Bali homestay en eco-lodges

Bali barst van de bijzondere accommodaties
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Van luxe ecolodge tot knusse homestay in Bali

Op Bali barst het van de bijzondere accommodaties; Van luxe ecolodges tot een knusse homestay, er is voor elk wat wils. Bij Better Places gaan we altijd op zoek naar die ene onvergetelijke plek, waar je met een goed gevoel kunt genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende accommodaties die wij gebruiken tijdens onze rondreizen op Bali.

Darmada Eco Resort – Sidemen

Ondernemen vanuit gevoel. Dat is wat Wayan Suriada, eigenaar van Darmada Eco Resort, het liefst doet. Hij studeert in Zwolle, trouwt een Hollandse en verhuist met zijn gezin terug naar zijn geboorteland om op Bali zijn droom waar te maken. Samen steken ze hart en ziel in het prachtige Darmada Eco Resort.

Hier slaap je midden in de jungle, langs de rivier de Uda in een groene vallei bij Sidemen. Een klein paradijs waar liefde voor de natuur en de bewoners voorop staan. De gezellige bungalows zijn gebouwd van natuurlijke materialen uit de omgeving. Het eten in het restaurant komt uit eigen tuin of van lokale boeren. Rietjes en plastic flesjes zul je hier niet tegenkomen. Maar het mooiste moet nog komen: Wayan legt uit dat het zwembad gevuld is met gefilterd bronwater, dat constant doorstroomt. “We lenen het water van de bron,” zegt hij met een trotse glimlach. 

Maak kennis met Emile, de reisprofessional die al jaren in Indonesië woont. Samen met Nettert is hij gespecialiseerd in het organiseren van Indonesië reizen. Lees meer

veiligheid costa rica

Je eigen Bali rondreis

Ook in een mooie homestay in Bali verblijven? Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile, de Indonesië specialist die er al jaren woont. Hij kan je alles vertellen over mooie accommodaties in Indonesië. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Indonesië of de beste reistijd Indonesië.

Homestay Pondok Bali

Meneer Nyoman komt meteen aangesneld als de gasten voor de deur staan. “Welkom in mijn huis!” Noyman en zijn familie wonen in een zogenaamde ‘compound’. Dat zie je veel in Bali: de leden van de familie hebben elk hun eigen huisje en er staat een familietempel op een afgesloten terrein. Bij Homestay Pondok Bali staat er een extra kamer voor buitenlandse gasten. De deuren en luiken zijn prachtig versierd met traditioneel houtsnijwerk. Vanaf het terras voor het gastenverblijf kijk je uit over de Agung vulkaan. Met het uitgebreide ontbijt dat de gastvrouw elke ochtend bereidt, is het extra genieten van het uitzicht.

Op loopafstand van de homestay ligt het resort dat Nyoman en zijn gezin runnen. En dat is mooi, want wie het leuk vindt mag gebruik maken van het restaurant en het zwembad.

Homestay Bali

Bali Ecostay

Bij Bali Ecostay bewijzen ze dat het mogelijk is om met een luxe verblijf tóch een positieve impact te hebben op het milieu en de mensen. De Australische John en Cath huren een landgoed tussen de weelderige rijstvelden van een boerengezin en bouwen er 8 stijlvolle bungalows. De huisjes zijn zo ontworpen dat je het gevoel hebt dat je midden in de jungle slaapt, terwijl je toch het comfort hebt van een luxe accommodatie. De kamers hebben geen airconditioning. Dat hoeft ook niet. Door de slimme constructie waait er de hele dag een aangenaam briesje.

John en Cath proberen hun impact op het milieu zoveel mogelijk te minimaliseren. Zo branden alle lichten op waterkracht. Het water uit de kraan komt rechtstreeks uit een bron en wordt gefilterd zodat het drinkbaar is. Er is een strikt anti-plastic-flesjes beleid. Het grootste gedeelte van het landgoed wordt gebruikt voor een biologische, eetbare tuin. En de badkamers zijn voorzien van natuurlijke shampoo en zeep.

Daisy en Patrick verbleven in Bali Ecostay. Lees hier hun ervaring.

Homestay Bali

Buda’s Homestay Bali

De grootste glimlach van heel Bali vind je in het onbekende dorpje Lemukih. Daar verwelkomt de goedlachse Buda zijn gasten alsof het lang verloren vrienden zijn. Je voelt je meteen thuis. Naast zijn eenvoudige bamboehuis heeft Buda twee comfortabele kamers gebouwd. Het uitzicht over de rijstterrassen van de familie is werkelijk adembenemend.

In Buda’s Homestay in Bali kom je niet alleen om te slapen. De gastheer neemt je mee op een wandeling door de omgeving. Je doorkruist kleine dorpjes, waar de kippen tussen je voeten door kakelen. Je balanceert op kleine paadjes tussen de rijstvelden en wordt beloond met prachtige watervallen waar je heerlijk in kunt zwemmen. Terug in de homestay verwent Buda’s vrouw je met de lekkerste lokale gerechten uit eigen keuken.

Homestay Bali

Biorock Homestay Bali

De kamers zijn stijlvol en goed onderhouden. Het bed is comfortabel en de tuin biedt een oase van rust na de lange reis van Java naar Bali. Genoeg reden om een nachtje in Biorock Homestay te slapen. Maar waar je echt voor komt is het bijzondere werk van Komang, de eigenaar van de bed & breakfast. Hij zet zich al jaren in voor het beschermen van het koraal en zeeleven in de omgeving. Door overbevissing, dynamietvissen en El Niño, een natuurverschijnsel dat het zeewater opwarmt, is er veel koraal verbleekt en afgestorven. Komang en zijn team bouwen metalen constructies die van stroom zijn voorzien. Door de chemische reactie die dat veroorzaakt groeit het koraal 5 keer zo snel terug. Al snorkelend ontdek je de onderwaterkunstwerken, versierd met een fraaie laag veelkleurig koraal en alle vissen en schildpadden die er hun thuis hebben gevonden.

Homestay Bali

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer weten over het verblijven in een Homestay als je door Bali reist? Neem contact op met Emile voor een voorstel op maat. Of bekijk de blogs van Daisy over haar reis-avonturen door Bali en Indonesië.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!