Myanmar - Dichter bij de Birmezen

21-daagse reis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele rondreis Myanmar

21 dagen, vanaf € 2520,-

  • Ontdek het land van duizenden pagodes met het OV
  • Maak een fietstocht langs de tempels van Bagan
  • Slaap in een authentieke homestay
  • Wandeltocht door bergdorpjes
  • Cruise over de Irrawaddy rivier
  • Geen binnenlandse vluchten

Myanmar is nog een relatief onontdekt land, en dus is het leven er ook nog vrij authentiek. In de bergdorpjes zijn de mensen dan ook verlegen, maar altijd enorm hartelijk. Tijdens deze individuele rondreis Myanmar ontmoet je deze vriendelijke, altijd goedlachse mensen onder andere tijdens een meerdaagse wandeltocht. Natuurlijk pak je ook de grotere, meer bekende plaatsen als Yangon, Bagan en het Inlemeer mee. De beste kijk op het leven in Myanmar is tijdens een homestay, en ook deze maak je mee, waardoor jouw reis je een compleet beeld geeft van het leven in Myanmar.

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Route individuele rondreis Myanmar

Dag 1: Yangon, je reis is begonnen!
Dag 2: Bus naar Mandalay
Dag 3 en 4: Mandalay, transfer naar Hsipaw
Dag 5: Kyauk Me
Dag 6: Pyin Oo Lwin
Dag 7: Mandalay
Dag 8: Ava
Dag 9: Sagaing
Dag 10: Mandalay
Dag 11 – 13: Bagan
Dag 14: Meikhtila
Dag 15 en 16: Kalaw
Dag 17 en 18: Inlemeer
Dag 19: Bus naar Yangon
Dag 20: Yangon
Dag 21: Vertrek vanuit Yangon, einde van je reis

Je eigen Myanmar rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt individuele rondreis Myanmar in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, de Myanmar specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier onze Myanmar reizen of de beste reistijd Myanmar.

Dagprogramma individuele rondreis Myanmar

Individuele rondreis Myanmar
Dag 1 – Aankomst in Yangon

Je reis begint in Yangon, de grootste stad van het land. Hier zijn diverse pagodes die je kunt bewonderen. Je kunt rustig aan doen, want morgen heb je de hele dag om de stad te ontdekken. Dwaal bijvoorbeeld door de kleurrijke straatjes en bezoek onderweg een theehuis.

Dag 2 – Yangon – nachtbus naar Mandalay

Ga vandaag naar de 70 meter lange Boeddha en laat je toekomst voorspellen. Bezoek ook de beroemde Shwedagon pagode, de belangrijkste pagode van de stad. De pagode is meer dan 2500 jaar geleden gebouwd en bedekt met bladgoud en edelstenen. Het is een belangrijke heilige plaats voor Boeddhisten in Myanmar. ‘S avonds stap je in de nachtbus naar Mandalay.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 3 – Aankomst in Mandalay, transfer naar Hsipaw

Je komt ’s ochtends aan in Mandalay en reist door naar het plattelandsdorpje Hsipaw, waar je zult overnachten.

Dag 4 – Hsipaw: Kyauk Me trekking

Vandaag begin je aan je meerdaagse trektocht. Je kunt kiezen om 5 of 8 uur te lopen. De tocht begint vlak en loopt langs landbouwvelden met groenten en natuurlijke bronnen. Vervolgens begin je aan een klimtocht totdat je bij Palaung aankomt, waar je zult lunchen. Na de lunch loop je door bossen en dorpjes totdat je bij een afgelegen bergdorpje aankomt, waar je in een homestay overnacht.

Treinrit Gokteik viaduct
Dag 5 individuele rondreis Myanmar – Kyauk Me trekking

Na het ontbijt wandel je verder door de omgeving. Er staat een tocht van zo’n 7 uur gepland, met onderweg diverse tussenstops. Je wandelt door de bossen en over hangbruggen totdat je weer bij Palaung aankomt. Hier lunch je voordat je nog zo’n 2 uur verder wandelt naar je eindpunt van vandaag. Je overnacht in een homestay.

