Hoogtepunten Cambodja

14-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis hoogtepunten Cambodja

14-daagse reis, vanaf € 820,-

  • Ruim de tijd om de tempels van Angkor Wat te ontdekken
  • Ervaar het plattelandsleven van Cambodja
  • Maak een boottocht over het Tonle Sap meer naar het drijvende dorp Mechrey
  • Leuke tour per tuktuk naar zoutvelden, Phnom Chhnouk en peper plantages
  • Heerlijk relaxen op Koh Rong Samloem
  • Al het vervoer met eigen auto met chauffeur
  • Geen binnenlandse vlucht

Tijdens deze hoogtepunten Cambodja reis ontdek je naast de belangrijke hoogtepunten ook het plattelandsleven van Cambodja. Je begint je reis in Siem Reap. Hier kun je op eigen gelegenheid de beroemde tempels van Angkor ontdekken. In Phnom Penh kun je onder andere de Killing Fields bezoeken uit de tijd van de Khmer Rouge. Je reis eindigt ontspannen op het eiland Koh Rong Samloem voor de kust van Sihanoukville .

Maak kennis met Jurry, de reisexpert die al jaren in Cambodja woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Cambodja reizen. 

rondreis Cuba

Route Hoogtepunten Cambodja

Dag 1 – 3:  Siem Reap, bezoek Angkor Wat
Dag 4: Bezoek aan dorpje Krabey Riel en boottocht Tonle Sap Meer
Dag 5 – 6: Battambang
Dag 7 – 8: Phnom Penh
Dag 9 – 10: Kampot, tuktuk tour Phnom Chhnouk
Dag 11 – 12: Koh Rong Samloem
Dag 13 – 14: Phnom Penh

Stel je eigen reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis hoogtepunten Cambodja in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Jurry, de Cambodja specialist die er al jaren woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Cambodja of de beste reistijd Cambodja.

Dagprogramma hoogtepunten Cambodja

Ankor Wat
Dag 1 – Aankomst Siem Reap

Aankomst in Siem Reap. Transfer van luchthaven naar het hotel. In het hotel krijgt je van ons een briefing betreft Cambodja en de reis. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2 – Siem Reap vrije dag

Je hebt de komende 2 dagen om de omgeving van Siem Reap te ontdekken en de tempels van Angkor te bezoeken. De Ankor tempels liggen verspreid over een groot gebied en je kunt ze op verschillende manieren bezoeken.  Huur bijvoorbeeld een brommertaxi of bezoek ze op de fiets. Angkor Thom, de voormalige hoofdstad met 216 stenen gezichten, is een bezoek waard. Ook Ta Prohm, een tempel die overwoekerd is door een wurgvijg, is de moeite waard.

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, dan is de KLM vlucht met een overstap in Bangkok de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Ankor Wat
Dag 3 Hoogtepunten Cambodja rondreis – Siem Reap vrije dag

Nog een vrije dag om de prachtige ruïnes in de omgeving van Siem Reap te ontdekken.  Het is aan te raden om aan het einde van de middag Angkor Wat te bezoeken. Dit is ’s werelds grootste religieuze monument en het staat bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De zonsondergang is onvergetelijk mooi.

De gemiddelde toerist gebruikt 2 plastic flesjes per dag. Samen met Refill not Landfill Cambodja gaan wij voor minder plastic op reis!

Hoogtepunten Cambodja
Dag 4 – bezoek aan dorpje Krabey Riel en boottocht over Tonle Sap Meer

Vandaag ga je het echte plattelandsleven van Cambodja ontdekken. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids breng je een bezoek aan het dorpje Krabey Riel, net buiten Siem Reap.  Je bezoekt het huis van een lokale familie, achterin de tuin kun je zien hoe aan huis rijstwijn gemaakt wordt. Daarna bezoek je de lokale markt van het dorp. Een klein stukje verder staat de ossenkar al op je te wachten voor een kort ritje. Na de rit ga je op weg naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar het drijvende dorp Mechrey. Je vaart langs drijvende huizen, scholen, benzinestations en nettenmakerijen. Na afloop rijd je weer terug naar Siem Reap waar je rond lunchtijd weer aankomt.

