stad van water voorziet. Je wandelt met een privé gids op een historische route dwars door de Medina en bezoekt de belangrijkste momumenten. Aan het einde van de Medina voert de wandeling verder richting de botanische tuin van Fes waar de rivier weer te zien is en de tuinen bevloeid worden met het water.

Kookworkshop in de oude Medina van Fes

Je bent vanochtend te gast bij een Marokkaanse familie die je meeneemt naar de markt waar het allemaal gebeurt. Een weelde van kleuren, geuren, veel winkelende Marokkanen en samen koop je de booschappenlijst in voor een typische cous-cous. Aangekomen bij het huis drink je een muntthee en is het tijd voor het voorbereidende werk. Leer de geheimen van de kruiden die het verschil maken en ervaar het lokale leven in huis tijdens de workshop. Geniet van een heerlijke lunch van zelfgemaakte verse cous-cous.

Excursies Marokko: Tanger & Essaouira

Excursies Marokko
Excursies Marokko
Excursies Marokko
Excursies Marokko

Tajine kookworkshop in medina van Tanger

De Medina van Tanger is een bruisende plek waar al duizenden jaren handelaren producten verhandelen en de straat van Gibraltar overstaken naar Spanje. Het is hier waar je de gids ontmoet en een smakelijke wandeling maakt door de markt van de Medina en een gevoel krijgt bij de enorme diversiteit van kruiden, olijven, dadels en vruchten. Je koopt de beste ingrediënten in voor een heerlijke Tajine en volgt een workshop en lunch in een historische plek in Tanger.

Kookworkshop Tajine van vis

Je ontmoet de gids bij de poort van de Medina en wandelt over het plein naar de vismarkt. Je leert van de gids hoe je de versheid van vis kan onderscheiden en wat de beste vis is voor een Tajine of Marokkaans gerecht. Er volgt een korte workshop onderhandelen en koop verschillende stukken vis in zoals tonijn voor de Tajine. Onderweg stop je nog even bij de groentemarkt voor de groentes voor de Tajine en aangekomen in een lokaal Medina huis, ontmoet je Fatima waar je een workshop visTajine mee leert maken. Eerst wordt de vis gemarineerd in kruiden, de aardappelen geraspt en gaat de Tajine daarna op het vuur. Terwijl de Tajine pruttelt wandel je met gids door de oude Medina van Essaouira en loop je een speciale route door kleine steegjes achter de catacomben en bezoek je het oude fort. Terug in het huis ruikt de Tajine en genieten je samen met Fatima en de gids van de lunch!

Een dag in het leven van de visser

Je ontmoet de gids en wandelt naar de oude stadsmuren van Essaouira en uitkijkend op zee vertelt de gids over de rol van de zee in het leven van Essaouira. Via de standsmuren loop je naar het oude fort met kanonnen, waar je de vissers met hun vissersbootjes de haven ziet binnenvaren. Na het fort wandel je verder de vissenhaven in, dan waar toeristen normaal gesproken komen en waar de vissers alle soorten verse vis verkopen. Tonijn, sardientjes, Makreel, Eelen, Krabben, levende kreeften etc. Samen met de gids koop je sardientjes in en wandel je terug naar de groentemarkt voor de inkoop van een Marokkaanse salade.Het hoogtepunt is de Friture de Poisson die je echt moet weten te vinden. Een plek waar lokale vissers (geen toeristen) hun vis laten roosteren op het vuur en op tafels op een mooie binnenplaats lunchen. Je wordt uitgenodigd de sardientjes mee te helpen grillen op het houtsvuur en de Marokkaanse salade te maken. Proost met muntthee en een lekkere lunch tussen de locals.

