Georgië vakantie

De ideale vakantieroute volgens onze reisexpert in Georgië
Ontvang een voorstel op maat

De ideale route voor een Georgië vakantie

28-daagse reis

Tijdens deze ultieme Georgië vakantie trek je in een rustig tempo in vier weken door het land. Hierdoor heb je de tijd om ook minder bezochte gebieden te bezoeken. Omdat je met eigen 4×4 terreinwagen rijdt kun je je echt buiten de gebaande paden wagen. Er is veel gelegenheid om te wandelen en het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is een vierdaagse trekking door de Hoge Kaukasus. Je verblijft vrijwel iedere avond in een guesthouse bij mensen thuis. Niet alleen maak je zo van dichtbij kennis met de Georgische gastvrijheid en hun dagelijks leven, maar er wordt ook heerlijk voor je gekookt met ingrediënten uit eigen tuin.

• Ongehaast in vier weken door Georgië
• Vierdaagse trektocht door Hoge Kaukasus
• Verblijf in lokale guesthouses

Maak kennis met George, de reisexpert die in Georgië woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Maak samen een mooie reis op maat

Reis Georgië
Georgië vakantie

Reizen met positieve impact

Better Places is een sociale ondernemingWij vinden het belangrijk dat de mensen in de landen die je bezoekt optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je verblijft in casas particulares en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Als je reist met een sociale onderneming, weet je dat je bijdraagt om de wereld een beetje beter te maken. Tegelijkertijd maak je makkelijker contact met de lokale bevolking en leer je het land écht goed kennen.

Vooraf helder en snelle communicatie. Daarna ook directe communicatie met de reisagent ter plaatsen. De reis was op maat. Hotels en guesthouse dik in orde. Chauffeurs en auto’s idem dito. Met daarbij opgeteld dat Georgië een prachtig land is, was dit voor mij een erg fijne reis.

Je eigen Georgië rondreis

Dit is een voorbeeld van een vakantie door Georgië. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mari, de reisexpert die zelf in Georgië woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Georgië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Georgië of de beste reistijd Georgië.

Geef Mari je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan de leukste Georgië rondreizen volgens Mari.

Dag 1 – Vakantie Georgië – Aankomst Tbilisi

Bij aankomst op het vliegveld in Tbilisi haal je je terreinwagen op en rijd je naar je centraalgelegen hotel. De rest van de dag heb je vrij om de stad alvast te ontdekken of bij te komen van je reis.

Dag 2 – Tbilisi

Vandaag heb je een dag vrij om op ontdekkingstocht te gaan inde hoofdstad van Georgië. Tbilisi ligt in een dal aan de rivier de Mtkvari. De stad is een mengelmoes van verschillende culturen. Je vindt er veel straatjes met restaurantjes en terrassen. Ook is er een kabelbaan met meerdere opstappunten waarmee je verschillende delen van de stad kunt bereiken. Daarnaast staat Tbilisi bekend om de vele botanische tuinen waar je wandelingen kunt maken en de planten en bloemen kunt bewonderen.

Dag 3 – Wandelen Davit Gareja (110 km, 2 uur rijden)

Vandaag vertrek je met je eigen huurauto in de richting van Kakheti. Omdat niet alle wegen in Georgië, en zeker niet in de bergen, even goed zijn, krijg je een 4×4 terreinwagen mee. Eerst breng je een bezoek aan het David Gereja complex. Dit complex was opgericht in de zesde eeuw door een van de 13 Assyrische monniken en is door de eeuwen heen steeds verder uitgebreid. Hier heb je een tour door de grotten en kloosters en een mooie wandeling over de steppe, met prachtige vergezichten over de steppe die tot in Azerbeidzjan voert. Je verblijft in een eenvoudig guesthouse gerund door een lokale familie en het diner in inclusief. Dé gelegenheid dus om kennis te maken met de lokale bevolking en je eerste huisgemaakte maaltijd te proeven. Wat kunnen Georgiërs goed koken!

