Georgie Hoogtepunten

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse Georgië hoogtepunten reis
Vanaf € 1316,-

• De belangrijkste culturele en natuurlijke Georgië hoogtepunten in één reis
• Bezoek aan Svaneti én Kazbegi in de Hoge Kaukasus
• De vrijheid van een eigen auto

Tijdens deze 15 daagse Georgië hoogtepunten reis ga je zelf op ontdekking uit. Vanuit Tbilisi heb je een huurauto tot je beschikking waarmee je een route aflegt langs de culturele en natuurlijke hoogtepunten van Georgië. Je bezoekt Khakheti, de cultureel interessantste regio van het land en tevens producent van heel veel wijnen. Maar ook de twee mooiste gedeeltes van de Hoge Kaukasus, Kazbegi en Svaneti, staan op het programma. Wandel door valleien langs besneeuwde toppen, slenter door sfeervolle historische stadscentra, verblijf in veelal kleinschalige accommodaties bij de lokale bevolking en laaf je aan wijn en één van de smakelijkste keukens van Europa, dat is Georgië!

Stel je individuele Georgië Hoogtepunten reis samen

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt deze Individuele Hoogtepunten Georgië reis in overleg met reisspecialist Mari aanpassen. Mari kan je alles vertellen over de beste plekjes in Georgië. Geef Mari je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Georgië of de beste reistijd Georgië .

Maak kennis met Mari, de reisexpert die in Georgië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Route Georgië hoogtepunten reis

Dag 1-2 : Aankomst Tbilisi, start van je Georgië hoogtepunten reis, vrije dag
Dag 3 : Via Davit Gareja naar Sighnaghi
Dag 4 : Tour Khakheti regio
Dag 5 : Via Ananuri naar Hoge Kaukasus
Dag 6 : Wandelen Kazbegi
Dag 7 : Via Mtskheta naar Gori
Dag 8 : Via Uplistsikhe naar Kutaisi
Dag 9 : Via Martvili Canyon naar Svaneti
Dag 10 : Svaneti, bezoek Ushguli
Dag 11-12 : Wandelen Svaneti
Dag 13 : Via Okatse Canyon naar Kutaisi
Dag 14 : Via Prómetheus Grotten naar Tbilisi
Dag 15 : Tbilisi, einde van je Georgië hoogtepunten reis. Vlucht terug

Dag 1 – Aankomst in Tbilisi – Begin van je Georgië hoogtepunten reis
Bij aankomst op het vliegveld in Tbilisi wordt je opgehaald door de chauffeur en naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag heb je vrij om de stad alvast te ontdekken of bij te komen van je reis.

Dag 2 – Tbilisi
Vandaag heb je een dag vrij om op ontdekkingstocht te gaan inde hoofdstad van Georgië. Tbilisi ligt in een dal aan de rivier de Mtkvari. De stad is een mengelmoes van verschillende culturen. Je vindt er veel straatjes met restaurantjes en terrassen. Ook is er een kabelbaan met meerdere opstappunten waarmee je verschillende delen van de stad kunt bereiken. Daarnaast staat Tbilisi bekend om de vele botanische tuinen waar je wandelingen kunt maken en de planten en bloemen kunt bewonderen.

Georgie hoogtepunten

Dag 3 – via Davit Gareja naar Sighnaghi
Vandaag vertrek je in de richting van Kakheti. Eerst breng je een bezoek aan het David Gereja complex. Dit complex was opgericht in de zesde eeuw door een van de 13 Assyrische monniken en is door de eeuwen heen steeds verder uitgebreid. Hier heb je een tour door de grotten en kloosters en een korte trekking over de steppe. Vervolgens rijd je door naar Sighnaghi. Onderweg stop je bij het Bodbe klooster, dit is één van de grootste pelgrimsoorden en hoogtepunten van Georgië. Tegen het einde van de middag arriveer je in Sighnaghi. Wandel door de stad en bezoek de stadsmuur en het fort waar je kunt genieten van het uitzicht over de Alazani vallei. Je verblijft hier in een guesthouse gerund door een lokale familie en het diner in inclusief. Dé gelegenheid dus om kennis te maken met de lokale bevolking en je eerste huisgemaakte maaltijd te proeven. Wat kunnen Georgiërs goed koken!

