Hoogtepunten Iran

14-daagse rondreis Iran
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Hoogtepunten Iran

14 dagen, vanaf € 2040,-

  • Laat je betoveren door de mooiste moskeeën
  • Overnacht bij de mensen thuis
  • Geniet van kleurrijke, lokale bazaars
  • Slaap in de woestijn
  • Rijd op een kameel (optioneel)
  • Slechts 1 binnenlandse vlucht

Deze rondreis hoogtepunten Iran brengt je langs alle hoogtepunten van het land. Je reis begint in de hoofdstad Teheran, vanwaar je een binnenlandse vlucht pakt naar Gorgan. Je reist langs nevelwouden naar woestijnen en bezoekt steden als Yazd, Shiraz en Esfahan, waar je de mooiste moskeeën kunt bewonderen. Je bezoekt ook de ruïnes van Persepolis, ooit een machtige stad. Na 14 dagen op verkenning te zijn geweest in het oude Perzische rijk maak je je op voor de vlucht naar huis.

Reisexpert Nasim in Iran is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Iran reis.

rondreis Cuba

Route hoogtepunten Iran:

Dag 1: Teheran, start van je reis
Dag 2: Vlucht van Teheran naar Gonbad
Dag 3: Bastam
Dag 4-5: Mesr
Dag 6-7: Yazd
Dag 8: Pasargadae
Dag 9-10: Shiraz
Dag 11-12: Esfahan
Dag 13: Abyaneh
Dag 14: einde van je Iran reis

Stel je eigen reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze hoogtepunten Iran reis in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nasim, de Iran specialist die er vandaan komt. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een Iran reis of de beste reistijd Iran.

Dagprogramma hoogtepunten Iran

Hoogtepunten Iran
Dag 1 – Aankomst in Teheran – begin van je hoogtepunten Iran reis

Na aankomst op de luchthaven van Teheran word je naar het hotel gebracht. Je kunt wandelen in de stad, of in het hotel bijkomen van je reis. Hoogtepunten die je kan bezoeken zijn onder andere het nationaal museum, het Golestan paleis of de Bazaar.

Dag 2 – Vlucht van Teheran naar Gorgan – reis naar Gonbad

Je verlaat Teheran en neemt een binnenlandse vlucht naar Gorgan. Je hebt hier tijd om rond te lopen en reist dan door naar Gonbad. Hier kun je de beroemde Gonbad e Kavus toren bewonderen, een graftoren die sinds 2012 ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Ook kun je een begraafplaats bezoeken waar speciale grafstenen aangeven wat voor persoon er begraven ligt.

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, dan is de Pegasus Airlines vlucht via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Boom Abr
Dag 3 – Gonbad naar Bastam

Je rijdt vandaag over een weg met prachtige uitzichten richting Abr. Dit is een zogenaamdecloud jungle, een soort nevelwoud. Het is een van de oudste van het land en er komen diverse zeldzame planten en dieren voor. Vervolgens rijd je verder naar Bastam. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Bayazid Bastami Complex, gebouwd ter ere van de gelijknamige man die zijn oorsprong in dit dorp heeft.

Dag 4 – Bastam naar Mesre

Via de Damghan route kom je uit bij een van de oudste moskeeën van Iran, de Tarikhane moskee. Nadat je hier wat tijd hebt gehad om rond te kijken rijd je de woestijn in en breng je de nacht door in Mesr, rondom het kampvuur genietend van de sterrenhemel en rust.

Lokale reisgids Davood gaf zijn goedbetaalde baan op om toeristen de mooiste geheimen van zijn Iran te laten zien.

Iran Ellie Yazd
Dag 5 – Mesr

Mesr is een dorpje in de buurt van de Iran Central Salty Desert. In de omgeving kom je vooral zandduinen tegen, op een plaats met zoutkristallen na. Mesr is ook de perfecte plaats om (optioneel) een kamelentocht te maken. De zonsopgang en zonsondergang in de woestijn zijn onvergetelijk. Je overnacht vandaag in een homestay. 

Dag 6 – Mesr naar Yazd

Je neemt afscheid van de woestijn en maakt je op voor de rit naar Yazd. Onderweg maak je nog diverse stops, onder andere bij het 2400 jaar oude kasteel Bayazeh. Yazd ligt ook in de woestijn, en is een van de oudste steden van het land. Je kunt onderweg naar het hotel de Fire Tempel nog bezoeken als de tijd het toelaat.

