14-daagse reis hoogtepunten Laos
Vanaf  € 1555,-

 • Bezoek aan de Vlakte der Kruiken
 • Varen langs de 4000 eilanden
 • Verken het groene Bolaven plateau

Tijdens deze reis ontdek je in 2 weken alle hoogtepunten van Laos. Je begint de reis in Luang Prabang, een van de mooiste steden van Azië. Op eigen gelegenheid verken je de stad en haar omgeving. Je reist door naar de Vlakte der Kruiken en probeert het mysterie hiervan te ontrafelen voordat je naar Vang Vieng reist. Na een verkenning van de tempels rondom Vientiane vlieg je naar Pakse. Je verkent Khong Island met haar vele watervallen voordat je deze reis op het groene Bolaven plateau eindigt.

Reisexpert Eric in Thailand kent Laos op zijn duimpje. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Hoogtepunten Laos

Stel je reis Laos op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je reis Laos in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Eric, onze lokale reisexpert.

Route Laos Hoogtepunten reis

 • Luang Prabang, start van je Laos Hoogtepunten reis
 • Phonsavan
 • Vang Vieng
 • Vientiane
 • Khong Eiland
 • Bolaven Plateau
 • Pakse
 • Einde van je Laos Hoogtepunten reis

Dag 1 – Aankomst in Luang Prabang
‘Sabaidee’. Bij aankomst in Luang Prabang word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Luang Prabang ligt aan de oevers van de Mekong rivier en wordt omgeven door bergen. Geniet van de bijzondere sfeer van deze unieke stad tijdens je verblijf. De sightseeing van vandaag is afhankelijk van je aankomsttijd. Een aanrader is om de treden van Mount Phousy te beklimmen en te genieten van het uitzicht op de stad & de rivier.

Dag 2 – Luang Prabang
Luang Prabang is de voormalige koninklijke hoofdstad en staat bekend om zijn oude tempels en romantische omgeving. Vanwege het  compacte formaat van het schiereiland is Luang Prabang het beste te voet of met de fiets te verkennen. In de ochtend begin je aan een wandeltocht en breng je een bezoek aan het Nationaal Museum (voorheen bekend als het Koninklijk Paleis), Wat Xieng Thong, Wat Sen en Wat mei. Ook kun je per boot een bezoek brengen aan de Pac Ou grotten.

hoogtepunten Laos

Dag 3 – Luang Prabang
Als je vroeg opstaat, heb je een goede kans om het dagelijkse Lao ochtendritueel te zien waarbij de lokale bevolking de monniken voedsel aanbiedt. Na het ontbijt kun je een dagtocht maken naar de Kuang Si watervallen. Het overvloed van water vormt een prachtig schouwspel van de natuur. Onder de watervallen kun je lekker afkoelen en zwemmen in het water. Onderweg kom je langs verschillende landschappen, teakbossen en dorpen. In de buurt van de watervallen kun je een opvangcentrum bezoeken waar de met uitsterven bedreigde zwarte Aziatische beren worden opgevangen. Als er genoeg tijd is, kun je doorgaan naar Ban Phanom of Ban Xiang Lom. Dit zijn weversdorpen waar  je geweven stoffen met Laotiaanse motieven kunt kopen.

Dag 4 – Luang Prabang naar Phonsavan
Na het ontbijt ga je naar Xieng Khouang, de thuisbasis voor de Vlakte der Kruiken. Onderweg kom je langs hoge bergen en karstformaties. Er zijn verschillende stops met een bezoek aan kleine dorpjes. Je zult merken dat veel huizen weefgetouwen hebben waar de familie kleding, tassen en andere accessoires mee maakt.

hoogtepunten Laos

Dag 5 – Phonsavan: excursie Vlakte der Kruiken
Vandaag ga je op excursie naar de Vlakte der Kruiken en het omliggende gebied. De kruiken zijn waarschijnlijk 2000 jaar oud, maar er is geen duidelijk bewijs. Archeologen zijn nog steeds aan het onderzoeken wat het specifieke doel was van de potten. Voordat je weer terug gaat kun je nog genieten van de zonsondergang.

