Ecuador hoogtepunten

14-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse reis hoogtepunten Ecuador

Vanaf € 995,-

 • Verblijf in een lodge in de Amazone
 • Warmwaterbronnen in Baños
 • Bezoek aan de traditioneel bergdorpje

Tijdens deze hoogtepunten Ecuador rondreis reis je van Quito naar Guayaquil. Na een paar dagen in de hoofdstad van Ecuador reis je naar Otavalo. Je kunt hier de beste souvenirtjes kopen op de (zaterdag) markt, waar Otavalo om bekend is. Felgekleurde stoffen en houtsnijwerk zijn hier in grote getale vertegenwoordigd. Vervolgens reis je naar Tena, de ingang van een van de grootste regenwouden ter wereld: de Amazone. Je verblijft een paar dagen in een lodge, zodat je optimaal kunt genieten van de natuur en de Amazonemensen. Via de warmwaterbronnen in Baños rijd je naar het bergdorpje Guamote, waar je kennismaakt met het traditionele bergleven. Als laatste hoogtepunt van deze reis kom je in Cuenca, gezien als de mooiste stad van het land, voordat je via Guayaquil weer terug naar huis reist.

Hoogtepunten Ecuador zipline

Stel je rondreis hoogtepunten Ecuador op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Ecuador in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij René, onze Ecuador specialist.

Reisexpert René woont al jaren in Ecuador. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Vanaf Amsterdam vlieg je het beste met KLM rechtstreeks naar Quito en vanaf Guayaquil. Reis je vanuit België? Vanaf verschillende stations kun je direct met de trein naar Schiphol Airport. Zo reis je naar Ecuador met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstootLees meer over vluchten naar Ecuador en de voordelen van een directe vlucht. 

Route hoogtepunten Ecuador:

 • Dag 1 en 2 : Quito
 • Dag 3 en 4 : Otavalo
 • Dag 5 en 6 : Tena
 • Dag 7 en 8 : Baños
 • Dag 9 en 10 : Guamote
 • Dag 11 en 12 : Cuenca
 • Dag 13 : Guayaquil
 • Dag 14 : Einde reis

Dag 1 – aankomst in Quito
Je komt vandaag aan in de hoofdstad van Ecuador. De stad in zijn geheel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de vele koloniale gebouwen. Ze zijn voor een groot gedeelte gebouwd door de Spanjaarden in de 16e eeuw. Wandel langs de koloniale huizen en kerken en pak een terrasje op een van de pleinen omringd door winkeltjes en restaurantjes.

Dag 2 – Quito
Gebruik vandaag om Quito en de omgeving te verkennen. Tijdens een stadstour kun je een bezoek brengen aan de St. Franciscus kerk, waarbij je na het trappen lopen een kaarsje en wat wierook kunt kopen om in de kerk te branden. La Escuela Taller is een school voor straatkinderen die ze een betere toekomst kan bieden door ze een beroep te leren. Met een bezoek aan de school sponsor je materialen. Een optionele excursie voor vanmiddag is naar La Mitad del Mundo, waar je volgens een Franse expeditie uit 1743 op de evenaar staat. Er staat hier onder andere een monument van de expeditieleden en er is een museum met een tentoonstelling over de inheemse bevolkingsgroepen van het land.

Hoogtepunten Ecuador evenaar

Dag 3 – Quito naar Otavalo
Je reist vandaag naar Otavalo, een stad die bekend is vanwege haar indianenmarkten. Vroeger vond de markt alleen op zaterdag plaats, en dit staat ook vaak nog zo in de reisgidsen, maar tegenwoordig is de markt vanwege de enorme belangstelling elke dag. De markt is op zaterdag nog wel het grootst.

Dag 4 – Otavalo
Overal zie je felgekleurde stoffen, wollen truien en houtsnijwerk te koop. Otavalo is dan ook de perfecte plaats om souvenirs te kopen. Tijdens een optionele tour kun je de dorpjes rondom Otavalo bezoeken, waar je een kijkje neemt bij verschillende ambachtsbedrijfjes van de indianen. De tour geeft je, naast de mogelijkheid om souvenirs te scoren, ook een kijkje in het leven van de indianen. Je overnacht vandaag in een haciënda.

Hoogtepunten Ecuador local

Dag 5 – Otavalo naar Tena
Je reist per privé transfer naar Tena, zodat je optioneel een stop kunt maken bij de thermale baden van Papallacta. Eenmaal bij Tena aangekomen vaar je per gemotoriseerde kano 20 minuten over het water, de tropische jungle in. Het Amazonegebied is een van de grootste tropische regenwouden ter wereld en is het enige overgebleven regenwoud van Ecuador. Je overnacht vandaag hier in een lodge.

Dag 6 – Tena
Vroeg in de ochtend stap je in de kano, zodat je de zogenaamde clay lick van de papegaaien kunt bewonderen. Dit is een unieke plaats waar papegaaien en parkieten verzamelen om de mineralen hier ‘op te likken’, zodat de vruchten of zaden die ze hebben gegeten beter verteerd worden. Je maakt vandaag ook wandeling langs de oever van de rivier om te proberen de kleinste aap op aarde, de Titi aap, te spotten. Onderweg kun je natuurlijk genieten van de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag is het tijd voor een culturele activiteit. De Kichwa gemeenschap, een van de gemeenschappen die in de Amazone leeft, leert je vandaag alles over hun manier van leven en de interactie die zij hebben met het bos.

