Even voorstellen: George, de lokale reisexpert in Georgië

Elke reis die hij samenstelt is anders, én een nieuwe kans om reizigers het mooiste van Georgië te laten zien. Daarom geniet George erg van zijn werk als reisspecialist in zijn thuisland Georgië. “Mijn land heeft iedereen iets te bieden. Of je nu van cultuur of natuur houdt, we hebben het allemaal.”

Mijn eerste stappen in de reisindustrie vonden plaats buiten Georgië, toen ik in 2013 met een vriend boottochten en jungletrekkings organiseerde in Cambodja. Dit ging verrassend goed, alhoewel het niet lang duurde voordat ik heimwee kreeg. Georgië met haar besneeuwde toppen en dennenbossen kon ik niet missen. Kort daarna heb ik me verdiept in het lokale toerisme, met nóg meer enthousiasme vanwege mijn persoonlijke relatie met mijn vaderland en haar unieke schoonheid. Ik vind het geweldig dat ik elke dag reizen op maat mag maken voor reizigers. Geen enkel verzoek is hetzelfde en dat maakt het zo leuk. Ik wil zorgen dat mensen in Georgië de reis van hun dromen kunnen maken en ik wil hen laten zien hoe bijzonder mijn thuisland is.”

Reis op maat Georgië

George maakt voor Better Places reizen op maat. Samen met de reiziger ontwikkelt hij een reis die helemaal aan zijn wensen voldoet. Hij probeert de reis altijd zo gevarieerd mogelijk te maken. “Georgië heeft veel culturele bezienswaardigheden, zoals oude kerken en kloosters”, zegt hij. “Prachtig om te zien, maar het is goed om deze plekken af te wisselen met natuur en avontuurlijke activiteiten. In de bergen en in onze nationale parken kun je prachtige trekkings maken of gaan mountainbiken. Bovendien is het leuk om kennis te maken met de lokale bevolking, bijvoorbeeld door in homestays te slapen. Samen met de reiziger stel ik de reis samen die hij voor ogen heeft.”

Georgië reisadvies – Cultuur én natuur in Georgië

Georgië trekt steeds meer reizigers, maar het land wordt niet overstroomd door massa’s toeristen. Dat maakt het erg authentiek. “Eigenlijk heeft Georgië iets voor iedereen”, vindt George. “Qua landschappen is het land enorm gevarieerd, we hebben mooie oude steden als Tbilisi, veel culture bezienswaardigheden én een bijzonder gastvrije lokale bevolking. Georgiërs willen graag kennismaken met reizigers. Dat maakt een homestay in Georgië ook zo leuk: de locals zijn erg gastvrij en willen graag reizigers ontvangen. Bovendien hebben we een geweldige keuken en kun je in elke regio andere, unieke gerechten proeven.”

Georgie reisadvies

Georgië reisadvies – Favoriete plekken Georgië

George heeft een aantal favoriete plekken in zijn land. Hij is dol op de badplaats Batumi en de Zwarte Zee-kust, waar je heerlijk kunt zwemmen en tot rust kunt komen. Qua natuur kiest ze voor de spectaculaire bergen van Adjara, met de Goderdzi Pass en Green Lake. Ook de regio rond Kazbegi is prachtig, met de Georgian Military Highway. “Niet ver van Tblisi ligt het Algeti National Park en daar kom ik heel graag met vrienden”, vertelt hij. “Je kunt hier zwemmen, hiken en picknicken, het is een prachtige plek. Het park is nu nog niet ontwikkeld voor het toerisme, maar dat gaat wel gebeuren. Zodra het zover is, ga ik het zeker aanbieden aan reizigers.”

Georgië reisadvies – De unieke Svan Towers

Voor cultuurliefhebbers kan George een dagtrip vanuit Tbilisi naar de voormalige hoofdstad Mtskheta aanraden. Hier vind je het Jvari-klooster en de kathedraal van Svetitskhoveli. “Ook heel bijzonder is de historische provincie Svaneti”, zegt hij. “Het is een lange tocht naar Svaneti, maar de lange reis is echt de moeite waard. In Svaneti vind je middeleeuwse forten, talloze wandelroutes en de unieke Svan Towers, de met torens verstevigde huizen van de Svans.”

Georgie reisadvies

Georgië reisadvies – Geniet van culinair Georgië

George heeft één gouden tip voor iedereen die naar Georgië komt, en die luidt: geniet van de lokale keuken. “Onze keuken is écht heel goed”, zegt hij enthousiast. “Proef van alles wat je aanboden krijgt en kies voor lokale gerechten. Op het platteland wordt veel gekookt met biologische, lokaal verbouwde producten en dat verschil proef je. Mijn favoriete gerechten zijn chakapuli, een stoofpotje met lam en kruiden, en khinkali, een soort dumpling gevuld met vlees of groenten. Die mag je in elk geval niet missen als je in Georgië bent.”

Je eigen Georgië rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Georgië na dit Georgië reisadvies ? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met George, de reisexpert in Georgië. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij George.

Maak kennis met George, de reisexpert die in Georgië woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met George je Georgië rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!