Dag 6 – Phonsavan naar Vang Vieng
’s Morgens vertrek je vanuit Phonsavan naar Vang Vieng. Onderweg zijn er verschillende stops om te genieten van het uitzicht. Aan het einde van de middag kom je aan in Vang Vieng, een klein dorpje gelegen in een groot karstgebergte omgeven door weelderige groene rijstvelden.

hoogtepunten Laos

Dag 7 – Vang Vieng
Vandaag heb je een vrije dag in Vang Vieng. Zo kun je de stad en het nabijgelegen platteland gaan verkennen tijdens een fietstocht. Een alternatief is ‘tuben’ over de Nam Song rivier. Vang Vieng is een geschikte plek om even lekker tot rust te komen.

Dag 8 – Vang Vieng naar Vientiane
Na het ontbijt reis je naar de hoofdstad van Laos. Vientiane is een gemoedelijk stadje aan de oevers van de Mekong rivier. ’s Middags kun je zelf de stad in gaan voor sightseeing, zoals de Patuxai (Arc de Triomph), Wat Si Saket en de indrukwekkende Pa That Luang. Ook een bezoek aan de ochtendmarkt mag niet ontbreken. Hier kun je ronddwalen en zilver, zijde of andere souvenirs kopen. In de avond kun je over het pad langs de Mekong rivier wandelen en genieten van de zonsondergang.

hoogtepunten Laos

Dag 9 –  Vientiane
Vandaag heb je een vrije dag in Vientiane. Het is wel de grootste stad van Laos, maar met 250.000 inwoners voelt het meer als een groot dorp. Er is genoeg te doen in de stad; zo lopen er een aantal brede boulevards door de stad en er is zelfs een hele Franse wijk. Omdat het niet zo groot is, kun je alles prima te voet of per fiets bekijken. Of als je in een minder actieve bui bent, kun je ervoor kiezen om met de tuktuk of songthaew de stad rond te gaan.

Dag 10 – Vientiane naar Khong Island
Vroeg in de ochtend vlieg je naar Pakse. Bij aankomst rijd je over een brug de Mekong rivier over naar Champasak. Hier bezoek je de heilige Khmer tempel van Wat Phu. Dit complex vormde de oostelijke grens van het Khmer-rijk in de 4e eeuw. Later in de middag rijd je verder en reis je per veerboot naar Khong Island. Dit eiland is een van de grotere bewoonde eilanden in het gebied van de ‘Si Pan Don’. Khong Island kan het beste per fiets worden verkend.

hoogtepunten Laos

Dag 11 – Khong Island
Per boot ga je vandaag Si Phan Don, oftewel de 4000 Islands, verkennen. Hier is de Mekong rivier op zijn breedst. Tijdens het regenseizoen kan hij wel 12 km breed worden. Wanneer het water zich terugtrekt, onstaan er allemaal kleine eilandjes. In de verte kun je het gebulder van de Khone Phapheng en de Li Phi watervallen al horen. Deze zul je vandaag ook bezoeken. In de omgeving van de watervallen leven ongeveer 100 zoetwater dolfijnen. Ban Hang Khon is een van de weinige plekken op aarde om deze met uitsterven bedreigde dieren te spotten.

Dag 12 – Khong Island naar Bolaven Plateau
Na het ontbijt maak je een mooie rit over de brug door het Laotiaanse platteland en langs dorpen, tempels en velden. De weg maakt uiteindelijk plaats voor een zandweg naar de groene Bolaven Plateau. Je overnacht in het dichte regenwoud met uitzicht op twee watervallen.

hoogtepunten Laos

Dag 13 – Bolaven Plateau naar Pakse
‘s Morgens heb je de vrije keuze om te doen waar je zin in hebt. Voor degene die wat actiefs willen doen zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je verschillende trekkingen maken in dit prachtige gebied. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Dan Sin Say Plateau. Je wandelt door koffieplantages en door lokale dorpen. Na de lunch rijd je verder naar Pakse.

Dag 14 – Pakse naar Bangkok
Vandaag is je reis met hoogtepunten Laos helaas ten einde gekomen en vlieg je vanuit Pakse terug naar Bangkok.

hoogtepunten Laos

Prijsinformatie reis hoogtepunten Laos

Reisduur reis hoogtepunten Laos 14 dagen/13 nachten
Reissom reis hoogtepunten Laos Vanaf € 1555,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, genoemde excursies
Exclusief Internationale vlucht, binnenlandse vluchten (ongeveer €130,- pp.), optionele excursies, overige maaltijden, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Laos Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Eric helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis hoogtepunten Laos

Vliegtickets Laos

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een hoogtepunten Laos rondreis

Wil je een rondreis Laos maken? Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Laos op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Laos.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!