Individuele rondreis Colombia

19-daagse rondreis door de Andes
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele rondreis Colombia

19-daagse rondreis door de Andes, vanaf € 2390,-

  • Ontdek de omgeving van het bergdorpje Murillo
  • Ontspan in de thermale baden bij Termales La Quinta
  • Vulkanische hoogvlaktes en kratermeertjes in Nationaal Park Los Nevados
  • Het straatkinderenproject van reisexpert Eddy in Medellin
  • Ontdek de flora en fauna van natuurreservaat Río Claro

Nadat je een paar dagen hebt doorgebracht in de hoofdstad Bogotá reis je verder de bergen in. Witgekalkte huizen in koloniale bergdorpjes vormen het decor van het eerste deel van de rondreis. Je reist via Ambalema en Murillo door de besneeuwde toppen van de Andes naar Manizales. In een traditionele haciënda verblijf nabij de thermale baden van Termales La Quinta. Langzaam laat je de Andes achter je en doemen de valleien met waspalmen op. Tijdens deze reis laat je de toeristische route voor wat het is en verblijf je in het prachtige Salamina, waar je met een tradtionele jeep de omgeving verkent. Via Medellín en de bergen bij Guatape reis je naar Río Claro, waar je een paar dagen kunt genieten van het Colombiaanse oerwoud. Via de historische stad Honda reis je verder naar Bogotá, waar de reis eindigt.

Reisexpert Eddy in Colombia helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Colombia. Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd colombia

Je individuele rondreis Colombia

Wil je ook reizen naar Colombia? Geef Eddy je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Colombia of de beste reistijd Colombia.

Route 19-daagse Individuele Rondreis Colombia

Dag 1 en 2: Bogotá – start Individuele rondreis Colombia
Dag 3: Ambalema
Dag 4: Murillo
Dag 5 en 6: Manizales (Termales La Quinta)
Dag 7: Los Nevados
Dag 8 en 9: Salamina & San Felix
Dag 10 – 12: Medellín
Dag 13 en 14: Guatapé
Dag 15 en 16: Rio Claro
Dag 17 en 18: Honda
Dag 19: Bogotá – einde Individuele rondreis Colombia

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan waar mogelijk voor directe vluchten. KLM vliegt meerdere keren per week direct naar de verschillende startpunten in Colombia. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen.

Reizen naar Colombia
Dag 1 – Aankomst in Bogotá

Je komt aan op de luchthaven van Bogotá en wordt per transfer naar je hotel in het historisch centrum van Bogotá gebracht. Vandaag staat er niets gepland, je kunt dus rustig aan wennen en bijkomen van de reis.

Dag 2 – Bogotá

Vandaag start de dag met een fietstour doorheen de hoofdstad, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Dit is de ideale activiteit om jullie rondreis te starten! Fiets door La Candelaria, het koloniale centrum van Bogotá en de befaamde fruit- en bloemenmarkt Paloquemao. Proef de eerste tropische Colombiaanse smaken, van lulo tot guanabana en de Colombiaanse koffie op een koffiebranderij. In de middag fietsen jullie terug naar het hotel.

Reizen naar Colombia
Dag 3 – Bogotá naar Ambalema

Het koloniale dorpje Ambalema, aan de linkeroever van de Magdalena rivier in het departement Tolima, was eens een belangrijke rivierhaven en het epicentrum voor de productie van tabak. Nu is het een slaperig dorp van rijst- en katoenkwekers, waar het fijn wandelen is door de straatjes met witgekalkte huizen. Maak een boottochtje over de rivier, proef lokale delicatessen op de markt en leer over de geschiedenis van het in 1627 gestichte dorpje.

Dag 4 – Ambalema naar Murillo

Vandaag reis je door de Andes in ongeveer 6 uur naar het dorp Murillo, op 2950 meter hoogte met uitzicht op de besneeuwde vulkaantop Nevado del Ruiz. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met in de omgeving van het dorp watervallen, meertjes, de thermale baden van La Cabaña en het meest bijzondere ecosysteem van de Andes, de páramo

Reizen naar Colombia
Dag 5 – Manizales

In 4 uur reis je naar Manizales, waar je traditioneel verblijft. De haciënda heeft de traditionele paisa-architectuur met witte muren, roodgeschilderde balkons en een pannendak, en wordt verwarmd door water uit de thermale bronnen. NB: De haciënda is alleen lopend of te paard te bereiken, en daarom niet geschikt voor gasten met een fysieke beperking, en kinderen onder de 7 jaar.

Dag 6 – Individuele rondreis Colombia – Termales La Quinta

Geniet van een vrije dag in Termales La Quinta. Jullie kunnen ontspannen in het thermale zwembad van het hotel en wandelen of paardrijden in de omgeving. De uitzichten zijn er prachtig.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Colombia rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels en lodges die we in Colombia gebruiken.

Dag 7 – Optioneel: dagtour Los Nevados

Jullie kunnen hier een dagtour plannen naar Los Nevados. Het Nationaal Park Los Nevados is zonder twijfel één van de mooiste gebieden van de Andes, bedekt met gletsjers uitgestrekt over vier departementen tussen de steden Manizales, Pereira en Ibagué.

Dag 8 – Salamina

Salamina is één van de oudste en mooiste koffiedorpen van de Zona Cafetera, gelegen bovenop een heuvel omringd door groene bergen. Salamina is zo goed behouden dat het in 1982 tot cultureel erfgoed werd verklaard, maar vanwege haar ligging buiten de toeristische route zal je weinig andere bezoekers tegenkomen in de steile straatjes van het stadje. Bovendien kan je ook hier wandelen tussen de waspalmen, die je wellicht helemaal voor jezelf zal hebben.

