Galapagos rondreis - 100% op maat

Regel je rondreis Galapagos rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met René, de reisexpert die al jaren in Ecuador woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Galapagos reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

galapagos reizen

Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën.

Reis Galapagos Eilanden: dompel je onder in een magische wereld

Vulkanische eilanden. Vogels met blauwe voeten. Zeehondenjongen die met je komen spelen. Snorkelen tussen zeeschildpadden. Een familie leguanen die langzaam naar zee trekt. De Galapagos Eilanden zijn één van de meest magische plekken ter wereld. Vanwege de unieke flora en fauna, maar vooral doordat de dieren totaal niet bang voor je zijn. Of je nu een cruise maakt of gaat dagtrippen, een Galapagos-reis is een ongelofelijke belevenis.

Voorbeelden Galapagos reizen

Ecuador & Galapagos

Ecuador & Galapagos

De ideale combinatie; Ecuador en de Galapagos eilanden
21 dagen vanaf €2760,- per persoon (€131,- per dag)

Galápagos eco-cruise

Galápagos eco-cruise

Deze Galapagos cruise brengt je langs diverse eilanden.
6 dagen vanaf €2266,- per persoon

Galápagos eilandhoppen

Galápagos eilandhoppen

Bezoek de eilanden Isabela, Santa Cruz en San Cristobal.
8 dagen vanaf €1355,- per persoon 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Beste reistijd en overnachtingen Galapagos reizen

Dit is reizen op de Galapagos Eilanden

• Een wondere wereld van unieke dieren
• Maak een kleinschalige cruise of dagtrips
• Wandelen door onwerkelijke landschappen

Reis Galapagos Eilanden: ontdek de mooiste plekken

Misschien wel de mooiste manier om de Galapagos Eilanden te ontdekken is door een cruise te maken. En dan niet op een grote boot met honderden mensen, maar een kleinschalige eco-cruise. Kies bijvoorbeeld voor een zesdaagse cruise met de Galapagos Galaxy Eco-catamaran, waar je samen met maximaal zestien mensen reist. Ideaal, want zo beperk je de impact van je bezoek op de eilanden én geniet je in alle rust van de unieke wereld.

Cruise Galapagos Eilanden: zes dagen genieten

Als je kiest voor een Galapagos-cruise, dan bezoek je verschillende eilanden van de Galapagos-archipel. Je begroet de reuzenschildpadden in de hooglanden van Santa Cruz, loopt over de lavastromen van Santiago en wandelt naar het hoogste punt van het eiland Bartolomé. Die klim is een aanrader, want boven kijk je uit over een ruig vulkaanlandschap in alle kleuren van de regenboog. Met een beetje geluk spot je rond het eiland ook nog pinguïns tijdens het snorkelen. Ook de eilanden Floreana, Españolo en San Cristobal staan op je cruiseprogramma. Allemaal heel anders, en allemaal de moeite waard.

Galapagos dieren, planten en landschappen

Op welk Galapagos-eiland je ook bent, het dierenleven is altijd spectaculair. Soms snorkel je met jonge zeehonden, dan wandel je langs nieuwsgierige blue-footed boobies. Je ziet fregatvogels met enorme rode onderkinnen, zeeleguanen die uit de prehistorie lijken te stammen en enorme albatrossen die langzaam uitvliegen. Je zwemt boven zeeschildpadden, ziet roggen en dolfijnen en ontdekt de mooiste landschappen. De tropische hooglanden van Santa Cruz lijken in niets op het ruige vulkaanlandschap van Bartolomé. Dat zorgt ervoor dat elke dag van je Galapagos-cruise een grote verrassing is.