Dag 6 – Kyauk Me over Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

Je wordt na het ontbijt naar het treinstation gebracht. Je zegt gedag tegen je gids en stapt op de trein naar Pyin Oo Lwin. Je rijdt over het beroemde Gokteik viaduct, die zo’n 750 meter lang en meer dan 100 meter hoog is. De reis duurt lang, maar is door het viaduct een waar avontuur. Geniet van het uitzicht en een rit die een vreemde combinatie lijkt van koorddansen en een extreem langzame achtbaan.

Wil je weten waar je slaapt in Myanmar? Neem een kijkje op de Myanmar hotelpagina. 

U-Bein brug Mandalay
Dag 7 – Pyin Oo Lwin naar Mandalay

Pyin Oo Lwin is een schilderachtig dorpje, dat bekend staat als centrum van diverse teelten, zoals zijde-, groente- en koffie. De paardenkoetsen en koloniale huizen zorgen voor een uniek karakter. Het is een korte rit naar Mandalay, dus daar heb je tijd om één van de heilige pagodes te bezoeken. In de Kuthodaw pagode kun je een enorme collectie marmeren platen met de leer van Boeddha zien. Vanaf Mandalay Hill heb je een goed uitzicht op de stad.

Dag 8 – Mandalay via Amarapura naar Ava

De eerste stop van vandaag is Amarapura, bekend om haar U Bein Bridge. Je eindpunt van vandaag is Ava, ook ooit hoofdstad geweest van verschillende rijken. Het wordt ook wel eens Inwa genoemd. Een van de bekendste gebouwen is Me Nu Ok Kyaung, een klooster met een aparte bouwstijl.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 9 individuele rondreis Myanmar – Ava naar Sagaing

Je reist verder naar de stad Sagaing, ook gelegen aan de Irrawaddy rivier. De stad staat bekend om haar vele boeddhistische kloosters. De pagodes steken met haar witte, zilveren of gouden daken als stipjes boven de groene heuvels uit.

Dag 10 – Sagaing via Mingun naar Mandalay

Via het dorpje Mingun reis je terug naar Mandalay. Mingun staat bekend om haar enorme stoepa die vanwege natuurrampen in de 19e eeuw nooit af is gebouwd, maar wat er nog staat geeft je een goed idee van de grootse plannen. Bezoek, als je dat nog niet hebt gedaan, de laatste hoogtepunten van Mandalay, want morgen verlaat je de stad.

Bij Better Places boek je zelf je vlucht naar Myanmar. Hier vind je handige tips over het boeken van een directe vlucht, een ontstpannen reis en geldbesparing!

Individuele rondreis Myanmar
Dag 11 – Mandalay naar Bagan

Je stapt vandaag aan boord van een boot om van Mandalay naar Bagan te varen. Je vaart in een relaxt tempo over de Irrawaddy rivier. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de dorpjes van de rivier. Bagan staat vooral bekend om haar vele stoepa’s en tempels, die op een enorm complex staan.

Dag 12 – Bagan

Vandaag kun je Bagan verkennen, waar je op een terrein van 40 vierkante kilometer tempels kunt bewonderen. Het is mogelijk om dit met paardenkar te doen, zodat je in een rustig tempo van de plaats kunt genieten. Er staan honderden tempels, pagode’s en stoepa’s die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd, dus er is meer dan genoeg te zien.

Fietsen Bagan Myanmar
Dag 13 individuele rondreis Myanmar – Bagan

Vandaag kun je een fietstochtje tussen de stoepa’s maken, want het complex is zo groot dat het niet binnen 1 dag te bezichtigen is. Ga tegen zonsondergang naar de Shwesandaw pagode. Hier is een uitzichtpunt vanwaar je een goed overzicht hebt op de tempels. 

Dag 14 – Bagan via Popa-berg naar Meikhtila

Het is tijd om verder te reizen naar Meikhtila. Onderweg bezoek je de beroemde Popa-berg, waar volgens animistische Birmezen de 37 geesten van het goede en het kwade wonen. In Meikhtila kun je meer leren over de geschiedenis die zich in deze stad heeft afgespeeld, of gewoon genieten van de pagodes en het gelijknamige meer.

