ACTIEVE GEORGIË REIS

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse actieve Georgië reis
Vanaf € 1711,-

  • Wandelingen in de Hoge Kaukasus
  • Tweedaagse looptocht in Borjomi Nationaal Park
  • Verken verschillende grotten en canyons

Maak op een actieve manier kennis met de verborgen schatten van Georgië in deze 15 daagse individuele rondreis. In de Hoge Kaukasus wandel je naar een gletsjer en bezoek je de hoogste berg van Europa. Daarnaast maak je een tweedaagse trektocht door het Borjomi Nationaal Park, een prachtig groen gebied.
De afwisseling van het Georgische landschap ervaar je door een bezoek aan een aantal spectaculaire grotten en canyons. Uiteraard is er ook tijd voor een aantal culturele hoogtepunten van dit veelzijdige land en kun je op eigen houtje de hoofdstad verkennen. Je verblijft veelal in kleinschalige guesthouses, gerund door de lokale bevolking.

Stel je actieve Georgië reis samen

Deze actieve reis door Georgië is een voorbeeld en kan in overleg met reisspecialist Mari aangepast worden. Mari kan je alles vertellen over de beste plekjes in Georgië. Geef Mari je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Georgië of de beste reistijd Georgië .

Maak kennis met Mari, de reisexpert die in Georgië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Route reis Georgië

Dag 1-2 : Aankomst in Tbilisi. Start van je Georgië reis
Dag 3 : Via Mtsketa en Gori naar Kutaisi
Dag 4 : Via Martvili Canyon naar Mestia
Dag 5-6 : Dagwandelingen Hoge Kaukasus
Dag 7 : Bezoek aan Ushguli
Dag 8 : Via Okatse Canyon naar Kutaisi
Dag 9-11 : Borjomi Nationaal Park
Dag 12 : Akhaltsikhe en Vardzia
Dag 13 : Via Dashbasi Canyons naar Tbilisi
Dag 14 : Tbilisi, bezoek aan David Gareja
Dag 15 : Vlucht naar huis. Einde van je Georgië reis

Dag 1 – Aankomst in Tbilisi – Start van je reis door Georgië
Hier begint je reis door Georgië. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar je eerste accommodatie gebracht. De rest van de dag heb je vrij.

Dag 2 – Tbilisi vrije dag
Vandaag heb je tijd om de hoofdstad van Georgië te gaan ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een van de vele warme zwavelbronnen bezoeken waar Tblisi haar naam aan te danken heeft. Er zijn ook veel bijzondere historische gebouwen te vinden, waaronder de Sioniki kathedraal. Daarnaast kent de stad verschillende botanische tuinen. Ze beslaan in totaal 161 hectare en er groeien meer dan 4500 plantensoorten.

Georgië Reis

Dag 3 – Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi
Je rijdt naar het westen van Georgië. Als eerste bezoek je Mtskheta, dat lang de hoofdstad van Oost-Georgië was. Mtskheta’s historische centrum, alsmede het Jvari klooster en de Svetitskhoveli kathedraal, staan op de lijst van de UNESCO World Heritage Sites.
In Gori kun je het bizarre museum bezoeken dat aan Jozef Stalin gewijd is. Deze Sovjetleider is hier geboren en er staat nog steeds een standbeeld van hem in de stad. Dichtbij Gori ligt Uplistsikhe, een bijzondere rotsstad met overblijfselen die uit het 2e millennium voor Christus dateren.

Je beklimt de prachtige groene pas die klimatologisch Oost- van West – Georgië scheidt. West-Georgië ontvangt meer regenval en het landschap is hier bijna tropisch weelderig. Tegen de middag kom je aan in Kutaisi, de tweede stad van het land. Je kunt hier heerlijk door de historische binnenstad dwalen.

