ZUID AFRIKA – OVERNACHTINGEN

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Tijdens een rondreis Zuid Afrika maken we gebruik van kleinschalige hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De meeste hotels in Zuid-Afrika worden gerund door Zuid-Afrikanen wat garant staat voor een oprechte lokale ervaring. Het eten is overheerlijk en komt uit de omgeving.  Wij werken zoveel mogelijk met bedrijven die zijn aangesloten bij Fair Trade Tourism , een onafhankelijke organisatie die eerlijk en verantwoord ondernemen in de toeristenindustrie stimuleert. Alleen bedrijven die aan strenge criteria voldoen mogen dit kwaliteitslogo voeren. Hieronder volgt een beschrijving van een aantal hotels Zuid Afrika die wij gebruiken.

hotels in Zuid-Afrika

Kaapstad – Antrim Villa
Antrim Villa is een guest house dat gebouwd is in een ouderwetse Engelse Victoriaanse stijl. Het interieur is geïnspireerd door de traditionele Zuid Afrikaanse stijl en biedt een rustige en warme sfeer. Antrim Villa is centraal gelegen in hartje Kaapstad. Een ontzettend mooie optie van alle hotels in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika hotels duurzaam

Timbavati Prive Reservaat – Umlani Bush Camp  
Umlani Bush Camp ligt in het Timbavati Prive Reservaat,  dit is onderdeel van het Kruger Nationaal Park. Umlani Bush Camp biedt een traditionele Afrikaanse ervaring en is gebouwd van natuurlijke materialen in originele Afrikaanse stijl. Umlani Bush Camp is bekend vanwege haar unieke setting, uitstekende service en heerlijke maaltijden.

zuid afrika overnachten kleine hotels

Hotels in Zuid Afrika: Swaziland – Shewula Mountain Camp
Shewula Mountain Camp is het eerste ecotoerisme project in Swaziland en is volledig in beheer van de lokale bevolking. Alle inkomsten komen ten goede aan de gemeenschap. Je kunt hier genieten van een prachtige zonsondergang, een rustgevende wandeling of een uitdagende fietstocht. Dit is absoluut een van de mooiste hotels in Zuid-Afrika.

overnachten in Zuid-Afrika

Greater Addo regio – Rosedale Organic Farm
Keith en Nondumiso verwelkomen je bij de Rosedale biologische citroen boerderij, waar je verblijft in een van de gezellige rieten huisjes. Rosedale ligt vlakbij het Addo Elephant Nationaal Park en biedt unieke biologische maaltijden in Afrikaanse stijl. Op de biologische boerderij kun je ook een rondleiding krijgen en meer leren over biologisch ondernemen.

zuid afrika fairtrade duurzame b&B

West Coast National Park – Duinepos Chalets
Duinepos Chalets is een paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers en bevindt zich midden in het West Coast Nationaal Park. Gebouwd met behulp van zand zakken en veelvuldig geroemd vanwege hun duurzame initiatieven levert Duinepos Chalets een enorme bijdrage aan Zuid-Afrika door middel van toerisme. Geniet van de complete rust van het Nationale Park en word wakker met het geluid van vogels.

hotels afrika duurzaam

Limpopo – Madi a Thavha Mountain Lodge
Madi a Thavha Mountain Lodge ligt in de Soutpansbergen. De stijlvol en kleurrijk ingerichte kamers, de uitstekende maaltijden en de warme gastvrijheid maken je verblijf tot een bijzondere ervaring.  In de lodge wordt gebruik gemaakt van natuurlijk water afkomstig uit de bergen en de lodge is grotendeels met gerecycled materiaal gebouwd. De lokale gemeenschap is nauw betrokken bij de lodge en tijdens je verblijf kun je hier op unieke wijze kennis mee maken.

lodge in afrika

Hotels in Zuid Afrika: Kaapstad – Mama Noks
Mama Noks verwelkomt gasten in haar huis in Gugulethu, Kaapstad. Met Mama Noks ben je verzekerd van een echte Afrikaanse ervaring en draag je tevens mee aan de ontwikkeling van Gugulethu. Bij aankomst wordt een traditioneel diner klaargemaakt. Als je wilt kun je meehelpen en meer leren over de bereiding van een aantal van de lekkerste lokale gerechten. Je slaapt in een speciale gastenkamer.

kleine unieke stays zuid afrika

Makushu (Limpopo provincie) – Homestay
Je bent te gast bij een lokale familie in het Venda dorp Makushu. Je wordt verwelkomd in het huis van de gastfamilie en zij zullen je de lokale gebruiken en tradities leren. Je overnacht in een privé kamer in het huis van je gastgezin. Er is geen badkamer aanwezig. Je wast je met een teil en het toilet is een gat in de grond. Het is terug naar de basis. Een mooiere manier om het leven in de lokale gemeenschappen te ervaren is er niet. Makushu ligt zo afgelegen dat er voor de gemeenschap weinig economische mogelijkheden zijn. Je verblijf vormt dus een belangrijke bijdrage aan de gemeenschap. De meeste mensen in het dorp spreken goed Engels en ze zijn enorm gepassioneerd en gemotiveerd om hun manier van leven te delen met anderen.

Voorbeelden van hotels in Zuid Afrika

Deze hotels zijn een voorbeeld van de hotels in Zuid Afrika die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle hotels worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Bijzonder overnachten in Zuid Afrika

Wij werken zoveel mogelijk met bedrijven die zijn aangesloten bij Fair Trade Tourism , een onafhankelijke organisatie die eerlijk en verantwoord ondernemen in de toeristenindustrie stimuleert. Alleen bedrijven die aan strenge criteria voldoen mogen dit kwaliteitslogo voeren.

Je eigen Zuid Afrika rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere Zuid Afrika excursies ? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid Afrika. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën met hotels in Zuid-Afrika of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!