14-daagse rondreis hoogtepunten Iran

Vanaf € 1975,-

 • Bewonder de mooiste moskeeën
 • Bezoek aan het Asr nevelwoud
 • Slapen in de woestijn

Deze rondreis hoogtepunten Iran brengt je langs alle hoogtepunten van het land. Je reis begint in de hoofdstad Teheran, vanwaar je een binnenlandse vlucht pakt naar Gorgan. Je reist langs nevelwouden naar woestijnen en bezoekt steden als Yazd, Shiraz en Esfahan, waar je de mooiste moskeeën kunt bewonderen. Je bezoekt ook de ruïnes van Persepolis, ooit een machtige plaats. Na 14 dagen op verkenning te zijn geweest in het oude Perzische rijk maak je je weer op voor de vlucht naar huis.

Reisexpert Nasim in Iran is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Iran reis.

Stel je eigen reis Iran samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze reis Iran in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nasim, onze lokale reisexpert.

Route Hoogtepunten Iran:

 • Dag 1 : Teheran, start van je Iran Hoogtepunten reis
 • Dag 2 : Gonbad
 • Dag 3 : Bastam
 • Dag 4 en 5 : Mesre
 • Dag 6 en 7 : Yazd
 • Dag 8 : Pasargadae
 • Dag 9 en 10 : Shiraz
 • Dag 11 en 12 : Esfahan
 • Dag 13 : Abyaneh
 • Dag 14 : einde van je Iran Hoogtepunten reis
Trustpilot

Dag 1 – Aankomst in Teheran Na aankomst op de luchthaven van Teheran, de hoofdstad van Iran, word je naar het hotel gebracht. Je kunt wat rondlopen in de stad, of gewoon in het hotel bijkomen van je reis. Hoogtepunten die je zou kunnen bezoeken zijn onder andere het nationaal museum, het Golestan paleis of de Bazaar.

Dag 2 – Teheran via Gorgan naar Gonbad Vandaag laat je Teheran alweer achter je en reis je met een binnenlandse vlucht naar Gorgan. Je hebt hier de tijd om wat rond te lopen en reist vervolgens door naar Gonbad. Hier kun je bijvoorbeeld de beroemde Gonbad e Kavus toren bewonderen, een graftoren die sinds 2012 ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Ook kun je Khaled Nabi bezoeken, de begraafplaats waar aparte grafstenen aangeven wat voor persoon er begraven ligt.

Hoogtepunten Iran

Dag 3 – Gonbad naar Bastam Je rijdt vandaag over een weg met prachtige uitzichten richting Abr. Dit is een zogenaamdecloud jungle, een soort nevelwoud. Het is een van de oudste van het land en er komen diverse zeldzame planten en dieren voor. Vervolgens rijd je verder naar Bastam. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Bayazid Bastami Complex, gebouwd ter ere van de gelijknamige man die zijn oorsprong in dit dorp heeft.

Dag 4 – Bastam naar Mesre Via de Damghan route kom je uit bij een van de oudste moskeeën van Iran, de Tarikhane moskee. Nadat je hier wat tijd hebt gehad om rond te kijken rijd je de woestijn in en breng je de nacht door in Mesr, rondom het kampvuur genietend van de sterrenhemel en rust. Hoogtepunten Iran Dag 5 – Mesre Mesr is een dorpje in de buurt van de Iran Central Salty Desert. In de omgeving kom je vooral zandduinen tegen, op een plaats met zoutkristallen na. Mesre is ook de perfecte plaats om (optioneel) een kamelentocht te maken. De zonsopgang en zonsondergang in de woestijn zijn onvergetelijk.

Dag 6 –  Mesre naar Yazd Je neemt afscheid van de woestijn en maakt je op voor de rit naar Yazd. Onderweg maak je nog diverse stops, onder andere bij het 2400 jaar oude kasteel Bayazeh. Yazd ligt ook in de woestijn, en is een van de oudste steden van het land. Je kunt onderweg naar het hotel de Fire Tempel nog bezoeken als de tijd het toelaat. Hoogtepunten Iran Dag 7 – Yazd Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid Yazd te ontdekken. Het Amir Chakhmagh Complex is een van de meest prominente pleinen van de stad. In de Towers of Silence werden vroeger doden begraven. Daarnaast kun je de oude tempels en de rijkelijk versierde Vrijdagmoskee bezoeken, die een ereplekje heeft op het biljet van 200 Rial.

