Hoogtepunten Ethiopië

14-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse rondreis hoogtepunten Ethiopie

Vanaf € 1790,-

 • Wandelen naar waterval ‘Tiss Issat ‘
 • Ontdek keizerlijk Gondar
 • Bezoek diverse rotskerken

Deze rondreis hoogtepunten Ethiopie begint in de hoofdstad Addis Abeba. Van hier reis je via Bahir Dar naar het keizerlijke stadje Gondar, waar je indrukwekkende kastelen en kerken kunt bezoeken. Het Simiengebergte geeft je, naast indrukwekkende vergezichten, ook de kans om dieren als de Gelada baviaan te zien. De volgende stop is Aksum, waar diverse monumenten getuigen van een rijk verleden. Na het ontdekken van de afgelegen rotskerken in Gheralta kom je terug in de bewoonde wereld van Mekelle, waar de grootste zoutmarkt van het land is. Het hoogtepunt voor velen is een bezoek aan Lalibela, waar je twee volle dagen de tijd hebt om onder andere de rotskerken te bezoeken.

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopie reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen rondreis hoogtepunten Ethiopie samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis hoogtepunten Ethiopie in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Daniel, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route Hoogtepunten Ethiopie:

 • Dag 1 : Addis Abeba, start van je hoogtepunten reis door Ethiopie
 • Dag 2 : Bahir Dar
 • Dag 3 en 4 : Gondar
 • Dag 5 : Simiengebergte
 • Dag 6 en 7: Aksum
 • Dag 8 en 9 : Gheralta
 • Dag 10 : Mekelle
 • Dag 11 t/m 13 : Lalibela
 • Dag 14 : Einde reis hoogtepunten Ethiopie

Dag 1 – Aankomst in Addis Abeba
Na aankomst in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba word je naar het hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden.  De Holy Trinity kathedraal is de oudste kerk van de stad en een bezoek waard. Je kunt ook het nationaal museum bezoeken, dat veel bijzondere cultuurschatten herbergt. Hier ligt onder andere de 3.2 miljoen jaar oude Lucy, de beroemdste van alle mensachtigen.

Dag 2 – Addis Abeba naar Bahir Dar
Vanochtend vlieg je naar Bahir Dar. Hier kun je een boottocht maken op het Tanameer, waar diverse (schier) eilanden liggen met kerken en kloosters. De beroemde ronde 16e-eeuwse Ura Kidane Mihret-kerk herbergt kleurrijke muurschilderingen, honderden jaren oude handgeschreven Bijbels en zilveren kruizen. Je slaapt vanavond in een accommodatie met bungalows.

Ethiopie hoogtepunten

Dag 3 – Bahir Dar via Tiss Issat naar Gondar
Via een vrij slechte weg rijd je vanochtend naar Tiss Issat (‘Het Rokende water’). Hier begint de wandeling naar de op één na grootste waterval van Afrika en een van de hoogtepunten van Ethiopie. Na de regentijd stort het water hier over een breedte van 400 meter maar liefst 45 meter naar beneden. Vervolgens rijd je verder naar Gondar. Je overnacht in een comfortabel hotel in het centrum van Gondar.

Dag 4 – Gondar vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag in Gondar. Breng een bezoek aan de culturele schatten van Gondar. De 17e-eeuwse kastelen zijn gebouwd door Keizer Fasilades en zijn opvolgers. De Debre Berhan Selassie is een van de mooiste kerken van het land, en de muur- en plafondschilderingen zijn nog in de originele staat. Bijzonder is het houten plafond, vanwaar allerlei hoofden met een andere gelaatsuitdrukking alle kanten op kijken.

Hoogtepunten Ethiopie - simien mountains

Dag 5 – Gondar naar Simiengebergte
Je staat vroeg op en reist naar het oeroude Simiengebergte, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ras Dashen is met haar 4543 meter hoogte de hoogste piek. De vergezichten over het laagland en de vriendelijke, grasetende Gelada-bavianen zijn reden voor vele foto’s. Je overnacht in Debark.

Dag 6 – Simiengebergte naar Aksum
Je reist vandaag naar Aksum, een lange reisdag van zo’n 260 kilometer. Je reist langs de diepe afgronden van het Simiengebergte en boerderijtjes met daken van gras die verspreid in het laagland liggen. De komende twee nachten slaap je in een comfortabel hotel in Aksum. Zo kan je tijdens je hoogtepunten reis door Ethiopie goed bijkomen.

