INDIVIDUELE RONDREIS NAMIBIE

18-daagse rondreis per huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

18-daagse individuele rondreis Namibie
Vanaf € 2025,-

 • Ontdek de Fish River Canyon
 • Wild spotten in Etosha
 • Bezoek de Himba’s en bosjesmannen

Met deze individuele rondreis Namibie krijg je de het beste van het land te zien en verken je de mooiste gebieden per huurauto. Nadat je in Windhoek aankomt vertrek je als snel richting de Kalahari om in een deel van deze grote woestijn te overnachten. Nadat je Afrika’s grootste canyon hebt bezocht rijd je door de lege vlaktes van Aus, beroemd om de vele wilde paarden die hier leven. Ontdek de mooie bergketens van Naukluft met haar geweldige kleuren en bezoek de enorme rode zandduinen in de Sossusvlei. Dan is het tijd een interessante mix van cultuur in het Duitse koloniale stadje Swakopmund en verken je de westkust van Namibië of ga  je op een van de diverse woestijnexcursies. Via de Skeleton Coast reis je verder naar Damaraland, een van de laatst overgebleven wilde gebieden van Afrika. Het is vanaf nu tijd om kennis te maken met de Afrikaanse inwoners; niet alleen bezoek je de Himba’s, maar je gaat ook een rhino tracking maken en een aantal safaritochten in Etosha en Waterberg. Twee parken met totaal andere gezichten. Je eindigt de reis met een bezoek aan het zeer interessante AfriCAT. We zeiden het al; deze rondreis is zeer compleet en laat jou alle hoeken van Namibië zien.

Maak kennis met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuidelijk Afrika woont. Maak samen met haar een reis op maat of bekijk andere individuele reizen.

namibie hoogtepunten

Stel je individuele rondreis Namibie samen:

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze individuele rondreis Namibie in overleg aanpassen met reisspecialist Nina aanpassen. Geef Nina je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maar. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Namibie of de beste tijdreis Namibie.

Route Individuele rondreis Namibie:

 • Dag 1: Windhoek
 • Dag 2: Mariental
 • Dag 3 en 4: Fish River Canyon
 • Dag 5: Aus
 • Dag 6 en 7: Naukluft Mountains
 • Dag 8 en 9: Swakopmund
 • Dag 10: Brandberg
 • Dag 11: West-Etosha
 • Dag 12 en 13: Zuid-Etosha
 • Dag 14: Oost-Etosha
 • Dag 15 en 16 : Waterberg National Park
 • Dag 17 : Okonjima Nature Reserva
 • Dag 18 : Einde van jou reis: Vertrek uit Windhoek

Wil je de vlucht naar Namibië met de minste CO2 uitstoot, kies dan voor de KLM vlucht naar Windhoek, dan maak je alleen een korte tussenlanding. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. Lees meer over het boeken van je vliegtickets.

Trustpilot

Dag 1 – Aankomst in Windhoek
Na aankomst in Windhoek is je individuele rondreis Namibië begonnen! Je haalt de huurauto op, ontmoet je lokale reisvertegenwoordiger en rijdt naar je eerste accommodatie. Een klein uurtje buiten Windhoek vind je jouw verblijf, een prachtige lodge genesteld in de Namibische bush. Dit is een speciale plek en de enige liefdadigheids-lodge in Namibie. Eenmaal hier kan je bijkomen van je reis of het gebied verkennen; bezoek bijvoorbeeld het rehabilitatiecentrum voor wilde dieren. Je avondeten en ontbijt is hier inbegrepen.

Dag 2 – Windhoek naar Mariental (290 km)
Vandaag ga je de eerste echte kilometers afleggen en rijd je dwars door gedeeltes van de Kalahari Woestijn. Je kan beslissen vandaag een trip naar het mooie Gondwana Kalahari Park te ondernemen en van de zonsondergang over de vurig rode duinen genieten. Mocht je het rustig aan willen doen kan je op dit verblijf van de kalmte en mooie omgeving profiteren. Je krijgt het avondeten en ontbijt bij je lodge.

individuele rondreis Namibie

Dag 3 – Mariental naar Fish River Canyon (450 km)
Je reist verder af naar het zuiden en krijgt tijdens de rit vandaag een paar mooie plekjes voorgeschoteld. Rijd via het prachtige Quiver Tree Forest en Giant’s Playground om een aantal verassende landschappen te zien. Deze plekken kom je niet vaak tegen en is een perfecte manier om de rit van vandaag wat op te breken. Je verblijft in een gethematiseerd verblijf en je ontbijt is inbegrepen.