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Verblijf in guesthouses

Tijdens deze vakantie verblijf je maar liefst 24 keer in guesthouses, gerund door lokale families. Ook zullen zij voor je koken. Door van guesthouses gebruik te maken zorg je er voor dat lokale mensen een inkomen krijgen en profiteren van jouw bezoek.

Dag 4 – Via Bodbe klooster naar Sighnaghi (100km, 2 uur rijden)

Vervolgens rijd je door naar Sighnaghi. Onderweg stop je bij het Bodbe klooster, dit is één van de grootste pelgrimsoorden van Georgië. Tegen het einde van de middag arriveer je in Sighnaghi, een heel romantisch en mooi gerestaureerd stadje. Wandel door de stad en bezoek de stadsmuur en het fort waar je kunt genieten van het uitzicht over de Alazani vallei en de Hoge Kaukasus.

Dag 5 – Wandeling Lagodechi Nationaal Park (95 km, 2 uur rijden)

Je wandelt vandaag in het Lagodechi Nationaal park, een prachtig gebied in de Hoge Kaukasus, in het grensgebied met Rusland en Azerbeidzjan. Je volgt de “Black Grouse Waterfall” trail ( 11 kilometer, 5 uur lopen). Het wandelpad loopt door een prachtig bosgebied met veel zeldzame bomen. Via smalle paden en kleien watervallen kom je bij de Rocho, een 6 meter hoge waterval. Je slaapt in een guesthouse in Kvareli, aan de voet van de bergen.

Dag 6 – Tour Khakheti regio (45 km, 1 uur rijden)

Vandaag verken je Khakheti, een cultureel belangrijke streek van Georgië en tevens een van de productiefste wijnregio’s. In Gremi bezoek de overblijfselen van de koninklijke residentie en het kasteel. Het Nekresi klooster, was eens één van de belangrijkste culturele centra van het land. Het ligt prachtig op een heuveltop in de bossen. In het Tsinandali museum van Alexander Chavchavadze, een Kakhetische edelman , kun je lang vervlogen tijden beleven door in zijn residentie en tuinen rond te lopen. Proef een glas van de beroemde Tsinandali wijn in de aanpalende wijnmakerij. Je overnacht in Telavi, net als Sighnaghi een prachtig gerestaureerd stadje met een sfeervol historisch centrum. Ook hier slaap je in een lokaal guesthouse bij de bevolking en is het diner inclusief.

Trustpilot
Georgië vakantie

 Wandelen in Nationale Parken

Tijdens deze voorbeeldreis bezoek je het Lagodechi Nationaal Park en het Borjomi-Kharagauli Nationaal Park. Deze parken worden beheerd door de Georgische overheid. Door deze parken te bezoeken en entreegeld te betalen draag je bij aan natuurbehoud.

Georgië vakantie
Dag 7 – Via Akhmeta en Ananuri naar Kazbegi (180 km, 4 uur rijden)

Je verlaat het laagland voor de Hoge Kaukasus. Een spectaculaire tocht, die voor een deel offroad is! Onderweg bezoek je het Ananuri fort. Dit complex, waartoe ook een klooster behoort, ligt schitterend aan een stuwmeer. Het is op deze strategisch belangrijke plaats gebouwd om de handelsroutes naar Rusland te controleren. Na dit fort stijgt de weg pas echt naar letterlijk en figuurlijk grote hoogtes. Je kijkt je ogen uit. Wit besneeuwde toppen van meer dan 4000 meter verschijnen aan de horizon. Je verblijft in Kazbegi, een klein dorpje en het toeristische hart van deze bergstreek. Overnachting is wederom bij de bevolking thuis in een guesthouse met diner inclusief.

