galapagos cruise

6-daagse Galapagos cruise
Vanaf €2266,-

  • Cruise op een eco-catamaran
  • Ontdek diverse eilanden & dieren
  • Kleine groep (16 personen)

Ga aan boord voor een Galapagos cruise met de eersteklas Galapagos Galaxy Eco catamaran. Deze reis voert je in 6 dagen tijd langs een aantal verschillende eilanden, waaronder de grotere eilanden Santa Cruz en San Cristobal, maar ook de kleinere eilanden als Santiago, Bartolomé en Floreana komen aan bod.

Omdat de omstandigheden niet altijd optimaal zijn, bijvoorbeeld door grote golfslag, kan het uiteindelijke programma afwijken. Deze voorbeeldreis is geen individuele reis, maar een cruise met een groep van maximaal 16 personen. Het programma is hierdoor helaas niet aan te passen naar andere dagen; een andere galapagos cruise kan in overleg met René worden bekeken.

Galapagos cruise

Stel je eigen Galapagos reis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Galapagos cruise in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij René, je Ecuador specialist die er al jaren woont.

Route Galapagos cruise:

  • Dag 1 : Baltra
  • Dag 2 : Bartolomé
  • Dag 3 : Santa Cruz
  • Dag 4 : Floreana
  • Dag 5 : Española
  • Dag 6 :San Cristobal – einde reis

Dag 1, donderdag – Aankomst op Baltra, bezoek Santa Cruz (Bachas Beach)
Vandaag kom je aan op het vliegveld van Baltra. Vanuit hier stap je op de boot en reis je naar Bachas Beach, gelegen in het noorden van het eiland Santa Cruz. Het strand dankt haar naam aan de soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, toen het Amerikaanse leger twee schepen op het strand achterlieten. De eerste koloniserende mensen konden de naam barges niet correct uitspreken, zodat ze Bachas genoemd werden. Je hebt vandaag de tijd te genieten van dit kilometer lange strand voordat je weer aan boord gaat.

Galapagos cruise

Dag 2, vrijdag – Santiago (Sullivan Bay) & Bartolomé
Vandaag bezoek je de eilanden Santiago en Bartolomé. Je begint in de ochtend met een bezoek aan Santiago, waar je Sullivan Bay gaat verkennen. Het eiland is in feite volledig opgebouwd uit lavastromen en er zijn diverse planten die hier in de lava zijn gaan groeien. Na wat vrije tijd op het eiland stap je weer aan boord en vaar je naar Bartolomé. Je loopt naar het hoogste punt van het eiland en ziet diverse pioniersplanten. Vanaf de top kun je goed zien dat het eiland wordt gevormd door oude lavastromen en zie je diverse andere eilanden liggen. Je neemt een pad door mangrovebossen en over duinen en hebt wat vrije tijd op het strand om te zwemmen of snorkelen zullen de activiteiten die gaan uit te voeren. Vergeet ook niet naar de pinguïns bij de Rock Pinnacle te kijken.

Dag 3, zaterdag – Santa Cruz
Vandaag staat bekend als een soort wisseldag. Je keert terug naar Baltra, en na een transfer per ferry en bus kom je aan op Santa Cruz. Hier verken je de hooglanden van Santa Cruz, waar je een trekking hebt en de reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat kunt vinden. Vervolgens bezoek je het Charles Darwin Station, gelegen in de belangrijkste haven van het eiland Santa Cruz. Het station is een fokkerij waar met uitsterven bedreigde dieren (schildpadden, leguanen) worden gefokt.

