Georgië met huurauto

21-daagse reis van de gebaande paden
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Georgië met huurauto

21-daagse reis, vanaf € 1726,-

  • Reis door Georgië met je eigen huurauto
  • Bezoek aan plekken waar weinig andere toeristen komen
  • Wandelen in het Borjomi en Machakhela Nationaal Park
  • Verblijf in guesthouses bij de lokale bevolking
  • Wandeling met gids door rotsstad Vardzia
  • Hike naar de Buba gletscher

Tijdens deze rondreis Georgië met huurauto reis je met eigen huurauto door een onbekend Georgië. Je verblijft voornamelijk in Nationale Parken waar je kennis maakt met de ruige en afwisselende natuur van dit mooie land. Je reist door prachtige berglandschappen en langs ruige canyons, heldere bergmeren en een gletsjer. De eeuwenoude geschiedenis van het land ervaar je als je naar afgelegen forten klimt. Doordat je slaapt in guesthouses bij de bevolking is dit ook een kennismaking met de lokale cultuur en de fantastisch Georgische keuken.

Stel je eigen Georgië met huurauto reis samen

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt deze Georgië met huurauto reis samen met reisspecialist Mari aanpassen. Mari kan je alles vertellen over de beste plekjes in Georgië. Geef Mari je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Georgië of de beste reistijd Georgië .

Maak kennis met Mari, de reisexpert die in Georgië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Maak samen een mooie reis op maat

Reis Georgië

Route reis Georgië huurauto

Dag 1-2 : Tbilisi. Start van je reis Georgië met huurauto
Dag 3: Akhalkalaki (Kleine Kaukasus)
Dag 4: Tsunda
Dag 5: Vardzia
Dag 6 -7 : Khizabravi
Dag 8-9 : Borjomi Nationaal Park
Dag 10 -12 : Adjarië
Dag 13 -14 : Machakhela Nationaal Park
Dag 15- 16 : Mt Gomi
Dag 17-19 : Shovi (Hoge Kaukasus)
Dag 20 : Naar Tbilisi
Dag 21: Vlucht terug. Einde je reis Georgië met huurauto

Dag 1 – Aankomst Tbilisi. Start van je reis Georgië met huurauto.
Na aankomst in Tbilisi word je naar je centraal gelegen hotel gebracht. Hier begint je reis Georgië met huurauto

Dag 2 – Tbilisi (vrij)
Vandaag heb je de tijd om op eigen gelegenheid deze sfeervolle en gezellige stad te verkennen. Wandel door de Oude Stad, neem een van de kabelbanen of bezoek een van de eeuwenoude zwavelbaden. Maak op een van de vele terrassen kennis met de heerlijke Georgisch keuken en wijn.

Georgië met huurauto

Dag 3 – Naar Akhalkalaki via de Dashbasi Canyon en Poka
Vanaf vandaag heb je een eigen auto tot je beschikking. Vanuit de hoofdstad is het slechts enkele uren rijden naar de z.g. Kleine Kaukasus, een gebergte met toppen tussen de 3000 en 4000 meter. Je maakt een korte wandeling naar de Dashbasi Canyon, een schilderachtige kloof met watervallen en grotten. Een plek om prachtige foto’s te nemen.
In het dorpje Poka stop je bij het St Nino Klooster, gerund door nonnen. De kerk is zeker bezienswaardig maar je kunt hier ook huisgemaakt kazen, honing en chocolade kopen, vervaardigd door de nonnen die het klooster runnen. Er is ook een school waar de lokale kinderen gratis Engels en Georgisch kunnen leren.

Je overnacht in het plaatsje Akhalkalaki in een guesthouse in de stad, gerund door een lokale Armeense familie, die ook voor je zal koken. Huisgemaakte Georgische maaltijden zijn het lekkerste en het gezondst, omdat verste producten uit de tuin worden gebruikt en er een grote verscheidenheid aan eten op tafel komt, en hier krijg je daarnaast de kans om ook wat Armeense gerechten te proeven. Een guesthouseovernachting in Georgië betekent meestal een overnachting in een woonhuis, alhoewel de eigenaren soms een bijgebouw speciaal voor de gasten hebben gebouwd. De sanitaire voorzieningen zijn meestal gedeeld, maar alles is brandschoon.

