Jouw eerste keer in India

De beste tips voor je eerste keer door India reizen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De beste tips om door India te reizen

India is een overweldigend land en of dat nou positief of negatief is, het land zal zeker wat met je doen. Je kan er niet geweest zijn, zonder er wat van te vinden en die eerste keer India is er ongetwijfeld één die je nooit meer vergeet. Met deze tips zorg je ervoor dat je goed geïnformeerd gaat reizen door India. Zo zullen er zeker nog meer keren volgen, na die allereerste reis.

India reizen tips

1. Zeg nooit dat het je eerste keer is

Waarschijnlijk de belangrijkste tip voor first timers: zeg nooit dat je voor het eerst in India bent als onbekenden dit aan je vragen. Wek altijd de indruk dat je een ervaren India-ganger bent. “First time India, sir?” Deze vraag zal je in India vaak gesteld worden, ongeacht of je een man of een vrouw bent trouwens. Antwoord altijd ontkennend als je de ander minder dan 2 minuten kent. In de meeste gevallen is het iemand die z’n kansen probeert in te schatten om je ergens te veel voor te laten betalen. Vaak heb je dat in eerste instantie niet eens door en denk je dat ze een gezellig praatje komen maken. Vergeet het maar, uiteindelijk komt de aap wel uit de mouw. Ben je al even met iemand in gesprek, of zit je bijvoorbeeld in de trein? Dan kan je best vertellen dat het je eerste keer is. Waarschijnlijk is het oprechte belangstelling en wil de ander graag weten wat je van India vindt

2. Leer wat woordjes in het Hindi

Om je verhaal te bekrachtigen, dat je al vaker in India bent geweest, is het handig als je een paar woordjes in het Hindi kent. Dit is ook fijn om zelf wat contact te kunnen maken, zeker op plekken waar de mensen nauwelijks Engels spreken. En je zult je verbazen over hoeveel dat er nog zijn, in een land dat ooit een Britse kolonie was. Een woord dat je in elk geval van pas zal komen is Namasté (hallo). In India geef je nooit een hand, maar druk je daarbij je handpalmen tegen elkaar. Ook Challó! (ga weg), Tiek-Hey (okee), Achaa (goed) en Achaa Na-Hee (niet goed) zijn handig om te onthouden. Tips voor kleine woordjes kan het reizen door India veel gemakkelijker maken.

De beste tip voor je eerste India reis: kies voor vegetarisch! De kans op ‘Delhi Belly’ is dan aanzienlijk kleiner!

India reizen tips

3. Neem oordopjes mee tijdens het reizen door India

In India is het nooit stil. Zeker in Indiase steden is er altijd wel geluid en je zult net zien, dat op het moment dat jij je rust het hardste nodig hebt, de tempel aan de overkant een bijzondere, maar luidruchtige ceremonie heeft. De Indiërs zelf slapen echt overal, zelfs midden op straat als het moet. Ze zijn niet anders gewend. Als jij het lastig vindt om te slapen met geluiden om je heen, neem je het beste je eigen oordopjes mee. Test ze vooraf thuis, zodat je zeker weet dat ze goed zitten en doen wat ze moeten doen.

4. Reis licht en het liefst met een rugzak

Koffers zijn in India niet zo handig. De straten zijn ongelijk, soms zelfs onverhard, en stoepen zijn er zelden. Als ze er wel zijn missen er tegels of liggen die schots en scheef. Op stations zijn vaak van die bruggen waarbij je over het spoor heen naar de andere kant gaat, met trappen en zonder lift. Ook in de trein zelf is er weinig ruimte om grote koffers kwijt te kunnen. Een rugzak is dus aan te bevelen. Hoe meer je meeneemt, hoe zwaarder die wordt. Pak dus alleen in wat je echt nodig hebt. Ga je voor een langere tijd reizen door India? Er zijn overal wasserettes, waar je voor een paar euro je complete garderobe kan laten wassen én strijken.

Ook in India kan je reizen zonder plastic flesjes te kopen. Help je mee om Better Places helemaal plastic vrij te maken?