Dag 4 – Tour Khakheti regio
Vandaag verken je Khakheti, een cultureel belangrijke streek van Georgië en tevens een van de productiefste wijnregio’s. In Gremi bezoek de overblijfselen van de koninklijke residentie en het kasteel. Het Nekresi klooster, was eens één van de belangrijkste culturele centra van het land. Het ligt prachtig op een heuveltop in de bossen. In het Tsinandali museum van Alexander Chavchavadze, een Kakhetische edelman , kun je lang vervlogen tijden beleven door in zijn residentie en tuinen rond te lopen. Proef een glas van de beroemde Tsinandali wijn in de aanpalende wijnmakerij. Je overnacht in Telavi, net als Sighnaghi een prachtig gerestaureerd stadje met een sfeervol historisch centrum. Ook hier slaap je in een lokaal guesthouse bij de bevolking en is het diner inclusief.

Georgië Hoogtepunten

Dag 5 – Via Akhmeta en Ananuri naar Kazbegi
Je verlaat het laagland voor de Hoge Kaukasus. Een spectaculaire tocht, die voor een deel offroad is!
Onderweg bezoek je het Ananuri fort. Dit complex, waartoe ook een klooster behoort, ligt schitterend aan een stuwmeer. Het is op deze strategisch belangrijke plaats gebouwd om de handelsroutes naar Rusland te controleren.
Na dit fort stijgt de weg pas echt naar letterlijk en figuurlijk grote hoogtes. Je kijkt je ogen uit. Wit besneeuwde toppen van meer dan 4000 meter verschijnen aan de horizon. Je verblijft in Kazbegi, een klein dorpje en het toeristische hart van deze bergstreek. Overnachting is wederom bij de bevolking thuis in een guesthouse met diner inclusief.

Dag 6 – Wandelen Kazbegi
In de morgen kun je naar de Gergeti kerk van de Heilige Drievuldigheid klimmen (Duur: 2-2, 5 uur. Niveau: gemiddeld. Stijging 377 m/ Daling 377 m) . Deze iconische kerk is te zien op vrijwel alle kaften van reisgidsen over Georgië, want hij ligt precies voor Mount Kazbegi (5047 meter hoog) en als je geluk hebt met het weer kun je deze prachtig zien liggen. De afdaling terug naar Kazbegi is een makkie
Wil je wat meer wandelen, rijd dan in de middag naar het dorp Juta, één van de hoogste nederzettingen van de streek. Vanaf hier kun je wandelen naar de voet van de de Chaukhi berg (Duur: 2,5-3 uur. Niveau: makkelijk. Stijging 556 m/ Afdaling 572 m). Je overnacht weer in je guesthouse in Kazbegi.

rondreis Georgie

Dag 7 – Naar Gori via Mtskheta
Je daalt af naar het laagland. Als eerste bezoek je Mtskheta, dat lang de hoofdstad van Oost-Georgië was. Mtskheta’s historische centrum, alsmede het Jvari klooster en de Svetitskhoveli kathedraal, staan op de lijst van de UNESCO World Heritage Sites.
Bij Iago’s wijnmakerij in het dorpje Chardakhi kun je zien hoe op kleinschalige manier biologische wijn en chacha (Georgische huisgemaakte wodka) gemaakt wordt. Hier eet je ook een heerlijke lokale lunch, klaargemaakt met producten uit eigen tuin.
Je overnacht in een hotel in Gori.

Dag 8 – Via Uplistsikhe naar Kutaisi
In Gori kun je het bizarre museum bezoeken dat aan Jozef Stalin gewijd is. Deze Sovjetleider is hier geboren en er staat nog steeds een standbeeld van hem in de stad. Dichtbij Gori ligt Uplistsikhe, een bijzondere rotsstad met overblijfselen die uit het 2e millennium voor Christus dateren.
Je beklimt de prachtige groene pas die klimatologisch Oost- van West – Georgië scheidt. West-Georgië ontvangt meer regenval en het landschap is hier bijna tropisch weelderig. Tegen de middag kom je aan in Kutaisi, de tweede stad van het land. Je kunt hier heerlijk door de historische binnenstad dwalen.