Georgië vakantie
Dag 8 – Vakantie Georgië – Wandelen Kazbegi

In de morgen kun je naar de Gergeti kerk van de Heilige Drievuldigheid klimmen . Deze iconische kerk is te zien op vrijwel alle kaften van reisgidsen over Georgië, want hij ligt precies voor Mount Kazbegi (5047m hoog) en als je geluk hebt met het weer kun je deze prachtig zien liggen. De afdaling terug naar Kazbegi is een makkie.
Afstand: 5 km, ↑ 377 m / ↓ 374 m. Minimum hoogte: 1843 m, Maximum hoogte: 2190 m
Heb je nog niet genoeg gewandeld, ga dan in de middag naar de Gveleti waterval, dei in het gelijknamige dorp ligt. Je rijdt eerst door de prachtige Dariali Kloof, van waar je via een goed voetpad naar de waterval klimt.
Afstand: 2,8 km, Stijging/Afdaling 416 m

Dag 9 – Kazbegi, wandelen naar de Chaukhi pas (40 km, 1 ½ uur rijden)

Deze wandeldag begin je met een rit naar het dorpje Juta, op 22 meter hoogte gelegen en daarmee één van de hoogste nederzettingen van Europa. Vanaf hier begin je aan de wandeling naar de Chaukhi berg. Het bergpad is soms steile. Na een heel schilderachtige waterval kom je bij het Juta mneer, een prima plek om te picknicken. Hierna kun je besluiten naar de 33338 meter hoge Chaukhi pas te klimmen. Je wordt met een fantastisch uitzicht op besneeuwde bergtoppen beloond!
Afstand: 16.7 km ↑1227 m / ↓1082 m. Minimum hoogte: 2150 m, Maximum hoogte: 3338 m.

Georgië vakantie
Dag 10 – Via Uplistsikhe naar Gori (230 km, 4 ½ uur rijden)

Je daalt af naar het laagland van Georgië. Je bezoekt Uplistsikhe, een bijzondere rotsstad met overblijfselen die uit het 2e millennium voor Christus dateren. De Ateni Sioni kerk ligt in een mooi groen heuvellandschap. De simpele constructie stamt uit de 7e eeuw en heeft mooie beeldhouwwerken op de buitenkant, terwijl de binnenkant versierd is met eeuwenoude schilderingen. In Gori kun je het bizarre museum bezoeken dat aan Jozef Stalin gewijd is. Deze Sovjetleider is hier geboren en er staat nog steeds een standbeeld van hem in de stad. Je slaapt een nacht in deze stad.

Georgië vakantie
Dag 11- Via Borjomi naar Atskuri (110 km, 2 uur rijden)

Je rijdt de zogenaamde kleine Kaukasus in, een gebergte dat wat lager is dan zijn grote broer, maar daardoor wel een stuk groener. In Borjomi stop je om de minerale bronnen te bezoeken. Deze liggen in een mooi aangelegd park en alles ademt de sfeer van een vervallen kuuroord. Borjomi is ook de naam van een merk mineraalwater dat je overal in de landen van de voormalige Sovjet Unie kunt krijgen. Je kunt heerlijk wandelen in het park. Hierna rijd je door naar Atskuri, waar je bij een lokale familie overnacht. Dit is de uitvalsbasis voor de wandeling die je in het Nationale Park maakt. Er wordt een heerlijk diner voor je gekookt in het guesthouse.

Dag 12 – Wandelen in Borjomi-Kharagauli National Park

Vandaag kun je wandelen in dit prachtige groene park, over dichtbebosde hellingen, met uitzichten op hoge bergtoppen. Je loopt de zogenaamde Snowshoes trail, die ook heel goed in de zomer te doen is, als er geen sneeuw ligt. De route is 6 kilometer lang en je loopt dezelfde weg heen als terug, dus je kunt de wandeling zo lang maken als je zelf wilt. Hierna rijd je terug naar je guesthouse.
Afstand: 12 km, 6-7 uur, klimmen/afdalen 1,258 m.

