Hoogtepunten van India

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Hoogtepunten van India rondreis

15 dagen, vanaf € 1325,-

  • Ontdek de middeleeuwse architectuur van Orchha
  • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
  • Bezoek de heilige stad Varanasi
  • Slaap bij de mensen thuis in een authentieke homestay
  • Laat je verwennen door een thuiskok van Authenticook (optioneel)
  • Slechts 1 binnenlandse vlucht

Maak je op voor een klassiek avontuur langs de noordelijke hoogtepunten van India. De reis begint in Delhi en brengt je onder andere langs de geschilderde dorpen van Shekavati. Ook de beroemde paleizen van Jaipur staan op het programma. Naast de paleizen kun je kiezen voor een diner bij de mensen thuis. Met voldoende energie bezoek je dan de Taj Mahal, het wereldwonder in Agra. Het middeleeuwse Orchha en de erotische standbeelden van Khajuraho maken jouw reis extra bijzonder. En de afsluiter van deze hoogtepunten reis is de heilge stad Varanasi, waar een boottochtje over de Ganges op het programma staat. 

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route hoogtepunten van India:

Dag 1 en 2: Delhi
Dag 3 en 4: Mandawa
Dag 5 en 6: Jaipur
Dag 7 en 8: Agra
Dag 9 en 10: Orchha
Dag 11 en 12: Khajuraho
Dag 13 en 14: Varanasi
Dag 15: Einde van de reis – vlucht naar Delhi

Je eigen India rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze hoogtepunten van India rondreis in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Shalome, de India specialist die er vandaan komt. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis India of de beste reistijd India.

Hoogtepunten van India
Dag 1 – Aankomst in Delhi

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Delhi, waar je wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden om bij te komen van de reis.

Dag 2 – Delhi

Samen met een gids trek je erop uit om Delhi te verkennen. Met de traditionele riksja’s en de metro bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Naast het bewonderen van de vele monumenten neem je ook een duik in het dagelijks leven en bezoek je een aantal markten.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan is de directe vlucht naar Delhi met KLM de beste keuze. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Hoogtepunten van India
Dag 3 – Delhi naar Mandawa

Je verlaat Delhi en rijdt naar het gebied Shekhavati, bekend vanwege haar geschilderde fresco’s en sierlijke koopmanshuizen. De rit ernaartoe duurt 6 uur, maar er zijn onderweg voldoende mogelijkheden om te stoppen. Je overnacht in een resort net buiten Mandawa.

Dag 4 Hoogtepunten van India –  Mandawa

In de ochtend ga je er met een gids erop uit om Mandawa te ontdekken. In de middag stap je op een kameel om de dorpjes rondom Mandawa te verkennen, en zo een beter beeld te krijgen van hoe de lokale bevolking hier leeft.

Overnachten in een oud Indiaas fort, dineren onder de sterrenhemel van Rajastan én positieve impact voor de lokale bevolking. Vraag Shalome naar de mogelijkheden.

Hoogtepunten van India
Dag 5 – Mandawa naar Jaipur

Na zo’n 4 uur rijden kom je aan in de “roze stad”. Met een gids verken je Jaipur’s bekende Amber Fort, een complex van  paleizen, tuinen en tempels.

Dag 6 – Jaipur

Na het ontbijt verken je met een gids een aantal andere bekende gebouwen, waaronder het City Palace, het observatorium Jantar Mantar en de Hawa Mahal. De rest van de dag kun je vrij besteden om door de kleurrijke bazaars van de stad te dwalen.

Taj Mahal Agra India
Dag 7 – Jaipur naar Agra

Vandaag reis je verder naar naar Agra. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het nationale park in Bharatpur om vogels te spotten. Je kunt ook kiezen voor een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het Mogolrijk, Fatehpur Sikri.  De dag eindigt in een homestay in Agra, vlakbij de Taj.

Dag 8 Hoogtepunten van India – Agra

Bezoek vanochtend op eigen houtje de wereldberoemde Taj Mahal. ’s Middags heb je een tour die je langs het Agra Fort en de Itimad-Ud-Daulah (Baby Taj) brengt. Aan het einde van de dag is het aan te raden de tuin Mehtab Bagh te bezoeken aan de oevers van de rivier Yamuna, voor een mooi uitzicht op de Taj.

