Het beste van Kenia

18-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

18-daagse individuele rondreis Kenia

Vanaf € 2910,-

 • Overnacht aan de voet van Mount Kenya
 • Bezoek aan het ruige Samburu
 • Optioneel naar de Maasai

Tijdens deze 18-daagse individuele rondreis Kenia ontdek je de grote diversiteit van dit land. Je bezoekt uiteraard de bekende hoogtepunten, zoals Masai Mara, Lake Naivasha en Amboseli maar ook parken als Samburu en Lake Nakuru, waar niet iedere toerist komt. Daarnaast geniet je van diverse landschappen; bergen, ruige gebieden, vlakke savannes met grazende dieren en hagelwitte stranden. Je besluit je reis in Mobassa aan de Indische Oceaan. Je kunt met diverse excursies je reis precies naar wens maken; extra natuur, misschien juist wat cultuur of nog meer ontspanning, het kan allemaal tijdens deze individuele rondreis Kenia.

Maak kennis met Eunice, de lokale reisprofessional die in Kenia woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Kenia reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Je eigen Kenia Hoogtepunten reis

Deze rondreis Kenia hoogtepunten is een voorbeeldreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eunice, de reisexpert die al jaren in Kenia woont. Geef Eunice je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Kenia reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Kenia of de beste reistijd Kenia.

Route individuele rondreis Kenia:

 • Dag 1 : Nairobi
 • Dag 2 : Mount Kenya
 • Dag 3 en 4 : Samburu
 • Dag 5 : Lake Nakuru
 • Dag 6 en 7 : Lake Naivasha
 • Dag 8 t/m 10 : Masai Mara
 • Dag 11 : Nairobi
 • Dag 12 : Amboseli
 • Dag 13 : Ngutuni
 • Dag 14 t/m 17 : Mombasa
 • Dag 15 : Eind van je individuele Kenia rondreis
Trustpilot

Route individuele rondreis Kenia:

Dag 1 – Aankomst in Nairobi
Vandaag begint je reis met aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Kenia. Je wordt opgehaald en naar je hotel in Nairobi gebracht.

Dag 2 – Nairobi naar Mount Kenya
Na een briefing vertrek je naar Mount Kenya. De weg voert je over de hoogvlaktes. Onderweg kom je langs diverse plantages en dorpjes. In de middag kom je aan bij Mount Kenya, en maak je na de lunch een wandeling door de natuur. Je overnacht in een lodge, gelegen aan de voet van de berg en aan rand van een rivier.

individuele rondreis Kenia

Dag 3 – Mount Kenya naar Samburu
Je reist via Nairobi verder naar het noorden.  Je komt in het wilde en ruige gebied van Samburu. Dit nationale park is een van de 56 beschermde natuurgebieden; een droog savannegebied dat door de Uaso Nyiro rivier bewaterd wordt. Het park is niet zo groot als andere parken, maar is vanwege de omgeving en de bereikbaarheid pas laat ontdekt, waardoor het een aantal unieke diersoorten heeft. Onderweg naar de lodge kun je alvast diverse diersoorten spotten.

Dag 4 – Samburu
De vierde dag van je individuele rondreis in Kenia heb je de hele dag de tijd om zoveel mogelijk dieren te spotten en zoveel mogelijk foto’s te maken. Er zijn in het park meer dan 50 soorten wilde dieren, waaronder unieke zebra’s, giraffen, struisvogels en bokken. Je overnacht weer in dezelfde lodge.

individuele rondreis Kenia

Dag 5 – Samburu naar Lake Nakuru
Lake Nakuru National Park is je volgende stop op deze reis. Nakuru staat bekend om haar grote getallen flamingo’s, die van de algen uit dit meer leven. Er zijn in het park naast flamingo’s ook ongeveer 400 vogelsoorten te zien, alsmede diverse grotere wilde dieren waaronder waterbokken, buffels, neushoorns, giraffen, leeuwen en luipaarden.

Dag 6 – Lake Nakuru naar Lake Naivasha
Na een vroege safari door het park vertrek je naar het Naivasha gebied. Je bezoekt het relatief kleine park Hell’s Gate. Het unieke van dit park is dat je er mag wandelen of (tegen meerprijs) fietsen kunt huren. Het park kent geen roofdieren, waardoor je je zo tussen dieren als gazelles, struisvogels en zebra’s kunt begeven. Daarna wordt je naar een resort aan de oevers van het meer gebracht, waar je zult overnachten.

individuele rondreis Kenia

Dag 7 – Lake Naivasha vrije dag
Je hebt vandaag een dag om bij te komen. Een individuele rondreis in Kenia is niet compleet zonder wat rust rondom het meer. Of maak een optionele excursie. In de omgeving zijn er diverse bloemkwekerijen die rozen exporteren, waar je een kijkje kunt nemen. Je kunt er ook voor kiezen aan het meer te blijven en op zoek gaan naar de diverse vogelsoorten die hier leven; te voet, of door middel van een ontspannen boottochtje.