Excursies Marokko: Op bezoek bij een Gnaua muzikant

Je begint met een wandeling door de Medina van Essaouira en je stopt onderweg waar je de typische Marokkaanse Gnaua muziek hoort en waar Gnaua instrumenten van hout en koeienleer worden gemaakt. De wandeling eindigt bij het huis, verscholen midden in de Medina, van één van de Marokko beroemdste Gnaua muzikanten. De komende anderhalf uur ben je te gast in zijn huis en is het een mix van spontane privé concerten, langslopende locals die meeklappen en meezingen, een workshop van het uitproberen van de trommel, de speciale gitaar en de metalen soort castanjette´s. In de pauzes tussen de muziekworkshops vertelt de Gnaua muzikant en zijn mede muzikanten over zijn historie, de kadans van de muziek, de optredens en het Afrikaanse leven in Marokko. Top voor familie´s, cultureel en zelf meedoen!

Kampvuur maken en zonsondergang wandeling

Je start met een mooie tocht over het brede strand van Essaouira, wandelend tussen de voetballende Marokkanen en vissende zeemeeuwen. Er kan onderweg gezwommen worden in de zee en aangekomen bij het einden van het stadsstrand, staat er een privékameel klaar met een kameldrijver voor de verdere tocht. Er kan op de kameel gezeten worden, de zon gaat al wat zakken richting de horizon en de tocht voert verder door de duinen van het strand. De gids vertelt over de oude strandnomaden en de Atlantische oceaan. De kameldrijver geeft het sein dat het tijd is om hout te sprokkelen voor het kampvuur. De kameel gaat door de hoeven en de reizigers brengen hun hout bij elkaar en maken samen een kampvuur op het strand. Het kleed wordt uitgerold en de reizigers helpen mee een Marokkaanse muntthee te zetten en de theepot gaat op het vuur. Tijd voor foto´s van de zonsondergang die in de Atlantische Oceaan zakt en de picknick van lekkere Marokkaanse koekjes, muntthee en voor kinderen Mashmellows boven het vuur. Onder de opkomende sterren loop je weer terug naar de kamelenplek en verzorgt de gids een taxi terug naar het hotel.

Kitesurfen op het strand van Essaouira

Het strand van Essaouira is een prachtige plek om te golfsurfen, bodyboarden, maar door de zeewind vanaf de Atlantische Oceaan ook dé plek voor Kitesurfen. Je ontmoet de kitesurfleraar en in een klein groepje leer je in een halve dag de basis van deze fysieke, maar hele natuurlijke sport. Aanrader voor als je het niet eerder hebt geprobeerd.

Je eigen reis door Marokko

Zin gekregen om je eigen excursies in Marokko mee te maken? Je reis in Marokko kun je in overleg met reisspecialist Rikkert samenstellen. Geef Rikkert je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Excursies Marokko: Draa Vallei en Zagora

Excursies Marokko
Excursies Marokko
Excursies Marokko

Mountainbiketocht vanuit Ouarzazate naar de Flint oase

Een actieve halve dagtocht vanuit Ouarzazate en ideaal voor wie een oase met eigen ogen wil beleven. Je ontmoet de gids bij de accommodatie en rijdt per mountainbike het stadje uit, zo richting de oase. De weelde van rust, de natuur en het lokale boerenleven op de akkers komt allemaal voorbij en als je stopt voor lunch kan je zwemmen in de oasemeren alvorens je terugrijdt richting Ouarzazate.

Fietstocht naar de markt en de oude Kasbah van Zagora

Fiets met Moustafa door de twee na grootste Oase van Noord-Afrika, de Draa Vallei. Wist je dat Marokkanen net als wij veel fietsen? Vandaag bezoek je de bonte markt van Zagora, een oude kasbah, de Zagora berg en pedaal je diep de groene tuinen van de oase in. Je maakt een theestop onderweg en help mee in de tuinen met de oogst.

