Jaya House River Park Hotel

Een bijzonder en duurzaam hotel in Siem Reap
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Jaya House River Park Hotel in Siem Reap

De belangrijkste reden voor een verblijf in Siem Reap tijdens je reis door Cambodja is natuurlijk een bezoek aan de wereldberoemde Angkor tempels. Na een volle dag rondtoeren over de hobbelige wegen die de tempels met elkaar verbinden, is er niets fijner dan lekker verwend worden in het Jaya House River Park Hotel. Hier doen lokale jongeren er alles aan om jouw verblijf onvergetelijk te maken. En weet je wat helemaal geweldig is? Dit hotel in Siem Reap is 100% plasticvrij!

Hotel Siem Reap

Hotel Siem Reap: Volledig ontspannen

Bij binnenkomst in het Jaya House River Park Hotel zie je het meteen: deze plek straalt niets anders dan rust uit. Het receptiepersoneel verwelkomt je, biedt een ijskoud welkomstdrankje aan en begeleidt je naar je luxe kamer. In het tropische zwembad zoek je verkoeling van het hete Cambodja. De dames van de massagesalon kneden al je knopen weg en het keukenpersoneel verwent al je smaakpapillen. Als de zon langzaam wegzakt achter het bruisende stadsgezicht van Siem Reap, zit jij met een ijskoud drankje op het dakterras. Dit is puur genieten.

Hotel Siem Reap

Lokale jongeren krijgen een kans

Dat de eerste vrouwelijke tuktuk-chauffeur van Cambodja juist hier werkt is geen toeval. Het zit in het DNA van dit hotel in Siem Reap om kwetsbare groepen een kans te geven. Het personeel bestaat uit kansarme jongeren uit de omgeving. Op kosten van het hotel volgen ze Engelse lessen en krijgen ze cursussen om hun horecavaardigheden te ontwikkelen. Zo worden ze klaargestoomd voor een succesvolle carrière in de horeca.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor kleinschalige en duurzame hotels in Cambodja? Wij zetten onze favorieten op een rij!

Christian de Boer, people manager

Aan het roer van het bedrijf staat de Nederlandse Christian de Boer. Hij woont al jaren in Siem Reap en runt sinds 2016 het Jaya House River Park Hotel. Hij is niet zomaar een manager. Christian doet alles net even anders: “We geven het personeel meer dan een baan. Ze krijgen een kans om zich te ontwikkelen. Juist de jongeren die het minder getroffen hebben in het leven”, legt hij uit. “We zetten ze in op de plekken waar ze het beste tot hun recht komen. De vrolijke Krem, die bij de koffie-automaat staat, voelde zich totaal niet op z’n gemak bij de receptie. Maar hij heeft ontzettend veel plezier achter de bar. Daarom is hij nu onze beste barista.”

Hotel Siem Reap

800 bomen voor Siem Reap

Christian plant niet alleen zaadjes die zorgen voor een gouden toekomst van ‘zijn’ jongens en meiden. Als manager gelooft hij dat hij een positieve rol kan spelen bij de oplossing van het milieuprobleem. In ieder geval binnen zijn eigen bedrijf en in de hotellerie. Zo heeft het personeel van het Jaya House River Park Hotel onder zijn leiding al meer dan 800 bomen geplant langs de ontboste oevers van de rivier die voor het hotel langs stroomt. “We zijn er nog lang niet. Het doel is 10.000 bomen!”, geeft hij glimlachend toe. Ook op deze manier draagt het hotel in Siem Reap een steentje bij.

Hotel Siem Reap: Refill not Landfill

Daarnaast is Christian één van de oprichters van het grensoverschrijdende Refill Not Landfill. Daarmee wil hij een einde maken aan het onnodig gebruik van plastic waterflesjes. “Het principe is simpel: zorg dat je een hervulbare fles bij je hebt, dan zorgen wij ervoor dat je die in zoveel mogelijk hotels kunt vullen met drinkwater.” Bij Jaya House River Park Hotel krijgt elke gast een speciale Refill Not Landfill-fles cadeau. “Plastic flessen zijn hier verboden. Steeds meer hotels volgen ons voorbeeld.” Inmiddels is Refill Not Landfill actief in verschillende Aziatische landen, zoals Thailand, Vietnam, Laos, Indonesië en Sri Lanka.

Dit hotel is een perfect voorbeeld van hoe toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Wij delen nog meer verhalen over de positieve effecten van toerisme.

Hotel Siem Reap

Hotel Siem Reap: Gemaakt in Cambodja

Als kers op de taart is Christian de initiatiefnemer van de Made in Cambodia Market. Dat is een markt in het centrum van de stad waar traditionele Cambodjaanse souvenirs worden verkocht. Hier kom je geen’ Made in China’ labels tegen. Alles wordt gemaakt door lokale handwerkers. Zo profiteren zij ook van het toerisme in hun stad.

Het bruisende hart van de stad bevindt zich op loopafstand van het hotel, dus ga gerust nog even wat drinken. Met de mobiele telefoon die alle gasten van het hotel krijgen bel je één van de chauffeurs. Zij komen je meteen in de Jaya House-tuktuk ophalen. Voordat je het weet leg je je hoofd te rusten op het zijdezachte kussen van je kingsize bed. Slaap zacht.

Je eigen reis door Cambodja

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Cambodja na het zien van dit mooie hotel in Siem Reap? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jurry, de specialist die al jaren in Cambodja woont. Geef Jurry je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis door Cambodja of de beste reistijd.

Meer inspiratie?

Wil je meer lezen over Cambodja en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over onze kleinschalige hotels of over eten bij de locals. Reisbloggers Daisy en Patrick reizen al meer dan twee jaar de wereld rond en zijn ook in Cambodja geweest. Hier lees je hun blogs over Cambodja.

Maak kennis met Jurry, de reisexpert die al jaren in Cambodja woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Cambodja reizen. 

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!