India met kinderen

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis India met kinderen

15 dagen, vanaf € 1130,-

  • Spot wilde tijgers in een nationaal park
  • Slaap in een authenieke homestay
  • Stap in een fietsriksja voor een tocht door een vogelreservaat
  • Kameelrijden in de buurt van verschillende Rajasthani dorpjes
  • Bezoek het wereldwonder Taj Mahal
  • Geen binnenlandse vluchten

Ontdek de mooiste plekken van Noord-India met deze rondreis India met kinderen. Van adembenemende landschappen tot kleurrijke personages, van aparte architectuur tot een ongelooflijk scala aan wilde dieren, India heeft het allemaal. De reis begint en eindigt in Delhi. In Mandawa ontdek je prachtige fresco’s en sierlijke koopmanshuizen. Vanuit hier reis je verder naar Jaipur, ook wel de roze stad genoemd vanwege de vele rozekleurige gebouwen. Je gaat op zoek naar wilde dieren in het Rantambore National Park en verblijft in een historisch paleis in Karauli. Via Bharatpur reis je verder naar Agra voor een bezoek aan de Taj Mahal.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route India met Kinderen:

Dag 1 en 2: Delhi
Dag 3 en 4: Mandawa
Dag 5 en 6: Jaipur
Dag 7 en 8: Ranthambore
Dag 9 en 10: Karauli
Dag 11: Bharatput
Dag 12 en 13: Agra
Dag 14: Delhi
Dag 15: Vlucht uit Delhi, einde van je reis

Je eigen India rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze India met kinderen rondreis in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Shalome, de India specialist die er vandaan komt. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis India of de beste reistijd India.

Dagprogramma India met kinderen rondreis

India met kinderen
Dag 1 – Delhi

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij om te besteden.

Dag 2 – Delhi

Vandaag breng je samen met een lokale gids een bezoek aan Old Delhi. Net als de lokale bevolking maak je gebruik van het metrosysteem en traditionele riksja’s. De focus van de tour ligt op de markten en het alledaagse leven op straat. Daarnaast ga je naar de grootste moskee van India, de Jama Masjid.

Van Amsterdam naar Delhi vlieg je het beste met KLM. Een goed alternatief is de vlucht met Austrian Airlines met een overstap in Wenen. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar India en de voordelen van een directe vlucht.

India met kinderen
Dag 3 – Mandawa

‘s Morgens vertrek je naar het Shekhavati gebied van Rajasthan wat bekend staat om zijn sierlijke havelis (koopmanshuizen). Het is een vrij lange rit van ongeveer 6 uur, maar je maakt onderweg verschillende stops.

Dag 4 – Mandawa – tocht per kameel

In de ochtend maak je en wandeling door Mandawa, waarna je lekker kunt relaxen bij het zwembad. Later op de dag bezoek je verschillende omliggende dorpen per kameel. Zo krijg je een goede indruk van het dagelijkse leven van de inwoners van Rajasthan.

Wordt dit de eerste keer dat je naar India gaat? Wij hebben de belangrijkste tips voor de beginnende India reiziger op een rijtje gezet. 

Rondreis India Jaipur
Dag 5 – Jaipur

Na 4 uur rijden kom je aan in Jaipur, bekend als de ‘roze stad’ vanwege de vele rozekleurige gebouwen. In de middag bezoek je het stadspaleis en de Jantar Mantar, het grootste astronomisch observatorium ter wereld.

Dag 6 – Jaipur

In de ochtend neemt de gids je mee naar het Amber Fort, een groot complex van paleizen, hallen, paviljoens, tuinen en tempels. De bouw duurde 125 jaar. De middag ben je vrij. Het is de moeite waard een kijkje te nemen in de bazaars. Jaipur staat onder andere bekend om haar prachtige tapijten en edelstenen.

India met kinderen
Dag 7 – Ranthambore

Na het ontbijt vertrek je richting Sawai Madhopur voor een bezoek aan het Ranthambore National Park. ‘S middags kun je met een gids het Ranthambore Fort beklimmen. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht over het Rantambore National Park. Misschien spot je al de eerste wilde dieren!