Georgië vakantie
Dag 13 – Via Akhaltsikhe naar Vardzia (130 km, 3 uur rijden)

’s Morgens breng je een bezoek aan het Akhaltsikhe fort en museum, waar je een groot gedeelte van het cultureel erfgoed van de regio Javakheti, kan vinden. Ook wandel je naar het Khertvisi fort, strategisch gelegen aan de samenvloeiing van twee rivieren. Je rijdt naar het ‘’gouden”’ dorpje Saro, waar je een megalithisch fort kunt bezoeken en genieten van de prachtige uitzichten van de rand van het plateau waar de ruïne op ligt. Daarna rijd je door naar het zuiden van Georgië via de Mtkvari rivier naar Vardzia. Dit is een zeer bijzondere rotsstad uitgehakt in de Erusheti Berg. Hij strekt zich uit langs een 500 meter brede klif en via allerlei gangen en terrassen kun je de stad verkennen . Je overnacht dichtbij Vardzia in een guesthouse van een lokale familie.

Georgië vakantie
Dag 14 – Vakantie Georgie – Wandelen Tmogvi

Je wandelt met een gids, naar het Tmogvi fort en de middeleeuwse Jolda grotten en ondergrondse woningen. Je loopt door naar de overblijfselen van het oude Middeleeuwse dorp Tmogvi, dat op de top van een plateau ligt met prachtige uitzichten op de Vardzia Kloof. Je wandelt weer terug naar Vardzia, waar je in hetzelfde guesthouse overnacht.
Afstand 12 km, ↑707 m / ↓730 m

Dag 15- Wandelen Chachkari

Je ontmoet je lokale gids voor een bezoek aan Vardzia, een fantastisch complex van kerken en kloosters, uitgehouwen uit de rotsen. Eromheen is een stad gebouwd, op 13 niveaus aan een rivier. Je hebt wel een paar uur nodig om de hele verlaten stad te verkennen. Vanaf Vardzia maak je een makkelijke wandeling naar het dorpje Chachkari – het zomerpaleis van koningin Tamar. Chachkari is onderdeel van Vardzia, maar de meeste bezoekers van dit complex laten het links liggen. Onderweg heb je prachtige uitzichten.
Lengte van de wandeling: 5 km, Stijging: 300m. Afdaling: 440m, Duur: 4 uur.

Georgië vakantie
Dag 16 – Naar Adjarië (250 km, 6 uur rijden)

Tijdens je vakantie bezoek je een weinigbezocht gedeelte van Georgië: Adjarië. Je rijdt in een uur of twee naar het skiresort Goderdzi, van waar je door middel van een korte wandeling naar het nabijgelegen Groene (in het Georgisch “Mtsvane”) Meer, kunt lopen. Dit is een prachtig groenblauw bergmeer, omringd door beboste hellingen. Hierna rijd je door de bergen verder, door typisch Adjarische dorpjes. Midden in de bergen verblijf je in een zeer gezellig en comfortabel guesthouse.

Dag 17- Via Batoemi naar Zugdidi (215 km, 5 uur rijden)

Het is maar een klein stukje rijden naar Batoemi, de grote badplaats aan de Zwarte Zeekust. De laatste jaren heeft deze stad een enorme metamorfose ondergaan, met futuristische wolkenkrabbers en een nieuwe boulevard. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn, maar het is altijd gezellig om er door de opgeknapte oude stad te wandelen of uit te waaien aan zee. Vanzelfsprekend zijn de visgerechten er prima.
Hierna kun je een bezoek brengen aan de Botanische Tuin, die op een groene kaap ligt en prachtige uitzichten op de Zwarte Zee biedt. Je eindigt in het stadje Zugdidi, waar je in een guesthouse verblijft.