Hoogtepunten Cambodja
Dag 5 – Siem Reap naar Battambang

Transfer naar Battambang per prive taxi. Dit is een directe transfer en duurt ongeveer 3 uur.

Dag 6 –  vrije dag

Vandaag is ter vrije besteding in Battambang. Je kunt onder andere een bezoek brengen aan Kam Ping Buy meer, de Sampou en Crocodile berg en de Aek Phnom Tempel. Je kunt ook een ritje maken op een bamboetreintje. Dit vervoermiddel, dat niet veel meer is dan een paar assen, een motortje en een platform, wordt nog steeds dagelijks gebruikt door de lokale bevolking.

Hoogtepunten Cambodja
Dag 7 hoogtepunten Cambodja – Battambang naar Phnom Penh

Transfer naar Phnom Penh per prive taxi. Dit is een directe transfer en duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

Dag 8 – Phnom Penh vrije dag

Je hebt vandaag een vrije dag in Phnom Penh. Kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het koninklijk paleis. Hier staat onder andere de bijzondere zilveren pagode, gemaakt met meer dan 5000 zilveren tegels, een Boeddha van emerald en een gouden Boeddha ingelegd met meer dan 9500 diamanten. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende “Killing Fields” en de Tuol Sleng gevangenis kun je in het duistere verleden van Cambodja duiken en leren over de Khmer Rouge periode .

Denk jij ook na over de impact van jouw verre reis? Begrijpelijk! Lees hier wat jij kunt doen om zo duurzaam mogelijk te reizen.

Omgeving Kampot
Dag 9 – Phnom Penh naar Kampot

Transfer naar Kampot per prive taxi. Dit is een directe transfer en duurt ongeveer 3 uur.

Dag 10 – per tuktuk naar zoutvelden, Phnom Chhnouk en peper plantages

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids, bezoek je vandaag per tuktuk de omgeving van Kampot. De tuk tuk brengt je naar zoutvelden, Phnom Chhnouk (grot met Angkor-era tempel) en peper plantages. Je rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar je heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (deze lunch is niet inbegrepen).

Hoogtepunten Cambodja
Dag 11 – Kampot naar Koh Rong Samloem

Per privé taxi ga je naar Sihanoukville. Daar stap je op de speedboot naar Koh Rong Samloem, een van de mooiste eilanden van Cambodja. Met de speedboot ben je binnen 1 uur op het eiland. Je kan de rest van de dag relaxen op het strand of in het hotel.

Dag 12 – Koh Rong Samloem vrije dag

Je kunt vandaag genieten van de 5 stranden en een prachtige baai voor de kust van het eiland. Saracenen Bay prijst zichzelf met een 5 kilometer lang zandstrand. Daarnaast kun je genieten van de natuur. Naast stranden zijn er bergen, watervallen en zoetwaterstromen. Geniet ’s avonds van een heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurantjes.

De lekkerste gerechten eet je bij mama thuis. Waarom dan niet lekker gaan eten bij een Cambodjaanse mama? 🙂

Hoogtepunten Cambodja
Dag 13 – Koh Rong Samloem naar Phnom Penh

Per ferry ga je terug naar Sihanoukville en vervolgens per privé taxi naar Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 14 – Phnom Penh – einde reis

Het einde van je hoogtepunten Cambodja rondreis is aangebroken. Je wordt op tijd voor je vlucht naar de luchthaven gebracht.

Prijsinformatie hoogtepunten Cambodja

Reisduur: 14 dagen/13 nachten
Reissom: Vanaf € 820,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, transfers/vervoer ter plaatse, genoemde excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids en inclusief entreegelden
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jurry helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Cambodja reis.

Meer inspiratie voor je Cambodja rondreis

Wil je meer inspiratie voor je rondreis Cambodja? Bekijk de blog op Travellust.

Reisinspiratie – Angkor Wat

Wie denkt dat Angkor Wat slechts die ene tempel is die je overal op foto’s tegenkomt, heeft het mis! Angkor Wat is namelijk een gigantisch complex met enorm veel tempels. Wil je een handige planning zien voor een bezoek aan Angkor Wat? Bekijk de tips op Stop and Stare.

Vliegtickets voor je Cambodja rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Cambodja boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!