Dagtrips: eilandhoppen Galapagos Eilanden

Ga je liever niet varen, maar wil je Galapagos tijdens mooie dagtrips ontdekken? Dat kan ook. Zo kun je een achtdaagse eilandhop-reis maken, waarbij je slaapt op de eilanden Isabela, Santa Cruz en San Cristobal. Je verkent de eilanden zelf én maakt uitstapjes naar omliggende eilanden. Vanuit Santa Cruz kun je naar het vulkanische Santa Fé met volop bijzondere dieren, naar Plaza Sur of naar North Semour. Dat eiland staat bekend om haar broedkolonies van blue-footed boobies en fregatvogels. Vanaf je derde eiland, Santa Cruz, kun je onder andere naar Isla Lobos of Kicker Rock. Heb je geen acht dagen de tijd voor de Galapogos Eilanden? Je kunt ook korter gaan eilandhoppen en voor een Galapagos-reis van vijf dagen kiezen.

Cruisen of dagtrips Galapagos Eilanden?

Veel reizigers vinden het lastig om te kiezen tussen cruisen of dagtrips maken. Beide opties hebben voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een cruise is dat je meer ziet in minder tijd. Je vaart vaak ’s nachts, zodat je ’s ochtends al wakker wordt bij een nieuw eiland. Dat scheelt je reistijd gedurende de dag. Je kunt ook de verder weg gelegen eilanden bezoeken, die met dagtrips niet haalbaar zijn. Ga je eilandhoppen vanaf een vaste plek, dan heb je meer flexibiliteit dan met een geplande cruise. Je hebt bovendien meer tijd om het eiland waar je verblijft goed te leren kennen. Onze reisspecialist René vertelt je graag meer over de voor- en nadelen van elke optie, zodat je je beslissing weloverwogen kunt maken.

Duurzaam Reizen Galapagos

De Galapagos Eilanden zijn een unieke plek, waar dieren en planten voorkomen die je nergens anders ter wereld vindt. Dit bijzondere gebied moet beschermd worden om te zorgen dat het kan voortbestaan. Als reiziger betekent dit dat je verantwoorde keuzes moet maken. Dat begint al bij de boot waarmee je op pad gaat. Better Places kiest bewust voor cruises met een kleine eco-boot, die veel minder impact heeft op de kwetsbare eilanden en haar dieren. Deze boot heeft een ervaren, lokale bemanning en een goede gids, die je alles kan leren over de Galapagos Eilanden. Zo weten we zeker dat de bewoners ook profiteren van je bezoek en dat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Individuele rondreis Ecuador en Galapos Eilanden

Natuurlijk kun je je reis naar de Galapagos Eilanden heel goed combineren met een rondreis Ecuador. Reisspecialist René stelt graag je droomreis Ecuador en de Galapagos Eilanden voor je samen, helemaal op maat.

Beste reistijd Galapagos reizen

Beste reistijd Galapagos Reizen

Je kunt de Galapagos Eilanden het hele jaar door bezoeken. Elke periode heeft zijn eigen bijzonderheden en het is maar net wat je belangrijk vindt. In januari zijn de omstandigheden om te snorkelen perfect, in juli begint het broedseizoen van de vogels en is de kans aanwezig dat je walvissen en dolfijnen ziet. Onze reisspecialist René geeft je graag meer informatie.

Visum Galapagos reizen

Visum Galapagos reizen

Voor Ecuador en de Galapagos Eilanden heb je geen visum nodig als je korter dan negentig dagen wilt blijven. Je paspoort moet nog wel tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit Ecuador en het is nodig om een ticket voor je terugvlucht te hebben.

Reisadvies Galapagos Eilanden

Veiligheid Galapagos reizen

Op de Galapagos Eilanden kun je veilig reizen. Houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld Galapagos reizen

Geld Galapagos reizen

Ecuador heeft geen eigen munteenheid en gebruikt de Amerikaanse dollar. Als je een cruise boekt, heb je ter plekke vrijwel geen geld meer nodig.

Inentingen Galapagos rondreis

Inentingen en malaria Galapagos reizen

Voor de Ecuador en de Galapagos reizen worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Laat je ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!