De culturele schatten van Ethiopië

19-daagse rondreis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele rondreis Ethiopië

19-daagse reis, vanaf € 2935,-

 • Bezoek het oeroude Simiengebergte
 • Varen over het met wildlife gevulde Chamo meer
 • Ontmoet verschillende lokale en inheemse stammen
 • Maak de bijzondere ceremonie van Bull Jumping mee
 • Bewonder de heilige rotskerken van Lalibela
 • Kom oog in oog te staan met de Gelada-bavianen
 • Verblijf in kleinschalige en intieme lodges

Deze individuele rondreis Ethiopië brengt je langs alles dat Ethiopië je te bieden heef. Je begint je reis in het Noorden met meren, watervallen en de kastelen van Gondar. Via het Simiengebergte reis je verder en maak je kennis met de bouwkunsten van de Aksumieten voordat je de rotskerken van Lalibela zult bezoeken. Via een binnenlandse vlucht reis je terug naar de hoofdstad, vanwaar je reis naar het Zuiden begint. Na een bezoek aan Lake Langano bezoek je de stammen die in de Omo vallei leven. Je maakt onder andere kennis met de Mursi en de Hamer. Na een optionele stop bij de zoutkrater van El Sod reis je via de koffieroute terug naar Addis Abeba.

rondreis Cuba

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopië reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen Ethiopië rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze individuele rondreis Ethiopië in overleg aanpassen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Daniel, de reisexpert die al jaren in Ethiopië  woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ethiopië Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Ethiopië of de beste reistijd Ethiopië.

Route rondreis Ethiopië

Route Individuele rondreis Ethiopië:

 • Dag 1 : Addis Abeba
 • Dag 2 : Vlucht van Addis Abeba naar Bahir Dar
 • Dag 3 en 4 : Gondar
 • Dag 5 : Simiengebergte
 • Dag 6 en 7 : Aksum
 • Dag 8 : Vlucht van Aksum naar Lalibela
 • Dag 9 : Lalibela
 • Dag 10 : Vlucht van Lalibela naar Addis Abeba. Lake Langano
 • Dag 11 : Arba Minch
 • Dag 12 : Konso stam
 • Dag 13 : Jinka
 • Dag 14 : Mursi en Hamer stammen
 • Dag 15 en 16 : Dassanetch & Karo stammen
 • Dag 17 : Yabello
 • Dag 18 : Yirga Alem
 • Dag 19 : Einde van je Individuele rondreis Ethiopië
Individuele rondreis Ethiopie
Dag 1 – Start van je rondreis Ethiopië – Aankomst in Addis Abeba

Je individuele rondreis Ethiopië start in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Na aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. Vandaag kun je een bezoek brengen aan de oudste kerk van de stad of bezoek het nationaal museum dat veel bijzondere cultuurschatten herbergt. Hier vind je Lucy, de beroemdste van alle mensachtigen en maar liefst 3.2 miljoen jaar oud.

Dag 2 – Binnenlandse vlucht van Addis Abeba naar Bahir Dar

Vanochtend vlieg je naar Bahir Dar. Hier heb je de rest van de middag vrij te besteden. Maak bijvoorbeeld een boottocht op het Tanameer. In het meer liggen veel (schier) eilanden, waarop kerken en kloosters zijn gebouwd. Een bezoek aan de beroemde 16e-eeuwse Ura Kidane Mihret-kerk met haar kleurrijke muurschilderingen, handgeschreven Bijbels en zilveren kruizen kan eigenlijk niet ontbreken. Je slaapt vanavond in een accommodatie met bungalows.

Individuele rondreis Ethiopie
Dag 3 – Bahir Dar via Tiss Issat naar Gondar

Over een slechte weg reis je naar Tiss Issat (‘Het Rokende water’). Het is de op één na grootste waterval van Afrika, alleen de Victoria Falls zijn groter. Na de regentijd stort het water hier over een breedte van 400 meter maar liefst 45 meter naar beneden; een indrukwekkend schouwspel en een hoogtepunt van je individuele rondreis door Ethiopië . Na een bezoek aan de waterval brengt een rit van 185 kilometer je naar Gondar, ooit de hoofdstad van het keizerrijk.

Dag 4 – Gondar vrije dag

Vandaag kun je een bezoek brengen aan de culturele schatten van Gondar. De schitterend gelegen 17e-eeuwse kastelen zijn gebouwd door Keizer Fasilades en zijn opvolgers. Eén van de mooiste kerken van het land is de Debre Berhan Selassie. De rijke muur- en plafondschilderingen zijn er nog in de originele staat. Bijzonder is het houten plafond, vanwaar allerlei hoofden met een andere gelaatsuitdrukking alle kanten op kijken.

