Galapagos reis

5-daagse Galapagos reis
Vanaf € 955,-

  • Verken Santa Cruz & San Cristobal
  • Excursies naar omliggende eilanden
  • Hotelupgrades mogelijk

Tijdens deze Galapagos reis verken je de eilanden Santa Cruz en San Cristobal. Hiervandaan maak je diverse excursies; niet alleen over de eilanden zelf, maar ook de omringende eilanden pak je mee. Zeeleeuwen, landleguanen, zeeschildpadden en blauwvoetgenten zijn slechts enkele van de dieren die je tegen kunt komen.

Omdat de omstandigheden niet altijd optimaal zijn, bijvoorbeeld door grote golfslag, kan het uiteindelijke programma van de voorbeeldprogramma’s afwijken en voorkeuren kunnen ook niet worden gegarandeerd, maar René doet zijn uiterste best om de reis er naar jouw wensen te laten uitzien.

Galapagos reis

Stel zelf je Galapagos reis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Galapagos in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij René, je Ecuador specialist die er al jaren woont.

Route Galapagos reis:

  • Dag 1 en 2 : Santa Cruz
  • Dag 3 en 4 : San Cristobal
  • Dag 5 : einde reis

Dag 1 – Aankomst Galápagos – naar Santa Cruz
Je komt aan op het eiland Baltra, vanwaar je per boot en transfer naar Santa Cruz reist. Aangekomen in je hotel heb je een meet & greet over de rest van de invulling van je Galapagos programma. De rest van de dag heb je vrij om het eiland te ontdekken.

Dag 2 – Santa Cruz: dagexcursie
Vandaag maak je een excursie naar een van de eilanden in de buurt. Het eiland wat je zal bezoeken is afhankelijk van beschikbaarheid, maar zal een van onderstaande mogelijkheden zijn. Eventuele voorkeuren kunnen hierbij dus niet gegarandeerd worden.

Excursie Santa Fé
Santa Fé heeft een interessante vulkanische samenstelling, waar een bos van reusachtige cactussen over de vulkanische rotsen groeit. Op het eiland maak je een wandeling om wilde dieren te spotten: landleguanen, Galápagos buizerds, endemische rijstratten en de (ongevaarlijke) Galápagos slangen. Na de wandeling kan je zwemmen en snorkelen in de kleurrijke baai, waar je waarschijnlijk ook wat speelse zeeleeuwen in het turquoise water zal vinden.

Galapagos reis

Excursie Plaza
Plaza is eigenlijk de naam van twee eilanden, je hebt namelijk Plaza Norte en Plaza Sur. Het is echter zo dat Plaza Sur (het grotere eiland van de twee) eigenlijk het enige eiland dat wordt bezocht door toeristen. Plaza Sur heeft veel te bieden en de flora en fauna zal je versteld doen staan. Het eiland is vooral bekend om de vele landleguanen die hier leven. Aan de kustlijn leven de mannelijke zeeleeuwen in vrede met de leguanen en spelen ze met elkaar als echte maatjes. Daarnaast is Plaza Sur ook een paradijs voor vogelliefhebbers, doordat er een steile klif is met onder andere blauwvoetgenten, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon stormvogels.

Galapagos reis

Excursie North Seymour
Het bijna geheel platte eiland North Seymour kun je diverse broedkolonies vinden, waaronder die van de fregatvogel en de blauwvoetgent. De fregatvogel maakt op een bijzondere manier indruk op het vrouwtje en het is leuk om dit een keer mee te maken. Het mannetje blaast zijn roodgekleurde keelzak op om het vrouwtje te imponeren, en probeert hiermee vervolgens in de omgeving van het vrouwtje rond te vliegen, maar omdat hun keelzak is opgeblazen, kunnen ze nogal eens hun evenwicht verliezen.

