Indiaas eten

Proef de lokale keuken bij de bewoners thuis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Indiaas eten via Authenticook

Reisblogger Ellie is een echte India-fan. Ze houdt ontzettend van Indiaas eten. Via Authenticook ging ze lunchen bij een lokale familie in Delhi. In dit blog vertelt ze over haar bijzondere ervaring.

indiaas eten

Echt Indiaas eten

Wanneer je voor het eerst aankomt in een nieuw land met een andere cultuur en waar dingen anders gaan dan je gewend bent, kan dat overweldigend zijn. Dit geldt zeker voor New Delhi in India. Reizen in India is een ervaring voor je zintuigen; niet het minst voor je smaakpapillen. Een van de dingen waar ik altijd naar uitkijk wanneer ik naar India ga, is het eten in India. Maar hoe kom ik erachter waar in een stad als Delhi (en sowieso elke nieuwe stad waar je aankomt) de goede eetgelegenheden zijn – en hoe ik een ongewenst geval van Delhi-belly vermijd?

indiaas eten

Op zoek naar authentieke lokale gerechten

Ook ik als reiziger wil graag authentieke lokale gerechten eten die goed smaken. Hoe vind je die wanneer je voor het eerst in een nieuwe stad aankomt? Te vaak worden we in de meer toeristische bestemmingen – in India en in de rest van de wereld – geconfronteerd met pizza, pasta en fastfood – in tegenstelling tot restaurants die verse en authentieke gerechten serveren.

Reisblogger Daisy ging ook eten via Authenticook. Zij schoof aan bij een gezin in Jaipur. In dit blog vertelt ze over haar ervaring.

indiaas eten

Indiaas eten bij een lokale familie

Dat was ook de ervaring van de oprichters van Authenticook Ameya en Priyanka toen ze naar Ladakh reisden in de Indiase Himalaya. In plaats van Ladakhi-eten werden ze omringd door fastfood-opties uit de hele wereld en alles behalve de lokale keuken. Dit wilden ze veranderen in India, en zo ontstond Authenticook. Authenticook biedt je de mogelijkheid om bij lokale families te eten in steden in heel India. De droom van een reiziger die uitkomt? Voor mij in ieder geval wel.

indiaas eten

Lunch bij een lokale familie in Zuid-Delhi

Na een reis van veertien dagen door Iran – waar vegetarische opties bestaan uit aubergine, aubergine en nog meer aubergine – keek ik erg uit naar mijn lunch bij een familie in het zuiden van de stad. De lunch was georganiseerd door Alka, een warme “Delhiite” met een passie voor gerechten uit Uttar Pradesh. Naast mij waren er twee Authenticook Delhi-communitymanagers die beiden een familielid hadden meegenomen, en een man uit Mumbai die net voor zijn werk was verhuisd naar Gurgaon, ten zuiden van Delhi.
Alka had een traditionele vegetarische thali uit het westen van Uttar Pradesh klaargemaakt. Delhi is praktisch een staat op zichzelf en een culturele smeltkroes, en dat zie je terug in het eten, met invloeden uit het naburige Uttar Pradesh, Punjab en Rajasthan. We werden verwelkomd met Jaljeera: een verfrissend drankje met munt en komijn dat zowel helpt om af te koelen op een hete en vochtige dag in Delhi als om het spijsverteringsstelsel te stimuleren, zodat het veel heerlijk eten aankan!

Ben jij ook zo’n fan van de Indiase keuken? Kijk dan vooral even naar deze heerlijke culinaire rondreis door India. Daar ga je van watertanden.

indiaas eten

Indiaas eten: Thali

Thalis zijn een geweldige manier om kennis te maken met Indiaas eten. Ze worden geserveerd op een groot bord (of een bananenblad in Zuid-India!) en bestaan uit veel verschillende gerechten, zodat je de kans hebt om veel verschillende Indiase gerechten te proeven. De thali bestaat uit een aantal vegetarische / niet-vegetarische curries, dal (linzen), raita (een frisse saus met yoghurt) en chutney. Mijn favorieten waren de zoetzure pompoen (khatti meethi kaddu ki subzi) en de arhar dal (gele linzen). Bij de thali wordt roti (brood) en rijst geserveerd. De hele maaltijd door werden er verse chapati’s gebracht en na een paar minuten begon mijn broek al strak aan te voelen.
Voor mij is het nagerecht de kroon op de maaltijd en dat gold nu zeker ook! Alka kookte een heerlijke rabri met malpua – een zoete, romige rijstpap met heerlijke zoete pannenkoeken. Hoewel ik na het eten van de thali barstensvol zat, heb ik op de een of andere manier toch wat ruimte weten te maken om van dit dessert te genieten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na dit eetfestijn wel een dutje nodig had!

indiaas eten

Leuk contact met de lokale bevolking

Tijdens de lunch praatte ik met mijn mede-gasten en gastvrouw over Delhi en hoe het was om in Zuid-Delhi te wonen (het prachtige, groene deel van de stad waar de lunch werd gehouden). Ik ging niet alleen naar huis met een volle maag, maar ook met een hoop tips voor de beste plekken in Delhi om lekker te eten.

Mijn lunch was niet alleen een geweldige manier om heerlijke, huisgemaakte gerechten te proeven, maar ook om contact te maken met de lokale bevolking en een onverwacht groene kant van Delhi te zien, weg van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het voelde echt als een warm welkom (terug) in India.

Authenticook biedt je de mogelijkheid om bij lokale families te eten in Delhi, Mumbai, Jodhpur, Jaipur, Bangalore, Goa, Pune, Kochi en Udaipur. Vraag Shalome, je Better Places India specialist over het boeken van een maaltijd tijdens je reis naar India.

Je eigen Ladakh rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het lezen van deze leuke ervaring waarbij Ellie heerlijk Indiaas eten proeft? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert die al jaren in Ladakh woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ladakh reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier voorbeelden voor een rondreis Ladakh of de beste reistijd Ladakh.

Meer inspiratie voor je Ladakh rondreis

Wil je meer lezen over Ladakh en India en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste hotels of over de vele festivals in deze regio. Reisblogger Ellie reist de hele wereld rond en is ook in Ladakh geweest. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Maak kennis met Jan, de reisexpert die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen in Assam en de Indiase Himalaya.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!