Individuele rondreis Ethiopie
Dag 5 – Gondar naar Simiengebergte

Je staat vroeg op en reist naar het oeroude Simiengebergte, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ras Dashen, de hoogste piek, ligt op 4543 meter hoogte. Vanaf hier heb je vergezichten over het laagland en kom je duizenden Gelada-bavianen tegen. Vooral de mannetjes met hun lange manen en hun dieprood gekleurde borst hebben een imposant uiterlijk. Je overnacht in de hoogste lodge van Afrika, op 3.400 meter hoogte.

Dag 6 – Simiengebergte naar Aksum

Vandaag reis je naar Aksum, via een route langs de diepe afgronden van het Simiengebergte. In de provincie Tigray, waar je doorheen rijdt, gaan de kleine boerderijtjes met daken van gras op in het uitgestrekte landschap. De komende twee nachten slaap je in een comfortabel hotel in Aksum.

Ga je een rondreis door Ethiopië maken, dan wil je natuurlijk de beroemde bezienswaardigheden zien.  Deze rondreis laat je veel van het gewone leven, de verschillende culturen en de locals kennen. Lees meer over lokale ervaringen die je tijdens je rondreis door Ethiopië kan opdoen.

Individuele rondreis Ethiopië
Dag 7 – Aksum vrije dag

Aksum is een stad vol indrukwekkende monumenten die getuigen van het rijke en glorieuze verleden van het koninkrijk. De Aksumieten waren bekwame bouwlieden, getuige de 2500 jaar oude obelisken, gehakt uit een massief stuk graniet. De hoogste nog staande obelisk is maar liefst 23 meter hoog! Breng ook een bezoek aan de kerk St.Mary Zion. Er wordt beweerd dat De Ark des Verbonds in deze kerk wordt verborgen.

Dag 8 – Binnenlandse vlucht van Aksum naar Lalibela: bezoek rotskerken

Je vliegt naar het beroemde Lalibela, de heilige plaats van de Orthodoxe Kerk. De gebouwen, allen onder UNESCO bescherming, werden in de 13e eeuw in opdracht van koning Lalibela uitgehouwen. Bet Giorghis, in de vorm van een kruis gebouwd, is de meest beroemde van alle kerken. Je overnacht de komende nachten in een hotel met uitzicht over de laaglanden.

Dag 9 – Lalibela vrije dag

Je hebt vandaag een vrije dag in Lalibela. Het is aan te raden om vroeg op te staan en een klim naar het hooggelegen klooster van Asheten Maryam te maken. De klim is pittig, maar biedt zulke unieke vergezichten dat het zeker de moeite loont. Natuurlijk kan je ook even bijkomen van je individuele rondreis Ethiopië .

Dag 10– Binnenlandse vlucht van Lalibela naar Addis Abeba. Lake Langano

In de ochtend vlieg je terug naar Addis Abeba. Je stapt hier in een jeep voor de rit naar Lake Langano. Na enkele uren rijden door de Abessijnse Hooglanden daal je af in de Rift Valley, waar je het Afrika met acacia bomen en grote kuddes die door de vlakten trekken tegenkomt. Je overnacht in een lodge aan de oevers van Lake Langano.

Dag 11 – Lake Langano naar Arba Minch

Je reist vandaag verder naar het zuiden. Je kunt een bezoek brengen aan de Dorze stam, waarvan de mannen beroemd zijn om hun weef- en bouwkunsten. Ze bouwen huizen van wel 12 meter hoog in de vorm van bijenkorven. Je eindigt de dag in Arba Minch. De lodge waarin je zult overnachten biedt uitzicht op de Chamo en Abaya meren.

Een reis door Ethiopië is al heel bijzonder, maar het wordt nog specialer als je één van de vele religieuze festivals in Ethiopië mee kunt pikken.

Individuele rondreis Ethiopie
Dag 12 – via lake Chamo naar de Konso stam

Je maakt een boottocht op het Chamomeer van ongeveer 2 uur. Onderweg kun je onder andere krokodillen, nijlpaarden, nijlvaranen en watervogels tegenkomen. Daarna reis je door naar de Konso. De Konso zijn ijverige mensen en staan bekend om hun terrassencultuur. Het stamhoofd leeft in het bos, mengt zich niet in het dagelijkse leven van zijn onderdanen en gebruikt zijn spirituele krachten om de goede weg te wijzen aan zijn volk.