Dag 4 – Kutaisi – Martvili Canyon – Mestia
Via Martvili rijd je vandaag de bergen in, naar een van Georgië’s landschappelijk mooiste streken: Svaneti. Onderweg bezoek je een uniek landschappelijk hoogtepunt: de Martvili canyon. Gedurende miljoenen jaren heeft de Abasha River hier een fantastische kloof uitgeslepen in kalkstenen rotsen, met grotten en watervallen. In de gedeeltes met kalm water kun je kajakken en zwemmen, maar er zijn ook stukken geschikt om te rotsklimmen en spectaculaire grotten te verkennen. Je maakt een boottripje naar een machtige waterval.

Hierna stijg je het Kaukasus gebergte in. De weg is prachtig, met uitzichten op toppen van meer dan 4000 meter hoog. Je slaapt in het leuke plaatsje Mestia, het centrum van deze bergachtige regio. In deze streek is de keuze in overnachtingsplekken niet zo groot dus we hebben een gezellig guesthouse geselecteerd gerund door een familie. Elke avond staat er weer een fantastisch maaltijd klaar met lokale specialiteiten, vaak uit eigen tuin, gekookt door je gastvrouw.

Georgië reis

Dag 5 – Mestia: Chalaadi Trail
Na het ontbijt rijd je samen met een lokale gids naar het startpunt van de Chalaadi trail. Deze trail brengt je uiteindelijk naar de Chalaadi gletsjer. Geniet van de verschillende landschappen en uitzichten die dit gebied te bieden heeft. Deze trail duurt ongeveer 6 tot 7 uur en is prima te doen voor iedereen die van wandelen houdt. Aan het einde van de trail word je weer opgehaald met de auto en terug naar Mestia gebracht.

Dag 6 – Mestia – Wandeling Shdugra waterval
Het pad begint in het dorp en is goed bewegwijzerd. Je loopt langs de rivier en wandelt langs boerderijen . Ook voert de weg door een prachtig naaldbos. Je komt heel dichtbij de Russisch-Georgische grens, dus zorg dat je je paspoort bij je hebt, al is de kans op controle klein. Na een flinke klim door het bos kom je aan bij de Shdughra waterval, die zich op indrukwekkende wijze door de rotsen baant. Een prima plek voor je lunch. Hierna daal je via dezelfde weg weer terug naar Mestia.

Georgië reis

Dag 7 – Mestia, bezoek aan Ushguli
Vandaag breng je een bezoek aan Ushguli, een afgelegen bergdorpje met veel torenhuisjes met zicht op de hoogste berg van Georgië, de Sjchara (5193 m). De weg ernaartoe is prachtig maar verkeert in slechte staat, dus je kunt er alleen met 4x4 terreinwagens komen.
In Ushguli kun je er voor kiezen een wandeling te maken naar de Sjchara gletsjer. Aan het eind van de dag rijd je dezelfde spectaculaire weg terug naar Mestia.

Dag 8 – Via Okatse Canyon terug naar Kutaisi
Je daalt af, terug naar Kutaisi. Onderweg stop je bij de Okatse Canyon, een fantastische kloof die op sommige plekken 100 meter diep is. Je kunt de kloof verkennen op spectaculaire houten loopbruggen die langs de rotswanden hangen.
Een stop bij het Gelati klooster mag niet ontbreken aan een reis door Georgië. Het complex uit de 12e eeuw staat op de UNESCO World Heritage sites lijst. In Kutaisi kun je ten slotte nog de zojuist gerestaureerde Bagrati kathedraal bezoeken die op een heuvel boven de stad ligt. Dineer ‘s avonds op een van de gezellige terrasjes langs de rivier.

Georgië reis

Dag 9 – Via Prometheus grotten naar het Borjomi National Park
Het Prometheus grottencomplex is een van de grootste van het land. Je maakt een makkelijke wandeling door de zes grotten, langs prachtig uitgelichte versteende watervallen, en grillig gevormde ruimtes zo groot als een kathedraal. Hierna klim je de zogenaamde kleine Kaukasus in, een gebergte dat wat lager is dan zijn grote broer, maar daardoor wel een stuk groener.  In Borjomi stop je om de minerale bronnen te bezoeken. Deze liggen in een mooi aangelegd park en alles ademt de sfeer van een vervallen kuuroord. Borjomi is ook de naam van een merk mineraalwater dat je overal in de landen van de voormalige Sovjet Unie kunt krijgen. Hierna rijd je door naar Atskuri, waar je bij een lokale familie overnacht. Dit is de uitvalsbasis voor de tweedaagse wandeling die je in het Nationale Park maakt. Er wordt een heerlijk diner voor je gekookt in het guesthouse.

