Hieronder volgt een beschrijving van enkele hotels Myanmar die we gebruiken. De hotels waarvan we gebruik maken tijdens een Myanmar rondreis beschikken over altijd gastvrij lokaal personeel. De meeste accommodaties zijn kleinschalige bungalowcomplexen en liggen op een goede locatie ten opzichte van de bezienswaardigheden. Op een aantal plaatsen kun je genieten van een zwembad.

 

Hotels Myanmar

Mandalay – Peacock Lodge

  • 9 kamers

Peacock Lodge is een gemoedelijk hotel met een fijne tuin. Het hotel heeft een goed restaurant waar Birmese gerechten worden geserveerd. Sommige kamers zijn voorzien van een eigen terras. Het personeel is erg vriendelijk en warm. Het hotel biedt ook fietsverhuur.

Hotels Myanmar

Hsipaw – Mr. Charles’ Guest House

  • 16 kamers

Dit vrij basic guesthouse is opgezet door meneer Charles in 1995, die als eerste van zijn familie niet de thee-industrie in ging. Hij startte met 6 kamers, en moest al snel hulp inroepen van zijn hele familie. Het guesthouse wordt nog steeds door de familie gerund en je hebt tegenwoordig ook een (duurder) hoteldeel.

hotels myanmar - little ecolodge

Nyaung Shwe – A Little Eco Lodge

  • 5 kamers

De Little Eco Lodge is een heerlijke plek om te verblijven. De lodge wordt gerund door een familie die geboren en getogen is in het gebied van het Inle meer. De accommodatie is ontworpen in traditionele stijl en wordt omringd door een mooie tuin. De kamers zijn sfeervol en comfortabel met oog voor detail. Voor de vriendelijke familie is duurzaam werken heel natuurlijk en vanzelfsprekend. Je maaltijd wordt bereid met ingrediënten uit eigen tuin, die ecologisch verbouwd worden. Voor de douche wordt opgevangen regenwater gebruikt, wat wordt verwarmd door zonnecollectoren en de verlichting werkt op zonne-energie. De zeepjes en shampoo die worden verschaft zijn op natuurlijke basis. Bovendien gaat een deel van de winst van de lodge naar de ontwikkeling van de gemeenschap, waaronder gezondheidszorg en onderwijs. De logde organiseert tours en trekkings in de omgeving.

Robert, blogger van Traveljunks verbleef in a Little Eco Lodge en vertelt over zijn ervaringen.

Hotels Myanmar

Maymyo – Hotel Pyin Oo Lwin

  • 40 kamers

Dit hotel ligt naast de Botanische tuin van Pyin Oo Lwin en is de perfecte uitgangsbasis om de stad te verkennen. Het kleinschalige hotel bestaat uit 40 kamers in de vorm van bungalows, en zijn ingericht met het oog om complete rust en harmonie uit te stralen. Je vindt onder andere een open haard die je warm houdt tijdens koude nachten. Daarnaast kun je genieten van het zwembad (deels overkapt) en de tuin vol planten en bruggetjes.

Hotels Myanmar

Bagan – Bagan Thande Hotel

  • 81 bungalows

Dit hotel beschikt over verschillende categorieën bungalows, waarbij de River View bungalows gekozen zijn. Het bijzondere is dat het hotel in het Oude Bagan ligt, en daarmee een van de weinige is. De tempels zijn letterlijk om de hoek, en na een dag lopen kun je je ontspannen in het zwembad van het hotel, of in de tuin aan de oevers van de rivier genieten van de zonsondergang.

Hotels Myanmar

Pyay – Lucky Dragon hotel

  • 30 kamers

Het Lucky Dragon hotel is een comfortabel hotel in het plaatsje Pyay, op een kleine 100 meter verwijderd van het centrum. De kamers bestaan uit bungalows en zijn voorzien van alle gemakken. Het hotel beschikt over onder andere een zwembad en een restaurant waar je verschillende keukens kunt uitproberen.

Hotels Myanmar

Ngapali – Bay View hotel

  • 45 villa’s

Dit hotel ligt letterlijk op het strand en bestaat uit villa’s. Elke villa heeft uitzicht op zowel de baai als het strand en ze zijn gebouwd met lokale producten. Het hotel is het beste hotel in deze plaats en wordt, naast de locatie, ook om haar service geprijsd.

Hotels Myanmar

Mrauk U – Shwe Thazin hotel

  • 42 kamers

Het Shwe Thazin hotel ligt op een uitstekende plaats, op loopafstand van het belangrijkste tempelcomplex van Mrauk U. De kamers zijn gebouwd in bungalowstijl en biedt een persoonlijke service.

Hotels Myanmar

Ngwe Saung Beach – Emerald Sea Resort

  • 23 kamers

Emerald Sea Resort ligt aan het uitgestrekte strand van Ngwe Saung Beach. Bij de bouw van het hotel is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lokale materialen. Het resort beschikt over een buitenzwembad en een restaurant waar Europese en Aziatische gerechten geserveerd worden, uiteraard met een uitgebreide keuze aan seafood. De comfortabele en sfeervolle kamers zijn voorzien van airconditioning. In de spa kun je genieten van ene massage. Je kunt een fiets huren bij het hotel om de omgeving te verkennen.

hotels myanmar

Zikhone in Rakhine – Arakan Nature Lodge
Arakan Nature Lodge is een heerlijke lodge aan een prachtig, verlaten strand, omgeven door bossen met hier en daar een klein dorpje. De lodge is volledig met de hand gebouwd door lokale “timmerteams” uit de directe omgeving en in overeenstemming met de traditionele huizen in het gebied. De oprichters willen comfort bieden in een natuurlijke, onopgesmukte omgeving. Duurzaamheid staat centraal bij Arakan Nature Lodge. De lodge draait 100% en 24 uur per dag op zonne-energie, er wordt gebruik gemaakt van composttoiletten en afvalwater wordt gerecycled. De lokale bevolking wordt zo veel mogelijk bij de lodge betrokken, door middel van het creëren van werkgelegenheid en door producten van hen af te nemen. Het credo van de lodge is: Let’s celebrate simplicity together, iets wat je op een aangename manier zult ervaren wanneer je in de lodge verblijft. .

Voorbeelden van hotels Myanmar

Deze hotels zijn een voorbeeld van de hotels Myanmar die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle hotels worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Je eigen rondreis met hotels Myanmar

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis langs deze Hotels Myanmar? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert in Myanmar. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Nwai, de Better Places reisspecialist in Myanmar, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat

Veiligheid Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!