Hoogtepunten Ethiopië

14-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Hoogtepunten Ethiopië

14-daagse rondreis, vanaf € 2425,-

 • Inclusief al de lokale gidsen
 • Wandelen naar waterval ‘Tiss Issat ‘
 • Ontdek keizerlijk Gondar
 • Bezoek diverse rotskerken
 • Spot de dieren van het Simiengebergte
 • Ervaar de verschillende landschappen van Ethiopië
 • 2 binnenlandse vluchten
 • Inclusief alle entreegelden (t.w.v. €130,-)

Deze rondreis hoogtepunten Ethiopië begint in de hoofdstad Addis Abeba. Van hier reis je via Bahir Dar naar het keizerlijke stadje Gondar, waar je indrukwekkende kastelen en kerken kunt bezoeken. Het Simiengebergte geeft je, naast indrukwekkende vergezichten, ook de kans om dieren als de Gelada baviaan te zien. De volgende stop is Aksum, waar diverse monumenten getuigen van een rijk verleden. Na het ontdekken van de afgelegen rotskerken in Gheralta kom je terug in de bewoonde wereld van Mekelle, waar de grootste zoutmarkt van het land is. Het hoogtepunt voor velen is een bezoek aan Lalibela, waar je twee volle dagen de tijd hebt om onder andere de rotskerken te bezoeken.

rondreis Cuba

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopië reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen Ethiopië rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis Ethiopië hoogtepunten in overleg aanpassen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Daniel, de reisexpert die al jaren in Ethiopië  woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ethiopië Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Ethiopië of de beste reistijd Ethiopië.

Route rondreis Ethiopië

Route hoogtepunten Ethiopië:

 • Dag 1 : Addis Abeba, start van je hoogtepunten reis door Ethiopië
 • Dag 2 :Vlucht van Addis Abeba naar Bahir Dar
 • Dag 3 en 4 : Gondar
 • Dag 5 : Simiengebergte
 • Dag 6 en 7: Aksum
 • Dag 8 en 9 : Gheralta
 • Dag 10 : Mekelle
 • Dag 11 t/m 13 : Lalibela
 • Dag 14 : Vlucht van Lalibela naar Addis Abeba, einde reis.
Om in Ethiopië te komen is de directe Ethiopian Airlines vlucht vanaf Brussel de beste keuze. Vanuit Nederland zijn er goede treinverbindingen naar Brussel. Een bijkomend voordeel is dat de binnenlandse vluchten goedkoper zijn als je met Ethiopian Airlines naar Ethiopië vliegt. Door te kiezen voor een directe vlucht beperk je bovendien de CO2 uitstoot. Lees meer over de vluchten naar Ethiopië en de voordelen van een directe vlucht.

Dag 1 – Aankomst in Addis Abeba

Na aankomst in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba word je naar het hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden.  De Holy Trinity kathedraal is de oudste kerk van de stad en een bezoek waard. Je kunt ook het nationaal museum bezoeken, dat veel bijzondere cultuurschatten herbergt. Hier ligt onder andere de 3.2 miljoen jaar oude Lucy, de beroemdste van alle mensachtigen.

Dag 2 – Vlucht van Addis Abeba naar Bahir Dar 

Vanochtend vlieg je naar Bahir Dar. Hier kun je een boottocht maken op het Tanameer, waar diverse (schier) eilanden liggen met kerken en kloosters. De beroemde ronde 16e-eeuwse Ura Kidane Mihret-kerk herbergt kleurrijke muurschilderingen, honderden jaren oude handgeschreven Bijbels en zilveren kruizen. Je slaapt vanavond in een accommodatie met bungalows.

Ga je een rondreis door Ethiopië maken, dan wil je natuurlijk de beroemde bezienswaardigheden zien.  Maar wil je het gewone leven, de verschillende culturen en de locals echt leren kennen, dan is het aan te raden om een aantal lokale ervaringen in je reis door Ethiopië op te nemen

Hoogtepunten Ethiopie
Dag 3 – Bahir Dar via Tiss Issat naar Gondar

Via een vrij slechte weg rijd je vanochtend naar Tiss Issat (‘Het Rokende water’). Hier begint de wandeling naar de op één na grootste waterval van Afrika en een van de hoogtepunten van Ethiopië. Na de regentijd stort het water hier over een breedte van 400 meter maar liefst 45 meter naar beneden. Vervolgens rijd je verder naar Gondar. Je overnacht in een comfortabel hotel in het centrum van Gondar.

Dag 4 – Gondar vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Gondar. Breng een bezoek aan de culturele schatten van Gondar. De 17e-eeuwse kastelen zijn gebouwd door Keizer Fasilades en zijn opvolgers. De Debre Berhan Selassie is een van de mooiste kerken van het land, en de muur- en plafondschilderingen zijn nog in de originele staat. Bijzonder is het houten plafond, vanwaar allerlei hoofden met een andere gelaatsuitdrukking alle kanten op kijken.

Dag 5 – Gondar naar Simiengebergte

Je staat vroeg op en reist naar het oeroude Simiengebergte, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ras Dashen is met haar 4543 meter hoogte de hoogste piek. De vergezichten over het laagland en de vriendelijke, grasetende Gelada-bavianen zijn reden voor vele foto’s. Je overnacht in Debark.

