Tijdens een rondreis door Ecuador overnacht je zo veel mogelijk in kleinschalige hotels. De hotels liggen vaak op een prachtige locatie op loopafstand van de hoogtepunten van de stad of geheel omringd door de natuur middenin de jungle. De gastvrijheid van het personeel in de hotels is groot en je kunt genieten van heerlijk lokaal eten in de restaurants van de hotels of lodges. Hieronder vind je meer informatie van een aantal van de hotels Ecuador die wij gebruiken.

Quito – La Gardenia
Dit hotel is gebouwd in een pas gerenoveerd oud huis. Het hotel combineert het koloniale met het moderne en is hiermee uniek in Quito. La Gardenia ligt op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Vanaf het balkon of dakterras heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Het hotel heeft maar 9 kamers en kan je daardoor een heel persoonlijke service bieden.

Hotels Ecuador - Chamanapamba

Baños – Chamanapamba
Deze hosteria ligt op een landelijke locatie op ongeveer 4 kilometer van het stadscentrum. Vanuit de tropische tuinen met diverse fruitsoorten heb je een prachtig uitzicht op de omringende groene bergen. De houten bungalows hebben uitzicht op de rivier en zijn gebouwd met respect voor de natuur en met producten uit de omgeving.

Hotels Ecuador - Dona Esther

Otavalo – Hostal Doña Esther
Dit hostal is van een Nederlandse eigenaresse en is centraal gelegen, vlakbij het centrale park. Het heeft met haar 12 kamers met houten vloeren en een binnenplaatsje een unieke sfeer. In het winkeltje vind je handwerkproducten waarvan een deel van de opbrengst naar een sociaal project gaat.

Hotels Ecuador - Hacienda Pinsaqui

Otavalo – Haciënda Pinsaqui
Deze haciënda was vroeger een textielfabriek, maar is verbouwd tot een comfortabele slaapplaats.  Simon Bolivar was hier een terugkerende gast. Nu heeft de haciënda nog steeds het historische karakter weten te behouden. Er zijn 30 kamers met open haard, en alle kamers hebben een verschillend karakter. De medewerkers zorgen voor een warmwaterkruik in je bed tijdens het aansteken van de haard.

hotels ecuador

Guamote – Guesthouse Inti Sisa
Het stadje Guamote ligt middenin de Andes. Op donderdag vindt hier een grote, kleurrijke markt plaats. Het Inti Sisa Guesthous behoort tot een stichting  die in 1999 is opgericht om met hulp van praktische workshops de toekomst van de indianenbevolking van Guamote en omliggende dorpen te verbeteren. Inti Sisa geeft computer workshops, naailessen en muzieklessen aan kinderen en ouderen en beschikt ook over een kinderdagverblijf. Het guesthouse is gezellig ingericht met comfortabele kamers en serveert heerlijk eten.

Hotels Ecuador - Casa del Aguila

Cuenca – Casa del Aguila
Het kleinschalige hotel Casa del Aguila is een prachtig hotel in koloniale sfeer.  De comfortabele kamers zijn volledig in koloniale stijl ingericht met veel oog voor detail. Casa del Aguila ligt op loopafstand van het belangrijkste plein van de stad en binnen 10 minuten ben je bij de oever van de rivier.

hotels ecuador

Isinlivi – Llullu Llama Eco lodge
Llullu Llama Eco Lodge ligt middenin de Andes, aan de rand van het dorpje Isinlivi, en vormt het perfecte beginpunt van de beroemde Quilotoa Loop Trekking. De lodge is omgeven door een tuin waarin lamas grazen en is gebouwd in lokale stijl. Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de groene bergen. Er zijn kamers en cabañas (huisjes) verspreid over het terrein. De cabañas zijn voorzien van een eigen haardvuur. Llumu Llama Eco Lodge beschikt over een spa, met een door zonne-energie verwarmde jacuzzi, een sauna en turks stoombad. Voor het eten van de lodge wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit het dorp. Naast de meerdaagse Quilotoa Loop kun je vanuit de lodge ook prachtige dagwandelingen maken.

Hotels Ecuador - Itamandi

Tena – Lodge Itamandi
Deze ecolodge ligt middenin de Amazone en is alleen te bereiken per boot. De lodge is gebouwd met respect voor de natuur. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals wandeltochten en een bezoek aan een van de stammen die hier leven. Je komt heerlijk tot rust zonder telefoonsignaal en kunt dan ook niets anders dan genieten; van de natuur tot aan de verse vruchtensappen aan de rand van het zwembad.

hotels ecuador

Cuya Beno – Jamu Lodge
Jamu Lodge ligt middenin het Cuya Beno Reservaat, een reservaat in het Amazonegebied in het noordoosten van Ecuador. Je verblijft in een comfortabele houten hut met eigen badkamer. Vanuit de lodge maak je prachtige wandelingen en boottochten door het regenwoud, op zoek naar dieren, en bezoek je een indianendorpje in de omgeving. Jamu Lodge doet er alles aan om de natuur zo veel mogelijk te beschermen. De elektriciteit werkt op zonne-energie, het afvalwater wordt door de lodge gezuiverd, er wordt zo weinig mogelijk afval geproduceerd en het afval wordt gescheiden en waar mogelijk gerecycled. Het hout voor de bouw van de lodge komt van duurzame bosbouw en de lodge creëert inkomsten en werkgelegenheid voor de indianenbevolking in het gebied.

hotels ecuador

Reservaat Maquipucuna – Maquipucuna Lodge
Maquipucuna Lodge is een sfeervolle lodge middenin het Maquipucuna-reservaat, op slechts 45 minuten rijden van Quito. De nevelwouden van Maquipucuna strekken zich uit over een hoogte van 900 meter tot bijna 2700 meter boven zeeniveau en de biodiversiteit bij Maquipucuna is vergelijkbaar met die van het Amazone-regenwoud. Je vind hier dan ook een grote verscheidenheid aan vogels en orchideeën. Zo kun je hier de toekan barbet, het feloranje rotshaantje, de bergtoekan, en de quetzal spotten. Maquipucuna is bovendien de enige plek in Ecuador waar je de brilbeer kunt spotten! Maquipucana Lodge is gebouwd met natuurlijke materialen en gaat bijna op in de omgeving. Tijdens een verblijf in de lodge maak je prachtige wandelingen door het gebied, op zoek naar dieren en vogels. Onderga na afloop van een wandeling een heerlijke chocolade massage!

Voorbeelden van hotels Ecuador

Deze hotels zijn een voorbeeld van de hotels Ecuador die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle hotels Ecuador worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Je eigen Ecuador Reis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Ecuador? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Reisexpert René woont al jaren in Ecuador. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd ecuador

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!