21-daagse individuele rondreis Mexico
Vanaf  € 1420,-

 • Reis door Mexico, Guatemala & Belize
 • Bezoek aan diverse Mayasteden
 • Belize Barrier Reef verkennen

Deze individuele rondreis Mexico brengt je eigenlijk door drie landen, je pakt namelijk ook een deel van Guatemala en Belize mee. De reis begint bij de populaire zonbestemming Playa del Carmen, vanwaar je direct naar een van de hoogtepunten van deze reis gaat: Chichén Itzá. Vervolgens reis je via koloniaal Mérida naar Palenque, waar je naast de ruïnes ook watervallen kunt bewonderen. Je bezoekt de provincie Chiapas, waar je in San Cristobal de las Casas de indianencultuur kunt proeven. Vervolgens steek je de grens over naar Guatemala, waar je in Panajachel onder andere het meer van Atitlán kunt bezichtigen. De voormalige hoofdstad Antigua is de plek voor liefhebbers van koloniale gebouwen of jade. In Flores kun je een bezoek brengen aan de beroemde Mayastad Tikal voordat je de grens naar Belize oversteekt. Je reist per watertaxi naar het eiland Caye Caulker, waar je onder water het Belize Barrier Reef kunt verkennen. Via Chetumal kom je Mexico weer binnen en reis je naar Tulum, waar je de laatste dagen van deze rondreis Mexico doorbrengt.

individuele rondreis mexico

Stel je individuele rondreis Mexico op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Mexico individuele rondreis in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Alison, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route individuele rondreis Mexico:

 • Dag 1 en 2 : Playa del Carmen
 • Dag 3 : Chichén Itzá
 • Dag 4 en 5 : Mérida
 • Dag 6 en 7 : Palenque
 • Dag 8 t/m 10 : San Cristobal de las Casas
 • Dag 11 en 12 : Panajachel
 • Dag 13 en 14 : Antigua
 • Dag 15 en 16 : Flores
 • Dag 17 en 18 : Caye Caulker
 • Dag 19 en 20 : Tulum
 • Dag 21 : Cancun, einde reis

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan voor een directe vlucht. TUI Fly vliegt vanaf Amsterdam 3 x per week rechtstreeks naar Cancun en vanaf Brussel 4 x per week. Kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

Dag 1 – Aankomst in Cancun – naar Playa del Carmen
Je komt vandaag aan op de luchthaven van Cancun. Je wordt naar Playa del Carmen gebracht, waar je de eerste dagen van deze reis zult doorbrengen. Playa del Carmen is vanwege de parelwitte stranden een geliefde bestemming bij vele zon- en strandliefhebbers.

Dag 2 – Playa del Carmen
Geniet tijdens deze vrije dag van het strand, of verken het centrum van het oorspronkelijke vissersdorpje. Ondanks dat Playa del Carmen zo enorm populair is, vind je er geen extreme hoogbouw, maar is de sfeer van het vissersdorpje nog voor een groot deel behouden.

individuele rondreis mexico

Dag 3 – Playa del Carmen naar Chichén Itzá
Je verlaat vandaag de badplaats en stapt op de bus naar Chichén Itzá, een oude Mayastad die hoogstwaarschijnlijk een van de redenen is voor een bezoek aan Mexico. Het was een van de belangrijkste steden van het land. Naast piramides vind je er onder andere ook een observatorium en een veld voor een balspel.

Dag 4 – Chichén Itzá naar Mérida
Vandaag reis je naar Mérida, wat eigenlijk maar een korte rit is. Je kunt vandaag rondkijken in Mérida zelf, de hoofdstad van het schiereiland Yucatan, waar onder andere het regeringspaleis, Casa de Montejo, het theater Peon Contreras, de kathedraal en de diverse musea een bezoek waard zijn.

individuele rondreis mexico

Dag 5 – Mérida
Je kunt vandaag kiezen voor een van de twee optionele excursie. Je kunt ervoor kiezen Celestun bezoeken, waar een grote kolonie flamingo’s woont, of je brengt een bezoek aan Uxmal, een groot complex met Mayagebouwen die nog extreem goed bewaard zijn gebleven.

