Myanmar - Dichter bij de Birmezen

21-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele rondreis Myanmar

21 dagen, vanaf € 2520,-

  • Ontdek het land van duizenden pagodes met het OV
  • Maak een fietstocht langs de tempels van Bagan
  • Slaap in een authentieke homestay
  • Wandeltocht door bergdorpjes
  • Cruise over de Irrawaddy rivier
  • Geen binnenlandse vluchten

Myanmar is nog een relatief onontdekt land, en dus is het leven er ook nog vrij authentiek. In de bergdorpjes zijn de mensen dan ook verlegen, maar altijd enorm hartelijk. Tijdens deze individuele rondreis Myanmar ontmoet je deze vriendelijke, altijd goedlachse mensen onder andere tijdens een meerdaagse wandeltocht. Natuurlijk pak je ook de grotere, meer bekende plaatsen als Yangon, Bagan en het Inlemeer mee. De beste kijk op het leven in Myanmar is tijdens een homestay, en ook deze maak je mee, waardoor jouw reis je een compleet beeld geeft van het leven in Myanmar.

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Route individuele rondreis Myanmar

Dag 1: Yangon, je reis is begonnen!
Dag 2: Yangon
Dag 3: Yangon en nachtbus naar Inlemeer
Dag 4 en 5: Inlemeer
Dag 6 en 7: Kalaw
Dag 8: Meikhtila
Dag 9 – 11: Bagan
Dag 12: Mandalay
Dag 13: Hsipaw
Dag 14 en 15: Kyauk Me trekking
Dag 16: Pyin Oo Lwin
Dag 17: Mandalay
Dag 18: Ava
Dag 19: Sagaing
Dag 20: Mandalay
Dag 21: Vertrek vanuit Mandalay, einde van je reis

Je eigen Myanmar rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt individuele rondreis Myanmar in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, de Myanmar specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier onze Myanmar reizen of de beste reistijd Myanmar.

Dagprogramma individuele rondreis Myanmar

Individuele rondreis Myanmar
Dag 1 – Aankomst in Yangon

Je reis begint in Yangon, de grootste stad van het land. Hier zijn diverse pagodes die je kunt bewonderen. Je kunt rustig aan doen, want morgen heb je de hele dag om de stad te ontdekken. Dwaal bijvoorbeeld door de kleurrijke straatjes en bezoek onderweg een theehuis.

Dag 2 – Yangon

Vandaag kan je de hoogtepunten van de stad te bezoeken. Er ligt onder andere een Boeddha van maar liefst 70 meter lang waar je je toekomst kunt laten voorspellen. Bezoek ook zeker de beroemde Shwedagon pagode, die meer dan 2500 jaar geleden is gebouwd en bedekt is met bladgoud en edelstenen. Het is het heiligste gebouw en een pelgrimsdoel voor lokale Boeddhisten.

Vanaf Amsterdam vlieg je via Bangkok met KLM het meest comfortabel naar Rangoon/Yangon. Dit is de snelste route. Voor de minste CO2 uitstoot kun je het beste met Qatar vliegen met een overstap in Doha. Deze vlucht gaat zowel vanaf Amsterdam als Brussel. Lees meer over de vluchten naar Myanmar.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 3 – Yangon en nachtbus naar het Inlemeer

Je hebt vandaag een vrije dag. Stap bijvoorbeeld voor een ritje op de beroemde Yangon Circular Railway. Optioneel kunnen we in de ochtend een fietstocht in Dala voor je organiseren, een echte aanrader! Een lokale ferry brengt je naar de overkant van de Yangon River, waar je met een gids dit bijzondere stadsdeel gaat verkennen. ‘S avonds stap je op een nachtbus naar het Inlemeer.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 4 – Aankomst Inlemeer

Vroeg in de ochtend kom je aan bij het bekendste meer van Myanmar, dat tussen prachtige groene heuvels ligt. Alle gebouwen hier staan op palen in het meer en zelfs de mensen “lopen over water”, zoals het lijkt als je de lokale beenroeiers ziet. Je hebt meerdere dagen om het meer te verkennen, dus doe vooral rustig aan vandaag. Geniet van de rust bij de ecolodge of ga op op pad in het stadje Nyaung Shwe, waar je leuke barretjes en restaurantjes vindt.