Dag 8 – Yazd naar Pasargadae Je verlaat de stad Yazd en reist verder naar Pasargadae. Pasargadae is een archeologische vindplaats, waar je onder andere het mausoleum van Cyrus de 2e kunt bewonderen. Het mausoleum bevatte vroeger zelfs zijn juwelen en een gouden sarcofaag. Je hebt hier alle tijd om rond te kijken. Breng ook een bezoek aan de koningsgraven van Naqsh-e Rostam als je tijd over hebt. Hoogtepunten Iran Dag 9 – Pasargadae via Persepolis naar Shiraz Vandaag maak je een excursie naar Persepolis, waar je de ruïnes kunt bezoeken van deze ooit zo machtige stad die verwoest werd door Alexander de Grote. Persepolis stond vooral bekend om de audiëntiezaal, waar giften aan de koningen gegeven werden als vorm van belasting. Dit is dan ook afgebeeld op de trappen naar de zaal toe. Na Persepolis reis je door naar Shiraz, waar je een bezoek kunt brengen aan de bazaar. Je komt hier genoeg lokale restaurantjes tegen, en het is aan te raden hier een hapje te eten voordat je naar het hotel gaat.

Dag 10 – Shiraz Bezichtig vandaag op eigen houtje je alle hoogtepunten van de stad. De Roze Moskee is een van de mooiste moskeeën van het land en is vanwege de lichtval juist in de ochtend het mooist. Ga vervolgens naar het Narenjestan paleis, dat enorme tuinen heeft. Een bezoek aan de mausolea van de 12e eeuwse dichter Sadi, de 13e eeuwse dichter Hafez en Ali Ebneh Hamzeh, waar je mooie Islamitische glas-in-lood kunst kunt bewonderen, mogen ook niet ontbreken. Hoogtepunten Iran Dag 11 – Shiraz naar Esfahan Na het ontbijt verlaat je Shiraz en reis je naar Esfahan. Onderweg kun je de 33 bruggen van Si-o-Se Pole bewonderen en ook de Khajoo brug in Esfahan mag niet ontbreken. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de traditionele bazaar, waar je wat souvenirtjes kunt kopen.

Dag 12 – Esfahan Vandaag kun je de stad Esfahan verkennen. Bezoek het paleis van Chehel Sotun, een enorm paleis bekend om haar kolommen. Het Ali Qapu paleis is vooral bekend vanwege haar enorme veranda. De Sjeik Lutfahllah moskee en de Imam moskee zijn ook een bezoek waard. Hoogtepunten Iran Dag 13 – Esfahan naar Abyaneh Je laat Esfahan achter je en reist naar Abyaneh, je eindbestemming voor vandaag. Dit traditionele dorpje staat op de Werelderfgoedlijst en geeft je inzicht in het oeroude plattelandsleven. De huizen hier zijn in verschillende lagen gebouwd, waardoor er op de daken van de benedenburen tuinen zijn ontstaan.

Dag 14 – Abyaneh via Kashan naar Teheran – einde reis Vandaag rijd je naar het dorpje Kashan, gelegen in een oase. Hier breng je een bezoek aan de bezienswaardigheden, waaronder traditionele huizen en de beroemde Fintuinen, die je een beeld geven van hoe Iraans paradijs eruit zou moeten zien. Daarna rijd je terug naar Teheran, waar je naar het vliegveld gebracht wordt. Je reis zit er helaas op, maar je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen met bouwstenen.

Hoogtepunten Iran

Reisinspiratie – reizen door Iran

Vraag jij je ook af hoe reizen door Iran eruit zou zien? Danique Aaftink verteld op haar blog De Reizende Vegetariër over haar reizen, waar ze ook tips geeft over reizen door Iran.

Prijsinformatie rondreis hoogtepunten Iran

Reisduur rondreis hoogtepunten Iran 14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis hoogtepunten Iran Vanaf €1975,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, transfers, vervoer ter plaatse,
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Iran Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 3 nachten in een homestay

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nasim helpt je graag bij het samenstellen van jouw Hoogtepunten Iran reis.

Vliegtickets naar Iran

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Iran boeken. Door zoveel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Nasim geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis hoogtepunten Iran

Wil je een rondreis Iran maken? Geef Nasim je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Iran op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Iran.  

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!