Dag 8 – Ranthambore

Er staan vandag twee safari’s op het programma, ’s ochtends en s’ middags. Per jeep rijd je door het park, op zoek naar tijgers en andere wilde dieren. Met zijn arendsogen spot de gids de dieren eerder dan jij. Ranthambore is bekend vanwege tijgers, dus hopelijk spot je een tijger! Het is hoe dan ook een mooie rit door de natuur. Onderweg zul je zeer waarschijnlijk verschillende herten, vogels en apen spotten.

Zet al je zintuigen op scherp in Incredible India!

Indiase vrouw portret
Dag 9 – Karauli

Jullie vervolgen je India met kinderen reis naar de stad Karauli (2 uur rijden), waar jullie  verblijven in het historische Bhanwar Vilas Paleis. De maharadja woont hier ook met zijn gezin. Misschien schuift hij wel aan bij het avondeten! Het is heerlijk ronddwalen door de gangen van het paleis, met zijn eigen boerderij, paardenstallen en een verzameling antieke auto’s.

India met kinderen
Dag 10 – Karauli

’s Ochtends staat een traditionele kameelwagen voor jullie klaar. Door de smalle marktstraten van Karauli rijden jullie naar het oude stadspaleis. Het rijkelijk versierde 18e-eeuwse City Palace heeft prachtige oranje zandstenen koepels, spectaculaire fresco’s en een indrukwekkende Paleis Hall. Vanaf het dak heb je mooi uitzicht over de stad en de omliggende heuvels. Breng zeker ook een bezoek aan de Krishna Tempel naast het paleis. Hier vindt regelmatig een levendige gebedsplechtigheid plaats die devoties uit de omliggende dorpen trekt. Bijzonder om mee te maken! Het is leuk om de drukke en kleurrijke marktstraten te voet te verkennen, voordat je weer aan boord van de kameelwagen klimt voor de rit terug naar jullie eigen paleis.

Tijdens onze reizen vlieg je zo min mogelijk. Niet alleen goed voor het milieu! Het is ook veel leuker om over land te reizen.

Taj Mahal India
Dag 11 – Bharatpur

Vandaag rijden jullie naar Bharatpur. Hier verblijven jullie in een hotel met zwembad, net buiten het Nationaal Park Keoladeo. In het reservaat komen maar liefst 400 vogelsoorten voor. Ook leven er pythons en jakhalzen. In de middag maken jullie een tocht door het Vogelreservaat per fietsriksja.

Dag 12 – naar Agra

Voordat jullie je India-reis vervolgen, kun je desgewenst in de vroege ochtend nog een bezoek brengen aan het vogelreservaat. Onderweg naar Agra kun je de verlaten Moghul hoofdstad Fatehpur Sikri bezoeken. In Agra verblijf je in een mooie homestay in de buurt van de Taj Mahal.

Kinderen in India
Dag 13 – Agra

In de vroege ochtend ga je de Taj Mahal bezoeken. In de middag maak je een tour naar verschillende bezienswaardigheden: het Agra Fort, Itimad-Ud-Daulah en Mehtab Bag, een tuin waar je een prachtig uitzicht hebt op de Taj Mahal.

Dag 14 – Delhi

Vandaag gaan jullie weer terug naar Delhi waar jullie verblijven in een hotel in de buurt van het vliegveld. Er is een mooi zwembad in de tuin van het hotel waar je nog even bij kan komen van deze indrukwekkende reis.

Dag 15 – Einde India met kinderen rondreis – Vertrek vanuit Delhi

Helaas, jullie rondreis door India is al weer voorbij. Jullie worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis.

Reisinspiratie – de Taj Mahal

Een van de redenen waarom mensen India bezoeken is voor een bezoek aan de Taj Mahal. Lees op Traveljunks waarom een bezoek aan de Taj Mahal niet te missen is.

Prijsinformatie India met kinderen rondreis

Reisduur: 15 dagen/14 nachten.
Reissom: Vanaf € 1130,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, genoemde excursies met evt. genoemde gidsen
Exclusief: Internationale vluchten, visumkosten, overige maaltijden, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een familiekamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Shalome helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis India met kinderen.

Reisinspiratie – tips van een India kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis India? Lees hier meer over India.

Vliegtickets voor je India rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!