Myanmar – Dichter bij de Birmezen

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse individuele rondreis Myanmar

Vanaf  € 2470,-

 • Ontdek het land van duizenden pagodes
 • Wandeltocht door bergdorpjes
 • Cruise over de Irrawaddy rivier

Myanmar is nog een relatief onontdekt land, en dus is het leven er ook nog vrij authentiek. In de bergdorpjes zijn de mensen dan ook verlegen, maar altijd enorm hartelijk. Tijdens deze individuele rondreis Myanmar ontmoet je deze vriendelijke, altijd goedlachse mensen onder andere tijdens een meerdaagse wandeltocht. Natuurlijk pak je ook de grotere, meer bekende plaatsen als Yangon, Bagan en het Inle meer mee. De beste kijk op het leven in Myanmar is tijdens een homestay, en ook deze maak je mee, waardoor deze individuele rondreis myanmar je een zeer compleet beeld geeft van het leven in Birma.

Nwai, de Better Places reisspecialist in Myanmar, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat

Veiligheid Myanmar

Stel je Myanmar individuele rondreis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je individuele rondreis Myanmar in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, onze lokale reisexpert.

Route Myanmar Hoogtepunten

 • Yangon, start van je individuele rondreis Myanmar
 • Mandalay
 • Hsipaw
 • Kyauk Me
 • Pyin Oo Lwin
 • Mandalay
 • Amarapura
 • Ava
 • Sagaing
 • Mingun
 • Mandalay
 • Bagan
 • Kalaw
 • Inle Meer
 • Yangon, einde van je individuele rondreis Myanmar

Dag 1 – Aankomst in Yangon
Je reis begint vandaag met aankomst in Yangon, vaak ook Rangoon genoemd. Yangon is de grootste stad van het land en er zijn diverse pagodes die je kunt gaan bewonderen. Je kunt vandaag echter rustig aan doen, want ook morgen heb je nog de hele dag om de stad te ontdekken. Dwaal vandaag bijvoorbeeld door de kleurrijke straatjes en bezoek onderweg een theehuis.

Dag 2 – Yangon
Vandaag heb je alle tijd om de diverse hoogtepunten van Yangon te bezoeken. In de stad vind je onder andere een Boeddha van 70 meter lang. In de buurt van deze gigantische Boeddha kun je ook je toekomst laten voorspellen. Bezoek ook zeker de beroemde Shwedagon pagode, de belangrijkste pagode van de stad. De pagode is meer dan 2500 jaar geleden is gebouwd en bedekt is met bladgoud en edelstenen. Het is naast heiligdom tevens een pelgrimsdoel voor Boeddhisten in Birma.

individuele rondreis myanmar

Dag 3 – Yangon via Mandalay naar Hsipaw
Je laat Yangon achter je en reist per binnenlandse vlucht naar je volgende bestemming, Mandalay. Het is ongeveer 1 uur en een kwartier vliegen naar deze voormalige hoofdstad. Vervolgens reis je vanuit Mandalay door naar het plattelandsdorpje Hsipaw, waar je zult overnachten.

Dag 4 – Hsipaw: Kyauk Me trekking 
Vandaag begin je aan je meerdaagse trektocht. Je kunt ervoor kiezen of je vandaag 5 uur of 8 uur loopt. Je begint de wandeltocht vrij vlak en loopt langs landbouwvelden met diverse groenten en natuurlijke bronnen. Vervolgens begin je aan een fikse klimtocht totdat je bij Palaung aankomt, waar je zult lunchen. Na de lunch loop je door bossen en dorpjes totdat je bij een afgelegen bergdorpje aankomt, waar je in een homestay overnacht.

individuele rondreis myanmar

Dag 5 – Kyauk Me trekking
Na het ontbijt wandel je verder door de omgeving. Vandaag staat er een tocht van zo’n 7 uur gepland, met onderweg diverse tussenstops. Je wandelt door de bossen die op de bergen staan en over hangbruggen totdat je weer bij het dorpje Palaung aankomt. Hier heb je eerst lunch voordat je nog zo’n 2 uur verder wandelt naar je eindpunt van vandaag. Je overnacht weer in een homestay.