Oase wandeling met ezel en picknick in de zandduinen van Zagora

Voor wie geniet van wandelen door de natuur is dit een must. Je start op de rand van de oase in de ochtend en maakt een wandeling met een ezel en gids. De wandeling voert diep door de palmboombossen en komt langs de tuinen, zandduinen van Zagora en onderweg lunch je met een muntthee op een gestookt vuurtje, een hand dadels en koekjes en geniet je van de rust. De wandeling voert verder langs de Draa rivier en je eindigt bij de oude Joodse Kasbah van het dorpje Amzrou. Je neemt afscheid van de ezel en keert per taxi terug met de gids naar je accommodatie.

Ervaar een lokale hammam met traditionele massage tussen de locals in Zagora

De hammam, ofwel het Arabisch badhuis is een bijzondere ervaring en deel van het leven van de Marokkaan. Mannen en vrouwen hebben hun eigen hammamingang en komen elkaar niet tegen. Je bezoekt de hammam met een lokale gids en deel van de ervaring is een traditionele scrubmassage op de vloer, geen witte handdoeken en meditatiemuziek, maar de échte ervaring. Geniet van warm water, ontspannen en een onvergetelijke ervaring.

Bezoek aan de stadsmarkt van Zagora met een privé gids

De markt van Zagora was een belangrijke plek op de route van de handelskaravanen met kamelen van Timboektoe naar Marrakech. Een stop waar dadels geruild werden voor zout en goud en een plek waar nog veel van terug te vinden is. Bezoek de markt met een gids, hoor de verhalen van vroeger en ontdek de antieke oude spullen die er nog te koop zijn.

Excursies Marokko: Sahara & Zaouia Sidi Abd Enabi

Excursies Marokko
Excursies Marokko

Excursies Marokko: Wandeling naar de vulkaan van Sidi Abd Enabi

In de heuvels naast de oase van Sidi Abd Enabi ligt een oude vulkaan te bereiken op een dagtocht vanuit de oase. De wandeling gaat door kloven en onderweg zijn er oude rotstekeningen te zien en is het landschap dat van savannes en grote rotspartijen. Vanaf de top van de vulkaan zie je de grote zandduinen van Erg Cheggaga liggen en op de terugweg heb je een goede kans om nog te zwemmen in één van de rotsmeertjes.

Een ochtend meehelpen op een woestijnakker

Het oude dorp van Sidi Abd Enabi leeft van akkerbouw in de oase en van geitenhoeders. Vanochtend ben je uitgenodigd mee te helpen met één van de oaseboeren met het bewerken van een stuk land. Je krijgt de schep in handen en begint met het omwoelen van de grond, waarna je samen de kiempjes van een seizoensgroente plant. Daarna is het zaak het water van de waterput via een kanaal naar het stuk land te brengen en laat het water maar lopen! Geniet van een mooie ochtend écht contact en help mee het woestijnleven mogelijk te maken.

Een nacht slapen onder de sterrenhemel in de zandduinen

Je ontmoet de woestijngids in het dorpje M´hamid, de plek waar de weg van de Draa Vallei vanuit Zagora en Ouarzazate eindigt in het zand. Horloges mogen af en mobiele telefoons uit. Je krijgt je eigen kameel en wandelt in twee uur naar de plek waar je overnacht. De nomadententen worden opgezet, het kampvuur gaat aan, de sterren komen op en je dineert op het tapijt. De volgende breek je het kamp op en wandel je weer terug naar M´hamid. Een van de mooiste excursies Marokko.

Meer info over excursies Marokko en het samenstellen van je eigen Marokko rondreis

Wil je meer informatie over bovenstaande en nog meer excursies Marokko of ben je op zoek naar een Marokko vakantie op maat? Neem dan contact op met Rikkert, onze Marokko reisexpert. Rikkert is gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk voorbeelden van een rondreis Marokko of geef je wensen door en Rikkert stuurt je een reisvoorstel op maat. Kijk ook naar de meest lokale ervaringen in Marokko.

Reisexpert Wendy komt al jaren in Marokko. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Marokko. Geef Wendy je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!