Dag 10 – Borjomi: Hike in van de Panorama Trail
De komende twee dagen ga je de Panorama trail lopen in het Borjomi-Kharagauli National Park. Na het ontbijt word je naar het standpunt van de trail gebracht. De trail is 34 km lang en staat bekend om zijn biodiversiteit en de uitzichten op de naaldbossen. Halverwege de trail overnacht je in een kamp in het park.

Georgië reis

Dag 11 – Panorama Trail 
Na het ontbijt ga je verder met de trail. Dit gedeelte is relatief lang, maar je loopt bijna alleen maar bergafwaarts. Onderweg breng je een bezoek aan de hutten van de lokale herders en kun je genieten van het panoramisch uitzicht op de Kleine Kaukasus. Aan het einde van de middag bereik je het eindpunt. Hier wordt je opgehaald en naar hetzelfde guesthouse gebracht, waar je al eerder overnachtte.

Dag 12 – Borjomi – Akhaltsikhe – Vardzia
’s Morgens breng je een bezoek aan het Akhaltsikhe fort en museum, waar je een groot gedeelte van het cultureel erfgoed van de regio Javakheti, kan vinden. Daarna rijd je door naar het zuiden van Georgië via de Mtkvari rivier naar Vardzia. Dit is een zeer bijzondere rotsstad uitgehakt in de Erusheti Berg. Hij strekt zich uit langs een 500 meter brede klif en via allerlei gangen en terrassen kun je de stad verkennen . Je overnacht dichtbij Vardzia in een guesthouse van een lokale familie.

Georgie reis

Dag 13 – Vardzia – Dashbashi Canyons – Tbilisi
Het is tijd om terug te keren naar Tbilisi. Onderweg bezoek je nog de Dashbasi Canyon, die door de Ktsia (Khrami) Rivier in de vulkanische rotsen van een plateau is uitgesleten. Langs de wanden van de canyon stromen ontelbare watervalletjes, een prachtig gezicht. Aan het eind van de dag arriveer je in Tbilisi.

Dag 14 – Tbilisi, bezoek aan David Gareja
Een korte rit brengt je naar het David Gareja complex. Het landschap is hier in tegenstelling tot de rest van Georgië een grote, gele savanne. Je maakt hier een wandeling langs verschillende uit de rots gehouwen kloostercellen. De fresco’s zijn prachtig. Wat het complex zo bijzonder maakt is de ligging in de ruige natuur. Klauter langs steile geitenpaadjes omhoog. Bovenop de bergrug heb je een wijds uitzicht met aan de ene kant Georgië en aan de andere kant Azerbeidzjan. Na de wandeling rijd je terug naar Tbilisi, waar je nog een paar uur vrij hebt.

Georgië reis

Dag 15 – Tbilisi – einde reis door Georgië 
Een chauffeur komt je vanaf het hotel ophalen om je vervolgens naar de luchthaven te brengen. Deze reis door Georgië zit erop.

Reisinspiratie Reis Georgië

Dit is een voorbeeld voor een reis door Georgië. Er zijn vele andere reizigers die met Better Places een reis door Georgië hebben gemaakt. Danique reisde in juni 2017 naar Georgië. In deze blog legt zij uit waarom Georgië zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Prijsinformatie Georgië reis

Reisduur Georgië reis 15 dagen/14 nachten
Reissom Georgië reis Vanaf € 1711,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Transfers, genoemde excursies, 14 x ontbijt, 6 x diner, tweedaagse looptocht met gids.
Exclusief Internationale vlucht, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Georgië Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Mari helpt je graag bij het samenstellen van jouw Georgie reis.

Vliegtickets Georgië reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Georgië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Mari en George geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Georgië reis

Wil je een Georgië reis maken? Geef Mari je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Georgië reis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Georgië.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!