Gezinsvakantie door Jordanië

Jordanië is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Een gezinsvakantie in Jordanië

Een gezinsvakantie Jordanië is waarschijnlijk niet het eerste dat bij je opkomt als je de volgende vakantiebestemming voor je gezin uitzoekt. Toch is dit verrassende land de ideale bestemming voor een geslaagde rondreis met het hele gezin. Jordanië, met haar indrukwekkende woestijnlandschappen, interessante kastelen en ruïnes, de ongewoon zoute Dode zee en de schitterende onderwaterwereld in de Rode zee ligt op het randje van Afrika en het Midden-Oosten en niet ver van Europa. Is je interesse gewekt? Lees dan gauw verder, en ontdek waarom een gezinsvakantie Jordanië de perfecte keus is.

Gezinsvakantie Jordanie

Gezinsvakantie Jordanië: Het is dichtbij

Jordanië voelt dan wel als een heel andere wereld, met een exotische cultuur, maar het is relatief dicht bij huis. In viereneenhalf uur ben je er en de tickets zijn door de korte afstand ook nog goed betaalbaar. Dat is mooi meegenomen. Zo begin je je Jordanië vakantie uitgerust en bij een vroege vlucht kunnen jullie meteen na aankomst aan jullie rondreis beginnen. Heerlijk toch, het avontuur zo dichtbij?!

 

Gezinsvakantie Jordanie

Jordanië is klein

Jordanië is een klein land, ongeveer 2 keer zo groot als Nederland. Op die oppervlakte is genoeg te zien en een reis van Noord naar Zuid, of andersom, kan je ook nog eens in een paar mooie etappes opknippen. In een week tijd kun je hier al heel veel zien. Begin je in het noorden, dan eindig je bij Wadi Rum en Aqaba. Zo bewaar je het slapen onder de sterren in de woestijn en waterpret aan het strand voor het laatst. Dit zijn vaak toch de highlights voor de kinderen en dus is een gezinsvakantie in Jordanië ideaal.

 

Een gezinsvakantie Jordanië is enorm afwisselend

De landschappen zijn op sommige stukken wat eentonig, maar vaak ook ineens weer enorm afwisselend en spectaculair. De diepe kloof van Wadi Mujib aan de King’s Highway is geweldig om met de auto te doorkruisen en de grootsheid en de sterrenhemel van Wadi Rum zullen ook op de kinderen indruk maken. De enorme forten en ruïnes die verspreid door het land staan, zijn fijne stops op een roadtrip door Jordanië. Voeg daar activiteiten als kameel rijden in de woestijn, snorkelen in de Rode Zee en drijven in de Dode Zee aan toe en je hebt een hit. Dan hebben we dé highlight van het land nog niet eens genoemd. De oude stad Petra is één van de 7 wereldwonderen en een uitgebreide verkenningstocht is de moeite meer dan waard. Leuke toevoeging voor de kinderen zijn de paard- en wagens en de kamelen, die een warme wandeling door deze stoffige stad of de siq net even wat leuker maken.

 

Jordanië is een leuke en verrassende bestemming voor een reis met het hele gezin. Onze lokale reisexpert Elena heeft een voorbeeldreis gemaakt voor de familie.

gezinsvakantie Jordanie

Jordaniërs zijn gastvrij en vriendelijk

De Jordaniërs zijn goedlachse, gastvrije mensen. Kinderen zijn in Jordanië belangrijk en zullen vast en zeker verwend worden. Sta niet raar te kijken als wildvreemden jullie thee of wat lekkers aanbieden. Het aardige praatje van de verkoper? Grote kans dat zelfs dát geen verkooptruc is, maar echt oprechte belangstelling. En die stoere schapenherder? Die vertelt graag honderduit over zijn kudde. Met handen en voeten desnoods, als hij ziet dat je hem niet begrijpt. Met een gezinsvakantie in Jordanië zit je goed!

 

gezinsvakantie Jordanië

Een gezinsvakantie Jordanië is comfortabel en makkelijk

Veel accommodaties in Jordanië doen zeker niet onder voor wat je in West-Europa gewend bent; er is genoeg keus aan fijne slaapplekken. De doorgaande wegen in Jordanië zijn goed en zelfs de minder gebruikte wegen zijn nog prima te doen. Rondreizen met eigen vervoer is niet moeilijk, de wegen zijn rustig genoeg, zeker buiten Aman. Mocht je eens een afslag missen, dan zullen de vriendelijke locals je gauw weer in de juiste richting wijzen, maar een goede navigatie is zeker niet verkeerd. Reis je met jonge kinderen, of ben je niet zo’n held achter het stuur? Dan is een huurauto met chauffeur ook een fijne en betaalbare optie voor je vakantie Jordanië.

 

Jordanië is veilig, ook met kinderen

In de afgelopen jaren is er in de landen rondom Jordanië veel onrust geweest. De situatie in Jordanië zelf bleef altijd stabiel en ook nu nog is het veilig om er rond te reizen, ook met kinderen. Alleen de grensgebieden met Syrië en Irak moet je niet opzoeken, maar daar kom je normaal gesproken als toerist niet terecht. Wil je er meer over weten, of graag advies bij het samenstellen van de ideale route? Vraag het aan Elena, onze lokale reisexpert die er al jaren woont. Lees meer over veiligheid Jordaniē.

Jordanië is gelukkig al jaren een stabiel land en is een veelzijdige, mooie en bovenal veilige bestemming voor een rondreis in het Midden-Oosten.

Je eigen gezinsvakantie Jordanië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Jordanië met kinderen? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk de voorbeelden voor een rondreis Jordanië of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Elena

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!