5 REDENEN WAAROM ZUID-AFRIKA MET KINDEREN EEN AANRADER IS

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Zuid-Afrika wordt weleens “de wereld in één land” genoemd en dat zegt eigenlijk alles. Zuid Afrika is dan ook een geweldig land voor een mooie gezinsreis. Het land is zo veelzijdig en een rondreis door Zuid-Afrika is zo afwisselend dat je jezelf er geen seconde hoeft te vervelen. Ondanks dat het land vrij groot is, en de afstanden soms best behoorlijk, is het zeker een land dat heel goed te bereizen is met kinderen. Sterker nog, Zuid-Afrika is eigenlijk één van de meest voor de hand liggende landen voor een onvergetelijke reis met het hele gezin. Niet meteen overtuigd? Deze 5 redenen zijn genoeg om nog dit jaar een gezinsreis Zuid Afrika te boeken:

gezinsreis zuid afrika

#1 Echte dieren op de plek waar ze horen

Of nummer 1 wel een echte plus is kun je het best voor jezelf bepalen 😉: als je kinderen in Zuid-Afrika zijn geweest kan je daarna eigenlijk niet meer met ze naar de dierentuin. Hier zien ze indrukwekkende dieren op de plek waar ze horen. Niets is zo spannend als over de savanne rijden, speurend naar wild. Die eerste keer dat ze dan daadwerkelijk een enorme, grazende neushoorn, een groepje giraffen of een kudde olifanten van dichtbij zien vergeten ze nooit meer. Er gaat zelden veel tijd voorbij of er zijn wel weer nieuwe dieren: nieuwsgierige en soms een tikkeltje brutale apen, een grote kudde buffels die een rivier oversteekt en alle impala’s, overal en steeds weer. Probeer ook zeker eens een bushwalk te maken met de kinderen, lopend is de natuur nóg spannender en ook de kleine dieren zijn de moeite waard. En in Mlilwane, in buurland Swaziland, kan je zelfs al fietsend de krokodillen op de oever zien zonnen.

gezinsreis zuid afrika

#2 Makkelijk en comfortabel met een huurauto

Zelf rijden is in Zuid-Afrika goed te doen en de wegen zijn over het algemeen vrij goed. Vooral voor een gezinsreis zuid afrika is dat fijn, zo reis je dus met je gezin comfortabel rond en onderweg kan je zo vaak stoppen als je wilt, om even van het uitzicht te genieten, lekker te picknicken of een giraffe te bekijken, die met een beetje mazzel aan de kant van de weg staat. Onthoud wel dat ze hier links rijden, wat in het begin even wennen is.

In een aantal wildparken mag je gewoon in de eigen huurauto rond rijden en kan je zo zelf op safari. Ideaal als je met jongere kinderen reist, maar eigenlijk voor iedereen op de koude winterochtenden in juli en augustus. Parken waar je mooie self drives kunt maken in het Noordelijke deel van Zuid-Afrika zijn Kruger, Hluhluwe-iMfolozi, Mkuze en Spioenkop. In het zuiden is Addo een heel fijn park om zelf op ontdekking te gaan. In de meeste parken zijn vaste picknickplekken waar je de auto uit mag en soms is er zelfs een wildobservatieplaats, waar je naartoe kan lopen, om de dieren bij een poel te zien drinken.

gezinsreis zuid afrika

#3 Genoeg actief vermaak

Zuid-Afrika is een echt outdoor land en de sky is the limit wat mogelijkheden betreft. Op veel plekken in Zuid-Afrika kan je fietsen en hiken, maar ook een lange strandwandeling bij Cape Vidal bijvoorbeeld, of een boottocht tussen de nijlpaarden en krokodillen in Saint Lucia zijn gaaf.

gezinsreis zuid afrika

#4 Kleurrijke cultuur die aanspreekt

In Swaziland en Kwazulu Natal is de cultuur bijzonder kleurrijk. Een bezoek aan één van de cultural villages is echt een aanrader. De traditionele dansen zullen kinderen zeker aanspreken, helemaal als ze zelf even mee mogen doen met dansen of even op de grote trommel mogen slaan. In de meeste van deze museumdorpjes mag je binnen kijken in de traditionele hutten en soms mogen de kinderen zelfs de kleding even aanpassen, wat echt heel erg leuk is.

gezinsreis zuid afrika

#5 Meer comfort dan je zou verwachten

Veel mensen denken dat Zuid-Afrika een weinig comfortabel land is, maar niets is minder waar. De wegen zijn over het algemeen goed, de accommodaties zijn van prima kwaliteit en geregeld is er ook een zwembad bij. Zelfs het slapen op unieke plekjes, in bijvoorbeeld een boomhut of luxe safarilodge, behoort tot de mogelijkheden. En houd je van lekker eten? Dan ben je in Zuid-Afrika op de juiste plek. Uit eten is hier bovendien een heel stuk goedkoper dan thuis, erg fijn voor het vakantiebudget.

Gezinsreis Zuid Afrika met jonge kinderen

Ook voor gezinnen met jonge kinderen is een gezinsreis Zuid Afrika geweldig. Doordat er zoveel te zien is hoeven autoritten nooit al te lang aan een stuk te zijn en door de mogelijkheden van self drive kunnen ook jonge kinderen mee op safari. Daarnaast zijn er ook voor hen genoeg dingen te doen en te beleven. Een cultureel optreden maakt grote indruk en er zijn genoeg plekken waar een ochtend aan het strand of een middag bij het zwembad in te plannen zijn. Speeltuintjes vind je op veel plaatsen en in de supermarkten kun je alles krijgen wat je nodig hebt voor baby’s en peuters. Het is ideaal dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Nederland, dus een jetlag zullen de kids er niet van oplopen. Nou, wat houdt je nog tegen? Zuid-Afrika wacht op jullie! Twijfel je nog over de juiste route, of de accommodaties wel kindvriendelijk genoeg zijn of de beste reisperiode? Judith, onze reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont, denkt graag met jullie mee!

gezinsreis zuid afrika

Je eigen gezinsreis Zuid Afrika

Ook een gezinsreis Zuid Afrika maken? Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Zuid Afrika.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!