Georgië vakantie
Dag 18- Via Enguri Dam naar Mestia (135 km, 3 uur rijden)

Het enorme stuwmeer dat gevormd wordt door de Enguri dam is prachtig. Het loont de moeite af en toe te stoppen hier. Hierna stijg je  het Kaukasus gebergte in. De weg is prachtig, met uitzichten op toppen van meer dan 4000 meter hoog. Je slaapt in het leuke plaatsje Mestia, het centrum van deze bergachtige regio. Ook in deze streek van Georgië is de keuze in overnachtingsplekken niet zo groot, dus we hebben voor je vakantie een gezellig guesthouse geselecteerd gerund door een familie. Elke avond staat er weer een fantastische maaltijd klaar met lokale specialiteiten, vaak uit eigen tuin, gekookt door je gastvrouw.

Georgië vakantie
Dag 19– Mestia – Wandeling Shdugra waterval

Het pad begint in het dorp en is goed bewegwijzerd. Je loopt langs de rivier en wandelt langs boerderijen . Ook voert de weg door een prachtig naaldbos. Je komt heel dichtbij de Russisch-Georgische grens, dus zorg dat je je paspoort bij je hebt, al is de kans op controle klein. Na een flinke klim door het bos kom je aan bij de Shdughra waterval, die zich op indrukwekkende wijze door de rotsen baant. Een prima plek voor je lunch. Hierna daal je via dezelfde weg weer terug naar Mestia.
Afstand: 13,4 km, 5-6 uur, stijging/daling 659 m.

Dag 20-23: Vakantie Georgië – Trektocht naar Ushguli

Je loopt in vier dagen door een alpien landschap naar Ushguli, een van Europa’s hoogst gelegen dorpen. Er gaat een gids mee. Onderweg slaap je in guesthouses. Je beklimt diverse passen, waarvan de hoogste 2300 meter is. Deze trek kan alleen in de maanden juli-augustus gedaan worden. Buiten deze maanden in het te koud of ligt er nog te veel sneeuw. Je wandelt over alpenweides, door kleine dorpjes en beklimt diverse passen die een fantastisch uitzicht bieden op de omgeving. Het lopen is niet heel zwaar. Iedereen die wat ervaring heeft met lopen in de bergen kan hem doen. Omdat je in guesthouses overnacht hoef je niet veel te dragen: water, een verschoning en warme kleding. Op dag 23 kom je aan in Ushguli, waar de gids vervoer regelt naar Mestia.

Georgië vakantie

Meerdaagse looptocht Hoge Kaukasus

Tijdens je vakantie in Georgië wandel je met een gids meerdere dagen door prachtige landschappen en slaapt bij mensen thuis in homestays. Een prima manier om in de bergen te verblijven met lage milieu-impact. Doordat je tijdens je vakantie in Georgië met een lokale gids wandelt en slaapt bij mensen thuis verschaf je mensen daarnaast een inkomen.

Georgië vakantie
Dag 24 – Via Zugdidi naar Tsitelmta (265 km, 6 uur rijden)

Je rijdt terug naar Zugdidi en door naar de provincie Guria, waar je in een klein dorpje Tsitelmta overnacht op een boerderij. Deze ligt op een heuveltop, en wordt omringd door hazelnootbomen en bamboebossen. Een rivier stroomt door de achtertuin. Het leuke is dat de gastheer en -vrouw hier goed Engels spreken.

Dag 25 – Bezoek Mt Gomi (60 km, 2 uur rijden)

Je ontbijt op het balkon van je guesthouse met uitzicht op hoge bergtoppen. Je kunt vanuit je guesthouse de bergen in, richting het bergdorp Gosmishmta, dat op 2250 meter hoogte ligt. Hier kun je prachtig door de omgeving wandelen en genieten van de koele schone berglucht. Het is mogelijk om naar het hooggelegen Chinchao te wandelen, maar als dat iets te ruig voor je is, is het ook heerlijk om een picknick mee te nemen en die op een alpenweide op te peuzelen. Je slaapt weer in Tsitelmta.