Hoogtepunten Ecuador aapjes

Dag 7 – Tena naar Baños
Het is tijd om gedag te zeggen tegen de Amazone en haar bewoners. Je reist vandaag per privé transfer verder naar Baños. Baños ligt op een hoogte van 1800 meter, aan de voet van de vulkaan Tungurahua. De warmwaterbronnen van Baños zijn zouden volgens mensen een geneeskrachtige werking hebben.

Dag 8 – Baños
Je hebt vandaag alle tijd om te genieten van de warmwaterbronnen van Baños. Je kunt de dag ook wat actiever besteden. Je kunt bijvoorbeeld een paardrijdtocht of wandeling langs de kloof van de rivier Pastaza maken. Ook een mountainbiketocht door dit gebied is aan te raden.

Hoogtepunten Ecuador brug

Dag 9 – Baños naar Guamote
Je laat Baños achter je en reist verder naar Guamote. Onderweg kun je een optionele stop maken bij Chimborazo National Park. De berg Chimborazo is 6310 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Ecuador. Je kunt de besneeuwde top bewonderen vanaf de parkeerplaats, of dichterbij door te wandelen naar een berghut op 5000 meter hoogte. Onderweg kun je vicuña’s tegenkomen, een zeldzame lamasoort. De dag eindigt in Guamote, een klein, afgelegen dorpje in de bergen. Je verblijft hier in een guesthouse.

Dag 10 – Guamote
Je kunt vandaag 2 optionele excursies maken. Tijdens een tocht per jeep maak je kennis met de traditionele manier van leven van de mensen hier. Ze leven soms nog in hutjes van klei (choza) en maken onder andere poncho’s van lamawol. Het is een unieke manier om kennis te maken met het authentieke bergleven. Je kunt ook een tocht maken naar de meren van Ozogoche, een aantal meren op 20 kilometer afstand van Guamote. De meren zijn beroemd, omdat er elk jaar tijdens de migratie (rondom september) honderden vogels zichzelf ombrengen door een duik in het ijskoude water, een vreemd fenomeen waarvan niemand de oorzaak weet.

Hoogtepunten Ecuador hut

Dag 11 – Guamote naar Cuenca
Je zegt gedag tegen je gastgezin en reist verder. Je kunt vandaag optioneel een reis per trein over de ‘Duivelsneus’ ofwel Nariz del Diablo maken. Het is een indrukwekkende rit met verschillende scherpe haarspeldbochten en zigzagweggetjes naar beneden. De reis duurt ongeveer 2.5 uur. Het is wel moeilijk om treintickets te krijgen, maar als je dit wilt meemaken, doen we uiteraard onze uiterste best voor je. Je eindigt de dag in Cuenca.

Dag 12 – Cuenca
Cuenca ligt op 2350 meter hoogte en wordt door vele mensen beschouwd als de mooiste stad van Ecuador, omdat je letterlijk een wandeling maakt door de geschiedenis. Cuenca is het culturele centrum van het land en heeft vele kunstgalerijen en musea, die zich vaak in historische huizen bevinden. In Cuenca vind je een indrukwekkende kathedraal, die met haar hoge, azuurblauwe koepels een symbool voor de stad is geworden. Je kunt ook naar Ingapirca, de grootste ruïne van de Inca’s in Ecuador. Het bouwwerk bestaat uit bouwstenen met ongelijke vormen die met absolute precisie in elkaar gezet zijn.

Hoogtepunten Ecuador straat

Dag 13 – Cuenca naar Guayaquil
Onderweg naar Guayaquil verruil je de bergen voor de tropische kust met bananenplantages, want Guayaquil ligt op zeeniveau. Het is de grootste stad van Ecuador en is, door de haven, het economische hart van het land. Onderweg naar Guayaquil kun je een stop maken bij het El Cajas National Park. Dit park ligt ongeveer 30 kilometer van Cuenca vandaan. De natuur is vrijwel onaangetast en heeft daardoor een ruig karakter. Er liggen honderden kleine meertjes. Tijdens een wandeling kun je optimaal genieten van het landschap, en misschien kom je zelfs de condor tegen.

Dag 14 – vertrek vanuit Guayaquil
Je hoogtepunten Ecuador rondreis is helaas vandaag ten einde gekomen. Je stapt op het vliegtuig terug naar huis, of je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen met een van de bouwstenen, waarmee je de boot gaat pakken naar de Galápagos eilanden!

Hoogtepunten Ecuador Guayaquil

Prijsinformatie rondreis hoogtepunten Ecuador

Reisduur rondreis hoogtepunten Ecuador14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis hoogtepunten EcuadorVanaf € 995,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransfers van & naar vliegveld, meet & greet, privé transfers tussen Otavalo-Tena en Baños-Guamote-Cuenca, overnachtingen inclusief ontbijt, 1 lunch, 3 diners, activiteiten in Tena, stadstours op papier (zonder gids)
Exclusief(Internationale) vlucht, treinrit Nariz del Diablo, openbaar vervoertickets Quito-Otavalo/Tena-Baños en Cuenca-Guayaquil, optionele excursies, stadstours met gids, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels EcuadorOvernachtingen in een tweepersoonskamer in een standard klasse hotel

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. René helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Ecuador reis.

Meer inspiratie voor een hoogtepunten Ecuador reis

Wil je een rondreis hoogtepunten Ecuador maken? Geef René je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ecuador op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ecuador.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!