Excursies in India

Inspiratie voor leuke activiteiten
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Speciale excursies in India

Ga je een reis maken door India maken? Goeie keus! Maak je reis extra bijzonder door één van deze speciale excursies in India toe te voegen aan je rondreis. Wij zetten een paar mogelijkheden voor je op een rijtje. Er is nog veel meer mogelijk. Vraag onze reisexpert Shalome voor tips.

excursies in India

Door Oud Delhi op de fiets – Excursies in India

In de smalle straatjes van Oud Delhi krioelt alles door elkaar: wandelaars, toeterende auto’s, scooters, ossenkarren en tuk tuks. Je daar doorheen verplaatsten op de fiets lijkt niet ideaal, maar er is geen leukere manier om de oude stad te ontdekken. Je fietst met een kleine groep. Gidsen voor- en achteraan de groep leiden je door het drukke verkeer. De fietstocht brengt je in verschillende wijken van de stad die behoorlijk van elkaar verschillen. Je maakt een aantal leuke stops en ontdekt plekken die je zelf nooit bezocht zou hebben.

excursies in India

Ontdek de roze stad Jaipur per fiets

Wil je het echte Jaipur ontdekken, maak dan een fietstour door de smalle straatjes van de oude stad. Onderweg neem je een kijkje in de huizen, keukens en werkplaatsen van de inwoners. Je gaat in een klein groepje op pad en je lokale gids leert je alles over de geschiedenis van de stad. Je bezoekt de kleurrijke groenten- en fruitmarkten van Jaipur én je geniet van een traditioneel Rajasthaans ontbijt bij een familie thuis.

Bij de locals thuis eten – Excursies in India

Authenticook biedt je de unieke mogelijkheid om bij een lokale familie te genieten van een huisgemaakte, Indiase maaltijd. Een geweldige manier om heerlijke, huisgemaakte gerechten te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking.

Eten bij de locals thuis is één van de leukste excursies in India. Reisbloggers Daisy en Patrick gingen je voor en vertellen over hun bijzondere avond.

excursies in India

Leer de geheimen van de Rajasthaanse keuken

Elke regio in India heeft haar eigen, traditionele keuken. In Jaipur kun je een kookworkshop volgen bij Payal, een enthousiaste kok en foodblogger. Jullie doen samen inkopen op de markten van Jaipur en gaan aan de slag met het bereiden van traditionele gerechten, volgens de oude recepten van Payal’s familie. Je krijgt volop praktische tips, zodat je thuis ook de lekkerste Indiase gerechten op tafel kunt zetten.

excursies in India

Een jeepsafari naar lokale dorpen in Chandelao

Wil je het plattelandsleven in India leren kennen, dan is een verblijf in het dorp Chandelao een aanrader. Het is slechts een uur rijden vanaf het drukke Jodhpur, maar je bent in een compleet andere wereld. In Chandelao slaap je in het prachtige fort met een ontzettend vriendelijke eigenaar. Tijdens een jeepsafari kun je de dorpen rond Chandelao bezoeken, die het thuis zijn van de Bishnoi-stam. Je brengt onder andere een bezoek aan de lokale pottenbakker, smid en goudsmid en bezoekt families die op een traditionele manier stoffen bedrukken. Dit is één van de leukste excursies in India.

In Chandalao slaap je in een eeuwenoud fort dat generaties lang in dezelfde familie is gebleven. De laatste eigenaar heeft van de paardenstallen slaapkamers gemaakt. Hier lees je daar meer over.

excursies in India

Leer Indiase specialiteiten koken in Udaipur

Wil je echt Indiaas leren koken, volg dan in Udaipur een kookworkshop bij mevrouw Shastri en haar familie. De workshop vindt plaats in hun eigen huis en je leert er verschillende Indiase gerechten te maken, zoals vegetarische curries en naanbrood. Ook het zelf maken van masala chai staat op het programma. Na afloop eet je gezellig samen met de familie je zelfgemaakte gerechten op.

Maak een mooie treinrit

De treinrit van Deogarh naar Phulad in Rajasthan is een bijzondere ervaring. Je gaat aan boord van een oude trein die dateert uit de jaren dertig en in twee uur rijd je door een prachtig, ruig gebied. De voorzieningen zijn basic en de trein wordt vooral gebruikt door locals. Dat maakt dit ritje extra bijzonder: je hebt alle kansen om contact te maken met de nieuwsgierige Indiërs en samen een mooie treinrit te beleven.

excursies in India

Streetfoodtour in Mumbai

Mumbai staat bekend om haar gevarieerde en heerlijke aanbod aan streetfood. In een kleine groep ga je op pad om het beste streetfood van de stad te proeven. Je komt op plekken die je zelf nooit zou vinden. Chowpatty Beach is veruit de populairste plek onder de locals om de dag af te sluiten met een lekkere snack. Je eet de beste vegetarische hapjes en je proeft zelfgemaakt ijs in een winkel die meer dan 120 jaar oud is. Vervolgens bezoek je de bazaars van Mohammed Ali Road, beroemd om haar khau gallis (eetstraatjes), waar je lokale klassiekers als bhel puri en kebabs eet. Een tour om je vingers bij af te likken.

In de ‘city of dreams’ is nog veel meer te doen, naast deze leuke streetfoodtour. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Mumbai.

De sloppenwijken van Mumbai – Excursies in India

De sloppenwijken van Mumbai kregen veel aandacht dankzij de film Slumdog Millionaire, maar deze wijken zijn meer dan alleen de woonplaats van de armen. Je vindt hier ook volop kleine winkels en zaken en de inwoners zijn erg gastvrij. Een gids laat je de openluchtwasserette Dhobi Ghat zien, hij legt uit hoe het er in de sloppenwijken aan toegaat en hij leidt je rond in de slums van Dharavi, waar een miljoen mensen wonen en werken. Je ziet allerlei lokale ondernemingen, van pottenbakkers tot zeepfabriekjes en van bakkertjes tot recyclingbedrijfjes. Daarnaast bezoek je de woongebieden van Dharavi, waar de variëteit aan culturen duidelijk wordt dankzij de tempels, moskeeën en kerken die er zij aan zij staan.

Breng een bezoek aan de Sheroes Hangout

Een excursie is niet helemaal de juiste benaming voor een bezoek aan de Sheroes Hangout in Agra, maar we willen dit bijzondere restaurant niet onbelicht laten. Sheroes Hangout is opgericht door vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een zuuraanval, iets wat in India helaas nog regelmatig gebeurt. De slachtoffers zijn altijd vrouwen en de daders altijd mannen, waarbij het vaak gaat om iets triviaals als een afwijzing op avances. Door de aanval raken de vrouwen verminkt en vaak worden ze verstoten door hun omgeving. De Sheroes Hangout geeft hen nieuwe kansen. Door hier te werken bouwen de vrouwen opnieuw eigenwaarde op en krijgen ze weer zin in het leven.

Daisy ging eten in Sheroes Hangout in Agra en schreef dit mooie artikel over haar ervaring.

Je eigen India rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het zien van deze leuke excursies in India? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shalome, de reisexpert die uit India komt en veel reistips voor India kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome.

Meer inspiratie voor je India rondreis

Wil je meer lezen over India en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste lokale ervaringen van onze lokale reisexpert of over veelzijdige Indiase keuken. Reisblogger Daisy is een echte India-fan en is er al vaak geweest. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!