Reizen naar Colombia
Dag 9 – Samaria Vallei

Een lokale gids haalt jullie op in de ochtend voor een tour met een traditionele Willys Jeep in de omgeving van Salamina naar de Samaria Vallei. Hier maken jullie een wandeling tussen de waspalmen, de tot wel 60 meter hoge palmen die alleen in deze regio groeien. Anders dan in de drukkere Cocora Vallei, zal je de waspalmen hier helemaal voor jezelf hebben, en je kan zo dichtbij komen als je wil. In de middag rijden jullie weer terug naar Salamina.

Dag 10 – Salamina naar Medellín

Transport naar Medellin, een mooie rit door de glooiende heuvels met kleine dorpjes van de koffieregio en langs de rivier Cauca met een duur van ongeveer 5 uur.

Dag 11 – Medellín

Een Engelssprekende gids haalt jullie op bij het hotel en neemt jullie mee voor een graffiti tour van door de buurt Comuna 13. Deze sloppenwijk was jarenlang berucht als één van de gevaarlijkste buurten van Medellín, maar heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende transformatie ondergaan.

Dag 12 – Medellín

Transport naar buitenwijk van Medellin voor lunch bij een familie. Met de vrouw des huizes worden de inkopen gedaan en wordt er gekookt. Na de lunch in openbaar transport (metro, metrocable, lokale bus door marginale wijken) naar het project Straatkinderen voor een uitleg over het werk met de kinderen.

Nieuwsgierig geworden naar Medellín? Lees dan alvast deze blog van Sabine, die is geëmigreerd naar Colombia.

Reizen naar Colombia
Dag 13 – Guatapé

Jullie worden opgehaald bij het hotel voor een transport naar Guatapé (+/- 2 uur). Het is een mooie rit door groene berglandschappen en langs de karakteristieke paisadorpjes van Antioquia.

Dag 14 – Guatapé

Geniet van een vrije dag in Guatapé en omgeving. Verken het kleurrijke charmante dorpje, beklim de 740 treden van de Piedra de Peñol voor het beste uitzicht over de omgeving en vaar over het stuwmeer met een boot.

Reizen naar Colombia
Dag 15 – Individuele rondreis Colombia – Río Claro

Jullie worden opgehaald bij het hotel in Medellín voor een transport naar het prachtige natuurreservaat Río Claro (+/- 3,5 uur). Tijdens deze rit door de bergen en langs rivieren zien jullie het landschap steeds tropischer worden, tot jullie aankomen bij de op 350 meter hoogte gelegen Río Claro Canyon. Verblijf in het natuurreservaat in een half open cabaña in de natuur met uitzicht over de heldere rivier

Dag 16 – Río Claro

Geniet van een vrije dag in het natuurreservaat Río Claro, waar je onder andere zeldzame apensoorten, bijzondere vogels en vlinders en een veelheid aan ander wildleven kan spotten.

Reizen naar Colombia
Dag 17 – Río Claro naar Honda

Geniet van een vrije ochtend in het natuurreservaat Río Claro. In de namiddag gaan jullie naar het koloniale stadje Honda, een rit van ongeveer 2 uur slingerend door het berggebied. Na de Spaanse verovering van Honda in 1539 groeide het stadje in de daaropvolgende eeuwen uit tot één van de belangrijkste koloniale nederzettingen in Colombia. Die welvaart is nog steeds terug te zien in de architectuur van de historische buurten, met mooie koloniale huizen met kunstige houten balkons en rode pannendaken aan steile keistraatjes waarin het fijn ronddwalen is.

Dag 18 – Honda naar Bogotá

Jullie worden opgehaald door een lokale gids voor een wandeltour van +/- 3 uur door het historische centrum van Honda. Geniet van de rustige straten en prachtige architectuur van deze Colombiaanse rivierhaven. Jullie zullen verschillende bruggen passeren, wat dit stadje typeert. Ook een bezoek aan het didactisch museum van Rio Magdalena mag niet ontbreken. In de namiddag gaan jullie terug naar de hoofdstad Bogotá, waar de reis van start ging.

Dag 19 – Bogotá

Geniet van de laatste vrije dag in Bogota. Struin door de steile straatjes van het koloniale centrum La Candelaria, bezoek één van de vele musea, lunch de laatste keer met een ajiaco of een ander typisch Colombiaans gerecht, en drink een Colombiaanse koffie. Of laat je rondleiden langs de meest bijzondere straatkunst, huur een fiets om de stad te ontdekken over haar fietspaden, bezoek de enorme markt van Paloquemao waar je fruit van alle uithoeken van Colombia kan proeven, en ga uit eten in één van de vele gourmetrestaurants in de stad.

Deze rondreis biedt je de mogelijkheid om dit gedeelte van Colombia uitgebreid te leren kennen. Lees naast het overslaan van binnenlandse vluchten en dus minder uitstoot meer over de voordelen van slow travel. 

Individuele rondreis Colombia

Reisduur: 19 dagen/18 nachten
Reissom: Vanaf € 2390,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, wandeling in de woestijn
Exclusief: Internationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Eddy helpt je graag bij het samenstellen van bijzondere reizen naar Colombia.

Vliegtickets Reizen naar Colombia

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Colombia boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Eddy geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis door Colombia

Wil je een andere reis dan deze Colombia reis? Geef Eddy en Sigrid je wensen door en zij sturen je een voorstel voor een vakantie op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de andere voorbeelden voor een rondreis Colombia.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!