Heb je vragen over de veiligheid in Myanmar? Lees ons blog over onder andere drinkwater, dieren, diefstal en onveilige gebieden.

Green Hill Valley
Dag 15 – Meikhtila naar Kalaw

Je reist vandaag naar het op 1300 meter hoogte gelegen stadje Kalaw. Dit stadje was vroeger vanwege het koelere klimaat geliefd bij Britten. Je kunt onder andere een bezoek maken aan de bergdorpjes in de omgeving, waar de lokale bevolking nog niet erg in aanraking met toeristen is gekomen. Je begroeten je daarom wat verlegen, maar wel hartelijk.

Dag 16 – Kalaw

Vandaag heb je nog een vrije dag in Kalaw. Een leuke bezigheid is een bezoek aan het Green Hill Valley bezoeken, een project opgezet met het oog op natuurbehoud. Je ziet onder andere het herbebossingsproject en kunt genieten van vlinders en olifanten in een natuurlijke omgeving, en je kunt ook zelf een steentje bijdragen door bijvoorbeeld een boom te planten.

Individuele rondreis Myanmar
Dag 17 – Kalaw naar Inlemeer

Je reis naar Myanmar is niet compleet zonder een bezoek aan het beroemde Inlemeer. Het ligt tussen groene bergen en alles draait hier om het water. Alle gebouwen staan op palen in het meer, en de lokale beenroeiers lijken haast wel over water te kunnen lopen.

Dag 18 – Inlemeer

Vandaag heb je alle tijd om van het meer te genieten. Het is aan te raden om op een bootje te stappen of een kano te huren, zodat je het beste uit de dag kan halen. Bezoek pagode’s en breng een bezoek aan een werkplaats waar ze Birmese sigaren maken. Breng vandaag optioneel ook een bezoek aan de Kakku pagodes, waar zo’n 2000 stoepa’s staan die een religieus centrum voor de Pa-O bevolking vormen.

We gaan voor 0 binnenlandse vluchten. Met het openbaar vervoer reizen in Myanmar is namelijk leuk, avontuurlijk én ontspannen!

Myanmar locals
Dag 19 – Inlemeer – bus naar Yangon

Vandaag stap je ’s ochtends in de bus terug naar Yangon. Neem na de lange rit rustig de tijd om je benen te strekken in het gezellige centrum van de stad. Wandel langs Strand Rd, kijk je ogen uit bij de avondmarkten en zet de historische Sule Pagoda op de foto. 

Dag 20 – Yangon

Je hebt vandaag een vrije dag. Kom bij van je reis door Myanmar of stap voor een ritje op de beroemde Yangon Circular Railway. Optioneel kunnen we een fietstocht in Dala voor je organiseren. Een lokale ferry brengt je naar de overkant van de Yangon River, waar je met een gids dit bijzondere stadsdeel gaat verkennen. 

Dag 21 – vertrek vanuit Yangon

Je rondreis Myanmar hoogtepunten is vandaag ten einde gekomen. Je hebt een transfer naar de luchthaven en vliegt weer naar huis.

Prijsinformatie individuele rondreis Myanmar

Reisduur: 21 dagen/20 nachten
Reissom: Vanaf € 2520,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, 2 lunches, 2 diners, vervoer ter plaatse, trekking fees, lokale gids
Exclusief: Internationale vluchten, overige maaltijden, dragers tijdens trekking, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 2 homestays tijdens trekking

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nwai helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Myanmar. 

Reisinspiratie Myanmar – bezoek aan Taunggyi en Kakku

Twijfel je nog over de optionele excursie aan Kakku? Karlijn is hier geweest en raadt het je zeker aan! Lees haar verslag vol foto’s op haar reisblog Karlijntravels.

Reisinspiratie Mandalay

Elk jaar in april wordt in heel Myanmar het Thingyan waterfestival gevierd. Daisy van All Day Every Daisy was er in 2018 bij en schreef er een leuk artikel over!

Vliegtickets voor je individuele rondreis Myanmar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Myanmar boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!