5. Kleed jezelf gepast

Zorg ervoor dat de kleding die je wel meeneemt gepaste kleding is. In India is een korte broek of jurkje, buiten de toeristenresorts in Goa, echt not done. Te blote of te strakke kleding zal mensen uitnodigen om je aan te staren. Bovendien is het ook echt niet fijn reizen in erg blote kleding. Vanwege de warmte plak je aan bankjes vast, of je zit net ergens waar het toch niet zo schoon was als je dacht. Kies voor dunne, liefst linnen of katoenen, lange broeken of rokken en zorg er als vrouw voor dat je boezem niet zichtbaar is. Twijfel je? Dan is het slim om even een sjaaltje om je hals te doen. Sjaaltjes zijn in India een onmisbaar accessoire. Ben je ze vergeten? Geen probleem, ze zijn op elke straathoek voor geen geld te koop. Een ander idee is om ter plekke kleding te laten maken. Je staat er versteld van hoe goedkoop het is en komt met een uniek souvenir thuis.

India reizen tips

6. Oefen jezelf in afdingen

Afdingen hoort bij India. Afdingen kan eigenlijk altijd en op vrijwel elk product of op elke dienst. Bijna nergens staat een prijs op. Alleen levensmiddelen zijn vaak voorzien van een MRP, maximum retail price. Vind je het lastig om te doen? Zie het als een sport, eentje waarbij er uiteindelijk alleen maar winnaars zijn. Jij omdat je een koopje hebt gedaan en de ander omdat hij je zo goed afgezet heeft. 🙂 Bij een taxi of een tuktuk is het vaak zo dat er minimaal de dubbele prijs wordt genoemd die de rit waard is. Soms zelfs meer. Het loont om bij de receptie van je hotel te informeren naar een aantal gangbare prijzen, om een klein beetje een richtlijn te hebben.

De trein is in India één van de belangrijkste transportmiddelen voor locals. Het is comfortabel, je reist met de locals én het is voordelig!

India reizen tips

7. Wees kritisch als het om eten gaat

Als het om eten gaat is reizen door India geweldig. Nergens zoveel geuren, kleuren en smaken als hier. Maar het land is ook berucht vanwege de “Delhi Belly”, die aangeeft dat je buik rare dingen kan gaan doen, als je niet gewend bent aan de kruiden of de manier waarop met de hygiëne wordt omgegaan. Wees de eerste paar dagen een beetje voorzichtig met sterk gekruid eten. Als je in een restaurant aangeeft dat je “non-spicy” wilt eten, dan wordt daar rekening mee gehouden. In de praktijk zullen er dan nog steeds kruiden in je eten zitten, maar minimaal. Kies restaurants uit waar het druk genoeg is. Als er voldoende klanten zijn is de kans kleiner dat jouw eten niet goed meer is. Eten dat niet warm genoeg is, stuur je het beste meteen terug naar de keuken om even terug op het vuur te gaan.

Je eigen reis door India

In deze blog lees je de beste tips om door India te reizen. Je reis in India kun je in overleg met reisspecialist Shalome samenstellen. Geef Shalome je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis India of de beste reistijd India.

Meer inspiratie voor je India rondreis

Wil je meer lezen over India en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over incredible India of over de veelzijdige keuken van dit land. Reisbloggers Daisy en Patrick zijn echte India-fans en vertellen over hun liefde voor Mumbai op hun blog.

Reisexpert Shalome in India helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Geniet tijdens je reis door India

Zodra je eenmaal gewend bent aan de kruiden is het geen probleem ook eens bij één van de vele straatstalletjes te eten. Let dan wel op dat ’t er druk is met locals en kies alleen vegetarische hapjes uit. Dat is in India geen probleem, want op veel plekken eten ze weinig of helemaal geen vlees.

Heb je toch buikklachten gekregen? Zorg dat je zo snel mogelijk ORS neemt, één van die dingen die je standaard in je tas hoort te hebben als je India bezoekt. Cola zonder prik werkt trouwens ook heel goed. Met deze tips moet je zonder te veel klachten door India kunnen reizen.

De belangrijkste tip is eigenlijk om vooral te genieten. Go with the flow en je zult zien dat je een heerlijke tijd hebt! Wil je rondkijken wat voor een reizen je kan maken in India, klik dan hier. Mocht je nog wat meer inspiratie op willen doen, raden wij je ook aan op de website van Yvonne te kijken, Zij heeft veel verre reizen gemaakt en kan je ook over India veel vertellen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!