INDIVIDUELE JORDANIË REIS MET HUURAUTO

8-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

8-daagse individuele fly drive Jordanie reis
Vanaf € 590,-

  • Zie een kruisvaarderskasteel in Karak
  • Bezoek de stad Petra
  • Geniet van de Rode & Dode Zee

Reis met je eigen huurauto door Jordanie.  Tijdens deze fly drive Jordanie reis je door oude steden waar je cultuur kunt snuiven. Tevens geniet je van het moois wat de natuur te bieden heeft, waaronder de woestijn van Wadi Rum, de vissen in de Rode Zee van Aqaba of de zoute Dode Zee. Je ontmoet de vriendelijke bedoeïenen en slaapt bij ze in een eenvoudig tentenkamp. Dit 5000 sterren verblijf is ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten! Laat je inspireren door deze fly drive Jordanie reis, die je volledig naar eigen smaak kunt aanpassen.

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Je eigen fly drive Jordanie rondreis

Dit is een voorbeeld voor een rondreis fly drive Jordanie. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanie. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanie of de beste reistijd Jordanie.

Route fly drive Jordanie:

  • Dag 1 : Amman en start Fly Drive Jordanie
  • Dag 2 en 3 : Petra
  • Dag 4 : Wadi Rum
  • Dag 5 en 6 : Aqaba
  • Dag 7 en 8 : Madaba, einde Fly Drive Jordanie

Dag 1 – Aankomst in Amman
Vandaag kom je aan in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst op de luchthaven, word je naar je hotel gebracht. Je kunt op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad.  Bezoek bijvoorbeeld het prachtig gerestaureerde Romeinse amfitheater. Vanaf Amman Citadel heb je een geweldig uitzicht over de stad. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën die de stad rijk is, kom je gemakkelijk in contact met de Jordaniërs.

Dag 2 – Amman via Kerak naar Petra
Vandaag neem je je huurauto in ontvangst en vervolg je de fly drive reis door Jordanie met je eigen auto! De auto is voorzien van wifi, handig, aangezien je zo goed gebruik kunt maken van de navigatie op je telefoon. Je kunt het beste via de oeroude King’s Highway rijden, een antieke karavaanroute, die veel meer te bieden heeft dan de snellere route. Je reist langs woestijnlandschappen en valleien waarover Mozes ook naar keek en het beloofde land zag liggen. Je brengt onderweg een bezoek aan Kerak, een kasteel dat van de kruisvaarders komt. Aan het einde van de middag kom je aan in Petra.

individuele reis Jordanie

Dag 3 – Petra
Vandaag heb je alle tijd om Petra te bezoeken. Petra is het oud-Griekse woord voor ‘rots’, en dat wordt maar al te duidelijk als je de verborgen stad in de bergen ontdekt. Via een tocht door een lange, smalle kloof kom je bij het eerste en meest bekende gebouw, de ‘Schatkamer’. Je kunt urenlang door de stad dwalen en de gebouwen uit deze 2e eeuwse vergeten stad ontdekken.

Dag 4 – Petra naar Wadi Rum
Vanuit Petra reis je vandaag verder naar Wadi Rum, een uitgestrekte woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet. Dit is een van de andere hoogtepunten van je fly drive reis door Jordanie. In de woestijn leven de Bedoeïenen in tentenkampen, waar je vandaag ook in zult slapen. De sterrenhemel van Wadi Rum is onbeschrijfelijk, geniet dus vooral van dat uitzicht.

individuele reis Jordanie

Dag 5 –  Wadi Rum naar Aqaba
Na het ontbijt kun je een tocht per kameel door de woestijn maken. De kameel is het belangrijkste vervoersmiddel van de bedoeïenen en overleven goed in de hitte vanwege het vele water dat ze vasthouden. In de loop van de ochtend reis je naar Aqaba, een kustplaatsje aan de Rode Zee waar je kunt genieten van zon, zee en strand.

Dag 6 – Aqaba
De Rode Zee is beroemd om haar koraalriffen. Ze vormen een groot, levend aquarium en zijn zowel duikend als snorkelend te verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen deze tijdens een boot- & snorkel tour te verkennen, of natuurlijk gewoon genieten van het strand. 

individuele reis Jordanie

Dag 7 – Aqaba via Dode Zee naar Madaba
Vandaag rijd je naar het diepste punt van de aarde, de Dode Zee. Het zoute water zorgt ervoor dat mensen blijven drijven. De zouten en mineralen worden ook gebruikt om diverse middeltjes mee te maken voor in de souvenirshops. Na een tijdje te hebben rondgelopen en rondgedobberd reis je naar Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand, populair onder zowel Jordaniërs als toeristen.

Dag 8 – Vertrek vanuit Amman – einde fly drive Jordanie reis
Je rijdt naar het vliegveld van Amman voor je vlucht naar huis. Hier lever je je huurauto in. Helaas zit je individuele reis Jordanie er al weer op.

Reisinspiratie – fly drive Jordanie

Verstopte steden in het land van Bijbelse verhalen; Jordanië heeft veel te bieden. Marleen van reisblog Stop and Stare schreef over haar rondreis door Jordanië en geeft je ook een aantal tips.

Prijsinformatie individuele reis Jordanie met huurauto

Reisduur fly drive Jordanie 8 dagen/7 nachten
Reissom fly drive Jordanie Vanaf € 590,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen met ontbijt, transfer van de luchthaven van Amman naar je hotel op dag 1, huurauto voorzien van wifi dag 2 t/m dag 8, diner bij bedoeïenen in Wadi Rum, entree Dode Zee inclusief lunch, gratis visum
Exclusief Internationale vluchten, entreegelden, eventuele gidsen, excursies, overige maaltijden, benzine kosten, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Jordanie Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 nacht in een tent met gedeelde voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw fly drive Jordanie reis.

Vliegtickets naar Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Jordanie met kinderen

Jordanie is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit land is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Jordanië met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!