Dag 4 – Wandeling Abuli megalithisch fort- Tsunda
Je rijdt in de richting van het Abuli Meer en wandelt vandaar naar de overblijfselen, van een megalithisch fort, dat schitterend gelegen is in een droog en ruig landschap. Dit bouwsel uit de Bronstijd ligt op een hoogte van 2800 meter en wordt nauwelijks door toeristen bezocht.
Na een klim van een paar uur kom je aan bij het fort. Van hier heb je, met helder weer, zicht op de Ararat berg in Turkije en de hoge toppen van de Hoge Kaukasus in het noorden.
Lengte van de wandeling: 14 km. Stijging en daling: 770 meter, Duur: 4-5 uur.
Na de wandeling rijd je door naar het dorpje Tsunda waar je wederom in een guesthouse bij een familie slaapt. Deze boerderij ligt dichtbij het vulkanische Tsunda meer. De kamers zijn eenvoudig maar sfeervol en het huis beschikt over een mooie veranda met hangmatten en een prachtig uitzicht.

Georgië met huurauto

Dag 5 – Bezoek Vardzia en wandeling naar Chachkari
Je ontmoet je lokale gids voor een bezoek aan Vardzia, een fantastisch complex van kerken en kloosters, uitgehouwen uit de rotsen. Eromheen is een stad gebouwd, op 13 niveaus aan een rivier. Je hebt wel een paar uur nodig om de hele verlaten stad te verkennen. Vanaf Vardzia maak je een makkelijke wandeling naar het dorpje Chachkari – het zomerpaleis van koningin Tamar. Chachkari is onderdeel van Vardzia, maar de meeste bezoekers van dit complex laten het links liggen. Onderweg heb je prachtige uitzichten. Hierna rijd je terug naar je guesthouse in Tsunda. Lengte van de wandeling: 5 km, Stijging: 300m. Afdaling: 440m, Duur: 4 uur.

Dag 6: Wandeling naar Tmogvi kasteel, Khertvisi fort, Saro
Je begint de dag met een makkelijke wandeling met gids, naar het Tmogvi fort en de middeleeuwse Jolda grotten en ondergrondse woningen. Ook wandel je naar het Khertvisi fort, strategisch gelegen aan de samenvloeiing van twee rivieren. Je rijdt naar het ‘’gouden”’ dorpje Saro, waar je een megalithisch fort kunt bezoeken en genieten van de prachtige uitzichten van de rand van het plateau waar de ruïne op ligt. Je overnacht in het historische dorpje Khizabavra op een boerderij bij de lokale bevolking. Diner is wederom inclusief. Het huis beschikt over een enorme tuin en moestuin. Ook vind je er een traditionele Georgische ‘Tone’ oven om brood te bakken.

Georgië met huurauto

Dag 7 – Khizabrava, vrij verblijf
Je verblijft een dag hier in het dorpje. Er is een gids aanwezig die je van alles over het dagelijkse leven, de gebruiken en de geschiedenis kan uitleggen en om de taalbarrière niet te groot te maken. Als je wilt kun je meehelpen een aantal traditionele gerechten te maken: Khachapuri, een rond brood met kaas uit de oven of Khinkali, dumplings met een vlees-of groentevulling. Alle heerlijke maaltijden, bereid met lokale ingrediënten, zijn inclusief.

Dag 8 – Via Akhaltsikhe en Borjomi naar Atskuri
Je rijdt naar Akhaltsikhe, een leuk stadje, waar het Rabati Kasteel, een recent gerenoveerd fort met Christelijke en Islamitische invloeden, de grootste bezienswaardigheid is. De vele culturele en religieuze invloeden waaraan de Georgisch cultuur heeft blootgestaan zijn hier goed te zien: moskee, kerk en synagoog staan hier gebroederlijk naast elkaar.

Hierna rijd je naar het beroemde Borjomi, met zijn bronnen met heilzaam water, waar een heerlijke fin-de-siecle sfeer van vervallen glorie hangt. Je kunt door het park wandelen en je alvast registreren in het Borjomi National Park, waar je morgen gaat wandelen. Je verblijft in Atskuri, een dorpje aan de rand van het park, in een lokaal guesthouse bij vriendelijke gastheren. Deze overnachtingsplek is wat comfortabeler dan andere guesthouses. Er is ook een grote tuin met fruitbomen en zelfs een sauna!

