Ecolodges en homestays op Bali

Bali barst van de bijzondere accommodaties Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Luxe ecolodges en knusse homestays op Bali

Op Bali barst het van de bijzondere accommodaties; Van luxe ecolodges tot een knusse homestays op Bali, er is voor elk wat wils. Bij Better Places gaan we altijd op zoek naar die ene onvergetelijke plek, waar je met een goed gevoel kunt genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende accommodaties die wij gebruiken tijdens onze rondreizen op Bali.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Indonesië rondreis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba
Bali homestay

De grootste glimlach in een homestay op Bali

  • Voel je meteen thuis bij Buda en zijn gezin
  • Verblijf in een waanzinnig mooie omgeving

De grootste glimlach van heel Bali vind je in het onbekende dorpje Lemukih. Daar verwelkomt de goedlachse Buda zijn gasten alsof het lang verloren vrienden zijn. Je voelt je meteen thuis. Naast zijn eenvoudige bamboehuis heeft Buda twee comfortabele kamers gebouwd. Het uitzicht over de rijstterrassen van de familie is werkelijk adembenemend. In Buda’s homestay in Bali kom je niet alleen om te slapen. De gastheer neemt je mee op een wandeling door de omgeving. Doorkruis kleine dorpjes, waar de kippen tussen je voeten door kakelen. Balanceer op kleine paadjes tussen de rijstvelden en wordt beloond met prachtige watervallen waar je heerlijk in kunt zwemmen. Terug in de homestay verwent Buda’s vrouw je met de lekkerste lokale gerechten uit eigen keuken.

Bali homestay

Inspirerende ecolodge tussen de rijstvelden in Tabanan

  • Grote, biologische moestuin voor het restaurant
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van plastic

Bij deze ecolodge bewijzen ze dat het mogelijk is om met een luxe verblijf tóch een positieve impact te hebben op het milieu en de mensen. De Australische John en Cath huren een landgoed tussen de weelderige rijstvelden van een boerengezin en bouwen er acht stijlvolle bungalows. De huisjes zijn zo ontworpen dat je het gevoel hebt dat je midden in de jungle slaapt. De kamers hebben geen airconditioning. Door de slimme constructie waait er de hele dag een aangenaam briesje. Alle lichten branden op waterkracht. Het water uit de kraan komt rechtstreeks uit een bron en wordt gefilterd zodat het drinkbaar is. Er is een strikt anti-plastic-flesjes beleid. Het grootste gedeelte van het landgoed wordt gebruikt voor een biologische, eetbare tuin.

Reisbloggers Daisy en Patrick sliepen een nachtje in deze bijzondere ecolodge en schreven erover op hun blog.

Java en Bali

Ecolodge midden in de jungle bij Sidemen

  • Slaap midden in de jungle in een duurzame lodge
  • Het zwembad is gevuld met gefilterd bronwater

Wayan en zijn Nederlandse vrouw steken hart en ziel in dit prachtige resort. Hier slaap je midden in de jungle in een groene vallei bij Sidemen. Een klein paradijs waar liefde voor de natuur en de bewoners voorop staan. De gezellige bungalows zijn gebouwd van natuurlijke materialen uit de omgeving. Het eten in het restaurant komt uit eigen tuin of van lokale boeren. Rietjes en plastic flesjes zul je hier niet tegenkomen. Maar het mooiste moet nog komen: Wayan legt uit dat het zwembad gevuld is met gefilterd bronwater, dat constant doorstroomt. “We lenen het water van de bron,” zegt hij met een trotse glimlach.

Bali homestay

Één van de mooiste homestays op Bali

  • Comfortabel verblijf in een prachtige familiecompound
  • Uitgebreid ontbijt met vers fruit uit de omgeving

“Welkom in mijn huis!” Noyman en zijn familie wonen in een zogenaamde ‘compound’. Dat zie je veel in Bali: de leden van de familie hebben elk hun eigen huisje en er staat een familietempel op een afgesloten terrein. Op het terrein staat een extra kamer voor buitenlandse gasten. De deuren en luiken zijn prachtig versierd met traditioneel houtsnijwerk. Vanaf het terras voor het gastenverblijf kijk je uit over de Agung vulkaan. Met het uitgebreide ontbijt dat de gastvrouw elke ochtend bereidt, is het extra genieten van het uitzicht. Op loopafstand van de homestay ligt het resort dat Nyoman en zijn gezin runnen. En dat is mooi, want wie het leuk vindt mag gebruik maken van het restaurant en het zwembad.

Slapen in de warme homestays op Bali is voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis.
Wij geven je vijf redenen waarom je echt eens bij de locals moet slapen.

Kleinschalige guesthouse in Pemuteran

  • Stijlvolle kamers aan een prachtige tuin
  • Draag bij aan het behoud van het koraal in de omgeving

De kamers zijn stijlvol en goed onderhouden en de tuin biedt een oase van rust. Genoeg reden om een nachtje in dit guesthouse te slapen. Maar waar je echt voor komt is het bijzondere werk van de eigenaar. Hij zet zich in voor het beschermen van het koraal en zeeleven in de omgeving. Door overbevissing, dynamietvissen en El Niño, een natuurverschijnsel dat het zeewater opwarmt, is er veel koraal verbleekt en afgestorven. Komang en zijn team bouwen metalen constructies die van stroom zijn voorzien. Door de chemische reactie die dat veroorzaakt groeit het koraal vijf keer zo snel terug. Al snorkelend ontdek je de onderwaterkunstwerken, versierd met een fraaie laag veelkleurig koraal en alle vissen en schildpadden die er hun thuis hebben gevonden.

Je eigen Indonesië rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere hotels en homestays op Bali? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emile, de reisexpert die al jaren in Indonesië woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Indonesië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier voorbeelden voor een rondreis Indonesië of de beste reistijd Indonesie.

Voorbeelden van hotels op Bali

Deze hotels zijn een voorbeeld van de hotels op Bali die gebruikt kunnen worden tijdens een reis. Alle hotels worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Duurzame hotels en homestays op Bali

Vind jij het, net als wij, belangrijk dat al die mooie bestemmingen bewaard blijven voor volgende generaties? Dan is het slim om tijdens je rondreis te kiezen voor duurzame accommodaties. Wij snappen ook wel dat je op reis gaat om te ontspannen en dat je niet altijd zin hebt om je druk te maken om het milieu en de werkomstandigheden van het personeel in jouw hotel. Daarom zijn onze lokale reisexperts voor jou op zoek gegaan naar duurzame accommodaties, waar zorg voor de natuur, de cultuur èn de bewoners vanzelfsprekend is. Zo krijg jij een bijzondere ervaring en zorg je er meteen voor dat je een positieve impact hebt op de omgeving. Lees meer over duurzame hotels.

Meer inspiratie voor je Indonesië rondreis

Wil je meer lezen over Indonesië en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden van onze lokale reisexpert of over de off the beaten track plekken in dit land. Reisblogger Daisy reist de hele wereld rond en heeft ook in Indonesië erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!