ETHIOPIË – CULTURELE SCHATTEN & STAMMEN

19-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

19-daagse individuele rondreis Ethiopie

Vanaf € 2935,-

 • Bezoek het Simiengebergte
 • Varen over het Chamo meer
 • Kijken bij diverse stammen

Deze individuele rondreis Ethiopie brengt je langs alles dat Ethiopie je te bieden heef. Je begint je reis in het Noorden met meren, watervallen en de kastelen van Gondar. Via het Simiengebergte reis je verder en maak je kennis met de bouwkunsten van de Aksumieten voordat je de rotskerken van Lalibela zult bezoeken. Via een binnenlandse vlucht reis je terug naar de hoofdstad, vanwaar je reis naar het Zuiden begint. Na een bezoek aan Lake Langano bezoek je de stammen die in de Omo vallei leven. Je maakt onder andere kennis met de Mursi en de Hamer. Na een optionele stop bij de zoutkrater van El Sod reis je via de koffieroute terug naar Addis Abeba.

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopie reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen individuele rondreis Ethiopie samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze individuele rondreis Ethiopie in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, , rechtstreeks bij Daniel, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route Individuele rondreis Ethiopie:

 • Dag 1 : Addis Abeba, start Individuele rondreis Ethiopie
 • Dag 2 : Bahir Dar
 • Dag 3 en 4 : Gondar
 • Dag 5 : Simiengebergte
 • Dag 6 en 7 : Aksum
 • Dag 8 en 9 : Lalibela
 • Dag 10 : Lake Langano
 • Dag 11 : Arba Minch
 • Dag 12 : Konso stam
 • Dag 13 : Jinka
 • Dag 14 : Mursi en Hamer stammen
 • Dag 15 en 16 : Dassanetch & Karo stammen
 • Dag 17 : Yabello
 • Dag 18 : Yirga Alem
 • Dag 19 : Einde van je Individuele rondreis Ethiopie

Dag 1 – Start van je Individuele rondreis Ethiopie – Aankomst in Addis Abeba
Je Individuele rondreis Ethiopie start in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Na aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. Vandaag kun je een bezoek brengen aan de oudste kerk van de stad of bezoek het nationaal museum dat veel bijzondere cultuurschatten herbergt. Hier vind je Lucy, de beroemdste van alle mensachtigen en maar liefst 3.2 miljoen jaar oud.

Dag 2 – Addis Abeba naar Bahir Dar
Vanochtend vlieg je naar Bahir Dar. Hier heb je de rest van de middag vrij te besteden. Maak bijvoorbeeld een boottocht op het Tanameer. In het meer liggen veel (schier) eilanden, waarop kerken en kloosters zijn gebouwd. Een bezoek aan de beroemde 16e-eeuwse Ura Kidane Mihret-kerk met haar kleurrijke muurschilderingen, handgeschreven Bijbels en zilveren kruizen kan eigenlijk niet ontbreken. Je slaapt vanavond in een accommodatie met bungalows.

individuele rondreis Ethiopie

Dag 3 – Bahir Dar via Tiss Issat naar Gondar
Over een slechte weg reis je naar Tiss Issat (‘Het Rokende water’). Het is de op één na grootste waterval van Afrika, alleen de Victoria Falls zijn groter. Na de regentijd stort het water hier over een breedte van 400 meter maar liefst 45 meter naar beneden; een indrukwekkend schouwspel en een hoogtepunt van je individuele rondreis door Ethiopie. Na een bezoek aan de waterval brengt een rit van 185 kilometer je naar Gondar, ooit de hoofdstad van het keizerrijk.

Dag 4 – Gondar vrije dag
Vandaag kun je een bezoek brengen aan de culturele schatten van Gondar. De schitterend gelegen 17e-eeuwse kastelen zijn gebouwd door Keizer Fasilades en zijn opvolgers. Eén van de mooiste kerken van het land is de Debre Berhan Selassie. De rijke muur- en plafondschilderingen zijn er nog in de originele staat. Bijzonder is het houten plafond, vanwaar allerlei hoofden met een andere gelaatsuitdrukking alle kanten op kijken.

