Individuele rondreis China

22-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele rondreis China

22 dagen, vanaf € 1740,-

  • Wereldwonder de Chinese Muur
  • Maak een fietstocht door Lijiang (optioneel)
  • Reis met de trein van Shanghai naar Beijing
  • Bezoek Shangra-Li, aards paradijs
  • Leer over de Chinese keuken van een lokale kok
  • Wandelen door groene rijstterrassen
  • Twee binnenlandse vluchten (inbegrepen in de prijs)

Ontdek in 3 weken het beste van China. Je individuele rondreis China begint bij de pandastad Chengdu. Via het sfeervolle stadje Lijiang reis je naar het ‘aardse paradijs’, Zhongdian, waar je je in Tibetaanse sferen waant. In Dali ontdek je niet alleen de besneeuwde bergtoppen, maar ook de agrarische dorpjes die langs het Erhai meer liggen. Je gaat nog meer diversiteit in de natuur zien als je doorreist naar Yangshuo, wat tussen de grillige karstbergen ligt, en Ping’an, waar  het hoogste en meest uitgestrekte rijstterras ter wereld ligt (Longji). Nadat je de hoogtepunten van de immense stad Shanghai hebt bezocht, reis je per hoge snelheidstrein naar je laatste bestemming: Beijing. Met de Verboden Stad en de Chinese Muur sluit je deze reis in ieder geval ook met een paar enorme bezienswaardigheden af.

Reisexpert Leena in China is gespecialiseerd in het organiseren van individuele China reizen. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je ideale China rondreis. Geef Leena je wensen door en ze stuurt je een voorstel op maat. 

China reizen

Route individuele rondreis China:

Dag 1 – 3: Chengdu, start van je reis
Dag 4 en 5:  vlucht naar Zhongdian, Zhongdian
Dag 6 – 8: Lijiang
Dag 9 – 10: Dali
Dag 11: Vlucht naar Guilin
Dag 12 en 13: Yangshuo
Dag 14 – 16: Ping’an
Dag 17 en 18: Shanghai
Dag 19 – 21: Beijing
Dag 22: Vlucht vanuit Beijing, einde van de reis

Stel je reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je individuele rondreis China helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Leena, onze lokale reisexpert. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis China of de beste reistijd China.

Dagprogramma individuele rondreis China

Chengdu China
Dag 1 – Aankomst in Chengdu

Na aankomst op het vliegveld van Chengdu word je naar je hotel gereden. Je hebt twee volle dagen de tijd om Chengdu te verkennen, dus vandaag kun je rustig bijkomen of ronddwalen door de stad en op zoek gaan naar een theehuisje langs de rivier om hier een kop verse Chinese thee te drinken. Je China individuele rondreis is begonnen!

Dag 2 – Chengdu

Bezoek het People’s Park, waar de locals graag een potje Mahjong spelen, of het moderne deel van de stad waar een gigantisch beeld van Mao staat. Je kunt vandaag meedoen aan een kookworkshop, waarbij je met een lokale kok Chinese specialiteiten uit Sichuan maakt. In de kan je een bezoek brengen aan de Sichuan opera.

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam direct naar Chengdu en retour vanaf Beijing met KLM, China Southern, China Eastern of Xiamen Airlines. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar China en de voordelen van een directe vlucht.

Chengdu China
Dag 3 – Chengdu – bezoek Panda’s

Vandaag kun je een bezoek brengen aan het Panda Research Centre. Het centrum is opgezet om het uitsterven van de panda tegen te gaan. In de ochtend zijn de panda’s nog vrij actief, maar de rest van de dag zullen ze zich bezighouden met hun favoriete bezigheid, namelijk slapen, dus het is belangrijk dat je er in de ochtend bent.

Dag 4 – Chengdu naar Zhongdian

Vandaag vlieg je naar Zhongdian. Zhongdian staat bekend als Shangri-La, het aardse paradijs. Er zijn een hoop plaatsen die dit mogelijk kunnen zijn, maar sinds 2001 is Zhongdian het officiële Shangri-La. Je proeft de Tibetaanse sferen in de stad die tussen de hoge bergen ligt en versierd is met gebedsvlaggetjes.

Wij proberen het aantal vluchten bij onze reizen te beperken tot een minimum. Waarom? Omdat reizen over land veel leuker is!