Galapagos cruise

Dag 4, zondag – Floreana
Vandaag zul je twee verschillende plekken op Floreana verkennen. Je begint de dag bij Punta Cormorant, een punt op het westen van Floreana. Het is beroemd om het strand, dat door de grote hoeveelheid olivijnkristallen een donkergroene kleur uitstraalt. Je kunt vele ongewervelde zeedieren, maar ook zeeleeuwen, zeeleguanen, fregatvogels en pelikanen te zien. Daarna bezoek je Devil’s Crown, waar je op een klein bootje naar een groep rotsen vaart die lijken een kroon, veroorzaakt door de voortdurende erosie door de zee. Het is een van de betere plaatsen om te snorkelen (oppervlakkige duiken). In de middag bezoek je het in het noorden gelegen Mail Bay, ook wel Post Office Bay genoemd omdat er in het verleden een kapitein een vat achterliet om post in te kunnen doen voor mensen die langere tijd op boten in het gebied vaarden.

Galapagos cruise

Dag 5, maandag – Española
Je brengt vandaag een bezoek aan het eiland Española. Je loopt over lavastromen en langs rode mangrove. De eerste plaats die je bezoekt is Suarez Point. Er is geen kleur verbazingwekkender op dit tropische onbewoonde eiland dan dat van de blue-footed boobies. Ze hebben hun nesten dicht bij de kust en de indrukwekkende manier van begroeten zal je vast lang bijblijven. Ook kun je diverse albatrossen observeren, de grootste vogels van dit eiland waarvan zo’n 12000 exemplaren aanwezig zijn en die enkel op dit eiland te vinden zijn (uitgezonderd Silver eiland). Als laatste breng je een bezoek aan Gardner Bay, waar je diverse zeeleeuwen kunt bewonderen. Deze nieuwsgierige en speelse beesten liggen op het strand te genieten van de zon, of zwemmen rond in het water. Je kunt er snorkelen om zo ook te kunnen genieten van het onderwaterschouwspel van de zeeleeuwen, maar ook kom je er onder andere zeeschildpadden en zeeleguanen tegen.

Dag 6, dinsdag – San Cristobal – einde reis
De laatste dag van je Galapagos cruise is aangebroken. Je reist naar het Interpretation Center op San Cristobal, gelegen in de haven. De meest moderne en geavanceerde architectonische ruimte is bestemd voor de natuurlijke interpretatie van Galapagos, zodat je meer te weten komt over de vulkanische vorming van de eilanden, de evolutie van de beesten en de verandering door de komst van menselijke nederzettingen, zodat je een goed beeld krijgt van de complexe systemen en het managementmodel van de eilanden. Daarna is het tijd om gedag te zeggen tegen je medepassagiers alsmede de eilanden; je reis zit er helaas op.

Galapagos cruise

Reisinspiratie – wonderful world

Dat een reis naar de Galápagoseilanden uniek is, staat als een paal boven water, maar hoe je dit beleefd is natuurlijk veel persoonlijker. Lees de ervaring van Karlijn Meulman op Karlijntravels. Zij maakte tijdens haar cruise tal van foto’s die je ook op haar reisblog kunt bewonderen.

Prijsinformatie Galapagos cruise

Reisduur Galapagos cruise6 dagen/5 nachten
Reissom Galapagos cruiseVanaf €2266,- per persoon (gebaseerd op 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen en alle maaltijden tijdens de cruise, water/koffie/thee aan boord, transfers ter plaatse, tweetalige gids, snorkelmaterialen, kayak, excursies als beschreven
ExclusiefVlucht naar Galapagos (ca. €465 per persoon), entreegeld ($100 per persoon) en migration card ($20 per persoon), andere drankjes dan water/koffie/thee, andere (persoonlijke) uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie GalapagosOvernachtingen in een tweepersoonskamer op de eco-Galaxy
Bijzonderheden

Deze reis heeft een vaste route die begint op donderdag en duurt tot dinsdag.

Let op: de albatrossen op dag 5 zijn tussen januari en maart niet te bewonderen.

Andere reisduur en dagen zijn mogelijk, maar met een ander programma. Vraag René naar meer mogelijkheden.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw Galapagos cruise reis.

Meer inspiratie voor een Galapagos cruise reis

Wil je een Galapagos cruise reis maken? Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Galapagos op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Galapagos.

Maak kennis met René, de reisexpert die al jaren in Ecuador woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!