individuele rondreis colombia

14-daagse reis
Ontvang direct een voorstel op maat

14-daagse individuele rondreis Colombia
Vanaf  € 1132,-

  • Koffie proeven in Pereira
  • Voel de eeuwige lente van Medellín
  • Bezoek aan de mooiste stranden van Colombia

Met deze individuele rondreis Colombia reis je naar de mooiste plekken van Colombia en ontdek je hoe divers Colombia is. Je bezoekt de hoofdstad Bogotá, dat tevens het culturele centrum is van Colombia. Loop tussen de koffievelden van Pereira en proef de Colombiaanse koffie die hier groeit. In Palomino en Tayrona kun je genieten van prachtige palmenstranden. Je sluit je reis af in de kleurrijke stad Cartagena.

Je eigen individuele rondreis Colombia

Dit is een voorbeeld voor een individuele rondreis Colombia. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eddy, de reisexpert in Colombia. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Colombia reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Colombia of de beste reistijd Colombia.

 

Route individuele rondreis Colombia:

  • Dag 1 en 2 : Bogotá
  • Dag 3 t/m 5 : Armenia
  • Dag 6 en 7 : Medellín
  • Dag 8 t/m 10 : Palomino
  • Dag 11 t/m 14 : Cartagena

Dag 1 – Aankomst in Bogotá
Na aankomst op de luchthaven van Bogotá word je opgehaald en naar je hotel gelegen. Je hebt vandaag nog een vrije dag en kunt op je eigen gemak ronddwalen door het historische centrum van Bogotá, waar je hotel ligt.

Dag 2 – Bogotá
Vandaag kun je Bogotá verkennen. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids. Tijdens de wandeling breng je onder andere een bezoek aan de musea van de stad (het Goudmuseum, gesloten op maandagen, en het Botero museum, gesloten op dinsdagen). Je bezoekt de belangrijkste wijken en pleinen en een brengt een bezoek aan de Cerro de Monserrate, zodat je vanaf hier een goed uitzicht hebt op de stad.

Dag 3 – Bogotá naar Armenia
Je verlaat Bogotá en door middel van een binnenlandse vlucht reis je naar Armenia. Je verblijft de komende dagen in een landelijk gelegen koffieboerderij.

individuele rondreis Colombia

Dag 4 – Armenia
Vandaag heb je een vrije dag in de finca. Je kunt alles leren over de koffie; hoe het van het plantje in het kopje terecht komt, en uiteraard ook over het leven op de koffieboerderijen.

Dag 5 – Armenia
Je hebt nog een dag in de finca. Vandaag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de thermale baden van Santa Rosa de Cabal, waar je een middag kunt genieten van het moois dat de natuur je kan bieden. Het hete water van de bronnen wordt afgewisseld met koudere watervallen uit de bergen.

Dag 6 – Armenia naar Medellín
Het is tijd om verder te reizen. Je verlaat de finca en reist naar Medellín, de stad van de eeuwige lente en thuisstad van de beroemde artiest Fernando Botero. Maak een wandelingetje over het gelijknamige plein en bewonder de beelden die hier staan. Je verblijft in een B&B.

individuele rondreis Colombia

Dag 7 – Medellín
Je hebt een vrije dag om Medellín of haar omgeving te verkennen.  Je kunt er onder andere voor kiezen een georganiseerde citytour met gids te doen, zodat je onder andere een bezoek brengt aan het centrum en het Antioquia museum. Je gaat tevens per gondellift naar de wijk Santa Domingo. Mocht je gister Medellín al verkend hebben kun je ook naar het dorpje Guatapé. Beklim de Piedra del Peñol voor een prachtig uitzicht.

Dag 8 – Medellín via Santa Marta naar Palomino
Vandaag verlaat je Medellín en reis je per binnenlandse vlucht naar Santa Marta. In Santa Marta staat een transfer voor je klaar om je naar een ecolodge vlak voor Palomino te brengen.

Dag 9 – Palomino
Je hebt vandaag een vrije dag en kunt heerlijk genieten aan het strand. Maak bijvoorbeeld een strandwandeling of geniet van de zon en zee.

individuele rondreis Colombia

Dag 10 – Palomino
Je kunt vandaag de dag zelf invullen, of optioneel op excursie naar het Tayrona Nationaal Park. Je maakt een wandeling door de jungle, waar je de flora en fauna kunt bewonderen. Ook bezoek je de stranden, want Tayrona staat erom bekend de beste stranden van Colombia te hebben. Aan het einde van de middag keer je terug naar de lodge.

Dag 11 – Palomino naar Cartagena
Vanuit de lodge in Palomino rijd je in ongeveer 6 uur naar Cartagena. Deze ommuurde stad is rijk aan kleurrijke gebouwen en kronkelstraatjes. Je verblijft in een hotel in het oude centrum van de stad.

individuele rondreis Colombia

Dag 12 – Cartagena
Je hebt een vrije dag om Cartagena te verkennen. Het fort van San Felipe is zeker een bezoekje waard. Hierbij leer je meer over de geschiedenis van het fort terwijl je door de oude wachttorens en ondergrondse gangen wandelt. Bezoek ook het klooster bij de baai, genaamd La Popa, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de stad.

Dag 13 – Cartagena
De laatste volledige dag in Colombia kun je ook op eigen gelegenheid doorbrengen. Slenter door de straatjes van het koloniale centrum, waar je zomaar een mooi kerkje of een pleintje met een terrasje kunt tegenkomen. Reis-blogger Sabine woont in Colombia en heeft een blog geschreven met vijf tips voor Cartagena.

individuele rondreis colombia

Dag 14 – Cartagena – einde reis
De reis is helaas voorbij. Je hebt een transfer van het hotel naar de luchthaven en zegt gedag tegen Colombia.

Prijsinformatie individuele rondreis Colombia

Reisduur individuele rondreis Colombia14 dagen/13 nachten
Reissom individuele rondreis ColombiaVanaf € 1132,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen met ontbijt, vervoer ter plaatse
ExclusiefInternationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie ColombiaOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Eddy helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Colombia.

Reisinspiratie

Annemarie is er volledig van overtuigd: Colombia is haar nieuwe favoriete bestemming. Benieuwd naar haar verhalen & foto’s van dit land? Bekijk dan haar verhaal op  ikwilmeerreizen.nl.

 

Reisexpert Eddy die al jaren in Colombia woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Colombia. Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!