Individuele rondreis Ethiopie

Dag 5 – Gondar naar Simiengebergte
Je staat vroeg op en reist naar het oeroude Simiengebergte, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ras Dashen, de hoogste piek, ligt op 4543 meter hoogte. Vanaf hier heb je vergezichten over het laagland en kom je duizenden Gelada-bavianen tegen. Vooral de mannetjes met hun lange manen en hun dieprood gekleurde borst hebben een imposant uiterlijk. Je overnacht in de hoogste lodge van Afrika, op 3.400 meter hoogte.

Dag 6 – Simiengebergte naar Aksum
Vandaag reis je naar Aksum, via een route langs de diepe afgronden van het Simiengebergte. In de provincie Tigray, waar je doorheen rijdt, gaan de kleine boerderijtjes met daken van gras op in het uitgestrekte landschap. De komende twee nachten slaap je in een comfortabel hotel in Aksum.

Individuele rondreis Ethiopie

Dag 7 – Aksum vrije dag
Aksum is een stad vol indrukwekkende monumenten die getuigen van het rijke en glorieuze verleden van het koninkrijk. De Aksumieten waren bekwame bouwlieden, getuige de 2500 jaar oude obelisken, gehakt uit een massief stuk graniet. De hoogste nog staande obelisk is maar liefst 23 meter hoog! Breng ook een bezoek aan de kerk St.Mary Zion. Er wordt beweerd dat De Ark des Verbonds in deze kerk wordt verborgen.

Dag 8 – Aksum naar Lalibela: bezoek rotskerken
Je vliegt naar het beroemde Lalibela, de heilige plaats van de Orthodoxe Kerk. De gebouwen, allen onder UNESCO bescherming, werden in de 13e eeuw in opdracht van koning Lalibela uitgehouwen. Bet Giorghis, in de vorm van een kruis gebouwd, is de meest beroemde van alle kerken. Je overnacht de komende nachten in een hotel met uitzicht over de laaglanden.

individuele rondreis Ethiopie

Dag 9 – Lalibela vrije dag
Je hebt vandaag een vrije dag in Lalibela. Het is aan te raden om vroeg op te staan en een klim naar het hooggelegen klooster van Asheten Maryam te maken. De klim is pittig, maar biedt zulke unieke vergezichten dat het zeker de moeite loont. Natuurlijk kan je ook even bijkomen van je individuele rondreis Ethiopie.

Dag 10– Lalibela via Addis Abeba naar Lake Langano
In de ochtend vlieg je terug naar Addis Abeba. Je stapt hier in een jeep voor de rit naar Lake Langano. Na enkele uren rijden door de Abessijnse Hooglanden daal je af in de Rift Valley, waar je het Afrika met acacia bomen en grote kuddes die door de vlakten trekken tegenkomt. Je overnacht in een lodge aan de oevers van Lake Langano.

Individuele rondreis Ethiopie

Dag 11 – Lake Langano naar Arba Minch
Je reist vandaag verder naar het zuiden. Je kunt een bezoek brengen aan de Dorze stam, waarvan de mannen beroemd zijn om hun weef- en bouwkunsten. Ze bouwen huizen van wel 12 meter hoog in de vorm van bijenkorven. Je eindigt de dag in Arba Minch. De lodge waarin je zult overnachten biedt uitzicht op de Chamo en Abaya meren.

Dag 12 – via lake Chamo naar de Konso stam
Je maakt een boottocht op het Chamomeer van ongeveer 2 uur. Onderweg kun je onder andere krokodillen, nijlpaarden, nijlvaranen en watervogels tegenkomen. Daarna reis je door naar de Konso. De Konso zijn ijverige mensen en staan bekend om hun terrassencultuur. Het stamhoofd leeft in het bos, mengt zich niet in het dagelijkse leven van zijn onderdanen en gebruikt zijn spirituele krachten om de goede weg te wijzen aan zijn volk.

individuele rondreis Ethiopie

Dag 13 – naar Jinka
De stammen van Zuid Ethiopië zijn bijzonder, zeker in deze moderne wereld. Halfnaakte mannen trekken met hun kuddes door het droge en verlaten land. Ze beschermen er hun vrouwen, dieren en waterputten met hun leven. Onderweg worden voldoende stops ingelast terwijl je het land van de Konso, Tsemaye, Banna en Ari stammen doorkruist. Je overnacht in een tentenlodge aan de rand van de stad.

