7-daagse individuele rondreis Laos
Vanaf  € 425,-

  • Bezoek hoofdstad Vientiane
  • Kom tot rust in Vang Vieng
  • Ontdek de rijke historie van Luang Prabang

Tijdens deze korte reis ontdek je dat Laos een veelzijdige bestemming is. De reis begint in Vientiane, gelegen aan de machtige Mekong. Per openbaar vervoer reis je verder naar Vang Vieng, dat omringd wordt door karstgebergten en groene rijstvelden. Je kunt hier diverse activiteiten ondernemen, waaronder fietsen en tuben. De reis eindigt in Luang Prabang, een stad vol historie, waar je onder andere tempels en grotten kunt ontdekken.

Reisexpert Eric in Thailand kent Laos op zijn duimpje. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Hoogtepunten Laos

Stel je individuele rondreis Laos op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je individuele rondreis Laos in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Eric, onze lokale reisexpert.

Route individuele rondreis Laos

  • Vientiane, start van je individuele rondreis Laos
  • Vang Vieng
  • Luang Prabang
  • Einde van je individuele rondreis Laos

 

Dag 1 – Aankomst Vientiane
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar je hotel in het centrum van de stad gebracht. Vientiane is een vriendelijke stad aan de oevers van de machtige Mekong rivier. In de middag heb je een sightseeing tour door de stad. Je bezoekt een aantal van de hoogtepunten, zoals de Victory Gate (Arc de Triomphe), de Wat Sisaket en de indrukwekkende That Luang Stupa, het belangrijkste monument van het land. Je brengt ook een bezoek aan de ‘Morning Market’ waar je kunt ronddwalen. In de avond kun je een wandeling langs de oevers van de rivier maken.

Dag 2 – Vientiane naar Vang Vieng
Na het ontbijt reis je per minibus naar Vang Vieng. Deze rit duurt ongeveer 3 a 4 uur. Vang Vieng is een idyllisch dorpje en wordt omgeven door een groot en steil karstgebergte. In de omgeving vind je veel weelderige, groene rijstvelden. Vanaf het hotel kun je genieten van de zonsondergangen in deze groene omgeving.

individuele rondreis Laos

Dag 3 – Vang Vieng
Vandaag heb je een vrije dag om te relaxen of de omgeving van Vang Vieng te verkennen. De plaats staat bekend om zijn kalkstenen kliffen. Je kunt een bezoek brengen aan de grotten, of fietsen over het nabijgelegen platteland. Een andere optie is ‘tubing’ over de Nam Song Rivier: in de binnenband van een tractor drijf je met de stroom mee, en onderweg kun je hier en daar bij kleine barretjes aan de kant stoppen voor een versnapering. Vang Vieng is een uitstekende plek om te ontspannen.

Dag 4 – Vang Vieng naar Luang Prabang
’s Morgens vertrek je per minibus naar Luang Prabang. Dit is de voormalige hoofdstad en staat bekend om zijn oude tempels en romantische omgeving. Vanwege het kleine formaat is het schiereiland het beste te voet te verkennen. Na aankomst in Luang Prabang is de middag vrij om de stad te verkennen of te ontspannen. Je kunt ook de Phousi Hill beklimmen voor een uitzicht over de stad en de Kane & Mekong rivieren.

individuele rondreis Laos

Dag 5 – Luang Prabang
Deze ochtend maak je een wandeltocht door de stad. Je bezoekt het Nationaal Museum (voorheen bekend als het Koninklijk Paleis), Wat Xieng Thong, Wat Sen en Wat May. Daarna stap je op een traditionele Lao boot en vaar je over de Mekong rivier naar de Pac Ou grotten. Deze heilige plaats is gevuld met duizenden beelden van Boeddha. Om zoveel mogelijk van de omgeving te kunnen zien reis je terug naar Luang Prabang met de auto. Onderweg stop je bij het graf van Henry Mouhot, de ontdekker van Angkor Wat. Ook breng je een bezoek aan het dorpje Pha Nom, waar je kunt zien hoe doeken van zijde en katoen worden geweven.

Dag 6 – Luang Prabang
Sta vroeg op, dan kun je deelnemen aan een dagelijkse Lao ochtendritueel. Monniken die hun kommen dragen, zwervend door de stad, zegenen de lokale bevolking die hun offers schenken (meestal rijst). Na het ontbijt kun je genieten van een dagtocht naar de Kuang Si watervallen, waar turquoise water over de kalksteenformaties glijdt. Het overvloed aan water vormt een prachtig schouwspel van de natuur. Onder de Kuang Si watervallen kun je zwemmen in de grote vijvers. Onderweg passer je verbazingwekkende landschappen, teakbossen en verschillende dorpen. In de buurt van de watervallen kun je een opvangcentrum bezoeken van met uitsterven bedreigde zwarte Aziatische beren. Ook kun je optioneel een Lao kookcursus volgen.

Dag 7 – Luang Pranbang naar huis
Helaas is je reis vandaag ten einde gekomen. Na het ontbijt word je met een transfer naar het vliegveld gebracht voor de reis terug naar huis.

individuele rondreis Laos

Prijsinformatie individuele rondreis Laos

Reisduur individuele rondreis Laos 7 dagen/6 nachten
Reissom individuele rondreis Laos Vanaf € 425,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, genoemde excursies
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, eventuele optionele excursies, overige maaltijden, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Laos Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Eric helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Laos.

Vliegtickets Laos

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Laos

Wil je een individuele rondreis Laos maken? Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een individuele rondreis Laosop maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Laos.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!