Ga je een rondreis India maken? Dan kun je verschillende bijzondere India excursies toevoegen aan je reis. Hieronder volgt een beschrijving van enkele India excursies, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met lokale reisspecialist Shalome.

Delhi – per fiets door de smalle straatjes van Oud Delhi

In de smalle straatjes van Oud Delhi krioelt alles door elkaar: wandelaars, toeterende auto’s, scooters, ossenkarren en tuk tuks. Je daar doorheen verplaatsten op de fiets lijkt niet de meest logische manier, maar er is geen leukere manier om de oude stad te ontdekken. Je fietst met een kleine groep, en een gids- voor en achteraan de groep leiden je door het drukke verkeer. De fietstocht brengt je in verschillende wijken van de stad die behoorlijk van elkaar verschillen. Je maakt een aantal leuke stops en ontdekt plekken die je zelf nooit bezocht zou hebben.

India excursies

Jaipur – ontdek de Roze Stad per fiets

Wil je het echte Jaipur ontdekken, maak dan een fietstour door de smalle straatjes van de oude stad. Zo neem je een kijkje in de huizen, keukens en werkplaatsen van de inwoners. Je gaat in een klein groepje op pad en je lokale gids leert je alles over de geschiedenis van de stad. Je bezoekt de kleurrijke groenten- en fruitmarkten van Jaipur én je geniet van een traditioneel Rajasthaans ontbijt bij een familie thuis.

Huisgemaakt Indiaas eten met Authenticook

Authenticook biedt je de unieke mogelijkheid om bij een lokale familie te genieten van een huisgemaakte Indiase maaltijd. Een geweldige manier om heerlijke, huisgemaakte Indiase gerechten te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking. Lees de ervaring van Patrick en Daisy met deze India excursies.

India excursies

Jaipur – leer de geheimen van de Rajasthaanse keuken

Elke regio in India heeft haar eigen traditionele keuken. In Jaipur kun je een kookworkshop volgen bij Payal, een enthousiaste kok en foodblogger. Jullie doen samen inkopen op de markten van Jaipur en gaan aan de slag met het bereiden van traditionele gerechten, volgens de oude recepten van Payal’s familie. Je krijgt volop praktische tips, zodat je thuis ook de lekkerste Indiase gerechten op tafel kunt zetten.

Chandelao – een jeepsafari naar lokale dorpen

Wil je het plattelandsleven in India leren kennen, dan is een verblijf in het dorp Chandelao een aanrader. Het is slechts een uur rijden vanaf het drukke Jodhpur, maar je bent in een compleet andere wereld. In Chandelao slaap je in het prachtige fort Chandelao Garh. Tijdens een jeepsafari kun je de dorpen rond Chandelao bezoeken, die het thuis zijn van de Bishnoi-stam. Je brengt onder andere een bezoek aan de lokale pottenbakker, smid en goudsmid en bezoekt families die op een traditionele manier stoffen bedrukken.

india excursies

Udaipur – leer Indiase specialiteiten te koken

Wil je echt Indiaas leren koken, volg dan in Udaipur een kookworkshop bij mevrouw Shastri en haar familie. De workshop vindt plaats in hun eigen huis en je leert er verschillende Indiase gerechten te maken, zoals vegetarische curries en naanbrood. Ook het zelf maken van masala chai staat op het programma. Na afloop eet je gezellig samen met de familie je zelfgemaakte gerechten op.

Deogarh – maak een lokale treinrit

De treinrit van Deogarh naar Phulad in Rajasthan is een bijzondere ervaring. Je gaat aan boord van een oude trein die dateert uit de jaren dertig en in twee uur rijd je door een prachtig, ruig gebied. De voorzieningen zijn basic en de trein wordt vooral gebruikt door locals. Dat maakt dit ritje extra bijzonder: je hebt alle kansen om contact te maken met de nieuwsgierige Indiërs en samen een mooie treinrit te beleven.

india excursies

Mumbai – streetfood-tour

Mumbai staat bekend om haar gevarieerde en heerlijke aanbod aan streetfood. In een kleine groep ga je op pad om het beste streetfood van de stad te proeven. Bij Chowpatty Beach eet je beste vegetarische hapjes en je proeft zelfgemaakt ijs in een winkel van 120 jaar oud. Vervolgens bezoek je de bazaars van Mohammed Ali Road, beroemd om haar khau gallis (eetstraatjes), waar je lokale klassiekers als bhel puri en kebabs eet.

Mumbai – de sloppenwijken: kijk verder dan Slumdog Millionaire

De sloppenwijken van Mumbai kregen veel aandacht dankzij de film Slumdog Millionaire, maar deze wijken zijn meer dan alleen de woonplaats van de armen. Je vindt hier ook volop kleine winkels en zaken en de inwoners zijn erg gastvrij. Een gids laat je de openluchtwasserette Dhobi Ghat zien, hij legt uit hoe het er in de sloppenwijken aan toegaat en hij leidt je rond in de slums van Dharavi, waar een miljoen mensen wonen en werken. Je ziet allerlei lokale ondernemingen, van pottenbakkers tot zeepfabriekjes en van bakkertjes tot recyclingbedrijfjes. Daarnaast bezoek je de woongebieden van Dharavi, waar de variëteit aan culturen duidelijk wordt dankzij de tempels, moskeeën en kerken die er zij aan zij staan. De gidsen van Reality Tours & Travel nemen je mee langs de mooiste plekken en laten de stad zien zoals de locals die ervaren. Lees meer

india excursies

Agra – breng een bezoek aan de Sheroes Hangout

Een excursie is niet helemaal de juiste benaming voor een bezoek aan de Sheroes Hangout in Agra, maar we willen dit bijzondere restaurant niet onbelicht laten. Sheroes Hangout is opgericht door vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een zuuraanval, iets wat in India helaas nog regelmatig gebeurt. De slachtoffers zijn altijd vrouwen en de daders altijd mannen, waarbij het vaak gaat om iets triviaals als een afwijzing op avances. Door de aanval raken de vrouwen verminkt en vaak worden ze verstoten door hun omgeving. De Sheroes Hangout geeft hen nieuwe kansen. Door hier te werken bouwen de vrouwen opnieuw eigenwaarde op en krijgen ze weer zin in het leven. Lees in dit mooie blog hoe Daisy haar bezoek aan de Sheroes Hangout heeft ervaren.

Je eigen India reis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met India excursies ? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shalome, de reisexpert in India. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!