Dag 4 – Fish River Canyon
Niet ver van je verblijf vind je het uitkijkpunt over de Fish River Canyon, wat het hoogtepunt van vandaag belooft te worden. De Fish River Canyon is de grootste canyon van Afrika. De ontzagwekkende natuurlijke schoonheid van dit geologisch wonder zal je versteld doen staan. Je kunt de canyon op meerdere manieren ontdekken door een optionele tour te boeken, of bezoek de hot-springs in de buurt.

individuele rondreis Namibie

Dag 5 – Fish River Canyon naar Aus (330 km)
Je laat vandaag de canyon achter je en rijdt richting het kleine dorpje Aus. Reis over de lege grindwegen en uitgestrekte vlaktes naar de thuisbasis van de wilde woestijnpaarden. De leefomgeving van de paarden is geen paradijs, maar desalniettemin slagen zij er in hier al jaren te overleven. Vang een glimp op van deze geweldige dieren en rijd door naar je B&B om verder van deze gave omgeving te genieten.

Dag 6 – Aus naar Naukluft Mountains (330 km)
Vandaag vertrek je richting de indrukwekkende Naukluft Mountains, een hoogtepunt van Namibië. Deze bergen staan in sterk contract met de blauwe lucht en met de ondergaande zon doet zich een waar spektakel voor; gouden kleuren die zich op de bergen aftekenen en zich langzaam laten vervangen door de heldere sterrenhemel. Je kunt een aantal tours boeken om de omgeving te verkennen. Ga op zoek naar wilde dieren of neem een mooie wandeling. Je accommodatie is aantrekkelijk en knus, en inclusief je ontbijt.

individuele rondreis Namibie

Dag 7 – Naukluft Mountains en Sossusvlei
Vanuit je verblijf onderneem je vandaag een dagtrip naar Sossusvlei en Dune 45. Deze plekken staan bekend om hun gigantische rode duinen en speciale vormen. Het is een hemel op aarde voor elke fotograaf en levert de mooiste uitzichten op. Je hebt alle tijd om meer van het gebied te leren kennen of één van de duinen te beklimmen. Het is ook mogelijk je tijd te nemen in de rustige omgeving van je accommodatie.

Dag 8 – Naukluft Mountains naar Swakopmund (370 km)
Je vertrekt vandaag van de bergen richting de westkust. De route is interessant en je zult onderweg het landschap van bergketens en valleien zien veranderen tot het kustgebied. Swakopmund staat bekend om zijn vreemde mix van Duitse koloniale gebouwen en Namibische invloeden. Zo kun je bijvoorbeeld ook op de menukaart van een restaurant een lokale wildspecialiteit of een Wiener-schnitzel tegenkomen. Je accommodatie verzorgt jouw ontbijt.

individuele rondreis Namibie

Dag 9 – Swakopmund
Je hebt vandaag een vrije dag. Je kunt een wandeling maken over de boulevard en het strand, waarbij je de koloniale gebouwen bewondert en kunt genieten van een klein briesje dat op het strand waait. Je kunt ook een (optionele) Living Deserts tour maken, waarbij je in een jeep op zoek gaat naar de dieren die in de Namib woestijn leven. Daarnaast zijn er talloze andere woestijnactiviteiten die je kunt ondernemen.

Dag 10 – Swakopmund naar Brandberg (225 km)
Je gaat langzaam richting het noorden van Namibië en deze reis breek je op door een nacht in de buurt van Brandberg door te brengen. Dit ooit verlaten mijnwerkersdorp is nu en stuk levendiger en biedt je de mogelijkheid van de zonsondergang te genieten, of met wat geluk de woestijn-olifanten te bewonderen. Het is ook een optie om de zeehonden bij Cape Cross te bezoeken of oude rotsschilderingen in Brandburg te bezichtigen. Bij je accommodatie krijg je je avondeten en ontbijt.