Georgië hoogtepunten

Dag 9 – Via Martvili Canyon naar Svaneti
Via Martvili rijd je vandaag de bergen in, naar een van Georgië’s landschappelijk mooiste streken: Svaneti. Onderweg bezoek je een uniek landschappelijk hoogtepunt: de Martvili canyon. Gedurende miljoenen jaren heeft de Abasha River hier een fantastische kloof uitgeslepen in kalkstenen rotsen, met grotten en watervallen. In de gedeeltes met kalm water kun je kajakken en zwemmen, maar er zijn ook stukken geschikt om te rotsklimmen en spectaculaire grotten te verkennen. Je maakt een boottripje naar een machtige waterval.
Hierna stijg je de het Kaukasus gebergte in. De weg is prachtig, met uitzichten op toppen van meer dan 4000 meter hoog. Je slaapt in het leuke plaatsje Mestia, het centrum van deze bergachtige regio. Ook in deze streek is de keuze in overnachtingsplekken niet zo groot dus we hebben een gezellig guesthouse geselecteerd gerund door een familie. Elke avond staat er weer een fantastisch maaltijd klaar met lokale specialiteiten, vaak uit eigen tuin, gekookt door je gastvrouw.

Dag 10 – Mestia, bezoek Ushguli
Vandaag breng je een bezoek aan Ushguli, een afgelegen bergdorpje met veel torenhuisjes met zicht op de hoogste berg van Georgië, de Sjchara (5193 m). De weg ernaartoe is prachtig maar verkeert in slechte staat, dus je kunt er alleen met 4x4 terreinwagens komen.
In Ushguli kun je er voor kiezen een wandeling te maken naar de Sjchara gletsjer. Aan het eind van de dag rijd je dezelfde spectaculaire weg terug naar Mestia.

Georgië hoogtepunten

Dag 11 – Mestia: Chalaadi trail
Na het ontbijt rijd je naar het startpunt van de Chalaadi trail. Deze trail brengt je uiteindelijk naar de Chalaadi gletsjer. Geniet van de verschillende landschappen en uitzichten die dit gebied te bieden heeft. Deze trail duurt ongeveer 6 tot 7 uur en is prima te doen voor iedereen die van wandelen houdt. Aan het einde van de trail rijd je terug naar Mestia.

Dag 12 – Mestia – wandeling Shdugra waterval
Het pad begint in het dorp en is goed bewegwijzerd. Je loopt langs de rivier en wandelt langs boerderijen . Ook voert de weg door een prachtig naaldbos. Je komt heel dichtbij de Russisch-Georgische grens, dus zorg dat je je paspoort bij je hebt, al is de kans op controle klein. Na een flinke klim door het bos kom je aan bij de Shdughra waterval, die zich op indrukwekkende wijze door de rotsen baant. Een prima plek voor je lunch. Hierna daal je via dezelfde weg weer terug naar Mestia.

Georgië hoogtepunten

Dag 13 – Via Okatse Canyon terug naar Kutaisi
Je daalt af, terug naar Kutaisi. Onderweg stop je bij de Okatse Canyon, een fantastische kloof die op sommige plekken 100 meter diep is. Je kunt de kloof verkennen op spectaculaire houten loopbruggen die langs de rotswanden hangen.
Een stop bij het Gelati klooster mag niet ontbreken aan een reis door Georgië. Het complex uit de 12e eeuw staat op de UNESCO World Heritage sites lijst.
In Kutaisi kun je ten slotte nog de zojuist gerestaureerde Bagrati kathedraal bezoeken die op een heuvel boven de stad ligt. Dineer ‘s avonds op een van de gezellige terrasjes langs de rivier.

Dag 14 – Via Prometheus grotten naar Tbilisi
Het Prometheus grottencomplex is een van de grootste van het land. Je maakt een makkelijke wandeling door de zes grotten, langs prachtig uitgelichte versteende watervallen, en grillig gevormde ruimtes zo groot als een kathedraal.
Hierna rijd je terug naar de hoofdstad, waar je nog een paar uur voor jezelf hebt. Geniet nog eenmaal op een gezellig terras van de heerlijke Georgische keuken.

Dag 15 – Naar huis
Na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de reis terug naar huis

Georgië hoogtepunten

Reisinspiratie rondreis Georgie

Danique reisde in juni 2017 naar Georgië. In deze blog legt zij uit waarom Georgië zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Prijsinformatie Georgie rondreis

Reisduur Georgie hoogtepunten 15 dagen/14 nachten
Reissom Georgie hoogtepunten Vanaf € 1316,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Inclusief: Transfers, autohuur, 14 x ontbijt, 1x lunch, 8x diner, genoemde excursies
Exclusief Internationale vlucht, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Georgië Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Mari helpt je graag bij het samenstellen van jouw Georgie hoogtepunten reis.

Vliegtickets naar Georgië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Georgië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Mari en George geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Georgie hoogtepunten rondreis

Wil je een rondreis Georgie maken? Geef Mari je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Georgie op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Georgie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!