Fietsen op Lombok

4-daagse fietstour langs de hoogtepunten
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Fietsen op Lombok

4 dagen, in combinatie met een rondreis

  • Ontdek de hoogtepunten van Lombok per fiets
  • Wandel door de rijstvelden rond Tetebatu
  • Ontmoet de vissers langs de kustlijn van zuidwest Lombok

Tijdens deze 4 dagen fietsen in Lombok kom je langs een aantal hoogtpeunten van het eiland. Zo begin je in het dorpje Gunungsari. Je rijdt bergafwaarts langs een lokale markt en een van de oudste moskeeën van Lombok. De volgende dag kom je langs de tabaksplantages van Tetebatu en eindigt de tweede dag in Kopang bij Mataram, de hoofdstad van Lombok. Daarna fiets je verder naar Pelangan. De fietstour eindigt in Lembar.

Fietsen op Lombok was één van de vele hoogtepunten. Geen platgetreden toeristische paden, afwisseling tussen cultuur en natuur, actie en rust.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Indonesië rondreis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Stel je Lombok reis op maat samen

Dit is een bouwsteen, je kunt de 4 dagen fietsen op Lombok aan je rondreis toevoegen. Geef Emile je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Indonesië of de beste reistijd Indonesië.

Dagprogramma fietsen op Lombok

fietsen op Lombok
Dag 1 – Gunungsari naar Tetebatu – Fietsen op Lombok

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel in Senggigi. In ongeveer 30 minuten rijd je per auto naar het startpunt van de route in het dorpje Gunungsari. De fietsroute deze dag is niet te lang en gaat bergafwaarts. Onderweg maak je enkele stops: zo kun je bijvoorbeeld zien hoe kroepoek wordt gemaakt, kun je een kijkje nemen op een lokale markt, bezoek je een van de oudste moskeeën van Lombok in het traditionele dorp Bayan. Je hebt regelmatig een uitzicht op de Rinjani vulkaan. De route eindigt rond het middaguur bij de bijzondere tempel van Lingsar waar zowel hindoeïstische als islamitische mensen bidden. Na de lunch is het nog ongeveer een uur rijden naar je hotel in Tetebatu. De rest van de dag heb je vrij.

fietsen op Lombok
Dag 2 – Tetebatu naar Mataram

Deze ochtend staat er een gids klaar die je meeneemt op een wandeling door de rijstvelden rond Tetebatu. Na de lunch vertrek je per auto naar het startpunt van de fietstour vandaag. Je begint met een lange afdaling, waarbij je onderweg veel tabaksplantages passeert. Als het seizoen daar is, kun je zien hoe tabak wordt geoogst en verwerkt. De fietsroute eindigt in Kopang, aan de grote weg naar Mataram. De auto brengt je naar je hotel in het hart van Mataram, de hoofdstad van Lombok.

fietsen op Lombok
Dag 3 – Mataram naar Pelangan – Fietsen op Lombok

De fietsroute vandaag begint aan de zuidelijke ringweg van Mataram, waar je met de auto naartoe wordt gebracht. Je kunt eventueel ook al vanaf het hotel beginnen met fietsen. Op de fietsroute van vandaag ligt één fikse klim, maar de rest van de route is vlak en voert tussen de rijstvelden en van dorpje naar dorpje. Je wordt met een klein bootje een riviertje overgezet. De route eindigt bij de hindoetempel Gunung Pengsong. Via een trap kun je naar de tempel op een heuvel lopen voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Vanaf de tempel rijd je per auto in de richting van Pelangan.

fietsen op Lombok
Dag 4 – Pelangan naar Lembar

Na het ontbijt stap je deze ochtend al bij het hotel op de fiets. Vandaag fiets je grotendeels langs de kustlijn van zuidwest Lombok. Onderweg zul je veel vissers tegenkomen en mooie uitzichten over de baai en de zee. Aan het einde van de ochtend arriveer je bij de havenplaats Lembar. De fietstocht eindigt  hier en de auto brengt je naar de volgende bestemming in Lombok.

Prijsinformatie fietsen op Lombok

Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: Enkel in combinatie met een rondreis
Inclusief: Ontbijt 3x, mountain bikes en fietshelmen, lokale fietsgids, auto met chauffeur, overnachtingen
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, overige gidsen, optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande fietsen op Lombok bouwsteen. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. De reis kan ook met een lokale Engelssprekende gids worden georganiseerd; vraag Emile naar de mogelijkheden.

Reisinspiratie – tips van een Indonesië kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis door Indonesië? Lees meer over reizen in Indonesië.

Vliegtickets voor Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!