Georgië met huurauto

Dag 9 – Wandeling Borjomi Nationaal Park
Een mooie wandeling door de groene omgeving van het Nationale Park. De eerste uren loop je door bossen, maar na verloop van tijd klim je naar open plekken die prachtige uitzichten bieden op de groene hellingen van de Kleine Kaukasus.
Lengte van de wandeling: 14 km. Stijging /Afdaling: 1,258 m. Duur 5-6 uur.

Dag 10 – Via Goderdzi pas naar Adjarië
Je bezoekt een weinigbezocht gedeelte van Georgië: Adjarië. Je rijdt in een uur of twee naar het skiresort Goderdzi, van waar je door middel van een korte wandeling naar het nabijgelegen Groene (in het Georgisch “Mtsvane”) Meer, kunt lopen. Dit is een prachtig groenblauw bergmeer, omringd door beboste hellingen. Hierna rijd je door de bergen verder, door typisch Adjarische dorpjes. Midden in de bergen verblijf je in een zeer gezellig en comfortabel guesthouse.

Georgië met huurauto

Dag 11 – Via Khulo naar Khikhadziri
In de morgen kun je een wandelingetje maken naar een nabijgelegen waterval. Hierna rijd je terug naar Khulo. Hier kun je, als je durft, een ritje maken in één van de langste kabelbanen ter wereld zonder steunpilaren. De lengte van deze kabelbaan is bijna 2 kilometer en het hoogteverschil is 280 meter.
Onderweg naar Khikhadziri, waar je weer overnacht in een lokaal guesthouse, kun je de middeleeuwse Skhalta Kathedraal bezoeken.

Dag 12 – Bezoek Khihani fort
Je ontmoet je lokale gids voor de wandeling naar het Khihani fort, een kleine 500 meter klimmen. Dit fort uit de 12e eeuw had een heel belangrijke strategische functie en lag op de oude grens van Adjarië en Shavsheti, op 2635 meter hoogte. Ben je eenmaal op het fort, dan heb je fantastische 360 graden uitzichten op de omgeving en de Turkse-Georgische grens. Na de wandeling keer je terug naar je guesthouse.

Georgië met kinderen

Dag 13 – Via Mirveti naar Machakhela National Park
Je rijdt richting de Zwarte Zee en komt aan in Mirveti, een dorpje aan de voet van het Machakhela National Park. Dit is een van de oudste dorpjes uit de streek, prachtig gelegen aan de oever van de Chorokhi rivier. Je maakt hier een makkelijke en mooie wandeling naar een van de watervallen die deze streek zo groen maken. Hierna rijd je langs het Gvara fort, dat wederom prachtig gelegen is aan de samenvloeiing van twee rivieren en waar naar je kunt klimmen voor een mooi uitzicht.
Je registreert je bij het bezoekerscentrum van het nationale park waar je morgen gaat wandelen en slaapt in een guesthouse, midden in het park. Deze overnachtingsplek is heel comfortabel, met moderne kamers met een eigen badkamer.

Dag 14 – Wandelen Machakhela Nationaal Park
Als je wilt kun je de dag beginnen met een bezoek aan het Etnografisch Museum dat veel informatie geeft over de streek en de bewoners.
Hierna kun je zelf kiezen welke van de uitgezette wandelingen je in het park wilt volgen. Ze zijn allemaal heel erg mooi en worden goed aangegeven

Georgië met huurauto

Dag 15 – Via Batoemi naar Tsitelmta
Het is maar een klein stukje rijden naar Batoemi, de grote badplaats aan de Zwarte Zeekust. De laatste jaren heeft deze stad een enorme metamorfose ondergaan, met futuristische wolkenkrabbers en een nieuwe boulevard. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn, maar het is altijd gezellig om er door de opgeknapte oude stad te wandelen of uit te waaien aan zee. Vanzelfsprekend zijn de visgerechten er prima.
Hierna kun je een bezoek brengen aan de Botanische Tuin, die op een groene kaap ligt en prachtige uitzichten op de Zwarte Zee biedt.
Je rijdt door naar de Georgische provincie Guria, waar je in een klein dorpje Tsitelmta overnacht op een boerderij. Deze ligt op een heuveltop, en wordt omringd door hazelnootbomen en bamboebossen. Een rivier stroomt door de achtertuin. Het leuke is dat de gastheer en -vrouw hier goed Engels spreken.