Dag 6 – Mérida naar Palenque
Het is vandaag tijd om verder te reizen, een enorme busrit van ongeveer 8 uur staat je vandaag voor de boeg. Het zijn echter eersteklas bussen en je hebt een comfortabele stoel waaruit je een filmpje kunt kijken die ze op de tv in de bus draaien, of uiteraard jezelf vermaken.

individuele rondreis mexico

Dag 7 – Palenque
Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid de Mayastad Palenque te bezoeken. Wat Palenque uniek maakt, naast het feit dat het heuvelachtige terrein omringd wordt door jungle, zijn haar architectuur en het beeldhouwwerk; deze zijn beide van enorm goede kwaliteit. Er staan diverse tempels en paleizen, waaronder de beroemde Tempel van de Inscripties. Je kunt vandaag ook de watervallen Agua Azul bezoeken, die uit verschillende lagen bestaan en vooral bekendstaan vanwege het azuurblauwe water. Je kunt op diverse plekken een verfrissende duik nemen.

individuele rondreis mexico

Dag 8 – Palenque naar San Cristobal de las Casas
Vanuit Palenque reis je per bus naar je volgende bestemming, San Cristobal de las Casas. In het centrum van San Cristobal kun je de sfeer proeven van de indianen, die hier in de provincie Chiapas wonen.

Dag 9 – San Cristobal de las Casas
Je hebt twee dagen voor het verkennen van San Cristobal. Met haar koloniale en indiaanse gebouwen is San Cristobal de las Casas een stad waar je de diverse invloeden kunt voelen. Je kunt een optionele excursie maken naar de indianendorpjes in de omgeving, waar de dorpelingen kleurrijke kleding dragen en zijn erg gelovig zijn. Met name de verschillen wat betreft de verschillende gewoontes zullen je duidelijk worden, ook tussen de dorpjes onderling.

individuele rondreis mexico

Dag 10 – San Cristobal de las Casas
Je hebt nog een vrije dag. Als je gisteren de stad nog niet hebt bezocht kan je dat vandaag doen, maar ook vandaag kun je weer een optionele excursie maken. Bezoek bijvoorbeeld de nabijgelegen kloof Cañon del Sumidero, een van de hoogtepunten van de provincie Chiapas. Je kunt de kloof en haar landschap bewonderen van boven en vanaf de rivier, vanwaar je ook diverse dieren zoals aalscholvers of krokodillen kunt tegenkomen.

Dag 11 – San Cristobal de las Casas naar Panajachel
Je reist vandaag per zogenaamde colectivo, een shuttlebusje dat je deelt met de lokale mensen. Je gaat de grens over, de eindstop vandaag is namelijk Panajachel. Dit plaatsje ligt in de hooglanden van Guatemala, aan het meer van Atitlán.

individuele rondreis mexico

Dag 12 – Panajachel
In Panajachel, door vele mensen ook wel Pana genoemd, vind je enorme contrasten. Als je in het drukke centrum met haar luidruchtige tuktuks en rumoerige barretjes loopt zul je niet begrijpen waarom mensen naar Pana gaan, maar zodra je bij de oevers van het meer komt zal je beeld veranderen. Panorama’s met vulkanen en het meer geven prachtige plaatjes, en ook de verschillende culturen die zich in Pana mengen maken het tot een interessante bestemming.

Dag 13 – Panajachel naar Antigua
Je stapt vandaag weer op de colectivo en reist naar Antigua. Mocht vandaag een donderdag of zondag zijn, dan is het aan te raden via Chichicastenango te reizen, omdat daar een kleurrijke markt is. Lokale mensen en toeristen komen hier om onder andere bloemen, dieren of souvenirs te kopen.

individuele rondreis mexico

Dag 14 – Antigua
Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala, is een stad vol koloniale gebouwen en rijkelijk versierde kerken. Er zijn tevens talloze fabrieken waar jade wordt verkocht in allerlei kleuren, want Antigua wordt gezien als de beste plaats in Guatemala om jade te kopen.

