Hoogtepunten India

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse rondreis hoogtepunten India
Vanaf € 1325,-

 • Ontdek de middeleeuwse architectuur van Orchha
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Vaar over de Ganges rivier

Maak je op voor een klassiek avontuur langs de noordelijke hoogtepunten India. De reis begint in Delhi en brengt je onder andere langs de geschilderde dorpen van Shekavati, de paleizen van Jaipur, het wereldwonder van Agra, het middeleeuwse Orchha en de erotische standbeelden van Khajuraho, om uiteindelijk in Varanasi bij de heilige Ganges uit te komen.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen reis met hoogtepunten India samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je India hoogtepunten reis in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome, onze lokale reisexpert.

Route India Hoogtepunten:

 • Delhi
 • Mandawa
 • Jaipur
 • Agra
 • Orchha
 • Khajuraho
 • Varanasi
 • Delhi

Dag 1 – Aankomst in Delhi
Je komt vandaag aan op de luchthaven van Delhi, waar je wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden om bij te komen van de reis.

Dag 2 – Delhi
Samen met een gids trek je erop uit om Delhi te verkennen. Met de traditionele riksja’s en de metro bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Naast het bewonderen van de vele monumenten neem je ook een duik in het dagelijks leven en bezoek je een aantal markten.

Hoogtepunten India

Dag 3 – Delhi naar Mandawa
Je verlaat Delhi en rijdt naar het gebied Shekhavati, bekend vanwege haar geschilderde fresco’s en sierlijke koopmanshuizen. De rit ernaartoe duurt 6 uur, maar er zijn onderweg voldoende mogelijkheden om te stoppen. Je overnacht in een resort net buiten Mandawa.

Dag 4 – Mandawa
In de ochtend ga je er met een gids erop uit om Mandawa te ontdekken. In de middag stap je op een kameel om de dorpjes rondom Mandawa te verkennen, en zo een beter beeld te krijgen van hoe de lokale bevolking hier leeft.

Hoogtepunten India

Dag 5 – Mandawa naar Jaipur
Na zo’n 4 uur rijden kom je aan in de “roze stad”. Met een gids verken je Jaipur’s bekende Amber Fort, een complex van  paleizen, tuinen en tempels.

Dag 6 – Jaipur
Na het ontbijt verken je met een gids een aantal andere bekende gebouwen, waaronder het City Palace, het observatorium Jantar Mantar en de Hawa Mahal. De rest van de dag kun je vrij besteden om door de kleurrijke bazaars van de stad te dwalen.

Hoogtepunten India

Dag 7 – Jaipur naar Agra
Vandaag reis je verder naar naar Agra. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het nationale park in Bharatpur om vogels te spotten. Je kunt ook kiezen voor een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het Mogolrijk, Fatehpur Sikri.  De dag eindigt in een homestay in Agra, vlakbij de Taj.

Dag 8 – Agra
Bezoek vanochtend op eigen houtje de wereldberoemde Taj Mahal. ’s Middags heb je een tour die je langs het Agra Fort en de Itimad-Ud-Daulah (Baby Taj) brengt. Aan het einde van de dag is het aan te raden de tuin Mehtab Bagh te bezoeken aan de oevers van de rivier Yamuna, voor een mooi uitzicht op de Taj.

Hoogtepunten India

Dag 9 – Agra naar Orchha
Je gaat al vroeg naar het station om de trein naar Jhansi te nemen. Vanuit Jhansi is het nog een klein stukje naar Orchha, je eindpunt voor vandaag. Orchha is een landelijke dorpje dat bekend staat om de prachtige eeuwenoude tempels en paleizen. In de namiddag kun je relaxen of alvast op eigen gelegenheid de oude tempels en paleizen ontdekken. In de avond vindt in Orccha een zogenaamde Aarti plaats, een religieuze bijeenkomst vol rituelen. Bijzonder om mee te maken!

Dag 10 – Orchha
In de ochtend bezoek je met een gids de bijzondere paleizen en tempels van Orchha. De enorme monumenten vormden ooit de hoofdstad van de Bundela koningen. Het paleiscomplex heeft een unieke combinatie van hindoeïstische en islamitische architectuur, beschilderde decoraties en tegelwerk. De Chaturbhuj tempel en de actieve Ram Raja Tempel in het kleurrijke marktgebied zijn populair bij lokale pelgrims. Het is interessant om de rituelen gade te slaan. Wandel in de middag langs de rivier en bezoek de grote cenotafen – grafmonumenten voor vroegere heersers – uitkijkend uit over de Betwa rivier.

Hoogtepunten India

Dag 11 – Orchha naar Khajuraho
Vandaag rijd je met de auto naar Khajuraho, een dorpje in de deelstaat Madhya Pradesh. Khajuraho staat bekend om haar tempels die rijkelijk versierd zijn met grote hoeveelheden erotische afbeeldingen. De beelden op de wanden van de tempels zijn subliem en sensueel tegelijk en sieren elke ruimte van de tempelmuren. Naast de vele erotische afbeeldingen zie je onder meer hemelse nimfen, jacht en oorlogsscènes, groepsdansen en koninklijke processies.

Dag 12 – Khajuraho
Vandaag heb je de hele dag om Khajuraho te bekijken. Een gids zal je alles over de tempels en de Kamasutra vertellen. Ook kun je (optioneel) een safari maken in het nabijgelegen Panna Nationaal Park, op zoek naar tijgers en ander wildlife. Als je het geluk hebt een tijger te spotten, zal je dat niet snel vergeten! 

Dag 13 – Khajuraho naar Varanasi
Vandaag heb je een lange reisdag. Allereerst rijd je naar het station van Satna. Hier stap je op de trein naar Varanasi. Je komt in de avond in Varanasi aan, waar je van het station naar je hotel wordt gebracht. Je overnacht aan de oevers van de Ganges.

Dag 14 – Varanasi
Varanasi is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor hindoes. Er wordt beweerd dat iedereen die hier sterft, bevrijd zal worden van de cyclus van reïncarnatie. Van het baden in de rivier wordt gezegd dat het alle zonden wegspoelt. Het fascinerende aan deze stad is dat deze rituelen openlijk zichtbaar zijn; zowel het baden als het branden van de lichamen van de doden. Vandaag maak je een boottocht over de Ganges, gevolgd door een wandeling door de Oude Stad met een gids. In de avond kun je weer een aarti, ofwel rituele bijeenkomst, bijwonen.

Hoogtepunten India

Dag 15 – Vertrek vanuit Varanasi – einde reis
Het einde van de reis is aangebroken. Vanuit je hotel word je naar het vliegveld gereden voor de reis terug naar huis. Uiteraard kan Shalome ook zorgen voor vervoer terug naar Delhi.

Hoogtepunten India

Reisinspiratie – Kleurrijke bevolking

De bevolking van Varanasi is een kleurrijk geheel. Bekijk de fotoserie op Traveljunks en ontdek zelf de kleurrijke bevolking aan de Ganges.

Prijsinformatie rondreis hoogtepunten India

Reisduur rondreis hoogtepunten India 15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis hoogtepunten India Vanaf € 1325,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, treintickets 2x, genoemde excursies en evt. gidsen
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, visumkosten, overige maaltijden, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels India Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Shalome helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis hoogtepunten India.

Vliegtickets India

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Liesbet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis hoogtepunten India

Wil je een rondreis India maken? Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis India hoogtepunten op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis India.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!