individuele rondreis Namibie

Dag 11 – Brandberg naar west-Etosha (200 km)
Vanuit Brandberg rijd je vandaag richting het mooie Etosha National Park. Je stopt echter eerst nog een nachtje in het kleine dorpje Kamanjab. Met wat geluk zie je onderweg nog een aantal olifanten door het gebied ronddwalen. Niet ver van je verblijf vandaan kan je de Himba Village bezoeken. Met dit optionele bezoek ondervind je niet alleen de tradities, levensstijl en cultuur van de Himba, maar ondersteun je ook de trustfonds voor de wezen in en rondom dit gebied. Aan het einde van de dag kan je bij het zwembad wat relaxen en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 12 – West-Etosha naar zuid-Etosha (160 km)
Je bent nu echt onderweg naar Etosha, het beste park van het land wat betreft het spotten van wilde dieren. Vooral in het droge seizoen komen er enorme groepen dieren naar de plassen om zich te goed te doen aan het water, erg indrukwekkend. Vanuit je lodge kan je drives door het park boeken of genieten van de zonsondergang. Het ontbijt is hier ook inbegrepen.

individuele rondreis Namibie

Dag 13 – Zuid-Etosha
Etosha is een enorm park waar je gemakkelijk een paar dagen kunt doorbrengen. Elk deel van het park heeft een eigen karakter en daardoor vind je er ook zoveel verschillende soorten dieren. Maak gebruik van deze mogelijkheid en ga er op uit! Met verschillende game drives die je kunt boeken ga je vele dieren kunnen opsporen.

Dag 14 – Zuid-Etosha naar oost-Etosha (160 km)
Je zult recht door het park rijden naar het oostelijke gedeelte van dit mooie National Park. Deze dag is vooral gevuld met het zelfstandig door Etosha rijden. Dit deel is gekenmerkt door de savannegraslanden bezaaid met de zogenaamde waterholes en vele dieren. Ook kom je de indrukwekkende zoutvlaktes van Etosha tegen, een gebied van 5000 vierkante kilometer dat zelfs vanuit de ruimte gezien kan worden. Je kamp is mooi gelegen met het ontbijt inbegrepen.

individuele rondreis Namibie

Dag 15 – Oost-Etosha naar Waterberg National Park
Na de geweldige dagen in Etosha vertrek je vandaag naar een totaal andere ‘wildlife’ ervaring. Waterberg is in feite een enorme rode tafelberg dat een natuurpark is. Er zijn hier diverse watervallen, vandaar ook de naam Waterberg. Jouw lodge met ontbijt is perfect gelegen en biedt je de kans om te wandelen op de plateaus, of een tour te boeken zodat je de omgeving kan ontdekken.

Dag 16 – Waterberg National Park
Vandaag verblijf je nog een hele dag in het Waterberg National Park. Via een self-safari kan je de fascinerende rotsformaties, steile kliffen en adembenemende landschappen ontdekken. Onderweg heb je een goede kans grote zoogdieren zoals buffels, neushoorns en giraffen te zien. Daarnaast zijn er ook meer dan 200 verschillende vogelsoorten waaronder bijvoorbeeld de Secretary Bird.

Dag 17 – Waterberg National Park naar Okonjima Nature Reserve (110 km)
Van het ene naar het andere National Park. Okonjima is een groot natuurreservaat en de thuisbasis van AfriCAT. Dit sanctuarium biedt grote katachtige die voorheen gevangen waren de mogelijkheid om weer los te worden gelaten in het wild. Het doel hier is om deze prachtige beesten volledig te rehabiliteren naar zelfstandige en wilde jagers. Bezoek dit reservaat, ga op safari om jachtluipaarden te spotten of leer de lokale San cultuur beter kennen. In je kamp is het avondeten en ontbijt inbegrepen.

Dag 18 – Einde van jouw reis: vertrek vanuit Windhoek
Vandaag is het einde van deze individuele rondreis Namibie aangebroken. Vanuit Okonjima Nature Reserve rijd je naar het vliegveld van Windhoek om de huurauto in te leveren en je vlucht naar huis te pakken. Het is een mooie reis met veel indrukken geweest dus neem vooral de tijd om hier van na te genieten!

individuele rondreis Namibie

Reisinspiratie – mooiste plekken in Namibie

In de reis hierboven staan een aantal van de mooiste plekken van Namibie beschreven. Benieuwd welke plekken je nog meer kunt toevoegen? Lees dan hier nog meer.

Prijsinformatie individuele rondreis Namibie

Reisduur individuele rondreis Namibie18 dagen/17 nachten
Reissom individuele rondreis NamibieVanaf € 2025,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, 4 maal diner, Meet & Greet
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, autohuur in klasse C (upgrade mogelijk), entrees parken, excursies/game drives, Himba Village Walk, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie NamibieOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Namibie

Wil je een rondreis Namibië maken? Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Namibie op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Namibië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!