Inlemeer Myanmar
Dag 5 – Inlemeer

Geniet tijdens een optioneel boottochtje van het meer. Bezoek de pagode Paungdaw Oo die beroemd is vanwege een festival in september of bezoek de Kakku pagodes, waar zo’n 2000 stoepa’s staan die een religieus centrum voor de locals vormen.

Dag 6 – Inlemeer naar Kalaw

Een rit van ongeveer 1,5 uur brengt je naar Kalaw. Het hoger gelegen stadje was vroeger vanwege het koelere klimaat, geliefd bij de kolonisten. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de bergdorpjes in de omgeving, waar de lokale bevolking je ietwat verlegen maar hartelijk zal begroeten.

Wil je weten waar je slaapt in Myanmar? Neem een kijkje op de Myanmar hotelpagina. 

Individuele rondreis Myanmar
Dag 7 – Kalaw

Het is een aanrader om vandaag Green Hill Valley te bezoeken, een project opgezet om de natuur te beschermen. Dit project helpt bij het beschermen van de omgeving en jij mag zelfs een eigen boom planten. Een leerzame middag voor ouders én kinderen, terwijl je geniet van vlinders en zelfs olifanten in een natuurlijke omgeving.

Dag 8  – Kalaw naar Meikhtila

Het is tijd om verder te reizen naar Meikhtila. In Meikhtila leer je over de geschiedenis die zich in deze stad heeft afgespeeld, of kan je gewoon genieten van de pagodes en het gelijknamige meer.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 9 – Meikhtila via Popa-berg naar Bagan

Het is tijd om verder te reizen naar Bagan. Onderweg bezoek je de beroemde Popa-berg, waar volgens animistische Birmezen de 37 geesten van het goede en het kwade wonen. Bagan staat vooral bekend om haar vele stoepa’s en tempels, die op een enorm complex staan.

Dag 10 – Bagan

Vandaag kun je Bagan verkennen, waar je op een terrein van 40 vierkante kilometer tempels kunt bewonderen. Het is mogelijk om dit met de fiets of per elektrische scooter te doen, zodat je in een rustig tempo kunt genieten. Er staan honderden tempels, pagodes en stoepa’s die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd, dus er is meer dan genoeg te zien.

Bij Better Places boek je zelf je vlucht naar Myanmar. Hier vind je handige tips over het boeken van een directe vlucht, een ontstpannen reis en geldbesparing!

Individuele rondreis Myanmar
Dag 11 – Bagan 

Vandaag kun je nog een fietstochtje tussen de stoepa’s maken, want het complex is zo groot dat het niet binnen 1 dag te bezichtigen is. Ga tegen zonsondergang naar de Shwesandaw pagode. Hier is een uitzichtpunt vanwaar je een goed overzicht hebt op de tempels. 

Dag 12 – Bagan per boot naar Mandalay 

Je stapt vandaag aan boord van een boot voor een dagtrip van Bagan naar Mandalay te varen. Je vaart in een relaxt tempo over de Irrawaddy rivier. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de dorpjes van de rivier. Als je aan het einde van de middag aankomt heb je prachtig zicht op de ondergaande zon.

Trekking in Hsipaw
Dag 13 – Mandalay transfer Hsipaw

Vandaag vertrek je van Mandalay naar Hsipaw. Vanuit de auto geniet je van prachtige uitzichten terwijl je door het heuvelachtige landschap rijdt. De rit duurt zo’n 5 uur. Je overnacht in een comfortabel hotel in Hsipaw

Dag 14 – Hsipaw: Kyauk Me trekking

Vandaag begin je aan je meerdaagse trektocht. Je kunt kiezen om 5 of 8 uur te lopen. De tocht begint vlak en loopt langs landbouwvelden met groenten en natuurlijke bronnen. Vervolgens begin je aan een klimtocht totdat je bij Palaung aankomt, waar je zult lunchen. Na de lunch loop je door bossen en dorpjes totdat je bij een afgelegen bergdorpje aankomt, waar je in een homestay overnacht.