Dag 6 – Simiengebergte naar Aksum

Je reist vandaag naar Aksum, een lange reisdag van zo’n 260 kilometer. Je reist langs de diepe afgronden van het Simiengebergte en boerderijtjes met daken van gras die verspreid in het laagland liggen. De komende twee nachten slaap je in een comfortabel hotel in Aksum. Zo kan je tijdens je hoogtepunten reis door Ethiopië goed bijkomen.

Een reis door Ethiopië is al heel bijzonder, maar het wordt nog specialer als je één van de vele religieuze festivals in Ethiopië mee kunt pikken.

Dag 7 – Aksum vrije dag

Je hebt een vrije dag om Aksum te verkennen. De stad staat vol indrukwekkende monumenten die getuigen van het rijke en glorieuze verleden van het koninkrijk. In Aksum stonden diverse obelisken, en de hoogste obelisk die nog staat is 23 meter hoog. Breng ook een bezoek aan de kerk St.Mary Zion, waar volgens de verhalen De Ark des Verbonds met de stenen tafel met de tien geboden zou worden bewaard.

Dag 8 – Aksum naar Gheralta

Vandaag reis je dieper in het land van de Tigray, op naar Gheralta. Dit gebied staat bekend om haar vele verscholen rotskerken. De kerken zijn uitgehakt tussen de 4e en 17e eeuw en verborgen in de hoge, grillige bergen. Je overnacht in een hotel in het centrum van Gheralta.

Hoogtepunten Ethiopie
Dag 9 – Gheralta vrije dag

Vandaag kun je een bezoek brengen aan enkele van de tientallen kerken van dit gebied, die versierd zijn met prachtige muurschilderingen. Bezoek bijvoorbeeld de Enda Selassie Degum, die vrij makkelijk te bereiken is. Je kunt ook de Daniel Korkor en de Maryam Korkor bezoeken, iets verder gelegen.

Dag 10 – Gheralta naar Mekelle

Dag 10 van je hoogtepunten reis door Ethiopië en je rijdt vandaag terug naar de bewoonde wereld. Aan het begin van de middag kom je aan in Mekelle. Bezoek bijvoorbeeld het paleis van Keizer Yohannes, wat tegenwoordig als museum dient. Mekelle dient ook als handelsplaats van zout, dat via karavanen uit Dallol komt. Een bezoek aan de bedrijvige markt is dan ook de moeite waard.

 

In 1998 kwam Daniel als reisbegeleider terecht in Ethiopië en hij is nooit meer weggegaan uit Afrika. Hij begeleidde talloze reizen op het hele continent en begon vijf jaar geleden zijn eigen reisorganisatie in Addis Abeba. Lees meer over reisspecialist Daniël.

Hoogtepunten Ethiopie
Dag 11 – Mekelle naar Lalibela

Er staat een reis van 380 kilometer voor de boeg. Op weg naar Lalibela passeer je panoramische vergezichten en gemoedelijke dorpjes. Via het groene berglandschap rijd je naar de warmere vlaktes, om vervolgens via een indrukwekkende bergpas met veel haarspeldbochten en de koele hoogvlakte in Lalibela aan te komen. Je verblijft drie nachten in Lalibela.

Dag 12 – Lalibela: bezoek rotskerken

Je brengt een bezoek aan de heilige plaats van de Orthodoxe Kerk. De gebouwen, allen onder UNESCO bescherming, werden in de 13e eeuw in opdracht van koning Lalibela uitgehouwen. Alles, zowel binnen als buiten de kerk, heeft een symbolische betekenis.  Sommige kerken staan volledig vrij van de rots waaruit de kerk is ontstaan. Bet Giorghis is de meest beroemde kerk en is in de vorm van een kruis gebouwd.

Hoogtepunten Ethiopie
Dag 13 – Lalibela vrije dag

Vandaag heb je nog een vrije dag in Lalibela. Kom bij van de reis, of klim naar het hooggelegen klooster van Asheten Maryam. Deze klim is pittig, maar biedt zulke unieke vergezichten dat het zeker de moeite loont.

Dag 14 – Vlucht van Lalibela naar Addis Abeba.

Na een binnenlandse vlucht kom je in de middag terug in Addis Abeba. Koop de laatste souvenirtjes of dwaal nog wat rond in de stad voordat de vlucht terug huiswaarts vertrekt. Deze Ethiopië hoogtepunten reis is afgelopen, maar kan ook nog verlengd worden met bouwstenen.

In deze voorbeeldreis zijn 2 binnenlandse vluchten opgenomen. Tip van onze lokale reisexpert: Vlieg je naar Ethiopië met Ethiopian Airways? Dan ben je voor je binnenlandse vluchten vele malen goedkoper uit!

Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Reisinspiratie voor je rondreis

Als je overweegt een reis naar een Afrikaans land te maken, je houdt van mooie landschappen en bergen én je wilt niet de hoofdprijs betalen, dan is Ethiopië your call! Reisjunk zet 5 highlights voor je op een rijtje die dit land meer dan de moeite waard maken.

Prijsinformatie rondreis hoogtepunten Ethiopië

Reisduur: 14 dagen/13 nachten.
Reissom: Vanaf € 2425- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, verplichte lokale gidsen op locatie, inclusief alle entreegelden (t.w.v. €130,-), dagwandeling Semiengebergte, bezoek Lalibela
Exclusief: Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €120 pp) overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Daniel helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Ethiopië reis.

Vliegtickets voor je reis naar Ethiopië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis hoogtepunten Ethiopië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Ethiopië ? Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ethiopië op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ethiopië.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!