Dag 16 – Bezoek Mt Gomi
Je ontbijt op het balkon van je guesthouse met uitzicht op hoge bergtoppen. Je kunt vanuit je guesthouse de bergen in, richting het bergdorp Gosmishmta, dat op 2250 meter hoogte ligt. Hier kun je prachtig door de omgeving wandelen en genieten van de koele schone berglucht. Het is mogelijk om naar het hooggelegen Chinchao te wandelen, maar als dat iets te ruig voor je is, is het ook heerlijk om een picknick mee te nemen en die op een alpenweide op te peuzelen. Je slaapt weer in Tsitelmta.

Georgië met huurauto

Dag 17 – Naar Shovi (Hoge Kaukasus)
Vandaag is één van de weinige lange reisdagen. Je rijdt een uur of 6 naar het Noorden, de Hoge Kaukasus in. Onderweg kun je bij helder weer een kleine omweg maken naar het Tskhrajvari uitzichtpunt, dat geweldige panoramische blikken op de hoge toppen van de Kaukasus biedt. Als je wilt kun je onderweg stoppen voor een wijnproeverij bij de Koninklijke Khvanchkara wijnmakerij om een aantal lokale soorten wijn te proberen. In het bergdorpje Shovi verblijf je in een lokaal guesthouse, gelegen in een rustige omgeving met prachtige uitzichten. De kamers zijn comfortabel en gezellig. Shovi is beroemd vanwege het heldere bergwater en de uitgestrekte ongerepte naaldbossen in de omgeving.

Dag 18 – Hike Buba gletsjer
Als je wilt kun je vandaag een mooie wandeling maken naar de Buba gletsjer. Het is een redelijk zware tocht, maar technisch niet heel moeilijk. Vanuit het dorpje volg je de Tskali kloof naar de gletsjer. Hierna daal je weer af naar je guesthouse.
Lengte van de wandeling : 16 km. Duur 6-7 uur. Stijging/Afdaling: 1046 m.

Georgië met huurauto

Dag 19 – Tocht Racha
Vandaag bezoek je met de auto een paar van de mooiste bergdorpjes van Racha, zoals dit deel van de Kaukasus heet. Deze dorpjes worden ook wel ‘Georgisch Zwitserland’ genoemd vanwege hun grote schoonheid. Verken Chiora, Ghebi – (een vertrekpunt voor allerlei mooie wandelingen) en het mooie Gona,. Geniet van de aanblik van de hoge Kaukasustoppen die heel dichtbij lijken. Je overnacht nog een keer in het guesthouse in Shovi.

Dag 20 – Terug naar Tbilisi
Vandaag rijd je terug naar de bewoonde wereld, voornamelijk over grote wegen. Het is een flink eind, zo’n 6 uur rijden. Er zijn verschillende facultatieve stops onderweg ( bijvoorbeeld bij een wijnkelder in de buurt van Zestaponi), maar je kunt er ook voor kiezen om flink door te rijden zodat je nog even de tijd hebt om van de gezellige terrasjes in de binnenstad van Tbilisi te genieten of nog even wat inkopen te doen.

Dag 21 – Terug naar huis – einde reis Georgië met huurauto
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug. Je reis door Georgië met huurauto is ten einde gekomen.

Georgië met huurauto

Reisinspiratie Georgië met huurauto

Dit is een voorbeeld voor een reis door Georgië met huurauto. Er zijn vele andere reizigers die met Better Places een reis door Georgië hebben gemaakt. Danique reisde in juni 2017 naar Georgië. In deze blog legt zij uit waarom Georgië zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Prijsinformatie reis Georgië met huurauto

Reisduur reis Georgië 21 dagen/20 nachten
Reissom reis Georgië Vanaf € 1726,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Alle overnachtingen met ontbijt, 1 lunch, 17 diners. Lokale gidsen waar nodig. Eigen auto van dag 3-20
Exclusief Internationale vlucht, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Georgië Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Mari helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis Georgië met huurauto.

Vliegtickets Reis Georgië met huurauto

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Georgië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Mari en George geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een reis Georgië

Wil je een reis Georgië maken? Geef Mari je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een reis Georgië op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Georgië.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!