Dag 8 – Lake Naivasha naar Masai Mara
Tijd om verder te reizen. Vandaag kom je (volgens velen) aan bij hét hoogtepunt van Kenia: Masai Mara. Het park is Kenia’s bekendste park; zowel vanwege de opname van de film “Out of Africa” alsmede de grote migratie van kuddes gazellen, zebra’s en gnoes die van en naar de Serengeti in Tanzania trekken. In de middag spring je op de jeep voor een eerste game drive door het park.

 individuele rondreis Kenia

Dag 9 & 10 – Masai Mara
Twee dagen lang heb je de tijd om op safari te gaan door Masai Mara; een van de grootste hoogtepunten van je individuele rondreis door Kenia. Niet alleen de Big 5 (olifant, luipaard, leeuw, neushoorn & buffel) kun je er tegenkomen, maar er zijn ook grote hoeveelheden gnoes, zebra’s, giraffen en antilopen te vinden. Daarnaast zwemmen in de Mararivier krokodillen en nijlpaarden, en kun je in het park ook meer dan 450 verschillende vogelsoorten tegenkomen. Mocht je je willen verdiepen in de inheemse bevolking, dan kun je ervoor kiezen een optionele excursie naar een Maasai dorpje te maken en te leren hoe zij leven van de veeteelt.

individuele rondreis Kenia

Dag 11 – Masai Mara naar Nairobi
De rit terug naar Nairobi voert je langs hoge bergwanden en uitgestrekte valleien. Voordat je in de stad aankomt, bezoek je een van de theeplantages die aan de rand van de stad ligt. Je leert alles over het proces van thee maken en krijgt een heerlijk lunchbuffet gemaakt van producten van hun eigen land. Vervolgens reis je terug naar het hotel dat je kent van de eerste dag.

Dag 12 – Nairobi naar Amboseli
Je blijft niet lang in Nairobi, want vandaag reis je alweer verder zuidwaarts, naar Amboseli. Amboseli ligt aan de voet van de met sneeuw bedekte Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Je maakt een gamedrive door het park en overnacht in een safari camp.

individuele rondreis Kenia

Dag 13 – Amboseli naar Ngutuni
Vanuit Amboseli kun je onderweg naar Ngutuni ook weer diverse diersoorten spotten. Na de lunch is het dan tijd voor de echte game drive, waar je vanzelfsprekend de echte Afrikaanse diersoorten weer tegen kunt komen. Zelfs vanuit de lodge waar je slaapt kun je genieten van de wilde dieren; alle kamers zijn voorzien van een balkon dat uitkijkt op het waterhole, waar dieren naartoe komen om te drinken terwijl ze over de eindeloos droge savanne lopen. Een erg speciale accommodatie tijdens je individuele rondreis door Kenia!

Dag 14 – Ngutuni naar Mombasa
Na een laatste game drive door het park zijn de safari-dagen voorbij, en worden ze ingeruild voor een aantal ontspannen dagen aan het strand. Je reist naar Mombasa, waar je in een resort bij kunt komen van de reis.

individuele rondreis Kenia

Dag 15-17 – Mombasa vrije dagen
De komende dagen heb je alle tijd om van het strand te genieten. Je kunt diverse activiteiten in het hotel ondernemen. Mocht je je buiten de hotelmuren willen begeven en even genoeg hebben van zon, zee en strand, dan kun je uiteraard ook een bezoek brengen aan de stad zelf. Mombasa was tijdens de Gouden Eeuw een haven die de Portugezen als tussenstop gebruikten, waaraan Mombasa haar Fort Jesus dankt.

Dag 18 – vertrek vanuit Mombasa – einde individuele rondreis Kenia
Na nog wat vrije tijd in het hotel begin je aan je reis terug naar huis. Je wordt, afhankelijk van je vluchttijden, naar het vliegveld gebacht en reist via Nairobi terug naar huis.

individuele rondreis Kenia

Reisinspiratie – Nationale Parken

Volgens Reisjunk zijn Samburu, Masai Mara en Amboseli drie parken die je absoluut niet over mag slaan. Benieuwd waarom? Lees dan het artikel over de 3 mooiste nationale parken van Kenia

Prijsinformatie individuele rondreis Kenia

Reisduur individuele rondreis Kenia18 dagen/17 nachten
Reissom individuele rondreis KeniaVanaf € 2910,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen op basis van volpension (uitgezonderd Nairobi: enkel ontbijt, uitgezonderd Mombasa: halfpension), 1 liter water pppd, vervoer ter plaatse, omschreven game drives, flying doctors cover, airport transfers
ExclusiefInternationale vlucht, binnenlandse vlucht, entrees parken ($580, ter plaatse te voldoen op dag 1), lunches dag 7 & 10, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie KeniaOvernachtingen in een tweepersoonskamer in tented camps en lodges

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Eunice helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Kenia

Meer inspiratie voor een Individuele Rondreis Kenia

Ben je op zoek naar een individuele rondreis Kenia? Geef Eunice je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Kenia op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Kenia.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Onze Garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR. Je betaalt je reis gewoon aan Better Places in Nederland, waardoor je geen valutaverschillen of extra bankkosten naar het buitenland over hoeft te maken. Lees meer over onze garanties.

You have Successfully Subscribed!