Individuele rondreis Ethiopie
Dag 13 – naar Jinka

De stammen van Zuid Ethiopië zijn bijzonder, zeker in deze moderne wereld. Halfnaakte mannen trekken met hun kuddes door het droge en verlaten land. Ze beschermen er hun vrouwen, dieren en waterputten met hun leven. Onderweg worden voldoende stops ingelast terwijl je het land van de Konso, Tsemaye, Banna en Ari stammen doorkruist. Je overnacht in een tentenlodge aan de rand van de stad.

Dag 14 – bezoek aan de Mursi en Hamer stammen

Vandaag vertrek je naar het land van de Mursi. Deze stam is wereldberoemd dankzij de lipschotels die de vrouwen dragen, al zijn de gespierde mannen niet minder indrukwekkend. De Hamer vrouwen dragen koeien- en geitenhuiden die ze zelf versieren met op de markt gekochte kralen. Een bezoek aan de markt van Dimeka of Turmi kan ook niet ontbreken; er wordt weinig verhandeld, maar het draait vooral om het ontmoeten van familieleden bij een stevige pot maisbier. Je overnacht in een comfortabele lodge, maar je kunt ook kiezen voor een overnachting bij de Hamer stam.

Individuele rondreis Ethiopie
Dag 15 – bezoek aan Dassanetch & Karo stammen of Bull jumping ceremony

Het programma van de komende 2 dagen zal ter plaatse worden ingevuld, afhankelijk van de mogelijkheden. Prioriteit is het bezoeken van een bull jumping, de initiatie ceremonie waarbij een jongen in de wereld van de volwassenen toegelaten wordt. Hiervoor moet hij over de rug van 12 stieren springen.

Dag 16 – bezoek aan Dassanetch & Karo stammen of Bull jumping ceremony

Pas bij aankomst in Turmi zal het duidelijk zijn of zo’n ritueel op dat moment plaatsvindt. Mocht er geen ceremonie plaatsvinden, dan worden de stammen die leven naast het leefgebied van de Hamer bezocht, de Dassanetch en Karo stammen.

De beste reistijd Ethiopië is tussen oktober en februari, omdat het er dan droog en niet te heet is. Tussen februari en juni valt de ‘kleine regentijd’ nog wel mee, maar van juli tot en met september is het grote regenseizoen.

Individuele rondreis Ethiopie
Dag 17 – Turmi naar Yabello

In de vroege ochtend vertrek je richting het land van de Borana, een stam van Somalische afkomst. Je reist naar Yabello. Je kunt een tocht naar de zoutkrater van El Sod maken. In deze krater wordt het zwarte zout door ijverige mannen met de hand gedolven. Ezels dragen het vervolgens naar boven via een steil pad en brengen het naar de zoutmarkt, waar ze 6 dagen over doen.

Dag 18 – Yabello via de Koffie route naar Yirga Alem

Je laat de rood gekleurde laaglanden van de Borana achter je om richting de groene Sidamo Mountains te rijden. Dit is het gebied van de beroemde Yirga Cheffe koffie. Als het seizoen zich daartoe leent kun je één van de vele plantages bezoeken. Je eindigt de dag in Yirga Alem, in een lodge waar enkel producten uit eigen tuin gebruikt worden.

Dag 19 – Einde van je rondreis Ethiopië – Yirga Alem, naar Addis Abeba

Helaas, het einde van je Individuele rondreis Ethiopië is aangebroken. Nog even genieten van je ontbijt op de veranda van de lodge. Waarschijnlijk zal je de nieuwsgierige Colobusapen zien. Na het ontbijt begint een lange reisdag van 320 kilometer terug naar Addis Abeba. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis, of je kiest ervoor je reis te verlengen met bouwstenen.

In deze voorbeeldreis zijn 3 binnenlandse vluchten opgenomen (van Addis Abeba naar Bahir Dar, van Aksum naar Lalibela en van Lalibela naar Addis Abeba). Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Reisinspiratie – rondreis Ethiopië

Als je overweegt een reis naar een Afrikaans land te maken, je houdt van mooie landschappen en bergen én je wilt niet de hoofdprijs betalen, dan is Ethiopië your call! Reisjunk zet 5 highlights voor je op een rijtje die dit land meer dan de moeite waard maken.

Prijsinformatie Ethiopië reis

Reisduur: 19 dagen/18 nachten.
Reissom: Vanaf € 2935,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, dagwandeling Simiengebergte, bezoek Lalibela, bezoek stammen Dorze, Mursi, Hamer, Karo, Konso en Borana.
Exclusief: Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €120 pp) overige maaltijden, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Daniel helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Ethiopië reis.

Vliegtickets voor je Ethiopië rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Ethiopië

Ben je op zoek naar een bijzondere individuele rondreis in Ethiopië ? Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ethiopië op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ethiopië.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!