Hotels in Tanzania

Een overzicht van de mooiste hotels en lodges in Tanzania
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De hotels en lodges in Tanzania

Hieronder volgt een beschrijving van Tanzania hotels die wij gebruiken. Waar mogelijk maken wij gebruik van kleinschalige hotels. In alle hotels staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Tijdens een safari in Tanzania maken we regelmatig gebruik van zogenaamde tented camps. Een tented camp heeft niet zoveel met kamperen te maken, De muren zijn van tentzeil maar in de tent staan normale bedden, en er is een aparte badkamer met douche en toilet. ’s Nachts hoor je de dierengeluiden maar in de tent ben je absoluut veilig. Een aantal van de camps heeft zelfs een zwembad. Zo proberen we bij Better Places op een duurzame manier jouw reis te verzorgen en je een extra speciale ervaring te geven.

Reisexpert Karin die al jaren in Tanzania woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Hotels tanzania

Hotels Tanzania – Prachtige lodge met een goed doel

 • Kleinschalig
 • Vul je waterfles bij
 • Heerlijk eten met eigen groentetuin en bakkerij

Deze lodge is opgericht door een artsenechtpaar. Na hun pensionering pachtten Joris en Marise een stuk grond met twee grote heuvels. Op de ene heuvel startten ze een kindertehuis en op de andere een lodge. Met de inkomsten uit de lodge wordt het kindertehuis gefinancierd. Slaap je in de lodge, dan draag je vanzelf je steentje bij aan het tehuis. Elke dag kun je een bezoek brengen aan het tehuis, om te voetballen met de kinderen of hen bij hun huiswerk te helpen. De lodge zelf heeft een heerlijk zwembad met ligbedden en je slaapt in een mooie tent.

Hotels tanzania

Tented lodge pal naast Tarangire National Park

 • 16 tented lodges & twee familie cottages
 • Prachtige uitzichten
 • Geniet van de geluiden en uitzichten over het wild

Deze tented lodge ligt in de buurt van de Sangaiwe poort naar het Tarangire National Park en heeft een prachtig uitzicht over Lake Burunge. Deze accommodatie biedt de reizigers een comfort in tenten, met fijne lokale service en heerlijk vers voedsel. Elke tent is voorzien van een mooie veranda, en er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.

 

Hotels Tanzania – Op bezoek bij de Masaai

 • Zeer duurzaam! Zonne energie en vul je waterfles bij
 • Kleinschalige lodge met intiem contact

In deze lodge maak je kennis met de meest tot de verbeelding sprekende stam van Afrika: De kleurrijke Masaai. Het is een zeer bijzondere bestemming. De lodge ligt midden in Masaai land. Je slaapt er in Masaai huten en vanaf de kamer en zelfs vanaf het toilet heb je uitzicht op de Kilimanjaro (als de wolken meewerken). De lodge wordt gerund door uitsluitend Masaai die vol enthousiasme hun tradities met de gasten willen delen. Maak een nature walk met een Masaai, de jongere kinderen kunnen er op een ezel meerijden. Er is een fijn zwembad aanwezig.

Hotels Tanzania

Verblijf in het Serengeti National Park

 • 10 comfortabele tented lodges
 • Heerlijke veranda met schaduw
 • Het gehele kamp wordt aangedreven door zonne-energie

Dit mooie tentenkamp bevindt zich in het Serengeti National Park en biedt de bezoekers traditionele Tanzaniaanse gastvrijheid en heerlijk eten. In de buurt van het kamp komen het hele jaar door veel dieren voor door de constante aanwezigheid van water. Het gebied staat dan ook bekend om het spotten van leeuwen, luipaarden en grote kuddes olifanten.

Tanzania heeft erg veel mooie accommodaties en de lokale reisspecialist Karin kent ze allemaal. Vraag haar voor meer advies en de beschikbaarheid van de hotels.

Hotels Tanzania

Hotels Tanzania – Fijne onderbreking van je safari

 • 32 cottages
 • Voor ieder wat wils

Deze safari lodge biedt je de perfecte mogelijkheid om bij te komen van je mooie safari’s. Een eenvoudig comfort en een klein toevluchtsoord van de rand van de stad Karatu. Reizigers kunnen hier een pauze nemen van de stoffige wegen en kunnen genieten van een heerlijke keuken, mooie tuinomgeving en gastvrijheid.

Hotels Tanzania

Midden in de Tanzaniaanse bush

 • 12 grote tenten
 • Perfect uitgangspunt voor je safari 

Gelegen in Seronera, het centrum van de Serengeti, is deze lodge ideaal voor je safari’s in alle regio’s van het National Park. In de prachtige omgeving heb je uitzicht op de vlaktes en valleien, en word je omgeven door wilde dieren. Dagelijks worden heerlijke lokale maaltijden klaargemaakt voor je. Het kamp mengt zich perfect in de natuur, om zo in harmonie met de Serengeti te bestaan.

Hotels Tanzania – In het hartje van Stone Town

 • Kleinschalig met 9 kamers
 • Een heerlijk zwembad om af te koelen

Dit prachtig gerenoveerde hotel ligt in hartje Stone Town en werd gebouwd in 1860. De slechts 9 kamers zijn sfeervol ingericht met Afrikaanse en Arabische invloeden. In de tuin is een klein zwembad om af te koelen. Elke kamer is individueel ingericht met heldere kleuren en antieke meubels.

Hotels Tanzania

Bijzondere safari overnachtingen

 • Volledige onderdompeling in de natuur
 • 10 tenten die de Grote Migratie volgen

Elke tented lodge is ruim met grote bedden, een eigen badkamer en grote ramen voor extra frisse lucht en een mooi uitzicht over het landschap. De lodge is perfect voor het volgen van de grote migratie aangezien de tenten mee kunnen gaan met de tocht van alle wilde dieren. Dit is een eersteklas gamewachting ervaring en zo wordt je volkomen ondergedompeld in de natuur!

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Hotels Tanzania

Hotels Tanzania – Prachtig gelegen en luxe lodge

 • 18 ruime cottages met eigen veranda
 • Heerlijke setting in de natuur
 • Zwembad

Marera Valley Lodge ligt dicht bij Karatu en met gemakkelijke toegang tot het Ngorongoro kratergebied. De Lodge ligt in een mooie landelijke omgeving met aangelegde tuinen. 18 ruime kamers liggen verspreid over een groot zwembad en elk huisje heeft een eigen terras, open haard en een fantastisch uitzicht. Je waant je hier in een rustige en luxe omgeving.

Relaxen op het tropische eiland Zanzibar

 • Kleinschalig en comfortabel
 • Vul je waterfles bij
 • 14 kamers

Het is een aanrader om je rondreis door Tanzania af te sluiten op het tropische eiland Zanzibar. In de kustplaats Jambiani ligt dit kleinschalige hotel dat slechts 14 kamers heeft. Er is een mooi zwembad en het resort ligt direct aan het strand.  De plaats Jambiani is een authentiek vissersdorp, ver van het massatoerisme en de grote resorts. Naast het idyllische strand zul je er ook het lokale leven ervaren. Spelende kinderen op het strand, dorpsbewoners klussend aan hun bootje en de vrouwen die zeewier verzamelen tijdens het laagtij.

Je eigen Tanzania rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere hotels in Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert die al jaren in Tanzania woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een mooie reis door Tanzania op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tanzania of de beste reistijd Tanzania.

Voorbeelden van Tanzania hotels

Deze hotels zijn een voorbeeld van de hotels en lodges die in Tanzania die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle hotels worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Je eigen Tanzania rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert in Tanzania. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!