Fair Trade Acommodaties in Zuid-Afrika

Bekijk al onze FTT hotels in Zuid-Afrika
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Duurzaam reizen: Slapen in Fair Trade accommodaties in Zuid-Afrika

Reizen wordt nóg mooier als je dat op een duurzame manier kunt doen. In Zuid-Afrika is Fair Trade Tourism (FTT) actief, een non-profitorganisatie die verantwoord toerisme in Zuidelijk Afrika promoot. Reisorganisaties en accommodaties die een FTT-certificaat hebben, werken duurzaam en met oog voor behoud van cultuur en natuur. Better Places werkt samen met een groot aantal FTT-accommodaties. Wil je verantwoord overnachten in Zuid-Afrika? Kies in Zuid-Afrika dan met Fair Trade één van deze bijzondere accommodaties.

Overnacht je in Zuid-Afrika bij accommodaties met een Fair Trade certificaat, dan kun je erop rekenen dat je slaapt in een kleinschalig hotel dat duurzaam en eerlijk werkt. FTT wil zo onder andere zorgen dat ook de lokale bevolking profiteert van het toerisme. De medewerkers krijgen een eerlijk salaris en hun werkomstandigheden zijn goed. Vaak komen ze uit de buurt van de accommodatie. FTT-hotels werken bovendien milieuvriendelijk, zijn gebouwd met duurzame materialen en zetten zich in om water- en energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. De accommodaties richten zich actief op behoud van natuur en cultuur. Better Places werkt samen met verschillende accommodaties in Zuid-Afrika die een Fair Trade Tourism-certificaat hebben. Dit zijn zeven van onze favorieten.

 

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

1. Umlani Bushkamp: Verantwoord slapen in de wildernis

Maak je een rondreis Zuid-Afrika, dan ga je natuurlijk op safari. Zuid-Afrika heeft talloze bijzondere Fair Trade safari accommodaties en Umlani Bushcamp is er daar één van. Umlani ligt in Greater Kruger National Park en je slaapt hier in sfeervolle huisjes. Verantwoord toerisme staat bij Umalani hoog in het vaandel. De huisjes zijn gebouwd met natuurlijke materialen in traditionele Zuid-Afrikaanse stijl. De meeste medewerkers komen uit gemeenschappen in de buurt en zij kunnen rekenen op goede werkomstandigheden. Umlani draait vrijwel geheel op zonne-energie, koopt producten lokaal in en doet er alles aan om zo min mogelijk afval te produceren.

Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika

2. Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika: Three Tree Hill Lodge

De Drakensbergen vormen één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika en een verblijf hier is dan ook erg de moeite waard. Zeker als je verblijft in de prachtige Three Tree Hill Lodge, gelegen in een schitterend landschap. In deze kleinschalige, sfeervolle lodge werken mensen uit de Zulu-gemeenschap vlakbij, die ter plekke worden opgeleid door de eigenaren van de lodge. Je kunt bij Three Tree Hill Lodge heerlijk eten en de gerechten worden bereid met lokaal gekweekte producten. Een relaxed verblijf na een dag stevig wandelen in de Drakensbergen.

 

Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika

3. Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika: De Zeekoe Guest Farm

Langs de R62, de langste wijnroute ter wereld, ligt De Zeekoe Guestfarm. Dit is een mooi gerestaureerde koloniale boerderij van zo’n 150 jaar oud. Je kunt kiezen uit luxe kamers en huisjes en de omgeving is schitterend. Je kunt die natuurlijk zelf ontdekken, maar er zijn ook bijzondere excursies te boeken. Ga bijvoorbeeld samen met een gids op zoek naar wilde meerkatten, die je normaal gesproken zelden ziet. De Zeekoe heeft een eigen zoutwaterzwembad en het restaurant serveert zelfgekweekte biologische producten en lokale specialiteiten. Een lokaal wijntje hoort er natuurlijk ook bij.

4. Kololo Game Reserve: kindvriendelijk overnachten

Reis je door Zuid-Afrika met kinderen, dan is Kololo Game Reserve een ideale plek om een paar dagen door te brengen. Kololo ligt in de provincie Limpopo en is malariavrij. Je kunt er fietsen en wandelen tussen klein wild en op safari gaan om de Big Five te vinden. Kololo Game Reserve werkt volgens Fair Trade-principes. Dat betekent onder andere dat het lokale team eerlijk betaald krijgt en mensenrechten, lokale cultuur en milieu gerespecteerd worden. De medewerkers worden goed opgeleid en de accommodatie heeft een eigen beading-project: de medewerkers van Kololo maken sieraden die in de winkel van Kololo verkocht worden.

Je eigen rondreis Zuid-Afrika

Krijg je ook zin om op reis te gaan naar Zuid-Afrika na het zien van deze mooie Fair Trade Accommodaties? Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nina, de Zuid-Afrika specialist die er al jaren woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika

5. Fair Trade Accommodaties en Homestays in heel Zuid-Afrika

Wil je graag zorgen dat je geld direct bij de lokale gemeenschap terecht komt, overnacht dan in homestays. Better Places werkt samen met homestays in heel Zuid-Afrika en een verblijf staat garant voor een unieke ervaring. Je helpt er niet alleen de locals mee, maar je leert hun dagelijkse leven en cultuur ook nog eens van heel dichtbij kennen. Een unieke ervaring!

Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika

6. Fair Trade accommodaties Zuid-Afrika: Antrim Villa in Kaapstad

Antrim Villa in Kaapstad is een 17e-eeuwse Victoriaanse landhuis, dat is verbouwd tot een prachtig guesthouse met hoge plafonds, lichte kamers en houten vloeren. De stijl is strak en smaakvol, met Afrikaanse accenten, warme aardetinten en natuurlijke materialen als sisal en bamboe. Antrim Villa ligt tien minuten van de stranden van Camps Bay en Clifton, maar heeft ook een eigen zoutwaterzwembad.

Speciale overnachtingen in Zuid-Afrika

Wil je graag een rondreis Zuid-Afrika maken en ben je op zoek naar een bijzondere reis met Fair Trade accommodaties? Kijk dan eens bij onze voorbeeldreizen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Meer inspiratie opdoen

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Karlijn heeft al ontzettend veel gezien van de wereld en schrijft graag over haar avonturen. Neem een kijkje op haar website en wie weet kom je zo achter je volgende bestemming!

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!