Heb je vragen over de veiligheid in Myanmar? Lees ons blog over onder andere drinkwater, dieren, diefstal en onveilige gebieden.

Gokteik viaduct
Dag 15  – Kyauk Me trekking 

Na het ontbijt wandel je verder door de omgeving. Er staat een tocht van zo’n 7 uur gepland, met onderweg diverse tussenstops. Je wandelt door de bossen en over hangbruggen totdat je weer bij Palaung aankomt. Hier lunch je voordat je nog zo’n 2 uur verder wandelt naar je eindpunt van vandaag. Je overnacht in een homestay.

Dag 16 – Kyauk Me over Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

Je wordt na het ontbijt naar het treinstation gebracht. Je zegt gedag tegen je gids en stapt op de trein naar Pyin Oo Lwin. Je rijdt over het beroemde Gokteik viaduct, die zo’n 750 meter lang en meer dan 100 meter hoog is. De reis duurt lang, maar is door het viaduct een waar avontuur. Geniet van het uitzicht en een rit die een vreemde combinatie lijkt van koorddansen en een extreem langzame achtbaan.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 17 – Pyin Oo Lwin naar Mandalay

Pyin Oo Lwin is een schilderachtig dorpje, dat bekend staat als centrum van diverse teelten, zoals zijde-, groente- en koffie. De paardenkoetsen en koloniale huizen zorgen voor een uniek karakter. Het is een korte rit naar Mandalay, dus daar heb je tijd om één van de heilige pagodes te bezoeken. In de Kuthodaw pagode kun je een enorme collectie marmeren platen met de leer van Boeddha zien. Vanaf Mandalay Hill heb je een goed uitzicht op de stad.

Dag 18 – Mandalay via Amarapura naar Ava

De eerste stop van vandaag is Amarapura, bekend om haar U Bein Bridge. Je eindpunt van vandaag is Ava, ook ooit hoofdstad geweest van verschillende rijken. Het wordt ook wel eens Inwa genoemd. Een van de bekendste gebouwen is Me Nu Ok Kyaung, een klooster met een aparte bouwstijl.

We gaan voor 0 binnenlandse vluchten. Met het openbaar vervoer reizen in Myanmar is namelijk leuk, avontuurlijk én ontspannen!

Myanmar locals
Dag 19 –  Ava naar Sagaing

Je reist verder naar de stad Sagaing, ook gelegen aan de Irrawaddy rivier. De stad staat bekend om haar vele boeddhistische kloosters. De pagodes steken met haar witte, zilveren of gouden daken als stipjes boven de groene heuvels uit.

Dag 20 – Sagaing via Mingun naar Mandalay

Via het dorpje Mingun reis je terug naar Mandalay. Mingun staat bekend om haar enorme stoepa die vanwege natuurrampen in de 19e eeuw nooit af is gebouwd, maar wat er nog staat geeft je een goed idee van de grootse plannen. Bezoek vandaag ook, als je dat nog niet hebt gedaan, de laatste hoogtepunten van Mandalay.

Dag 21 – Vertrek vanuit Mandalay

Je rondreis door het bijzondere Myanmar is afgelopen. Vanuit Mandalay begint de terugreis naar huis.

Prijsinformatie individuele rondreis Myanmar

Reisduur: 21 dagen/20 nachten
Reissom: Vanaf € 2520,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, 2 lunches, 2 diners, vervoer ter plaatse, trekking fees, lokale gids
Exclusief: Internationale vluchten, overige maaltijden, dragers tijdens trekking, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 2 homestays tijdens trekking

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nwai helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Myanmar. 

Reisinspiratie Myanmar – bezoek aan Taunggyi en Kakku

Twijfel je nog over de optionele excursie aan Kakku? Karlijn is hier geweest en raadt het je zeker aan! Lees haar verslag vol foto’s op haar reisblog Karlijntravels.

Reisinspiratie Mandalay

Elk jaar in april wordt in heel Myanmar het Thingyan waterfestival gevierd. Daisy van All Day Every Daisy was er in 2018 bij en schreef er een leuk artikel over!

Vliegtickets voor je individuele rondreis Myanmar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Myanmar boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!