Dag 6 – Kyauk Me over Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin
Je wordt na het ontbijt opgehaald en naar het treinstation van Kyauk Me gebracht. Vanaf hier zeg je gedag tegen je trekking gids en stap je op de trein die je naar Pyin Oo Lwin brengt. Tijdens je treinreis kom je over het beroemde Gokteik viaduct, dat in 1901 is gebouwd en zo’n 750 meter lang en meer dan 100 meter hoog is. De reis duurt lang, maar is door het viaduct een waar avontuur. Geniet van het uitzicht en een rit die een vreemde combinatie lijkt van koorddansen en een extreem langzame achtbaan.

individuele rondreis myanmar

Dag 7 – Pyin Oo Lwin naar Mandalay
Pyin Oo Lwin is een schilderachtig dorpje. Het was vroeger een militaire buitenpost, maar momenteel staat het bekend als centrum van diverse teelten, waaronder zijde-, bloemen-, groente- en koffieteelt. De paardenkoetsen en koloniale huizen zorgen voor een uniek karakter. Het is slechts een korte rit naar Mandalay, dus daar kun je ook rondkijken. Bezoek bijvoorbeeld de Mahamyatmuni pagode, waar een zeer heilige Boeddha te vinden is. In de Kuthodaw pagode kun je een enorme collectie marmeren platen met de leer van Boeddha zien. Vanaf Mandalay Hill heb je een goed uitzicht op de stad met haar pagodes.

Dag 8 – Mandalay via Amarapura naar Ava
Vandaag zeg je voorlopig gedag tegen Mandalay en reis je door naar je volgende bestemming. De eerste stop van vandaag is Amarapura, een van de voormalige hoofdsteden van Birma en bekend om haar U Bein Bridge. Je eindpunt van vandaag is Ava, ook ooit hoofdstad geweest van verschillende rijken. Het wordt ook wel eens Inwa genoemd. Een van de bekendste gebouwen is Me Nu Ok Kyaung, een klooster met een aparte bouwstijl.

individuele rondreis myanmar

Dag 9 – Ava naar Sagaing
Je reist verder naar de stad Sagaing, ook gelegen aan de Irrawaddy rivier. De stad staat bekend om haar vele boeddhistische kloosters. De pagodes steken met haar witte, zilveren of gouden daken als stipjes boven de groene heuvels uit.

Dag 10 – Sagaing via Mingun naar Mandalay
Via het dorpje Mingun reis je terug naar Mandalay. Mingun staat bekend om haar enorme stoepa die vanwege natuurrampen in de 19e eeuw nooit af is gebouwd, maar wat er nog staat geeft je een goed idee van de grootse plannen. Bezoek, als je dat nog niet hebt gedaan, de laatste hoogtepunten van Mandalay, want morgen verlaat je de stad.

individuele rondreis myanmar

Dag 11 – Mandalay naar Bagan
Je stapt vandaag aan boord van een boot om van Mandalay naar Bagan te varen. Je vaart in een relaxt tempo over de Irrawaddy rivier. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de dorpjes van de rivier. Bagan staat vooral bekend om haar vele stoepa’s en tempels, die op een enorm complex staan.

Dag 12 – Bagan
Vandaag kun je Bagan verkennen, waar je op een terrein van 40 vierkante kilometer tempels kunt bewonderen. Het is mogelijk om dit met paardenkar te doen, zodat je in een rustig tempo van de plaats kunt genieten. Er staan honderden tempels, pagode’s en stoepa’s die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd, dus er is meer dan genoeg te zien.

individuele rondreis myanmar

Dag 13 – Bagan
Vandaag kun je ervoor kiezen een fietstochtje tussen de stoepa’s te maken, want het complex is immers zo groot dat het niet binnen 1 dag te bezichtigen is. Het is aan te raden om tegen zonsondergang naar de Shwesandaw pagode te gaan, omdat hier een uitzichtpunt is vanwaar je een goed overzicht hebt op de vele tempels die tussen het groen zichtbaar zijn.

