Beleef een festival tijdens je rondreis

De meest bijzondere festivalreizen ter wereld

Kleurrijke kostuums, traditionele dansen en muziek, prachtig geklede locals en dagenlang feest: het bijwonen van een festival op een verre bestemming is onvergetelijk. Of je nu monniken ziet dansen in de kloosters van Bhutan of Holi viert in India, een festival voegt iets heel bijzonders toe aan je reis. Zie je een festivalreis wel zitten? Onze lokale reisspecialisten helpen je graag om de meest bijzondere festivals in je reis op te nemen. Better Places heeft een ruime keuze aan bijzondere festivalreizen.

Festivalreizen

Bijzondere ervaring tijdens je reis
Leer oude tradities kennen
Feesten samen met locals

Festivalreizen

Dansende monniken in Bhutan

Bhutan is al een speciale reisbestemming, maar probeer als je de kans krijgt ook een tsechu in je reis op te nemen. Deze religieuze festivals vinden plaats in de indrukwekkende kloosterforten van Bhutan, onder andere in Paro en Thimphu. Dagenlang voeren monniken gemaskerde dansen op in spectaculaire, kleurrijke kostuums, bewonderd door prachtig geklede Bhutanezen. Een mooie kans om de tradities van Bhutan én de vrolijke festivalgangers te leren kennen. Hier lees je er alles over.

Naar de Bhutan reizen

Festivalreizen

Traditionele festivals in Ladakh

Ook in het Tibetaanse deel van Noord-India, Ladakh, zijn festivals één van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Monniken beelden tijdens dansen religieuze verhalen uit en ze zijn gekleed in fantastische kostuums, compleet met indrukwekkende maskers. De verhalen draaien vaak om goed en kwaad en zijn daarmee ook een Boeddhistische les voor de toeschouwers. Wil je het bekendste festival van Ladakh meepikken, kies dan voor het Hemis-festival, dat in het klooster van Hemis wordt gehouden.

Naar de Ladakh reizen

meerdaagse wandeltochten

Festival van de zon in Peru

Ga je naar Peru, probeer je reis dan samen te laten vallen met 24 juni. Dan vindt bij Cusco het spectaculaire Inti Raymi-festival plaats, ter ere van de zonnegod Inti. Inti Raymi was ten tijde van het Incarijk al een belangrijke religieuze ceremonie en ook nu wordt het festival groots gevierd bij de Incaruïnes van Sacsayhuamán. Compleet met veel muziek, dansen, bidden en andere rituelen. Het spektakel duurt maar liefst vijf uur en de sfeer is fantastisch. Probeer dit festival zeker mee te vieren met de Peruvianen.

Naar de Peru reizen

Festivalreizen

Het Timkat-festival in Ethiopië

Ethiopië is een streng orthodox land en mede daardoor staat het land bol van de festivals. Naamfeesten van heiligen, belangrijke christelijke gebeurtenissen: er is altijd reden voor een religieus festival. Het grootste festival? Dat is het uitbundige Timkat-festival in januari, het Ethiopische doopfeest waarbij de doop van Jezus door Johannes de Doper wordt gevierd. Compleet met indrukwekkende processies, geleid door prachtig geklede priesters en met straten vol dansende en zingende mensen.

Naar de Ethiopië reizen

meerdaagse wandeltochten

Elke dag feest in India

In India heb je elke dag kans dat je in een festival terecht komt, want er zijn talloze Hindoefestivals die uitbundig gevierd worden. Maar natuurlijk zijn er een paar festivals in India die je eigenlijk niet mag missen. Holi bijvoorbeeld, waarbij iedereen elkaar bekogelt met gekleurd poeder, om zo het begin van de lente te vieren. Ook Diwali, het Lichtjesfeest, is heel bijzonder. Hierbij wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd en overal worden kaarsen en fakkels gebrand. Heel sfeervol!

Naar de India reizen

Festivalreizen

Festivalreizen Thailand

Ook in Thailand weten ze wat feesten is. Het beroemdste festival in Thailand is Songkran, de  enthousiaste viering van het Thaise nieuwjaar. Dit feest duurt minimaal drie dagen en het bestaat niet dat je het droog doorkomt. Iedereen gooit elkaar nat met emmers water en enorme waterpistolen. Lekker fris in de Thaise hitte! Rustiger is Loi Krathong, waarbij mandjes met kaarsjes en bloemen op rivieren worden losgelaten. In Chiang Mai kun je Yi Peng bijwonen, waarbij locals kaarsjes in papieren lantaarns de lucht in laten.

Naar de Thailand reizen

Festivalreizen

Festivalreizen China: volop variatie

Wil je wel eens Chinees Nieuwjaar vieren? Een Drakenbootfestival meemaken? Of je onderdompelen in een ijzige wereld tijdens het wereldberoemde Harbin Ice Festival? In China kan het allemaal. Dit enorme land heeft een groot aanbod aan verschillende festivals, die erg de moeite waard zijn. Een aanrader is bijvoorbeeld het Lusheng-festival, dat onder andere in Yunnan en Sichuan wordt gevierd. Tijdens dit festival proberen de mannen van de Miao-stam vrouwen te imponeren met hun muzikale vaardigheden. De vrouwen doen ondertussen hun best om indruk te maken met hun dansen en kleding.

Naar de China reizen

Festivals Nepal: altijd iets beleven

Net als in buurland India zijn ze in Nepal ook dol op festivals. Er zijn talloze nieuwjaarsfeesten, waaronder het Boeddhistische Losar en het Hindoefeest Bikram. Andere bijzondere festivals zijn Holi, waarbij iedereen elkaar bekogelt met gekleurde verf, en Bisket Jatra. Daarbij worden twee hindoegoden op praalwagens door Kathmandu gedragen. Een groot offerfeest (niet voor zwakke magen) is Dashain, waarbij geiten en buffels worden geofferd. In Kathmandu en Bhaktapur kun je dan indrukwekkende gemaskerde dansers bewonderen.

Naar de Nepal reizen

Festivalreizen
Festivalreizen

Tapati Rapa Nui-festival op Paaseiland

Reis je naar Chili, sluit je trip dan af op het mystieke Paaseiland. Als het even kan, is het een aanrader om het Tapati Rapa Nui-festival mee te pikken. Tijdens dit twee weken durende festival staat de traditionele Rapa Nui-cultuur centraal en kun je verschillende wedstrijden bijwonen. Traditioneel geklede deelnemers racen in een bananenboomstamraces van een vulkaan, houden kano- en speerviswedstrijden en geven dans- en muziekoptredens. Zo leer je de eeuwenoude tradities van Paaseiland echt kennen.

Naar de Chili reizen

Voorbeeldreizen met bijzondere festivals

Ladakh festival

Ladakh festival

Een festival in Ladakh bijwonen is een onvergetelijke ervaring

Mongolië – Naadam festival

Mongolië – Naadam festival

In deze reis staat het Naadam festival centraal, dit vindt altijd in juli plaats.

17 dagen va. €2390,- pp. (€141,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!