Ethiopie hoogtepunten

Dag 7 – Aksum vrije dag
Je hebt een vrije dag om Aksum te verkennen. De stad staat vol indrukwekkende monumenten die getuigen van het rijke en glorieuze verleden van het koninkrijk. In Aksum stonden diverse obelisken, en de hoogste obelisk die nog staat is 23 meter hoog. Breng ook een bezoek aan de kerk St.Mary Zion, waar volgens de verhalen De Ark des Verbonds met de stenen tafel met de tien geboden zou worden bewaard.

Dag 8 – Aksum naar Gheralta
Vandaag reis je dieper in het land van de Tigray, op naar Gheralta. Dit gebied staat bekend om haar vele verscholen rotskerken. De kerken zijn uitgehakt tussen de 4e en 17e eeuw en verborgen in de hoge, grillige bergen. Je overnacht in een hotel in het centrum van Gheralta.

Hoogtepunten Ethiopie - tigray

Dag 9 – Gheralta vrije dag
Vandaag kun je een bezoek brengen aan enkele van de tientallen kerken van dit gebied, die versierd zijn met prachtige muurschilderingen. Bezoek bijvoorbeeld de Enda Selassie Degum, die vrij makkelijk te bereiken is. Je kunt ook de Daniel Korkor en de Maryam Korkor bezoeken, iets verder gelegen.

Dag 10 – Gheralta naar Mekelle
Dag 10 van je hoogtepunten reis door Ethiopie en je rijdt vandaag terug naar de bewoonde wereld. Aan het begin van de middag kom je aan in Mekelle. Bezoek bijvoorbeeld het paleis van Keizer Yohannes, wat tegenwoordig als museum dient. Mekelle dient ook als handelsplaats van zout, dat via karavanen uit Dallol komt. Een bezoek aan de bedrijvige markt is dan ook de moeite waard.

Ethiopie hoogtepunten

Dag 11 – Mekelle naar Lalibela
Er staat een reis van 380 kilometer voor de boeg. Op weg naar Lalibela passeer je panoramische vergezichten en gemoedelijke dorpjes. Via het groene berglandschap rijd je naar de warmere vlaktes, om vervolgens via een indrukwekkende bergpas met veel haarspeldbochten en de koele hoogvlakte in Lalibela aan te komen. Je verblijft drie nachten in Lalibela.

Dag 12 – Lalibela: bezoek rotskerken
Je brengt een bezoek aan de heilige plaats van de Orthodoxe Kerk. De gebouwen, allen onder UNESCO bescherming, werden in de 13e eeuw in opdracht van koning Lalibela uitgehouwen. Alles, zowel binnen als buiten de kerk, heeft een symbolische betekenis.  Sommige kerken staan volledig vrij van de rots waaruit de kerk is ontstaan. Bet Giorghis is de meest beroemde kerk en is in de vorm van een kruis gebouwd.

Hoogtepunten Ethiopie - lalibela

Dag 13 – Lalibela vrije dag
Vandaag heb je nog een vrije dag in Lalibela. Kom bij van de reis, of klim naar het hooggelegen klooster van Asheten Maryam. Deze klim is pittig, maar biedt zulke uniek vergezichten dat het zeker de moeite loont.

Dag 14 – Lalibela naar Addis Abeba – einde reis
Na een binnenlandse vlucht kom je in de middag terug in Addis Abeba. Koop de laatste souvenirtjes of dwaal nog wat rond in de stad voordat de vlucht terug huiswaarts vertrekt. Deze Ethiopie hoogtepunten reis is afgelopen, maar kan ook nog verlengd worden met bouwstenen.

Hoogtepunten Ethiopie

Reisinspiratie – de Ark des Verbonds

Theo Molenaar bezocht Ethiopie en schreef een rapportage over de Ark des Verbonds. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees het hier.

Reisinspiratie – Ethiopië hoogtepunten

Als je overweegt een reis naar een Afrikaans land te maken, je houdt van mooie landschappen en bergen én je wilt niet de hoofdprijs betalen, dan is Ethiopië your call! Reisjunk zet 5 highlights voor je op een rijtje die dit land meer dan de moeite waard maken.

Prijsinformatie rondreis hoogtepunten Ethiopie

Reisduur rondreis hoogtepunten Ethiopie 14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis hoogtepunten Ethiopie Vanaf €1790,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, dagwandeling Semiengebergte, bezoek Lalibela
Exclusief Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €120 pp) overige maaltijden, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Ethiopie Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Daniel helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Ethiopie reis.

Vliegtickets naar Ethiopië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. Door zoveel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Daniel geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis hoogtepunten Ethiopie

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Ethiopie? Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ethiopie op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ethiopië.

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!