Dag 14 – Bagan via Popa-berg naar Meikhtila
Het is tijd om gedag te zeggen tegen Bagan en verder te reizen naar Meikhtila. Onderweg bezoek je de beroemde Popa-berg, waar volgens animistische Birmezen de 37 geesten van het goede en het kwade wonen. In Meikhtila kun je meer leren over de geschiedenis die zich in deze strategisch gelegen stad heeft afgespeeld, of gewoon genieten van de diverse pagodes en het gelijknamige meer.

individuele rondreis myanmar

Dag 15 – Meikhtila naar Kalaw
Je reist vandaag naar het op 1300 meter hoogte gelegen stadje Kalaw. Dit stadje was vroeger vanwege het koelere klimaat geliefd bij Britten. Je kunt onder andere een bezoek maken aan de bergdorpjes in de omgeving, waar de lokale bevolking nog niet erg in aanraking met toeristen is gekomen. Je begroeten je daarom wat verlegen, maar wel hartelijk.

Dag 16 – Kalaw
Vandaag heb je nog een vrije dag in Kalaw. Een leuke bezigheid is een bezoek aan het Green Hill Valley bezoeken, een project opgezet met het oog op natuurbehoud. Je ziet onder andere het herbebossingsproject en kunt genieten van vlinders en olifanten in een natuurlijke omgeving, en je kunt ook zelf een steentje bijdragen door bijvoorbeeld een boom te planten.

individuele rondreis myanmar

Dag 17 – Kalaw naar Inle meer
Het Inle meer is het bekendste meer van Myanmar, en een bezoek aan Myanmar is ook niet compleet zonder een bezoek aan het meer. Het ligt tussen groene bergen en alles draait hier om het water. Alle gebouwen staan op palen in het meer zelf, en de lokale beenroeiers lijken haast wel over water te kunnen lopen.

Dag 18 – Inle meer
Vandaag heb je alle tijd om van het meer te genieten. Het is aan te raden om op een bootje te stappen of een kano te huren, zodat je het beste uit deze dag kan halen. Bezoek onder andere de pagode Paungdaw Oo en breng een bezoek aan een werkplaats waar ze Birmese sigaren maken. Breng vandaag optioneel ook een bezoek aan de Kakku pagodes, waar zo’n 2000 stoepa’s staan die een religieus centrum voor de Pa-O bevolking vormen.

individuele rondreis myanmar

Dag 19 – Inle meer via Heho naar Yangon
Een van de laatste dagen van je reis is aangebroken. Via Heho vlieg je terug naar Yangon, waar je nog een dagje de hoogtepunten van de stad kunt bekijken of de laatste souvenirtjes kunt scoren voordat je weer naar huis gaat.

Dag 20 – vertrek vanuit Yangon
Je rondreis Myanmar is helaas ten einde gekomen. Je hebt een transfer naar de luchthaven en stapt weer op het vliegtuig terug naar huis.

individuele rondreis myanmar

Reisinspiratie Myanmar – bezoek aan Taunggyi en Kakku

Twijfel je nog over de optionele excursie aan Kakku? Karlijn is hier geweest en raadt het je zeker aan! Lees haar verslag vol foto’s op haar reisblog Karlijntravels.

Prijsinformatie individuele rondreis Myanmar

Reisduur Myanmar individuele rondreis 20 dagen/19 nachten
Reissom Myanmar individuele rondreis Vanaf € 2470,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Binnenlandse vluchten, overnachtingen inclusief ontbijt, 2 lunches, 2 diners, vervoer ter plaatse, trekking fees,lokale gids
Exclusief Internationale vluchten, overige maaltijden, dragers tijdens trekking, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie individuele rondreis Myanmar Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 2 homestays tijdens trekking

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nwai helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis myanmar.

Vliegtickets Myanmar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Myanmar  boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Rikkert en Wendy geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Myanmar

Wil je een individuele rondreis Myanmar maken? Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een individuele rondreis Myanmar op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Myanmar

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!