Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de excursies die je kunt toevoegen aan je Guatemala vakantie. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden; voor een volledige lijst van excursies en prijzen kun je contact opnemen met Petra.

Guatemala vakantie

Koffietour Antigua

Bezoek een echte koffieplantage in Antigua! Om 10:30 wordt je verwacht op het meetingpoint in de stad, waar je wordt opgehaald door een truck van de plantage. Daar aangekomen leidt de gids je over de plantage met uitleg over het hele proces, langs de koffieplanten. Aan het einde van de tour kun je nog wat langer blijven voor bijvoorbeeld een goede kop koffie met gebak, lunch, of om nog wat rond te lopen op het enorme complex. De truck van de plantage vertrekt op vaste tijden terug naar het centrum van Antigua.

Guatemala vakantie

Uitzichtpunt vulkaan Santiaguito

Vanuit Quetzaltenango kun je een hike maken naar het uitzichtpunt op de actieve vulkaan Santiaguito! Deze vulkaan onstond in 1902 en is sindsdien actief met elke 45-60 minuten een uitbarsting van as, stoom en lava. De klim naar het uitzichtpunt is van gemiddeld niveau en duurt zo´n 2 uur. Vanaf daar heb je op veilige afstand de unieke ervaring om de uitbarstingen van dichtbij te bekijken. Echt een avontuur! Je bent rond 12:30 terug in Quetzaltenango. Bij de hike inbegrepen zit het vervoer, een ervaren, Engelstalige gids en entreegeld.

Volcano Laguna de Chicabal – TAQ5

Voor een gemiddelde hike met een cultureel en spiritueel tintje is Vulkaan Laguna de Chicabal de perfecte optie. Deze vulkaan ligt op ongeveer 45 minuten van Quetzaltenango, in een inheems gebied van kleine dorpjes.
Voor de bewoners is Chicabal een heilige, en spiritueel zeer belangrijke platas, waar Maya-priesters traditionele mayaceremonies uitvoeren aan de rand van het kratermeer. De vulkaan is ook gekend door zijn natuurlijke schoonheid mete en perfect rond kratermeer, omringd door bossen.
In ongeveer 2 uur wandel je naar de rand van het kratermeer, waar je mooi uitzicht hebt op het meer beneden. Vervolgens daal je via een trap van zo´n 600 treden naar beneden naar het kratermeer waar je uit kunt rusten. Daarna verlaat je via een ander pad de krater, en keer je terug naar Quetzaltenango.

Beklimming Vulkaan Pacaya

Vanuit Antigua kun je hiken naar de actieve vulkaan Pacaya! Het is ongeveer een uur rijden, en dan volgt een stevige wandeling door bosgebied van zo´n 2,5 uur omhoog naar de krater. Omdat deze vulkaan actief is, kun je niet direct bij de krater komen, maar je kan hem wel van redelijk dichtbij bekijken. Om de krater heen liggen velden van gestolde lava van vorige uitbarstingen waar je overheen kunt lopen, en je zult zien dat op sommige plekken nog hete lava onder de oppervlakte ligt! Je kunt marshmallows meenemen om die op een stokje te roosteren. Bij de hike zit de entree niet inbegrepen, die betaal je ter plaatse (Q50 pp). Je bent rond 13:00 weer terug in Antigua, waar je de rest van de dag nog vrij hebt.
Deze hike is ook mogelijk in de middag (vertrek om 14:00 uur, terug om 19:00 uur).

Guatemala vakantie

Zipline tour aan het meer van Atitlan

Vanaf het hotel neem je een tuktuk naar het Natuurreservaat (Reserva Natural, 2km), waar het tijd is voor wat adrenaline! Hier maak je een canopy tour, waar je aan zip lines over het natuurreservaat met zijn canyons, watervallen en bossen vliegt, en tegelijkertijd geniet van het panoramische uitzicht over het meer van Atitlan! En de weg naar de eerste kabel is een prachtige hike door hetzelfde reservaat. Veiligheid en klantenservice staan hier hoog in het vaandel, dus ze hebben goed materiaal en gidsen met veel ervaring.
Je kunt kiezen tussen de standaard route van 8 kabels (de langste 320 meter), of de extreme route van 7 kabels (de langste 820 meter). Bij de tour inbegrepen zit instructie van tevoren, materiaal (harnas, helm, handschoenen) en een certificaat. Een onvergetelijke ervaring

