Individuele rondreis Jordanië

8-daagse rondreis met huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele fly drive Jordanië reis

8-daagse rondreis, vanaf € 582,-

 • Maak kennis met de Jordaanse sferen in Amman
 • Zie een kruisvaarderskasteel in Karak
 • Bezoek de stad Petra
 • Slaap in de woestijn op bezoek bij de Bedoeïenen
 • Geniet van de Rode & Dode Zee
 • Vervoer met je eigen huurauto
 • Geen binnenlandse vluchten

Reis met je eigen huurauto door Jordanië.  Tijdens deze fly drive Jordanië reis je door oude steden waar je cultuur kunt snuiven. Tevens geniet je van het moois wat de natuur te bieden heeft, waaronder de woestijn van Wadi Rum, de vissen in de Rode Zee van Aqaba of de zoute Dode Zee. Je ontmoet de vriendelijke bedoeïenen en slaapt bij ze in een eenvoudig tentenkamp. Dit 5000 sterren verblijf is ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten! Laat je inspireren door deze fly drive Jordanië reis, die je volledig naar eigen smaak kunt aanpassen.

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Je eigen Jordanië rondreis met huurauto

Dit is een voorbeeld voor een rondreis fly drive Jordanië. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Route Jordanië fly drive rondreis

Route fly drive Jordanië:

 • Dag 1 : Start van je rondreis in Amman
 • Dag 2 en 3 : Petra
 • Dag 4 : Wadi Rum
 • Dag 5 en 6 : Aqaba
 • Dag 7 en 8 : Madaba, einde Fly Drive Jordanië

Om vanaf Amsterdam in Jordanië te komen is de directe Transavia vlucht naar Amman de beste keuze. Vertrek je vanuit Brussel? Kies dan voor de directe vlucht met Ryanair. Zo heb je de snelste route en de minste C02 uitstoot. Lees meer over je vlucht naar Jordanië en de voordelen van een directe vlucht.

Fly drive Jordanie
Dag 1 – Aankomst in Amman, start van je fly & drive Jordanië reis

Vandaag kom je aan in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst op de luchthaven, word je naar je hotel gebracht. Je kunt op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad.  Bezoek bijvoorbeeld het prachtig gerestaureerde Romeinse amfitheater. Vanaf Amman Citadel heb je een geweldig uitzicht over de stad. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën die de stad rijk is, kom je gemakkelijk in contact met de Jordaniërs.

Fly drive Jordanie
Dag 2 – Amman via Kerak naar Petra

Vandaag neem je je huurauto in ontvangst en vervolg je de fly drive reis door Jordanië met je eigen auto! De auto is voorzien van wifi, handig, aangezien je zo goed gebruik kunt maken van de navigatie op je telefoon. Je kunt het beste via de oeroude King’s Highway rijden, een antieke karavaanroute, die veel meer te bieden heeft dan de snellere route. Je reist langs woestijnlandschappen en valleien waarover Mozes ook naar keek en het beloofde land zag liggen. Je brengt onderweg een bezoek aan Kerak, een kasteel dat van de kruisvaarders komt. Aan het einde van de middag kom je aan in Petra.

Dag 3 – Petra

Vandaag heb je alle tijd om Petra te bezoeken. Petra is het oud-Griekse woord voor ‘rots’, en dat wordt maar al te duidelijk als je de verborgen stad in de bergen ontdekt. Via een tocht door een lange, smalle kloof kom je bij het eerste en meest bekende gebouw, de ‘Schatkamer’. Je kunt urenlang door de stad dwalen en de gebouwen uit deze 2e eeuwse vergeten stad ontdekken.

Tijdens je rondreis langs in Jordanië zal je veel gidsen ontmoeten. Deze leuke en lokale gidsen zorgen ervoor dat je het échte Jordanië leert kennen.

fly drive jordanie
Dag 4 – Petra naar Wadi Rum

Vanuit Petra reis je vandaag verder naar Wadi Rum, een uitgestrekte woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet. Dit is een van de andere hoogtepunten van je fly drive reis door Jordanië. In de woestijn leven de Bedoeïenen in tentenkampen, waar je vandaag ook in zult slapen. De sterrenhemel van Wadi Rum is onbeschrijfelijk, geniet dus vooral van dat uitzicht.

Fly drive Jordanie
Dag 5 –  Wadi Rum naar Aqaba

Na het ontbijt kun je een tocht per kameel door de woestijn maken. De kameel is het belangrijkste vervoersmiddel van de bedoeïenen en overleven goed in de hitte vanwege het vele water dat ze vasthouden. Zo vervang je je huurauto tijdens deze fly drive reis in Jordanië met een kameel! In de loop van de ochtend reis je naar Aqaba, een kustplaatsje aan de Rode Zee waar je kunt genieten van zon, zee en strand. 

Veel reizigers gingen je al voor met een individuele rondreis door Jordanië, een reis die je op maat maakt met de lokale reisspecialist Elena.

fly drive Jordanie
Dag 6 – Aqaba

De Rode Zee is beroemd om haar koraalriffen. Ze vormen een groot, levend aquarium en zijn zowel duikend als snorkelend te verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen deze tijdens een boot- & snorkel tour te verkennen, of natuurlijk gewoon genieten van het strand. 

Dag 7 – Aqaba via Dode Zee naar Madaba
Vandaag rijd je naar het diepste punt van de aarde, de Dode Zee. Het zoute water zorgt ervoor dat mensen blijven drijven. De zouten en mineralen worden ook gebruikt om diverse middeltjes mee te maken voor in de souvenirshops. Na een tijdje te hebben rondgelopen en rondgedobberd reis je naar Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand, populair onder zowel Jordaniërs als toeristen.

Dag 8 – Vertrek vanuit Amman – einde fly drive Jordanië reis
Je rijdt naar het vliegveld van Amman voor je vlucht naar huis. Hier lever je je huurauto in. Helaas zit je individuele reis Jordanië er al weer op.

Prijsinformatie Jordanië rondreis

Reisduur: 8 dagen/7 nachten.
Reissom: Vanaf € 582,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen met ontbijt, transfer van de luchthaven van Amman naar je hotel op dag 1, huurauto voorzien van wifi dag 2 t/m dag 8, diner bij bedoeïenen in Wadi Rum, entree Dode Zee inclusief lunch, gratis visum
Exclusief: Internationale vluchten, entreegelden, eventuele gidsen, excursies, overige maaltijden, benzine kosten, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 nacht in een tent met gedeelde voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw fly drive Jordanië reis.

Meer inspiratie voor je Fly & Drive Jordanië rondreis

Verstopte steden in het land van Bijbelse verhalen; Jordanië heeft veel te bieden. Marleen van reisblog Stop and Stare schreef over haar rondreis door Jordanië en geeft je ook een aantal tips.

Vliegtickets voor je Jordanië rondreis

Je kunt via direct vliegen naar Jordanië. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Jordanië met kinderen

Jordanië is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit land is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Jordanië met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!