Individuele rondreis China
Dag 5 individuele reis China – Zhongdian

De Ganden Sumtseling Gompa is het belangrijkste Tibetaanse complex in het zuidwesten van China. Het wordt ook wel het kleine Potalapaleis genoemd, omdat het in de zelfde bouwstijl is gemaakt. Overal in en om het gebouw zie je schilderingen die legendes uitbeelden. In de avond komen de bewoners gezellig samen op het plein in het oude centrum om te kletsen en dansen.

Dag 6 – Zhongdian naar Lijiang 

Per openbare bus reis je naar Lijiang. Het sfeervolle stadje Lijiang heeft een oud centrum met veel barretjes en restaurantjes. Het wordt sfeervol verlicht door rode lampionnetjes en je vindt er vele binnenhofjes. Je hoort mannen en vrouwen elkaar toezingen, waarbij er veel geschreeuwd, gedanst en gelachen wordt.

Zhongdian China
Dag 7 en 8  – Lijian

De komende twee dagen heb je alle tijd om Lijiang te verkennen. In het Black Dragon Pool Park vind je een meer omringd met tempels en een kenmerkende witmarmeren brug. Op de achtergrond kun je de witte piek van de Jade Dragon Snow Mountain zien. Je kunt ook een optionele excursie doen, waarbij je de stad doorkruist en de nabije omgeving per fiets verkent. Je bezoekt ook een Naxi dorp.

Individuele rondreis China
Dag 9 naar Dali

In ongeveer vijf uur rijd je vandaag per bus naar Dali. Dit stadje ligt tussen de besneeuwde bergen. Je ziet er versierde stadspoorten, smalle straatjes, binnenhofjes en talloze houten gebouwen. Het symbool van de stad zijn de Drie Pagode’s, drie witgele torens die je al van grote afstand kunt zien.

Dag 10 individuele rondreis China – Dali

Vandaag kun je een wandeling door de bergen te maken. Achter het tempelcomplex kun je een stoeltjeslift omhoog nemen, waarna je een tocht van 10 kilometer over een vlak pad kunt maken. Aan het einde van dit pad staat er een cabinelift, die je weer terug omlaag brengt. De uitzichten vanaf de berg zijn indrukwekkend. Dali ligt aan het langgerekte Erhai meer, dat binnen een kwartiertje op de fiets te bereiken is. Langs de oevers van dit meer liggen tientallen agrarische dorpjes die vooral tijdens marktdagen levendig zijn. Mocht je op maandag in Dali zijn, is het aan te raden de kleurrijke markt van Shaping te bezoeken, een van de dorpjes aan het meer.

Reizen met de trein is een avontuurlijke ervaring. De Trans Mongolië Express naar Beijing doet daar nog een schepje bovenop.

Guilin China boot
Dag 11 – Dali naar Yangshuo – vlucht Dali – Guilin

Vandaag neem je een binnenlandse vlucht naar Guilin. Vanuit Guilin is het vervolgens nog anderhalf uur reizen naar Yangshuo, waar je drie nachten verblijft.

Dag 12 – Yangshuo

Vandaag heb je een vrije dag in Yangshuo. Het dorp is omringd door stijle karstbergen, akkers en rijstvelden. Dankzij dit gevarieerde landschap is het dorp uniek, en het is dan ook aan te raden om een wandeling door het dorp en de omgeving te maken. Je kunt een optionele excursie maken. Je kan gaan wandelen, fietsen en per vlot de rivier over te steken.

Individuele rondreis China
Dag 13 – Yangshuo

In Yangshuo kun je ook een optionele kookcursus doen. Langs de rivieren Li en Yulong speelt er elke avond een spectaculaire show. De show is gemaakt door de bekendste regisseur van China, die tevens verantwoordelijk was voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2008; tijdens je China individuele rondreis is dit een gegarandeerd spektakel!

Dag 14 – Yangshuo naar Ping’an

Je verruilt de steile karstbergen voor de smaragdgroene rijstterrassen van Ping’an. Je loopt een stuk door het pittoreske dorpje met haar vele houten huisjes voordat je bij het hotel komt.