Guatemala vakantie

Tour door de dorpjes van Quetzaltenango

Quetzaltenango (ook wel Xela genoemd) ligt in het hart van de Guatemalteekse hooglanden, waar inheemse dorpjes door het landschap verspreid liggen. Deze tour brengt je naar de meest interessante dorpjes, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.
In Cantel bezoeken we een cooperatie waar ze glas blazen van gerecycled glas. Ze maken hier met de hand prachtige producten van. We vervolgen onze weg naar Almolonga, een dorp dat bekend staan om zijn landbouw. Op de lokale markt kun je enorme hoeveelheden groente zien, en ook waar het verbouwd wordt. Veel hiervan wordt door heel Midden-Amerika geëxporteerd.
Tenslotte bezoeken we Zunil, waar we de kerk bezoeken, en een lokale weefcoöperatie waar je prachtige handgemaakte textielen kunt bewonderen en kopen. En om de trip af te sluiten brengen we nog een bezoek aan de hot springs Fuentes Georginas, waar je kan genieten van een natuurlijk warm zwavelbad in een prachtig nevelwoud.

Guatemala vakantie

Wandeltour door Antigua met gids

Antigua is een uniek koloniaal stadje in Guatemala. De Europese/Spaanse invloeden geven de stad een pittoresk karakter, en veel oude gebouwen en ruïnes zijn goed onderhouden en/of gerenoveerd. Antigua heeft ook vele gebouwen die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van Guatemala en Midden-Amerika, aangezien Antigua hoofdstad is geweest.
Met een gids start je de wandeling op het centrale plein van Antigua waar je alles hoort over de betekenis en geschiedenis van de omringende gebouwen. Daarnaast bezoek je het klooster Las Capuchinas, waar Spaanse nonnen verbleven, en het gebouw is één van de beter behouden complexen uit die tijd. Verder neemt de gids je mee naar de kathedraal, het jade museum en andere ruïnes. De tour duurt ongeveer 3 uur.

Yaxha Nationaal Park

Minder bezocht als Tikal maar minstens net zo indrukwekkend is het nationaal park Yaxha. Dit park is één van de grootste complexen in het noorden van Guatemala en ook zeer belangrijk geweest in het Maya-tijdperk. Het complex bestaat uit meerdere tempels, balvelden, ceremonie-plaatsen en plaza´s. Uiteraard is e rook een rijkdom aan flora en fauna te zien, zoals de brulapen, toekans en neusbeertjes. Bovendien ligt aan een prachtig azuurblauw meer, waar je tijdens de lunch mooi uitzicht op hebt.
Bij de tour inbegrepen zit vervoer vanuit Flores, Engelstalige gids, entreegeld en lunch.

Canopy Peten

Vlakbij Flores ligt een natuurpark met allerlei activiteiten. In deze tour kun je kiezen tussen een Sky Walk, waarbij je op 6 hoge loopbruggen letterlijk over de jungle loopt, en je kunt genieten van alle geluiden en dieren van dit gebied.
Daarnaast is er de keuze om een zipline avontuur aan te gaan, waar je al seen ware Tarzan over de jungle vliegt aan 7 kabels, dwars door de bossen heen.

Grotten van Candelaria

Deze tour wordt gemaakt vanuit Coban of Lanquin, en wordt uitgevoerd als privétour, alleen voor jullie. Deze grotten zijn deel van het grootste grottennetwerk van Latijns Amerika, en zeer indrukwekkend om een bezoek aan te brengen. Het grootste gewelf is 30 meter hoog en 200 meter breed, met stalagmieten tot 30 meter lang!
De grotten werden al gebruikt door de Q´eqchi Maya´s, en je ziet platforms en ladders uitgehouwen in de stenen.
Bij de tour inbegrepen zit vervoer, een ervaren gids en entreegeld.

Guatemala vakantie

Les in Spaanse taal en cultuur

In Quetzaltenango bieden we je de mogelijkheid om een ochtend/middag door te brengen met een Spaans leraar. In deze interactieve ochtend leer je de basis van de Spaanse taal, om je wegwijs te maken tijdens je reis (groeten, de weg vragen, menukaart lezen, etc). Ook maak je tijdens de les een wandeling met je leraar door het historische centrum van Quetzaltenango, bekijk je de oude gebouwen en bezoek je een lokale markt (waar je de namen van groente en fruit kunt oefenen, en kijken hoe het werkt met afdingen als je souvenirs koopt). Dit is volop cultuur snuiven!
Tijdsduur: 4 uur.

Guatemala vakantie

Je eigen Guatemala vakantie

Ben je op zoek naar een bijzondere Guatemala vakantie? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je Guatemala vakantie is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.

Reisexpert Petra woont al jaren in Guatemala. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Guatemala vakantie. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!