Tijdens je Vietnam reis overnacht je in kleinschalige hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De locatie van de hotels is over het algemeen op loopafstand van de verschillende bezienswaardigheden. In de restaurants worden heerlijke traditionele Vietnamese gerechten geserveerd, en in sommige hotels en homestays kun je ze ook zelf leren maken. Hieronder volgt een omschrijving van een aantal voorbeelden van de hotels in Vietnam die wij gebruiken.

Je eigen rondreis Vietnam op maat

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hang, onze reisexpert in Vietnam. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Vietnam reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Vietnam of de beste reistijd Vietnam.

hotels Vietnam

Pu Luong Retreat
Pu Luong Retreat is prachtig gelegen, middenin Natuurreservaat Pu Luong, een bergachtig gebied met oneindig veel rijstvelden en kleine dorpjes waar de bevolking nog op een traditionele manier leeft. De lodge is een van de weinige accommodaties in het gebied en biedt reizigers de kans om Vietnam te beleven in een rustige en afgelegen omgeving.

Eco Lodge                                                                                                                                                                                         

Pu Luong Retreat is een echte eco-lodge. Het beschikt over een zwembad, die op een ecologisch verantwoorde manier wordt schoongehouden, zonder gebruik van chloor of andere chemicaliën. Het water van het zwembad wordt regelmatig ververst, en dient voor irrigatie van de omliggende velden. De lodge is gebouwd met de hulp van de lokale bevolking en met gebruik van duurzame materialen uit de omgeving. Het personeel is grotendeels uit de directe omgeving afkomstig en iedereen wordt geschoold in duurzaamheid. Het afval wordt gescheiden en zo veel mogelijk gerecycled en het eten wat geserveerd wordt, wordt ecologisch verbouwd.

hotels Vietnam

Hanoi – May De Ville Old Quarter
In het oude deel van Hanoi ligt het May De Ville hotel. Het hotel laat het oude Hanoi zien en is tegelijkertijd met de moderne tijd meegegaan. May De Ville Old Quarter is perfect gelegen, vlakbij alle hoogtepunten van de stad en slechts 100 meter van het poppentheater.

hotels Vietnam

Hanoi – Hanoi Charming
Hanoi Charming is onderdeel van een groep van meerdere Charming Hotels. Het hotel ligt in het centrum van het oude deel van Hanoi, op loopafstand van het Sword Lake. Het hotel heeft een gezellig restaurant waar je traditioneel Vietnamees kunt eten.

hotels Vietnam

Hue – Villa Hue
Villa Hue is een boetiekhotel in het centrum van Hue, vlakbij de Perfume River. Het bijzondere van dit Vietnamese hotel is dat het een trainingscentrum is voor de studenten van het Hue Tourism College. Zij krijgen hier hun eerste praktijkervaring in een hotel. Je kunt hier zelf ook wat bijleren in een Vietnamese kookcursus, waarbij producten uit de directe omgeving worden gebruikt.

hotels Vietnam

Hue ecolodge
Hue Ecolodge is gebouwd met liefde voor het land en de natuur. De lodge heeft 10 bungalows, allemaal gebouwd van natuurlijke materialen: bamboe, hout, rotan en stro. Alle bungalows zijn voorzien van een eigen tuin. In de omgeving kun je onder andere een kookles volgen, fietsen en een boottochtje maken.

hotels vietnam

Hue – Tam Tinh Vien homestay
Tam Tinh Vien homestay is eigenlijk een klein guesthouse dat door een Vietnamese familie gerund wordt. De kamers liggen rond een bloemrijke tuin en zijn voorzien van een eigen badkamer. Alle opbrengsten van de homestay gaan naar een project dat ervoor zorgt dat kinderen uit arme gezinnen naar school kunnen. Tam Tinh Vien homestay is gunstig gelegen en biedt fietsverhuur.

hotels Vietnam

Hoi An – Ancient house
Het Ancient House is een resort dat een replica is van het oude Hoi An, compleet met huisjes met daken van klei, smalle straatjes en vijvertjes. Het hotel is opgericht in 2003, maar het 200 jaar oude huis is al 5 generaties lang in de familie. Het is de enige plaats in de omgeving waar er nog 100% traditionele Vietnamese rijstnoedels worden gemaakt, die in allerlei heerlijke gerechten geserveerd worden.

hotels Vietnam

Ngoc Son Ngo Luong – Homestay
Verblijven in een homestay is een bijzondere ervaring waarbij je het echte leven ervaart. Deze homestay in Ngoc Son Ngo Luong is een onderdeel van een community-based toerisme project van het dorp en het Spaanse Fundación Promoción Social de la Cultura, dat gestart is in 2010. De mensen hier houden zich met name bezig met het verbouwen van rijst, en ze laten je graag zien wat voor gerechten ze hiermee maken.

hotels Vietnam

Ho Chi Minh City – Asian Ruby
Dit Vietnamese hotel ligt in hartje HCMC. Het is een koloniaal hotel, gebouwd in Franse stijl. De locatie is perfect; in een rustige straat maar wel op loopafstand van onder andere het Opera House, de Notre Dame en Reunification Palace. Het personeel geeft je een warm welkom en is erg behulpzaam.

hotels Vietnam

Mai Chau – Mai Chau Ecolodge
De Mai Chau Ecolodge is geweldig gelegen op een kleine verhoging in de vallei en heeft hierdoor een perfect uitzicht over de karakteristieke rijstvelden en groene heuvels van Mai Chau. De lodge is gebouwd met lokale natuurlijke materialen en is zo ontworpen dat hij opgaat in het landschap.

hotels Vietnam

Phu Quoc – Thanh Kieu Resort 
Het Thanh Kieu Resort ligt aan het strand op het eiland Phu Quoc in het zuiden van Vietnam. Het resort bestaat uit een aantal bungalows in een bloemrijke tuin. Elke bungalow heeft een eigen badkamer en een overdekte veranda met zitje en hangmat. Je loopt zo naar het strand, waar comfortabele strandbedden staan. Het resort werkt op een duurzame manier. Zo wordt de elektriciteit opgewekt met zonne-energie, wordt het afval gescheiden en zo veel mogelijk gerecycled en zorgt het resort ervoor dat er geen afval in de zee verdwijnt.

Voorbeelden van hotels Vietnam

Deze hotels zijn een voorbeeld van de hotels Vietnam die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle hotels worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Reisexpert Hang is specialist in het organiseren van individuele Vietnam reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Vietnam. Geef Hang je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!