Shanghai
Dag 15 – Ping’an: Longji

De Dragon’s Bone, ook wel Longji genoemd, is het hoogste en meest uitgestrekte rijstterras ter wereld. Je kunt vandaag een wandeling tussen de terrassen maken, waarbij je ziet hoe de lokale bevolking hun ossen door de velden voeren.

Dag 16 – Ping’an via Guilin naar Shanghai

Vanuit Ping’an reis je vandaag in 4 uur met de bus naar Guilin. Gelukkig kun je eindeloos genieten van de bijzondere uitzichten. Eenmaal in Guilin aangekomen stap je in de nachttrein richting Shanghai. Het is een lange rit, maar je hebt wel een soft-sleeper. Dit is eersteklas reizen; je hebt 4 bedden in de coupé (2 boven elkaar) en de coupés zijn afgesloten, zodat je meer privacy hebt.

Een duurzamere keuze bij jouw vliegvakantie kan. Kies voor een rechtstreekse vlucht en beperk je CO2 uitstoot zoveel mogelijk.

Individuele rondreis China
Dag 17 – Shanghai

Het stadsbeeld van Shanghai wordt bepaald door wolkenkrabbers. Het uitzicht vanuit de Oriental Pearl Tower is spectaculair. De Bund was ooit het kloppende hart van de stad, en nu proef je nog de sfeer uit vervlogen tijden. Daarnaast heb je de shikumen, oude huizen die vanaf de 19e eeuw in Shanghai gebouwd werden.

Dag 18 – Shanghai

Een bezoek aan de grootste haven ter wereld in Shanghai is, als je dat leuk vindt, zeker de moeite waard. De Franse Concessie is een klein stukje Frankrijk in China: de wijde straten en herenhuizen doen denken aan het Parijs van vroeger. De belangrijkste tempels in Shanghai zijn de JingAn en de Chenghuang. Met een wandeling door de Yu-tuin, met vijvertjes en pagodes, ontsnap je uit het stadsleven.

Individuele rondreis China
Dag 19 – Trein van Shanghai naar Beijing

Met de hoge snelheidstrein reis je naar Beijing. In nog geen 6 uur leg je 1300 kilometer af, onderweg maak je een aantal stops. In de avond kun je op foodsafari te gaan: bezoek diverse eetstalletjes en probeer vreemde producten als gefrituurde krekels.

Dag 20 – Beijing

In Beijing kun je urenlang ronddwalen. In het Tiantanpark beginnen de inwoners hun dag met een lesje Tai Chi. Wandel vervolgens door de oude volkswijkjes (hutongs) en ontmoet de lokale bevolking. Bezoek de Tempel van de Hemel en de Lama tempel. Het zomerpaleis, aan de rand van de stad, bestaat uit vele kleine gebouwen en bruggetje. Het plein van de Hemelse Vrede is het bekendste plein van Beijing. Hier vind je de beroemde Verboden Stad.

Individuele rondreis China
Dag 21 – Beijing

Het hoogtepunt van je China reis hebben we voor het laatst bewaard. De Chinese Muur ligt ongeveer drie uur rijden, maar dan ben je wel op een rustig stuk van de muur. Je kunt de muur door middel van een optionele excursie bezoeken: je maakt onder begeleiding van een lokale gids een pittige wandeling over de muur van ongeveer 4 uur. Geef van tevoren aan of je dit aankunt, want je kunt ook een minder zware wandeling maken.

Dag 22 – einde reis

Vandaag is deze China individuele rondreis helaas weer ten einde gekomen. Je kunt er nog voor kiezen om je reis te verlengen met bouwstenen, anders reis je vandaag weer terug naar huis.

In deze voorbeeldreis is één binnenlandse vlucht opgenomen (Dag 11, naar Guilin). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie individuele rondreis China

Reisduur: 22 dagen/21 nachten
Reissom: Vanaf € 1740,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, binnenlandse vlucht Chengdu-Zhongdian en Dali-Guillin (t.w.v. € 320)
Exclusief: Intercontinentale vlucht, overige maaltijden, entreetickets, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 nachttrein

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Leena helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis China.

Reisinspiratie – Stop and Stare in Guilin

Laat je inspireren door de schrijvers van Stop and Stare. Ook zij werden verliefd op de schilderachtige omgeving van Guilin en Yangshuo en schreven daar een mooi blog over.

Vliegtickets voor je individuele rondreis China

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar China boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!