Dag 14 – bezoek aan de Mursi en Hamer stammen
Vandaag vertrek je naar het land van de Mursi. Deze stam is wereldberoemd dankzij de lipschotels die de vrouwen dragen, al zijn de gespierde mannen niet minder indrukwekkend. De Hamer vrouwen dragen koeien- en geitenhuiden die ze zelf versieren met op de markt gekochte kralen. Een bezoek aan de markt van Dimeka of Turmi kan ook niet ontbreken; er wordt weinig verhandeld, maar het draait vooral om het ontmoeten van familieleden bij een stevige pot maisbier. Je overnacht in een comfortabele lodge, maar je kunt ook kiezen voor een overnachting bij de Hamer stam.

Individuele rondreis Ethiopie

Dag 15 – bezoek aan Dassanetch & Karo stammen of Bull jumping ceremony
Het programma van de komende 2 dagen zal ter plaatse worden ingevuld, afhankelijk van de mogelijkheden. Prioriteit is het bezoeken van een bull jumping, de initiatie ceremonie waarbij een jongen in de wereld van de volwassenen toegelaten wordt. Hiervoor moet hij over de rug van 12 stieren springen.

Dag 16 – bezoek aan Dassanetch & Karo stammen of Bull jumping ceremony
Pas bij aankomst in Turmi zal het duidelijk zijn of zo’n ritueel op dat moment plaatsvindt. Mocht er geen ceremonie plaatsvinden, dan worden de stammen die leven naast het leefgebied van de Hamer bezocht, de Dassanetch en Karo stammen.

individuele rondreis Ethiopie

Dag 17 – Turmi naar Yabello
In de vroege ochtend vertrek je richting het land van de Borana, een stam van Somalische afkomst. Je reist naar Yabello. Je kunt een tocht naar de zoutkrater van El Sod maken. In deze krater wordt het zwarte zout door ijverige mannen met de hand gedolven. Ezels dragen het vervolgens naar boven via een steil pad en brengen het naar de zoutmarkt, waar ze 6 dagen over doen.

Dag 18 – Yabello via de Koffie route naar Yirga Alem
Je laat de rood gekleurde laaglanden van de Borana achter je om richting de groene Sidamo Mountains te rijden. Dit is het gebied van de beroemde Yirga Cheffe koffie. Als het seizoen zich daartoe leent kun je één van de vele plantages bezoeken. Je eindigt de dag in Yirga Alem, in een lodge waar enkel producten uit eigen tuin gebruikt worden.

Individuele rondreis Ethiopie

Dag 19 – Einde van je Individuele rondreis Ethiopie – Yirga Alem, naar Addis Abeba
Helaas, het einde van je Individuele rondreis Ethiopie is aangebroken. Nog even genieten van je ontbijt op de veranda van de lodge. Waarschijnlijk zal je de nieuwsgierige Colobusapen zien. Na het ontbijt begint een lange reisdag van 320 kilometer terug naar Addis Abeba. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis, of je kiest ervoor je reis te verlengen met bouwstenen.

individuele rondreis Ethiopie

Reisinspiratie – stammen

Om bij de stammen in het zuiden van het land te komen is een 4WD onvermijdelijk. Theo Molenaar vertelt op Travelinq over hoe hij bij de stammen kwam en wat hij van de stammen vond.

Prijsinformatie individuele rondreis Ethiopie

Reisduur individuele rondreis Ethiopie 19 dagen/18 nachten
Reissom individuele rondreis Ethiopie Vanaf €2935,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, dagwandeling Simiengebergte, bezoek Lalibela, bezoek stammen Dorze, Mursi, Hamer, Karo, Konso en Borana
Exclusief Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €120 pp) overige maaltijden, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Ethiopie Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Daniel helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets naar Ethiopië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. Door zoveel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Daniel geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Ethiopie

Ben je op zoek naar een individuele rondreis Ethiopie? Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ethiopie op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ethiopië.

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!