India kan nogal overweldigend zijn. Ga daarom goed voorbereid op reis met onze India reistips.

Hoogtepunten van India
Hoogtepunten van India
Dag 9 – Agra naar Orchha

Je gaat al vroeg naar het station om de trein naar Jhansi te nemen. Vanuit Jhansi is het nog een klein stukje naar Orchha, je eindpunt voor vandaag. Orchha is een landelijke dorpje dat bekend staat om de prachtige eeuwenoude tempels en paleizen. In de namiddag kun je relaxen of alvast op eigen gelegenheid de oude tempels en paleizen ontdekken. In de avond vindt in Orccha een zogenaamde Aarti plaats, een religieuze bijeenkomst vol rituelen. Bijzonder om mee te maken!

Dag 10 – Orchha

Je bezoekt met een gids de bijzondere paleizen en tempels van Orchha. De enorme monumenten vormden ooit de hoofdstad van de Bundela koningen. Het paleiscomplex heeft een unieke combinatie van hindoeïstische en islamitische architectuur, beschilderde decoraties en tegelwerk. De Chaturbhuj tempel en de actieve Ram Raja Tempel in het kleurrijke marktgebied zijn populair bij lokale pelgrims. Wandel in de middag langs de rivier en bezoek de grote cenotafen – grafmonumenten voor vroegere heersers – uitkijkend uit over de Betwa rivier.

Dag 11 – Orchha naar Khajuraho

Vandaag rijd je met de auto naar Khajuraho, een dorpje in de deelstaat Madhya Pradesh. Khajuraho staat bekend om haar tempels die rijkelijk versierd zijn met grote hoeveelheden erotische afbeeldingen. De beelden op de wanden van de tempels zijn subliem en sensueel tegelijk en sieren elke ruimte van de tempelmuren. Naast de vele erotische afbeeldingen zie je onder meer hemelse nimfen, jacht en oorlogsscènes, groepsdansen en koninklijke processies.

Varanasi India
Dag 12 – Khajuraho

Vandaag heb je de hele dag om Khajuraho te bekijken. Een gids zal je alles over de tempels en de Kamasutra vertellen. Ook kun je (optioneel) een safari maken in het nabijgelegen Panna Nationaal Park, op zoek naar tijgers en ander wildlife. Als je het geluk hebt een tijger te spotten, zal je dat niet snel vergeten!

Dag 13 – Khajuraho naar Varanasi

Vandaag heb je een lange reisdag. Allereerst rijd je naar het station van Satna. Hier stap je op de trein naar Varanasi. Je komt in de avond in Varanasi aan, waar je van het station naar je hotel wordt gebracht. Je overnacht aan de oevers van de Ganges.

Deze excursies in India maken jouw reis nóg lekkerder, leuker en interessanter. Geniet met volle teugen!

Hoogtepunten van India
Dag 14 Hoogtepunten van India – Varanasi

Varanasi is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor hindoes. Er wordt beweerd dat iedereen die hier sterft, bevrijd zal worden van de cyclus van reïncarnatie. Het fascinerende is dat deze rituelen openlijk zichtbaar zijn; het baden en het branden van de lichamen van de doden. Vandaag maak je een boottocht over de Ganges, gevolgd door een wandeling door de Oude Stad met een gids. In de avond kun je weer een aarti, ofwel rituele bijeenkomst, bijwonen.

Dag 15 – Vertrek vanuit Varanasi – einde reis

Het einde van de reis is aangebroken. Vanuit je hotel word je naar het vliegveld gereden voor de reis terug naar huis. Uiteraard kan Shalome ook zorgen voor vervoer terug naar Delhi.

In deze reis is één binnenlandse vluchten opgenomen (dag 15: Varanasi naar Delhi). Wil je liever niet vliegen, vraag Shalome wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie hoogtepunten van India rondreis

Reisduur: 15 dagen/14 nachten.
Reissom: Vanaf € 1325,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, treintickets 2x, genoemde excursies en evt. gidsen
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, visumkosten, overige maaltijden, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Shalome helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten van India rondreis.

Reisinspiratie – tips van een India kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis India? Lees hier meer over India.

Vliegtickets voor je India rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!