Galapagos reis

Excursie Bartolomé
Het landschap van Bartolomé is bijna surrealistisch, want door diverse vulkaanuitbarstingen zijn er verschillende kleuren (opgedroogd) lava te zien. Je kunt deze het beste bewonderen vanaf het hoogste punt van het eiland, gelegen op 114 meter hoogte. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op de vele vulkanen, de diepe blauwe zee en de beroemde Pinnacle Rock, die het eiland kenmerkt. Op het strand bij deze rots liggen groene zeeschildpadden van december tot en met april te zonnebaden; dit is uniek, omdat vaak schildpadden alleen in de nacht aan land komen om eieren te leggen. Met een beetje geluk kom je tijdens het snorkelen hier de Moorish Idol tegen, een vis geel-, zwart- en witgekleurde vis die tot de mooiste vis van de Galápagos benoemd is.

Galapagos reis

Excursie Floreana
Floreana is een bewoond eiland, maar heeft slechts 60 inwoners. Tijdens de excursie maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van Floreana, onder andere over de tijd van piraten en kolonisten. Tegelijkertijd geniet je van de natuurlijke schoonheid. Je bezoekt eerst de hooglanden, inclusief Asilo de la Paz met de piratengrot en de zoetwaterbronnen. Daarna bezoek je Playa Negra, waar je kunt zwemmen met verschillende soorten vissen en zeehonden. Later ga je naar The Loberia, die een 900 meter lange weg heeft door het Nationaal Park Galapagos. Je kunt zeeleguanen en Chelonia schildpadden observeren. Actievelingen kunnen snorkelen en kajakken.

Excursie Isabela
Isabela is het grootste eiland van de Galapagos. Als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard hier te verblijven, maar ook binnen een dag kun je een goede indruk krijgen van het eiland. Je bezoekt onder andere de flamingo lagune, de Tintoreras eilandjes waar je rustende haaien en zeeleguanen kunt zien, en het broedcentrum. Ook kun je bij concha perla gaan snorkelen.

Galapagos reis

Dag 3 – Santa Cruz naar San Cristobal
Je laat Santa Cruz na een vrije ochtend achter je en reist verder naar het volgende eiland, San Cristobal. Je hebt de hele middag vrij om zelf het eiland te ontdekken.

Galapagos reis

Dag 4 – San Cristobal: highland tour
Je maakt vandaag een excursie op het eiland zelf. El Junco Crater Lake is het enige zoetwatermeer op de Galápagos eilanden. Puerto Chino is een wit zandstrand waar je via een pad kunt komen dat langs de typische Opuntia cactussen leidt. De luie zeeleeuwen slapen op strand en in de richting van de blauwvoetgenten op de rotsen heb je een prachtig uitzicht over het eiland, en kun je zelfs wat zeeschildpadden zien zwemmen in het turkoois gekleurde zeewater. La Galapaguera is een broedcentrum voor schildpadden en je leert in het centrum de verschillen te ontdekken tussen de schildpadden van de verschillende eilanden.

Dag 5 – terug naar Ecuador
In de ochtend heb je nog wat vrije tijd om over het eiland te lopen. In de middag keer je helaas terug naar Ecuador, waar je je reis kunt voortzetten of terug naar huis reist.

Galapagos reis

Reisinspiratie – wonderful world

Dat een reis naar de Galápagoseilanden uniek is, staat als een paal boven water, maar hoe je dit beleefd is natuurlijk veel persoonlijker. Lees de ervaring van Karlijn Meulman op Karlijntravels. Zij maakte tijdens haar cruise tal van foto’s die je ook op haar reisblog kunt bewonderen.

Prijsinformatie Galapagos reis

Reisduur Galapagos reis5 dagen/4 nachten
Reissom Galapagos reisVanaf € 955,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefMeet & Greet, transfers van hotels naar havens, transport per ferry tussen de eilanden, overnachtingen inclusief ontbijt, 2 lunches, genoemde excursies, activiteitenboekjes eilanden
ExclusiefVlucht naar Galapagos (ca. €465 per persoon), entreegeld ($100 per persoon) en migration card ($20 per persoon), overige maaltijden en optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie GalapagosOvernachtingen in een tweepersoonskamer in een standard klasse hotel

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Meer inspiratie voor een Galapagos reis

Wil je een Galapagos reis maken? Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Galapagos reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Galapagos.

Maak kennis met René, de reisexpert die al jaren in Ecuador woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!