Dag 26- Tskaltoebo, Prometheus-grotten (90 km, 2 uur rijden)

In het laatste deel van je vakantie in Georgië rijd je naar Tskaltoebo in de groene heuvels. In zijn hoogtijdagen was Tskaltoebo een van de meest vooraanstaande gezondheidscomplexen van de Sowjet-Unie. Stalin zelf had een prive-huisje en maakte graag gebruik van de faciliteiten. Na de val van de Sowjet Unie raakte de plek in verval en tegenwoordig vind je er lege, met onkruid overwoekerde, resten van ooit grootse bouwwerken. Asl je een fan van (vervallen) Sowjet architectuur bent is dit een geweldige plek om er op uit te trekken. Een aantal van de sanatoria is weer in gebruik en in van deze overnacht je. Het Prometheus grottencomplex ligt er dichtbij en is een van de grootste van het land. Je maakt een makkelijke wandeling door de zes grotten, langs prachtig uitgelichte versteende watervallen, en grillig gevormde ruimtes zo groot als een kathedraal.

Georgië vakantie
Dag 27- Terug naar Tbilisi via Mtskheta (250 km, 4 uur rijden)

Je beklimt de prachtige groene pas die klimatologisch Oost- van West – Georgië scheidt. In het dorpje Chardakhi bezoek je Iago’s wijnhuis, waar je ook een lunch aangeboden krijgt. In dit kleine familiebedrijf worden biologische wijnen en chacha (Georgische sterke drank) gemaakt. Hierna bezoek je Mtskheta, de kraamkamer van de Georgische cultuur, met een aantal zeer bezienswaardige kloosters: het Jvari klooster en de Svetitskhoveli Kathedraal. Aan het eind van de dag arriveer je in de Georgische hoofdstad. Geniet nog eenmaal op een gezellig terras van de heerlijke Georgische keuken.

Dag 28 – Naar huis

Na het ontbijt rijd je naar het vliegveld voor de reis terug naar huis.

Voorbeeldroute ultieme Georgië vakantie

Dag 1-2 : Aankomst Tbilisi, vrije dag
Dag 3 : Wandelen Davit Gareja
Dag 4 : Via Bodbe klooster naar Sighnaghi
Dag 5 : Wandeling Lagodechi Nationaal Park
Dag 6 : Tour Khakheti regio
Dag 7 : Via Ananuri naar Hoge Kaukasus
Dag 8-9 : Wandelen Kazbegi
Dag 10 : Via Uplistsikhe naar Gori
Dag 11 : Via Borjomi naar Atskuri
Dag 12: Wandelen Borjomi-Kharagauli National Park
Dag 13: Via Akhaltsikhe naar Vardzia
Dag 14-15 : Wandelen rond Vardzia
Dag 16 : Naar Adjarië
Dag 17 : Via Batoemi naar Zugdidi
Dag 18-19 : Naar Svaneti, wandeltocht
Dag 20- 23 : Trektocht naar Ushguli
Dag 24 : Via Zugdidi naar Tsitelmta
Dag 25 : Bezoek Mt Gomi
Dag 26 : Tskaltoebo, Prometheus-grotten
Dag 27: Via Mtshketa naar Tbilisi
Dag 28 : Vlucht terug

Op zoek naar een unieke Georgië vakantie en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Mari geeft je graag advies over de mooiste reizen.

Zuid-Afrika vakantie

Plasticvrij op vakantie in Georgië

In veel landen buiten Europa kun je het water uit de kraan niet veilig drinken. In Georgië kun je het kraanwater wél drinken. Toch wordt er op sommige websites nog gewaarschuwd voor kans op diarree wanneer je nog niet aan het water gewend bent. Het is begrijpelijk dat je dan al snel geneigd bent om voor de zekerheid water in plastic flessen te kopen. Maar zo draag je wel bij aan de groeiende berg plastic afval en de plastic soep in de oceaan. Niet alleen plastic flessen, plastic afval in het algemeen is een groot probleem in Georgië, omdat het land niet in staat is om plastic op een juiste manier te verwerken. Lees meer.

Zuid-Afrika vakantie

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Zuid-Afrika vakantie

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!