Boom Abr
Dag 7 – Yazd – Hoogtepunten Iran

Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid Yazd te ontdekken. Het Amir Chakhmagh Complex is een van de meest prominente pleinen van de stad. In de Towers of Silence werden vroeger doden begraven. Daarnaast kun je de oude tempels en de rijkelijk versierde Vrijdagmoskee bezoeken, die een ereplekje heeft op het biljet van 200 Rial.

Dag 8 – Yazd naar Pasargadae

Je verlaat de stad Yazd en reist verder naar Pasargadae. Pasargadae is een archeologische vindplaats, waar je onder andere een mausoleum kunt bewonderen. Je hebt hier alle tijd om rond te kijken. Breng ook een bezoek aan de koningsgraven van Naqsh-e Rostam als je tijd over hebt. Vandaag overnacht je in een sfeervolle homestay. 

Wil je de bijzondere hotels in Iran alvast beter bekijken? Wij vertellen je over de mooiste hotels in Iran!

Shiraz Moskee
Dag 9 – Pasargadae via Persepolis naar Shiraz

Vandaag bezoek je de ruines van Persepolis, de stad die werd verwoest door Alexander de Grote. Persepolis stond vooral bekend om de audiëntiezaal. Deze zaal is op verschillende plekken afgebeeld. Na Persepolis reis je door naar Shiraz, waar je een bezoek kunt brengen aan de bazaar. Een uitstekende plek om een hapje te eten.

Dag 10 – Shiraz

Bezichtig vandaag op eigen houtje je de stad. De Roze Moskee is een van de mooiste moskeeën en is vanwege de lichtval in de ochtend het mooist. Ga vervolgens naar de tuinen van het Narenjestan paleis. Een bezoek aan de mausolea van de 12e eeuwse dichter Sadi, de 13e eeuwse dichter Hafez en Ali Ebneh Hamzeh mogen niet ontbreken.

Isfahan Moskee
Dag 11 – Shiraz naar Esfahan

Na het ontbijt verlaat je Shiraz en reis je naar Esfahan. Onderweg kun je de 33 bruggen van Si-o-Se Pole bewonderen en ook de Khajoo brug in Esfahan mag niet ontbreken. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de traditionele bazaar, waar je wat souvenirtjes kunt kopen.

Dag 12 – Esfahan

Vandaag kun je de stad Esfahan verkennen. Bezoek het paleis van Chehel Sotun, een enorm paleis bekend om haar kolommen. Het Ali Qapu paleis is vooral bekend vanwege haar enorme veranda. De Sjeik Lutfahllah moskee en de Imam moskee zijn ook een bezoek waard.

Iran Fruitmarkt
Dag 13 – Esfahan naar Abyaneh

Je laat Esfahan achter je en reist naar Abyaneh, je eindbestemming voor vandaag. Dit traditionele dorpje staat op de Werelderfgoedlijst en geeft je inzicht in het oeroude plattelandsleven. De huizen hier zijn in verschillende lagen gebouwd, waardoor er op de daken van de benedenburen tuinen zijn ontstaan.

Dag 14 – Abyaneh via Kashan naar Teheran – einde van je hoogtepunten Iran reis

Vandaag rijd je naar het dorpje Kashan. Hier breng je een bezoek aan traditionele huizen en de beroemde Fintuinen, die je een beeld geven van hoe Iraans paradijs eruit zou moeten zien. Daarna rijd je terug naar het vliegveld van Teheran. Je reis zit er op, maar je kunt je reis verlengen om nog meer van Iran te ontdekken.

In deze voorbeeldreis is 1 binnenlandse vlucht opgenomen (van Teheran terug naar Gorgan) op dag 2. Je kunt deze vlucht eventueel vervangen door een busrit of reizen met de trein. Mogelijk wordt de reis dan wel met 1 dag verlengd. 

Prijsinformatie Hoogtepunten Iran

Reisduur: 14 dagen/13 nachten.
Reissom: Vanaf €2040,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, transfers, vervoer ter plaatse inclusief Engelssprekende chauffeur-gids.
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking).
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 3 nachten in een homestay.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nasim helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Iran reis.

Reisinspiratie – tips van een Iran kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je hoogtepunten Iran rondreis? Lees hier meer over reizen in Iran.

Vliegtickets voor de hoogtepunten Iran reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Iran boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!