Rondreis Flores en Komodo

7-daagse bouwsteen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Bouwsteen Flores Indonesië

7 dagen, vanaf €95,- per persoon per dag

  • Maak kennis met de traditionele bevolking
  • Beklim de Kelimutu vulkaan
  • Spot komodovaranen
  • Deze bouwsteen is alleen te boeken in combinatie met een volledige rondreis

Maak kennis met Flores Indonesië, een van de meest ongerepte eilanden van Indonesië. Het eiland biedt een ongekende variatie aan traditionele cultuur, architectuur en natuurschoon. Daarnaast vind je er prachtige stille stranden, een heuvelachtig binnenland en groene rijstvelden. De ware magie van Flores is echter afkomstig van de mensen met hun hartverwarmende vriendelijkheid. In de traditionele dorpen houden de mensen vast aan hun oude gewoonten en wonen zij nog steeds in de huizen die zijn gebouwd door hun voorvaderen. Nadat je kennis hebt gemaakt met onder andere Bajawa en de spinnenwebvelden hebt gezien reis je per boot naar Komodo Nationaal Park, waar je op zoek gaat naar de zeldzame Komodovaranen.

Reisexperts Emile en Nettert verblijven al jaren voor lange periodes in Indonesië. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Indonesië rondreis. Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

“Onze reis naar Flores was van begin tot einde perfect geregeld. Bijzonder prettig email contact met Emile, die erg meedacht om onze wensen om te zetten in een onvergetelijke rondreis over dit eiland met schitterde natuur en lieve bewoners prima overnachtingen in kleine hotels, voldoende tijd om lokale mensen te ontmoeten, authentieke restaurants en mooie boottochtjes. Wat ons erg aantrok was dat Better Places vooral de lokale bevolking laat profiteren van ons uitgegeven vakantiegeld en oog heeft voor het milieu. Het was een onvergetelijke reis!”

Route Flores Indonesië

Dag 1: Ende, naar Moni
Dag 2 en 3: Bajawa
Dag 4: Ruteng
Dag 5: Labuan Bajo
Dag 6: Komodo Nationaal Park
Dag 7: Labuan Bajo

Stel je eigen rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze bouwsteen voor Flores Indonesië helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile en Nettert, onze Indonesië specialisten. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van een rondreis Indonesië en het advies van Emile en Nettert met betrekking tot de beste reistijd Indonesië.

Dagprogramma Flores Indonesië

Flores Indonesië
Dag 1 – Start rondreis – aankomst in Ende, naar Moni

Vandaag kom je aan in Ende op Flores. De chauffeur wacht je op het vliegveld op en daarna rijd je in ongeveer 2 uur naar Moni, aan de voet van de Kelimutu-vulkaan. Als er tijd is kun je onderweg nog het traditionele Lio-dorp Saga bezoeken. Het dorp ligt op de top van een heuvel, waar je naartoe moet klimmen. Er staan hier nog zo’n 20 traditionele huizen.

Flores Indonesië
Dag 2 Flores Indonesië – Moni naar Bajawa

In alle vroegte rijd je per auto naar de voet van de Kelimutu-vulkaan. Het is een half uur à 3 kwartier lopen naar de top van de vulkaan. Hier heb je een prachtig uitzicht over de 3 meren met hun verschillende kleuren, en zie je ook de zon in de verte over Flores opkomen. Met de lokale gids ga je terug naar de auto en kun je eventueel nog een wandeling maken heuvelafwaarts richting Moni. Na het ontbijt rijd je naar het stadje Bajawa, via een mooie kustweg en langs bijzondere dorpjes.

Ben je nieuwgierig naar andere eilanden? Wat dacht je van een rondreis die ook naar het paradijselijke Sumba gaat?

Lokale kinderen Flores
Dag 3 – Bajawa: traditionele dorpen & warmwaterbronnen

Bajawa is een bergdorpje op een hoogte van 1200 meter en uitgangspunt voor het bezoeken van een aantal traditionele dorpen. Met een lokale gids maak je vanochtend een wandeling langs enkele traditionele dorpen van het Ngada-volk. Het is indrukwekkend om te zien dat mensen hier de traditionele architectuur en rituelen nog in stand houden. In de middag bezoek je de warmwaterbronnen van Soa, waar je heerlijk kunt baden in natuurlijk warm water.

Spinnenweb rijstvelden Ruteng
Dag 4 – Bajawa naar Ruteng

Vandaag maak je een rit die eerst langs de zuidkust voert, en daarna de bergen in gaat richting Ruteng. Onderweg stop je regelmatig bij kleine dorpjes en kun je bijvoorbeeld zien hoe mensen op traditionele wijze arak (alcoholische drank) stoken uit palmsap. Je overnacht vandaag bij de nonnen.

Dag 5 – Ruteng naar Labuan Bajo

Deze ochtend wandel je met een lokale gids ongeveer 2 uur door de rijstvelden rond Ruteng. Daarna ga je met de auto richting Labuan Bajo. Je stopt in ieder geval om de spinnenweb-rijstvelden van Cancar te bewonderen. In de loop van de middag kom je aan in Labuan Bajo.

Wij gaan voor reizen zonder plastic flesjes. Ook in Indonesië! 

Komodo Varaan
Dag 6 – Labuan Bajo: Komodo Nationaal Park

Je staat vroeg op en vaart vanuit de haven van Labuan Bajo in zo’n 2 uur naar het eiland Rinca, onderdeel van het nationaal park Komodo. Op Rinca kun je verschillende wandelingen maken om Komodo varanen te spotten. Deze wandelingen zijn optioneel, kun je bij de post van het nationaal park regelen. Na afloop is er tijd om naar een mooie snorkelplek te gaan bij andere eilandjes, waar je de rest van de dag kunt snorkelen. Je luncht aan boord van de boot. Aan het einde van de middag ben je terug in Labuan Bajo.

Dag 7 – Labuan Bajo – einde rondreis Flores Indonesie

De reis op Flores zit erop. Je kunt je reis verlengen met een bezoek aan een ander eiland, of via een ander vliegveld terug naar huis gaan.

Prijsinformatie bouwsteen Flores Indonesië

Deze bouwsteen kan worden geboekt vanaf €95,- euro per persoon per dag. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile en Nettert helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Reisinspiratie Flores – traditionele festivals

Op Flores vind je veel traditie. Kleine dorpen gevuld met bewoners die leven zoals hun voorouders ook leefde. Er worden offers gebracht, ceremonies uitgevoerd, gedanst en muziek gemaakt. Tijdens het Reba festival gebeurt dit allemaal tegelijk. Daisy van All Day Every Daisy schreef een bijzonder verhaal over hondenvlees en Indonesische whisky.

Vliegtickets voor je reis naar Flores Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!