Dag 15 – Antigua naar Flores
Je verlaat Antigua en zet je reis voort naar Flores. Deze stad is verdeeld in twee delen: een deel ligt op het vaste land en een deel ligt op een eiland in het meer van Petén. Het is via een brug met elkaar verbonden, waar tuktuks rijden om je van de ene naar de andere kant brengen. Rust goed uit, zodat je morgen vroeg naar Tikal kunt.

individuele rondreis mexico

Dag 16 – Flores
Vandaag is het aan te raden vroeg op te staan. Je reist per colectivo naar een van de grootste Mayasteden, Tikal. Het complex ligt middenin de jungle en is daardoor vele jaren onontdekt gebleven, totdat onderzoekers het in 1848 herontdekten. De stad heeft verscheidene tempels, waarvan er twee hoog boven de boomtoppen uitsteken. Een deel van de vindplaats is niet uitgegraven en ligt nog onder de groene heuvels om je een idee te geven hoe de stad gevonden werd. Met een beetje geluk zie je tijdens het wandelen nog een aantal verschillende aapsoorten.

Dag 17 – Flores via Belize City naar Caye Caulker
Je laat Flores en daarmee Guatemala achter je en steekt de grens over naar Belize. Vanuit de hoofdstad, Belize City, stap je op de watertaxi en reis je naar het eiland Caye Caulker, waar je zult overnachten. Op het eiland zelf is niet heel veel te doen; er hangt een laid-back sfeertje en het enige verkeer komt van fietsers of golfkarretjes. Het is gemakkelijk het eiland te voet te verkennen en verdwalen is met de rechte straten haast onmogelijk.

individuele rondreis mexico

Dag 18 – Caye Caulker
Caye Caulker is een van de belangrijkste trekpleisters van het land, omdat het kleurrijke Belize Barrier Reef er omheen ligt. Het rif is na het Great Barrier Reef in Australië het grootste rif ter wereld. Het is dan ook aan te raden hier te duiken of te snorkelen.

Dag 19 – Caye Caulker via Chetumal naar Tulum
Vandaag heb je een vrij lange reisdag. Je verlaat het eiland per watertaxi en gaat in Chetumal van boord. Je maakt hier de grensovergang naar Mexico en reist verder naar het kustplaatsje Tulum, waar je zult overnachten.

individuele rondreis mexico

Dag 20 – Tulum
Het archeologische complex in Tulum is vrij bekend, want omdat het aan strand aan de Caribische Zee ligt is het uniek. Het is aan te raden voor vertrek naar de ruïnes je zwemspullen alvast aan te trekken, zodat je tijdens het bezoek ook een duik kunt nemen in het blauwe water.

Dag 21 – Tulum naar Cancun – einde reis
Het is tijd om Tulum te verlaten en naar je laatste stop van deze reis te gaan, de luchthaven van Cancun. Het is slechts een korte rit van ongeveer 2.5 uur, waarna je je na deze 3 weken reizen kunt opmaken voor de rit naar huis.

individuele rondreis mexico

Prijsinformatie individuele rondreis Mexico

Reisduur individuele rondreis Mexico21 dagen/20 nachten
Reissom individuele rondreis MexicoVanaf € 1420,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen, vervoer per transfers of openbaar vervoer, meet & greet, 2x ontbijt
Exclusief(Internationale) vluchten, maaltijden, excursies, entreegelden, eventuele gids, watertaxi van en naar Caye Caulker, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie MexicoOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Alison helpt je graag bij het samenstellen van jouw Individuele rondreis Mexico.

Vliegtickets Mexico

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mexico boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Alison geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Mexico

Wil je een individuele rondreis Mexico maken? Geef Alison je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Mexico op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Mexico.

Reisexpert Alison woont al jaren in Mexico. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Alison je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!